Orasul viena

Orasul Viena

Orasul Viena este capitala statului Austria, având o populatie de 2 100 00 locuitori. Cunoscutã de-a lungul istoriei drept capitala Imperiului Austro-Ungar, Viena este un oras încãrcat de istorie. În orasul Viena se aflã multe palate celebre precum palatul Schnnembrun, construit de familia de Habsburg, atentia turistilor fiind orientatã si spre muzeele orasului printre care amintim marele muzeu Prater.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 1860kb
Downloads: 3196
Materia: Romana

Orasul Roman ca sistem

Astazi mediul inconjurator este abordat cu ajutorul teoriei sistemelor care concepe obiectele in miscare, le studiaza, in independenta, prin prisma schimbului permanent de materie,energie si informatie. Sistemul reprezinta un asamblu de elemente de acelasi fel sau diferite intre ele care interactioneaza astfel incat acestea se comporta ca un intreg pentru o perioada diferita de timp. In acest proiect vom analiza orasul Roman din punct de vedere sistematic. El poate fi considerat un sistem pentru ca indeplineste toate conditile definite de un sistem. Orasul Roman este un sistem deschis pentru ca schimba materie, energie si informatie. Un sistem este definit din structura si functie, iar structura la randul sau are doua caracteristici organigrama si functionarea.

Alte referate despre: orasul medieval, compunere in engleza curtea de arges orasul meu, orasul paris

Orasul nu doarme - sociologie

Segregarea functionala a doua mare problema mostenita cu care se confrunta orasele din Romania neaga o caracteristica esentiala pe care sistemul urban trebuie sa o aiba si anume diversitatea.Plasarea zonelor de locuire in periferie (cartiere dormitor)tendinta de excludere a locuirii ca functiune din zona centrala sunt impotriva ideii de “orasul nu doarme”.Astfel pe parcursul noptii zona centrala este practic parasita fiind populata doar de oameni care contribuie la diferitele activitati nocturne care sunt plasate in zona centrala si anume :cluburi,discoteci,baruri etc.

Alte referate despre: orasul ud doarme in umezeala sa, referate sociologie- orasul bucuresti, referat sociologie-caracterizarea orasului tulcea

Viena

« Kuss die Hand, Gna Frau !» - « Servus und ein herzliches Gruss Gott
in Wien ! ». Vienezii, chiar marinimosi, întotdeauna plini de farmec,
va întampina cu zâmbetul pe buze. Va aflati in Viena, unul dintre
orasele cu cele mai multe fete ale Europei. Multe influente etnice,
culturale si politice au dat Vienei o pozitie de neconfundat în cursul
istoriei, dar si in zilele noastre.

Alte referate despre: congresul de la viena, viena, referat viena

Congresul de la Viena si Sfanta Alianta

Europa si lumea s-au schimbat in multe privinte; s-au incheiat si desfacut aliante; s-au intocmit, semnat si parafat acorduri si tratate; s-au convenit intelegeri si s-au instituit forme de cooperare, care - nu de putine ori - au fost incalcate; s-au stabilit si „s-au rupt“ relatii diplomatice si consulare...

Alte referate despre: congresul de la viena si sfanta alianta, congresul de la viena si sfanta alianta referat, referat congresul de la viena si sfanta alianta

Orasul Targu Neamt

Targu - Neamt este o asezare urbana tipic subcarpatica. Pozitia sa la contactul dintre zona montana si aceea de deal si de podis a determinat fizionomia si dezvoltarea orasului, cu caracteristici specifice. Din punct de vedere geografic, este situat in partea central - estica a Romaniei, in depresiunea Neamtului (Ozana - Topolita), pe cursul mijlociu al raului Neamt, la o altitudine medie de cca. 365 m, marcand locul de intersectie al coordonatelor 47As21' latitudine N si 26As21' longitudine E.

Alte referate despre: monografia orasului targu neamt, retele de utilitati ale orasului targu neamt, potentialul turistic al orasului targu neamt

Orasul Petrosani - zona industriala

Petrosaniul dispune de doua categorii de resurse naturale, si anume:
- huila, perimetrul minier al orasului avand o rezerva de 430 milioane tone, existand, de asemenea, si rezerve neexploatate, cantonate in pilierii de siguranta ai orasului precum si in perimetrul care a fost dat in administrarea Agentiei Nationale de Resurse Minerale;
- fondul forestier, masa lemnoasa exploatabila de pe teritoriul administrativ al municipiului fiind de 166.570 mc, din care se exploateaza anual 6%, astfel ca acesta constituie una din resursele naturale de mare importanta pentru Petrosani, a carui gestionare rationala trebuie sa constituie un imperativ al programelor de dezvoltare durabila a teritoriului.

Alte referate despre: zonele industriale ale orasului constanta, zone industriale, zona industriala iasi

Orasul Venetia

Consideratã unul dintre cele mai frumoase orase din lume, Venetia este cunoscutã ca Regina Mãrii Adriatice. Patru sute de poduri traverseazã labirintul de canale format din cele 120 de insule ale orasului, situat într-o lagunã de apã sãratã între gurile de vãrsare ale râurile Pad si Piave în nordestul Italiei.

Alte referate despre: orasul venetia, orasul venetia referat, referat orasul venetia

Orasul Tulcea

Ele sunt: Monumentul,(Acest monument este ridicat dupa razboiul de independenta „ruso-romano-turc” ce s-a terminat pe data de 14 noiembrie 1878, data la care Tulcea a devenit capitala judetului cu acelasi nume si cel mai important oras din Dobrogea. Razboiul de Independenta ruso-româno-turc va aduce eliberarea orasului Tulcea de sub ocupatie turceasca), Delta Dunari si multe altele care sunt in afara orasului dar nu si in afara judetului(Monumentul Paleocrestin de la Niculitel;

Alte referate despre: orasul tulcea, despre orasul tulcea, oras tulcea

Istoria orasului Galati

Istoria orasului Galati:Se pare ca denumirea de Galati deriva de la vechiul nume de GALATA ,dar cu privire la acest subiect s-au formulat mai multe ipoteze. In privinta primei sale atestari documentare au fost, de asemenea, mai multe pareri, dar cert este ca dovezile arheologice si documentele impugn concluzia ca targul Galati ia fiinta la inceputul sec.al XV-lea , ajungand catre sfarsitul acestuia principalul port al Moldovei.

Alte referate despre: istoria orasului galati, istoricul orasului galati, istoric oras galati

Monografia turistica a orasului New York

La nord de Battery Park, este un fost targ de vite care a devenit in 1733 primul parc al orasului. Spatiu verde de mici dimendiuni, este astazi punctual de plecare al celebrului boulevard.

Alte referate despre: monografia turistica a orasului new york, orasul new york, orasul new york referat

Orasul Atena

La Atena , copiii erau crescuţi de către tată până la 18 ani , acest lucru constituind o îndatorire civică . Băieţii începeau şcoala la 7 ani , iar fetele erau educate acasă . Taţii erau responsabili cu întreţinerea familiei , fie muncind , fie investind în pământ sau comerţ Mamele erau responsabile cu aprovizionarea şi administrarea sclavilor care aduceau apă de la fântânile publice , găteau , făceau curat şi îngrijeau copiii.

Alte referate despre: orasul atena, caracteristici geografice ale orasului atena, despre orasul atena

Orasul Calan

Orasul Calan - Asezat pe ambele maluri ale raului Strei ,la jumatatea distantei dintre depresinea Hategului si valea Muresului,orasul Calan este situat in inima tinutului hunedorean,la o departare de 14 km de orasul Simeria , 10 km de municipiul Hunedoara ,18 km de orasul Hateg si 30 km de municipiul Orastie . Orasul Calan

Alte referate despre: orasul calan, oras calan, despre orasul calan

Ierusalim

In partea veche a orasului Ierusalim fiecare denominatie are propiul cartier.Moscheea Qubbat as-Sakhra,cu cupola sa de aur,se afla in partea de est a Ierusalimului, in cartierul musulman.Aceasta a fost construita pe ruinele templului biblic al regelui Solomon.

Alte referate despre: ierusalim, ierusalim referat, intrarea domnului in ierusalim

Analiza geografica Viena - Iasi

o populatie de 1,6 mil. locuitori si este cel mai important centru industrial al Austriei. Functia culturala este data de universitati, biblioteci, muzee, teatre, galerii de arta, etc.Functia turistica a orasului este data de vestigiile arhitectonice si de prezenta fluviului Dunarea. In prezent, Viena incepe sa exercite o influenta crescanda asupra spatiului sud-est european.

Alte referate despre: analiza geografica viena, proiect psihologie analiza pictor psihologie iasi, analiza swota judetului iasi

Studiu climatologic al orasului Sibiu

Elemente de flora de provenienta continentala se gasesc in general pe versantii insoriti ai delurilor ce marginesc orasul in zona de NE, spre Gusterita si Sura Mare. Astfel pe pajistile cu caracter stepic din aceasta zona intalnim: migdalul pitic, visinelul, jalesul, ruscuta de
primavara, sipica, capul sarpelui s.a. Speciile sudice mediteraneene, submediteraneene si balcanice au intrat in Podisul Transilvaniei prin defileul Oltului si pot fi observate in imediata apropiere a orasului sau in interiorul sau.

Alte referate despre: orasul sibiu, orasul sibiu referat, referat orasul sibiu

Orasul de aur - W.H. Church

Multi dintre acesti lemurieni au ratacit spre sud, stabilindu-se in ceea ce astazi este Indochina si Thailanda, in timp ce altii au luat-o in sus, prin China, catre fertila zona, pe atunci, care astazi ne este cunsocuta sub numele de Desert Gobi si Mongolia. Desi erau separati de mari distante, aveau sa ramina asemenea unui singur popor, timp de multe generatii de atunci.

Alte referate despre: orasul de aur-praga-referat, viena orasul de aur, ploiesti orasul de aur
Referate afisate : 17
Medie note: 8.41 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.