Paris referat in limba franceza

Frederic Chopin

De la varsta de 11 ani Frederic a invatat componistica la Conservatorul din Varsovia, nou infiintat. La varsta de 15 ani i-a aparut Rondoul in do-minor opus 1 compus pentru pian. Studiile mai aprofundate le-a inceput cu un an mai tarziu, in 1826, sub conducerea profesorului J. Elsner. In acest timp - ca de altfel in toata viata lui - a fost un participant pasionat la serate muzicale, concerte si spectacole de opera. Varsovia insa nu facea parte din centrele muzicale europene importante. In scurt timp Chopin a simtit nevoia de a pleca in strainatate pentru a dezvolta, imbogati si aprofunda capacitatile sale muzicale.

In 1829 tanarul artist dadea concerte la Viena si avea un succes rasunator. Pe vienezi i-a uluit noutatea muzicii sale. S-a intors in Varsovia, dar cu intentia ferma de a realiza o cariera internationala.

Nu s-a lasat nici de activitatea componistica - in aceasta perioada ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 16
Materia: Muzica

Claude Debussy

Debussy place deorece, la audierea unor piese, melomanii descoperă o nouă conduită melodică şi noi combinaţii ritmice şi armonice. Pentru mulţi auditori, mai puţin pregătiţi prin lipsa de cunoaştere a spaţiului cultural al timpului, ascultarea Cvartetului de coarde, a pieselor "Preludiu la după amiaza unui faun" sau a celor "Trei nocturne", modernitatea melosului va şoca cu siguranţă. S-ar părea că muzica operează într-o mare libertate de creaţie.

Faimoasa ecuaţie a lui Albert Einstein: E = mc2, prin care a demonstrat că totul în univers este energie, ne poate ajuta în încercarea de a cunoaşte noile efecte ale energiei sonore pe care compozitorii impresionişti le-au cultivat.

Claude Debussy a descoperit prin creaţia lui noi resurse energetice ale muzicii. Auditorii trebuie să ştie că există o artă de a te acorda la noile fluxuri de energie şi de a le folosi pentru echilibrarea sinelui. În acest sens melomanii trebuie să cunoască faptul ...

Alte referate despre: claude debussy, claude debussy referat, claude debussy biografie

Frederic Chopin

Având un suflet sensibil si nobil Frederic Chopin a fost un artist romantic tipic; compoziţiile sale cu o tonalitate personala au avut un efect determinant aproape o jumătate de secol asupra stilului interpretativ al concertelor de pian, acestea fiind preferate si azi in programele de concerte.

Alte referate despre: frederic chopin, frederic chopin referat, referat frederic chopin

Chopin

Când auzim de Chopin de regulă ne vine în minte un singur instrument muzical: pianul. Cu toate că niciodată nu i-a plăcut să dea concerte, apărând doar de 30 de ori în faţa publicului, ca pianist era mai bun decât mulţi virtuozi ai secolului al XIX-lea. A contribuit foarte mult la schimbarea muzicii pentru pian. Prietenul său Robert Schumann caracteriza compoziţiile cu stil novator ale lui Chopin drept “lovituri de tun ascunse într-un buchet de flori”.

Alte referate despre: chopin, chopin referat, referat chopin

George Enescu

Nascut la Liveni, langa Dorohoi, el a cunoscut din copilarie folclorul prin intermediul tarafurilor populare. Primele indrumari muzicale le-a primit de la parintii sai si de la un vestit lautar, Niculae Chioru. Intre anii 1888 si 1893 a studiat la Conservatorul din Viena, cu Joseph Hellmesberger (vioara) si Robert Fuchs (compozitie), iar intre 1893 si 1899 la Paris, cu Andre Gelalge (contrapunct), Jules Massenet si Gabriel Faure (compozitie), precum si cu M.P.J. Marsick (vioara).

Creatia sa componistica abordeaza aproape toate formele si genurile muzicale. Reflectand dragostea pentru poporul din mijlocul caruia s-a ridicat si cu a carui sensibilitate s-a identificat. Opera lui Enescu reprezinta o pilda de insusire si dezvoltare creatoare a cuceririlor artei muzicale europene, de imbinare a acestora cu traditiile muzicii folclorice si profesionale romanesti.

Chiar si in lucrarile in care se manifesta influenteale muzicii germane sau franceze, ori in acelea al caror continut nu ...

Alte referate despre: george enescu, referat george enescu, george enescu referat

Antonio Vivaldi

Atins de o maladie cronică, despre care se presupunea că era astm, cel pe care Veneţia îl supranumea „Preotul roşu”, din cauza culorii părului său, a ştiut să se facă exceptat de la îndătoririle ecleziastice începând din 1703 , iar din acel moment a putut să se consacre compoziţiei şi învăţământului. Numit responsabil muzical la La Pieta (aşezământ rezervat orfanilor şi copiilor ilegitimi ai oraşului), în pofida unor întreruperi uneori foarte lungi (mai mult de doi ani la Mantova, între 1718 şi 1720), avea să rămână fidel acestei funcţii până în 1740.

Alte referate despre: antonio vivaldi, antonio vivaldi referat, referat antonio vivaldi

Giacomo Puccini

Ca şi Verdi, Puccini manifestă o preferinţă spre dramă, pe care nu o izolează de contextul social şi istoric. Fiecare lucrare a sa are un subsrat social evident, care deşi nu determină direct acţiunea, constituie fondul moralizator al artei sale. Simţul de om de teatru, care l-a determinat să-şi construiască operele pe o bază dramaturgică unitară, se poate observa de altfel şi în modalităţile de creare a atmosferei, în preferinţele pentru peisagistica exotică (fie din Orientul îndepărtat, fie din America).

Alte referate despre: giacomo puccini, giacomo puccini referat, referat giacomo puccini

Dinu Lipatti

Se împlinesc acum, la început de decembrie, cinci decenii de la despărţirea de Dinu Lipatti. O boală nemiloasă în epocă l-a răpus la vârsta marilor împliniri, la 33 de ani. Cu doar câteva luni în urmă, la mijloc de septembrie, în cadrul Festivalului de la Besancon, în Franţa, Lipatti susţinea ultimul său recital. In program au figurat celebrele Valsuri de Frederic Chopin, doua Impromptu-uri de Franz Schubert, Sonata în la minor de Mozart, şi Bach , Partita în si bemol major. Inregistrarea magnetică a acestuia se constituie şi astăzi într-o moştenire preţioasă a pianisticii secolului nostru.

Alte referate despre: dinu lipatti, dinu lipatti referat, referat dinu lipatti

Frederich Chopin

In 2 noiembrie 1830, la vârsta de 20 de ani, a parasit Polonia. Luându-si ramas bun de Varsovia, si parca presimtind ca nu se va mai întoarce niciodata in tara, a luat cu el un pumn de pamant natal intr-un vas de argint.

Chopin a petrecut opt luni in Viena si a sustinut numai doua concerte. Din Viena a pornit spre Paris, capitala artistica europeana a timpului. Pe acest drum a aflat ca rusii reprimasera intr – un mod sângeros rascoala poloneza din noiembrie. La aflarea acestei vesti, intr – o dispozitie disperata s–a nascut studiul „ Cântec Revolutionar’’ .

Chopin a sosit la Paris in 1831. Capitala franceza i-a devenit a doua patrie, dar compozitorul nu era fericit. In aceasta perioada traiau foarte multi emigranti polonezi la Paris. In anturajul lor Chopin a intrat in cercul oamenilor bogati si influenti dar cu toate acestea el a ramas s ...

Alte referate despre: frederich chopin, frederich chopin creatia, bibliografie si creatii de-ale lui frederich chopin

Paris

Paris este împărţit în sectoare, cartierele oraşului fiind deosebite de cartierele de la poliţie. Acestea din urmă corespund împărţirii operate în Châtelet (sediul magistratului oraşului) în scopul asigurării securităţii capitalei. În secolele XVI-XVII, există în paralel 16 cartiere ale căror suprafeţe variază în mod considerabil. Împărţirea în 20 de cartiere nu este realizată decât în anul 1702, sub Ludovic al XIV-lea. Cartierul este celula de bază pentru numeroase funcţii şi activităţi ale vieţii pariziene ( taxe, apărarea oraşului, curăţenia străzilor). Dacă multă vreme acesta dă numele său cartierului, ordonanţa din 1588 modifică acest obicei şi impune, de cele mai multe or, numele celei mai importante biserici.

Alte referate despre: paris referat in limba franceza, paris, referat paris

Verbe uzuale franceza

Verbe uzuale franceza - P.Q.P:
J’avais eu
tu avais eu
il/elle avait eu
nous avions eu
vous aviez eu
ils avaient eu

Alte referate despre: verbe uzuale franceza, referate verbe uzuale franceza, traducerea verbelor uzuale franceza in limba romana

Le tour de Paris

Le rayonnement de Paris à l'époque du siècle des Lumieres va franchir les frontières pour en faire une véritable capitale européenne. Les évenements de la révolution française et son aspiration universelle feront de la France la patrie des Droits de l'Homme. L 'histoire bouleversée de la France après la révolution n'enlevera pas à Paris son rang de capitale, qui continuera à attirer jusqu'au début du XXè siècle les artistes et intellectuels du monde entier. 

Période Gallo-Romaine:
La tribu des Parisii (nom celte qui désigne une embarcation fluviale) fut vaincue , en 52 av. J.C, par les romains conduits par Labienus, lieutenant de César. La ville prend alors le nom de Lutecia ( du nom latin qui veut dire boue)et s'étend rapidement sur la rive gauche de la Seine jusqu'à l'actuelle montagne Sainte-Geneviève. Les romains y construisent des thermes, un forum, un théâtre et un amphithéâtre ainsi que des axes routiers et un aqueduc. Lors des invasions barbares ...

Alte referate despre: tour eiffel paris, le tour de paris, la tour eiffel paris

Parcs et Jardins de Paris

Parcs et Jardins de Paris - Situé entre la place de la Concorde et le Louvre, les jardins des Tuileries et du Carrousel sont contemporains de l'édification du palais des Tuileries par Catherine de Médicis en 1564. Parcs et Jardins de Paris

Alte referate despre: parcs et jardins de paris, le parcs les jardins de paris, parcs et jardins du paris

Paris

Paris est la ville de l'amour, de la lumičre, et du splendor. Elle est une ville complčtement des contradictions, des quartiers contrastants ŕ la myriade d'habitants. Elle est, surtout, une ville de l'inspiration, une qui dessine des visiteurs pendant toute l'année. Explorez le capital français par sa culture, nourriture, langue, modčle, monuments, backstreets, et personnes.

Alte referate despre: paris referat, referat in franceza despre paris, referat despre paris

Revolutia franceza - cauze si origine

Revolutia franceza - cauze si origine - In special impotriva monarhiei şi aristocraţiei.Problemele financiare ce a dus la perceperea impozitelor de monarhie, războaiele regale şi extinderea imperiului au facut din Franţa un stat important in Europa ,reprezentand in acelaşi timp o cauză directa a criyei ce a dus la căderea sistemului francez.

Alte referate despre: revolutia franceza - cauze si origine, revolutia franceza, revolutia franceza referat

Revolutia franceza

Revolutia franceza - Dar dezvoltarea şi bunăstarea franceză avea la bază un fond nesigur. Societatea franceză era din multe puncte de vedere feudală. Dezvoltarea economică era încetinită de multitudinea obiceiurilor regionale, legi şi restricţii. Privilegiile feudale şi-au pus amprenta pe viaţa rurală. De exemplu, ţăranii erau obligaţi să macine cereale în moara moşierului, bineînţeles la preţul stabilit de acesta, sau erau obligaţi să lucreze pe gratis la întreţinerea drumurilor locale. Revolutia franceza

Alte referate despre: revolutia franceza 1789, referat revolutia franceza, marea revolutie franceza

Revolutia franceza

Revolutia franceza - S-a desfiinţat împărţirea administrativă a Franţei în provincii. Franţa era împărţită în 83 de departamente. După primirea constituţiei Adunarea Cinstituantă a fost desfiinţată şi se faceau alegeri pentru Adunarea Legislativă, care si-a început lucrul în octombrie 1791.

Alte referate despre: revolutia franceza 1848, revolutia franceza rezumat, revolutia franceza cauze

Revolutia franceza

Revolutia franceza a avut multiple cause, de ordin politic, social, economic-financiar, intelectual.In plan politic, Franta era monarhie absolutisa, unde vointa regelui Ludovic al XVI-lea (1774-1793) era lege. Societatea continua sa fie impartita in stari, dupa modelul feudal: starea I-a (nobilimea), starea a II-a (inaltul cler), starea a III-a (burghezia, taranimea, clerul de jos s.a.).Desi starea a III-a forma majoritatea populatiei, ponderea in parlament o aveau primele doua stari.Revolutia franceza

Alte referate despre: revolutia franceza din 1789, revolutia franceza din 1848, revolutia franceza referat istorie

Revolutia franceza

Regele insa a uitat sa ia in calcul entuziasmul general fata de intrunire si de alegerile apropiate. Deputatii alesi ai starii a treia, care erau aproape toti intelectuali din clasa de mijloc, au cerut sedinta comuna si vot individual. Clasa a treia a avut de doua ori mai multi deputati decat ceilalti, iar nobilimea si-a dat seama ca prin vot individual ei ar avea majoritatea absoluta si ar putea adopta schimbari ce nu ar fi pe placul regelui si a nobilimii.

Alte referate despre: referat despre revolutia franceza, referat istorie revolutia franceza, revolutia franceza si napoleon
Referate afisate : 19
Medie note: 8.10 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.