Operatiuni in afara bilantului

Operatiuni in afara bilantului

Referat despre Operatiuni în afara bilantului
Operatiunile în afara bilantului reprezintă angajamente date si primite reprezentând drepturi si obligatii ale căror efecte asupra mărimii si structurii patrimoniului băncii sunt conditionate de realizarea unor operatiuni ulterioare, precum si unele bunuri si operatiuni ce nu pot fi incluse în activul sau pasivul băncii.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 9kb
Downloads: 284
Materia: Administratie

Taxa pe valoare adaugata - operatiuni impozabile

- Prestarea de servicii, potrivit art. 129 din Codul fiscal;
- Importul de bunuri, potrivit art. 131 din Codul fiscal;
- Achzitiile intracomunitare de bunuri (din momentul aderarii) potrivit art. 130, alin. 1, din Codul fiscal

Alte referate despre: taxa pe valoarea adaugata principalul impozit indirect, taxa pe valoare adaugata principalul impozit pe consum, taxa pe valoare adaugata principalul impozit indirect

Bilantul contabil atestat

2) Funcţia de analiză a mersului activităţii economico-financiare se manifestă prin aceea că, pe baza bilanţului contabil se analizează periodic, gradul realizării indicatorilor proiectaţi şi a rezultatelor, se identifică rezerve şi se stabilesc măsuri de perfecţionare a activităţii economice şi financiare.

Alte referate despre: bilantul contabil atestat, bilant contabil atestat, bilantul contabil-atestat

Bilantul intreprinderii

Din aceste motive, conducătorii statelor respective au pus la punct sisteme de evidenţă a populaţiei, producţiei, impozitelor, etc.:”Sumerienii dispuneau de feluri de fişe contabile în care cifrele şi textul erau amestecate. Verificarea, din punct de vedere material, era reprezentată de puncte sau liniuţe de unire.” Acest fapt ne indică existenţa, încă de timpuriu, a inventarierii în scopul controlului.

Alte referate despre: bilantul intreprinderii, caracteristica bilantului intreprinderii, rolul bilantului intreprinderii

Bilantul contabil

Aceasta relatie reprezinta ecuatia economica a bilantului , numita si egalitate bilantiera.
Forma de principiu a bilantului se poate prezenta in felul urmator:

Alte referate despre: bilantul contabil, bilantul contabil referat, bilant contabil

Bilant Initial

2111 Terenuri 160 000 000 1011 Capital Social 320 000 000
212 Constructii 144 000 000 106 Rezerve 60 000 000
2131 Utilaje 58 000 000 401 Furnizori 58 000 000
301 Materii prime 32 000 000 404 Furnizori de
Imobilizari 41 000 000
4111 Clientii 60 000 000 519 Credit bancar pe 32 000 000
termen scurt
5121 Banca 41 000 000
5311 Casa 16 000 000

Alte referate despre: bilant initial, bilant initial exemplu, bilant initial model

Patrimoniul

Patrimoniul.Reprezinta totalitatea drepturilor si obligatiilor cu valoare economica ce apartin unei persoane juridice sau fizice, precum si bunurile economice la care se refera.

Alte referate despre: patrimoniul, patrimoniul national referat, patrimoniul unitatii

Contabilitatea operatiunilor de trezorerie si interbancare

2.1 Contabilitatea operatiunilor de casă în lei si devize
Numerarul, desi are o pondere mică în circulatia bănească, ocupă un loc important în activitatea bancară.Formele de existentă a numerarului sunt bancnotele si monedele metalice.Numerarul este un mijloc de plată nedeterminat, general si cu efect de plată
imediat. Ca în majoritatea tărilor, si în România, circulatia numerarului este
reglementată prin lege.

Preluarea prin încasare a sumelor monetare aduse de clienti si eliberarea de sume către clienti, reprezintă o operatiune frecventă efectuată de bănci.Compartimentele de tezaur si casieriile bancare trebuie să facă fată operatiunilor generatoare de încasări si plăti si în acelasi timp să-si aducă propria contributie la rentabilitatea băncii.

Alte referate despre: contabilitatea operatiunilor de trezorerie, referat contabilitatea operatiunilor de trezorerie, conducerea contabilitatii operatiunilor de trezorerie

Mari romani in afara tarii

Aurel Vlaicu (născut. 6/19 noiembrie 1882, Binţinţi, lângă Orăştie, judeţul Hunedoara, decedat. 13 septembrie 1913, Băneşti, lângă Câmpina) a fost un inginer român, inventator şi pionier al aviaţiei române şi mondiale. În cinstea lui, comuna Binţinţi se numeşte astăzi Aurel Vlaicu.

Alte referate despre: romanii din afara tarii, referat romanii din afara tarii, referat rauri din afara tarii

Operatiuni in devize

Operatiuni in devize
Poziţia de schimb lungă este determinată de relaţia:
Activele într-o monedă străină > Pasivele în aceeaşi monedă

Alte referate despre: operatiuni in devize, contabilitatea operatiunilor in devize, operatiunile in devize

Continutul si modul de intocmire a bilantului contabil

Creatie a contabilitatii in partida dubla, Bilantul contabil, de la a carui atestare in primul tratat de contabilitate tiparit in lume a trecut peste o jumatate de mileniu, asigura o imagine fidela, clara si complexa a patrimoniului, a situatiei financiare cit si a rezultatului obtinut; iata de ce Bilantul contabil reprezinta documentul oficial utilizat la incheierea exercitiului financiar.

Alte referate despre: continutul si modul de intocmire si prezentare a bilantului contabil, modul de intocmire a bilantului, mod de intocmire a bilantului

Bilantul termic al unui motor disel in patru timpi

Bilantul termic al unui motor exprima modul de repartitie a energiei termice (caldurii disponibile), intre energia echivalenta lucrului mecanic efectiv si diferitele pierderi care apar (fig.21.1). Fig. 21.1 Schema fluxurilor de caldura intrate si iesite dintr-un motor cu ardere interna cu piston.

Alte referate despre: ciclul real de functionare a motorului mas in patru timpi, bilant termic la motorul electric, motoare termice motorul otto motor disel

Operatiunile de stare civila indeplinite de catre ofiterii de stare civila

Ofiterii de stare civila
Persoanele desemnate sa intocmeasca actele de stare civila (de nastere,casatorie sau deces) sunt numite ofiteri de stare civila. Art. 3 din Legea 119/1996 stabileste ca sunt ofiteri de stare civila: primarii municipiilor,oraselor si comunelor, sefii misiunilor diplomatice si ai oficiilor consulare de cariera ale Romaniei precum si comandantii de nave si aeronave.Atributiile de ofiter de stare civila ale primarului pot fi delegate viceprimarului,secretarului sau altor functionari cu competenta in acest domeniu. Tot astfel, sefii misiunilor diplomatice si ai oficiilor consulare pot delega exercitarea atributiilor de ofiter de satre civila unuia dintre agentii diplomatici sau unuia dintre functionarii consulari.

Alte referate despre: ofiter de stare civila, ofiterul de stare civila, atributiile ofiterului de stare civila

Operatiuni valutare

In principal, bancile comerciale fac operatiuni cu caracter economic (acoperitor) si in scop asigurator, prin vanzarea-cumpararea la vedere si la termen.

Bursele de valori completeaza activitatea facuta de banci cu operatiuni de vanzare-cumparare in scop speculativ.

Casele de schimb realizeaza operatiuni imediate (la vedere) pentru scopuri economice.

In functie de timp, tipurile de operatiuni posibile pe piata valutara sunt : operatiuni la vedere (spot) si operatiuni la termen (forwards).

Alte referate despre: operatiuni valutare, operatiunile valutare, contabilitatea operatiunilor valutare

Operatiuni speciale de piata

Capitoul II - Consideratii Generale.
Oferta Publica Primara (Emisiunea)
-este de regula ulterioara unei majorari de capital al unei societati emitente, in care a fost acordat dreptul de preferinta, pe care unii actionari nu l-au utilizat, iar AGEA a luat decizia oferirii catre public a actiunilor ramase nesubscrise.

Alte referate despre: operatiuni speculative pe piata valutara, contabilitatea operatiunilor speciale, operatiuni desfasurate pe piata interbancara

Analiza pe baza bilantului

Evident ca, nevoile permanente trebuie acoperite din resurse permanente iar nevoile temporare trebuie finantate din resurse temporare.Trecerea de la bilantul contabil la cel financiar necesita evaluarea creantelor si datoriilor in functie de scadente - mai mici sau mai mari de un an.In bilantul financiar notiunea de activ genereaza posibilitatea calculului activului net ca diferenta intre total activ si datorii.

Alte referate despre: analiza pe baza bilantului financiar, analiza pe baza bilantului, analiza pe baza bilantului contabil
Referate afisate : 16
Medie note: 8.23 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.