Patrimoniul unitatii

Control financiar al afacerilor

Inventarierea este un ansamblu de operatiuni prin care se constata existenta elementelor de activ si de pasiv, cantitativ si valoric sau numai valoric in patrimoniul unitatii la care se efectueaza. Scopul principal al inventarierii este stabilirea situatiei reale a patrimoniului.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 36kb
Downloads: 1
Materia: Contabilitate

Inventarierea patrimoniului

Necesitatea inventarierii patrimoniului unitatilor se explica prin importanta deosebita pe care o prezinta pentru activitatea practica a acestora.In primul rand, ea constituie baza de pornire pentru deschiderea si organizarea evidentei operative si contabile la unitatile patrimoniale nou infiintate, iar in al doilea rand, in decursul exercitiului, ea este determinata de faptul ca intre datele contabilitatii si realitatea de pe teren pot sa apara anumite diferente,

Alte referate despre: inventarierea patrimoniului, referat inventarierea patrimoniului, inventarierea patrimoniului referat

Plan de afacere pensiune in Delta

Acest plan de afaceri pentru Pensiunea Casa Verde urmareste exploatarea unei zone cu potential ridicat pentru care vom fi in masura sa preluam un credit bancar, si cu fonduri suplimentare vom converti aceasta locatie intr-o pensiune eco, atractiva pentru persoanele care doresc relaxare si evadare din cotidian.Gura Portitei este un loc salbatic, trasat pe harti inca din 1710.Intr-un secol de civilizatie, inceputul de lume apare drept o alternativa tentanta. Cu vaporasul sau cu salupa rapid de la Jurilovca, traversand apele Golovitei, se ajunge la Gura Portitei. Un teren nepatat inca de tentaculele civilizatiei unde te vei putea bucura ca intr-un colt de rai.

Alte referate despre: plan de afacere pensiune, plan de afacere pensiune turistica, model plan de afacere pensiune

O afacere care miroase bine ppt

IMPORTANT: fata de alte firme care distribuie produse in sistem MLM, firmaFM, ofera foarte multe puncte /produs
- aceste puncte ne ajuta sa ne calificam lunar la un nivel de eficienta, in functie de care firma ne plateste bonus
- punctele tuturor partenerilor din reteaua dvs se aduna intotdeauna la dvs!

Alte referate despre: lauda de sine nu miroasea bine, o lume in care mai binele a crezut ca poate inlocui bnele, fata babei si fata mosneagului personajele care intruchipeaza binele

Plan de afacere - pizza Hallo

Intreprinderea preconizeaza sa foloseasca un ambalajul original, in care va fi livrata pizza. Acesta va consta din foaie de carton presat, avand imprimate pe fata emblema intreprinderii si date ce caracterizeaza intreprinderea, adresa juridica, numerele de telefon.
De asemenea intreprinderea va primi comenzi de livrare a pizzei la consumator pentru zile de nastere, sarbatori si alte ocazii speciale.

Alte referate despre: plan de afacere pizza hallo, plan de afaceri pizza hallo, planul de afacere pizza

Cum sa infiintam o afacere

In tara noastra sunt admise trei metode de amortizare:
- Amortizarea liniara
- Amortizarea degresiva
- Amortizarea accelerate .

Amortizarea liniara presupune repartizarea uniforma a valorii de intrare a mijloacelor fixe pe toata durata de functionare a acestora .Amortizarea degresiva presupune multiplicarea cotelor de amortizare liniara cu coeficientii de lege .

Alte referate despre: cum infiintezi o afacere, cum sa-mi infiintez propria afacere, cum imi infiintez o afacere

Afacerea mea - constituirea societatii

Orice produs care prin proprietatile sale satisface necesitatile altor persoane decat ale producatorilor si face astfel necesara vanzarea-cumpararea prin intermediul pietei, se numeste marfa.Valoarea marfii este data de faptul ca marfa este produsul unei munci omenesti.Merceologia – are ca obiectiv esential pregatirea teoretica si practica si formarea abilitatilor necesare în domeniile contingente cu lumea marfurilor tuturor acelora care se pregatesc pentru profesiuni si ocupatii în aceste domenii.

Alte referate despre: constituirea societatilor comerciale, afacerea mea referat, afacerea mea

Plan de afacere la o societate pe actiuni

Serviciile publice de alimentare cu apa si de canalizare din cadrul SC. BUCURA PREST. SA Hateg sunt activitati de utilitate publica si de interes economic general, aflate sub autoritatea administratiei publice locale. Ele au drept scop asigurarea apei potabile si a serviciilor de canalizare pentru toti utilizatorii de pe teritoriul Municipiului Hateg.
Atelierul de transport calatori dispune de autobuze (IKARUS si UD) si asigura legatura orasului cu localitatile învecinate.
7. Capital social: 100.000
8. Actionari:
- Consiliul local al orasului Hateg – 99%
- Persoana fizica – 1%

Alte referate despre: plan de afacere la o societate pe actiuni, notiune despre un plan de afacere la o societate comerciala, planul de afacere al unei societati

Drepturile creditorului asupra patrimoniului debitorului

Drepturile creditorului asupra patrimoniului debitorului - Din cuprinsul acestor dispozitii rezulta ca spre deosebire de creditorii privilegiati si de cei ipotecari, creditorii chirografari nu beneficiaza de un drept de preferinta intre ei sau, astfel spus, de o garantie particulara pentru ipoteza in care debitorii lor nu si-au indeplinit obligatiile contractuale.

Alte referate despre: drepturile creditorului asupra patrimoniului debitorului, drepturile creditorilor asupra patrimoniului debitorului, dreptul creditorilor asupra patrimoniului debitorilor

Unitati de masura

- candela (pentru intensitatea luminoasa) - cd - este intensitatea luminoasa, intr-o directie data, a unei surse care emite o radiatie monocromatica cu frecventa de 540•1012 hertzi si a carei intensitate energetica in aceasta directie este de 1/683 wati/sterradian.
Unitati SI suplimentare :

Alte referate despre: unitati de masura, unitati de masura transformari, transformari unitati de masura

Lectia - Unitate didactica fundamentala

Referat despre Lectia - Unitate didactica fundamentala
Termenul lecţie vine din latinescul lectio, derivat din legere, care înseamnă a citi cu glas tare un manuscris important, a audia, a lectura, a medita. Lecţia reprezintă un demers didactic unitar care derivă simultan prin centrarea acesteia către o serie de obiective specifice, către un anumit specific al conţinutului de transmis, către modalitatea principală de interacţiune a actorilor, către temporalitatea rezervată acţiunilor, către cadrul metodologic dominant, către instrumentalizarea adecvată cu mijloace de învăţământ.

Alte referate despre: lectia unitate didactica fundamentala, lectia-unitate didactica fundamentala, lectia-unitatea didactica fundamentala

Criminalitatea contra patrimoniului cultural national

Conform datelor statistice ale structurilor specializate din Politia Romana, in perioada 2001 - 2005 au fost puse sub urmarire generala 3016 bunuri culturale mobile, dintre care au fost recuperate 2436 bunuri.
Analizele de specialitate au relevat ca modurile de operare cel mai frecvent utilizate de infractori sunt: fortarea usilor si a sistemelor de asigurare, spargerea si escaladarea ferestrelor, tauerea grilajelor, utilizarea cheilor potrivite, abaterea atentiei personalului angajat pentru asiguarea securitatii bunurilor culturale .

Alte referate despre: criminalitatea contra patrimoniului cultural national, patrimoniul cultural national educatie artistica, protejarea patrimoniului cultural national

Raporturile Secretarului unitatii administrativ teritoriale cu Prefectul

Tocmai pentru a "rasplati" complexitatea muncii acestei categorii de functionari sunt tari in care salariul acestuia reprezinta baza de referinta pentru stabilirea grilei de salarizare pentru toti ceilelti angajati. Ex. - in Ungaria - retributia primarului si a celorlalti angajati este stabilita in functie de cea a secretarului.

Alte referate despre: secretarul unitatii administrativ teritoriale, locul si rolul secretarului unitatii administrativ teritoriale, secretarii unitatilor administrativ-teritoriale

Patrimoniul turistic al statiunii Lacu Rosu

Intre aceste limite statiunea apartine judetului Harghita, dar, prin cateva vile si case particulare, aceasta se prelungeste si in Cheile Bicazului, pe teritoriul judetului Neamt.

Alte referate despre: statiunea lacu rosu, analiza swot a statiunii lacu rosu, statiune lacu rosu

Protejarea patrimoniului national cultural

Este necesar a consemna in categoria documentelor de patrimoniu registrele parohiale apartinand tuturor cultelor. Pentru comunitatea romaneasca supusa vitregiilor timpului, in permanenta primejdie de asimilare etnico-religioasa, acestea, emise de parohiile ortodoxe in mare parte azi disparute, constituie cele mai de seama marturii istorice ale starii social - culturale si spirituale ale romanilor din scaunele secuiesti din actualul judet Covasna (fost Trei Scaune).
Nu gresim daca le consideram si file de istorie a culturii romanesti pentru evul mediu tarziu si inceputul epocii moderne (sec. XVIII-XIX, in intregime). Aceasta colectie reprezinta, desigur cel mai de seama segment al tezaurului arhivistic ce-l detinem.

Alte referate despre: patrimoniul national cultural, patrimoniul national cultural referat, patrimoniul national cultural-referat

Managemetul unitatilor sanitare

IV. ORGANIZAREA ACTIVITĂŢII DE DESFĂŞURARE ŞI VALORIFICARE A SERVICIILOR PROPUSEUnitatea cuprinde în sistemul său organizatoric şi funcţional următoarele secţii :

Alte referate despre: norme de protectia muncii in spitale sau unitati sanitare, managementul unitatilor sanitare, masuri de protectia muncii in unitatile sanitare

Unitatea centrala ppt

Calculatoarele pot efectua comparatii, alegeri de variante, pot opera cu simboluri, siruri numerice sau alte simboluri folosite de om pentru a reprezenta cunostintele, pe baza unor programe formate din instructiuni scrise de fabricant si care indruma aparatura cum sa prelucreze simbolurile.

Alte referate despre: unitatea centrala, unitate centrala, componentele unitatii centrale
Referate afisate : 17
Medie note: 8.46 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.