Piramide

Cele trei mari piramide de la Gizeh

Munca a continuat la Giseh mult dupa moarte lui Kheops.Succesorul sau a fost Khafra care a construit inca o piramida uriasa alaturi de prima, mai joasa doar cu cativa metri.Dupa Khafra a urma Menkaura care a construit o piramida mai mica de 65.50 m inaltime. Aceasta a treia piramida este si ea uriasa dar este coplesita de vecinele ei de pe platoul Giseh.

De ce piramida lui Menkaura nu este aliniata cu celelante doua? De ce piramida lui este asa de mica comparativ cu celelante doua? Sub orice unghi am examina, ipoteza dupa care Menkaura s-ar fi hotarat (din lipsa de fonduri)sa construiasca o piramida mai mica nu are sens.El avea dupa toate probabilitatile aceeasi putere autocratica si aceeasi resurse ca si predecesorii sai.In orice caz conceptul de economie le era strain,a avea resurse insemna sa dispui de cariere de piatra inepuizabile si de o mana de lucru numeroasa si calificata.El le poseda cu siguranta pe amandoua.

Daca chiar luam in consideratie ipoteza improbabila ca Menkaura ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 17kb
Downloads: 5871
Materia: Istorie

Arta scrisului la Egipteni

Cert este ca societatea egipteana era una prospera,prosperitate garantata de revarsarile anuale ale Nilului,de sistemul de indiguiri si irigatii pe care-l foloseau.Astfel, a putut sa apara un excedent alimentar,o diviziune a muncii, primele asezari urbane.

Alte referate despre: arta scrisului la egipteni, arta scrisului, arta scrisului de nichita stanescu din fiziologia poeziei

Egiptul in timpul faraonilor

Egiptul in timpul faraonilor, civilizatia egipteana veche a existat aproape 3000 de ani aparent intr-o forma neschimbata, lasand mostenire capodopere arhitecturale monumentale si comori fabuloase. Piramidele, Sfinxul si mormantui lui Tutankamon sunt admirate si azi de intreaga lume.Egiptul in timpul faraonilor

Alte referate despre: egiptul in timpul faraonilor, egiptul pe timpul faraonilor, economia egiptului in timpul faraonilor

Piramidele

Nilul, cel mai lung fluviu din lume - 6671Km fata de 2850Km cat are
Dunarea - nu primeste , pe toata intinderea de la Khartum pana la
varsare, pe o lungime de aproximativ 2100Km, decat un singur afluent,
Atbara. Faptul ca Nilul strabate o regiune saraca in ploi, cu clima
fierbinte - deci cu evaporari puternice - si mai ales vasta retea de
irigatii, explica de ce, spre varsare, albia Nilului este mai ingusta
decat la Khar-tum. Astfel, in dreptul orasului Cairo, latimea albiei
nu trece de 500 - 800m , iar diferenta maxima de nivel a apelor nu
este aproape dubla, iar diferentele de nivel ajung la 11,70m la Theba
si 15m la Assuan. Aceste diferente de nivel faceau ca apele sa se
reverse periodic, astfel ca intr-o perioada de aproximativ 3 luni pe
an, ele ajungeau pana la poalele platoului arabic spre est si ale
celui libian spre vest, deci pana langa pira-mide.

Alte referate despre: piramidele, piramidele egiptene, piramidele din egipt

Piramidele si Templele In Egiptul Antic

Un coridor în pantă duce la camera funerară a faraonului – lungă de 10,5 m, lată de 5 m şi înaltă de aproape 6 m – în întregime din granit, plafonul constând din 9 blocuri cântărind împreună 400 tone. Din galeria de intrare se ramnifică un coridor care coboară în pantă 31 m sub nivelul bazei la un puţ destinat, iniţial, să adăpostească sarcofagul regal. Camera funerară a reginei, canalele de aerisire, cinci spaţii libere etajate, menite să reducă din presiunea masei uriaşe de piatră asupra boltei cavoului, completează această uimitoare operă de ştiinţă şi tehnică.

Alte referate despre: piramidele si templele in egiptul antic, referat piramidele si templele in egiptul antic, piramidele egiptului antic

Egiptul antic

Memfis fost unul dintre cele mai importante oraşe ale Egiptului deoarece avea o poziţie geografică foarte importantă. Teba a fost oraşul ce mai mare , cel mai frumos şi cel mai important al Egiptului antic deoarece era situat la 700 km de Cairo .

Alte referate despre: egiptul antic, egiptul antic referat, arta egiptului antic

Cele 7 minuni ale lumii

7) Colosul din Rhodos
Aceasta statuie a fost inaltata de locuitorii orasului Rhodos intre 294 si 282 i. Chr. Pentru a sarbatorii infrangerea macedonilor.
Statuia era din bronz , se afla la intrarea in portul Rhodos si il reprezenta pe zeul soarelui, Helios.
Descriilile contemporane ii atribuiau circa 32m.
Cand statuia a fost daramata in 654 d.Chr , au fost necesare 800 de camile pentru a aduna ramasitele.

Alte referate despre: cele minuni a lumii antice, cele minuni ale lumii antice, cele minuni ale lumii

Religia Egiptului

Deasupra se află camera ofrandelor. Când faraonii hotărăsc să-şi construiască piramide, aceste mastaba devin mormintele înalţilor demnitari ai regatului. Piramidele erau iniţial cu trepte, cum este cea a regelui Djoser de la Saqqarah, simbolizând o scară gigantică pentru a urca în sălaşul zeilor. Apoi, cele patru pante ale lor devin netede şi simbolizează o rază de soare, cum sunt cele ale piramidei lui Kheops. În interior o lungă galerie în pantă duce la un adevărat apartament alcătuit din mai multe încăperi despărţite prin uşi sigilate, care înconjoară camera unde se află sarcofagul şi unde se găsesc bogăţiile regelui defunct. Un sistem de galerii şi de camere goale au rolul de ai păcăli pe hoţi, însă aproape toate mormintele au fost jefuite pe vremea faraonilor.

Alte referate despre: religia egiptului, religia egiptului antic, religia egiptului antic referat

Ramses 2, Kheops si Micherinos

Khufu,sau in limba graca , Kheops, a fost un mare rege egiptean, a
domnit intre 2551-2526 I.Hr. Khufu a fost cel de-al doilea rege al a
4-ei dinastii, cunoscuta si sub numele de dinastia Memphite. Lucurl
cel mai imrotant pe care Khufu l-a facut in timpul domniei lui a fost
construirea Marii Piramide, la Giza/Gizeh, langa Cairo. Acest monument
colosal a devenit una dintre cele Sapte Minuni ale lumii ( fiind si
singura care mai exista din cele 7) si ramane una din cele mai
notabile strucutri din istoria arhitecturii. In 1954 barca funerala a
lui Khufu (lunga de 38metri) a fost descoperita langa Marea Piramida.

Alte referate despre: piramida lui kheops, ramses, ramses al 2 lea

Istoria piramidelor

In perioadele de inundatii ale Nilului, taranii erau folositi in astfel de constructii de mare amploare. Piramidele construite la Giza pentru urmatorii regi din A Patra Dinastie, Khufu, Khafre si Menkaure ( Cheops, Chefren si Mikerinos), desi nu mai sunt foarte frumos decorate, inca mai domina linia orizontului langa Cairo .

Alte referate despre: istoria piramidelor egiptene, istoria piramidelor, istoria piramidelor din egipt

Arta Egiptului antic

Egiptul antic datoreaza bogatiile sale Nilului. Istoricul grec Herodot spunea : „Egiptul este un dar al Nilului”. Cultura celor 4 milenii i.hr. cu cea mai enigmatica dintre arte a fost cunoscuta in secolul XIX.

Alte referate despre: arta egiptului antic referat, referat arta egiptului antic, arta egiptului antic referat wikipedia

Civilizatiile Americii Centrale si de Sud

Performantele mayasilor
Chichem Itza capitala mayasilor si celelalte centre nu puteau fi realizate decat de societati cu un grad de organizare ridicat, a caror viata a fost condusa de religie. Aceasta este dovedit de cunostintele avansate de matematica si de astronomie ale mayasilor, dar aceste cunostinte erau folosite exclusiv pentru a intocmi calendare complicate pe milenii intregi. Cugetul lor se invartea in jurul timpului, si masurarii lui i-au conterit semnificatii religioase deosebite.

Alte referate despre: civilizatiile americii centrale azteci si mayasi, civilizatiile americii de sud si centrale, civilizatiile americii de sud

Marea piramida de la Giseh

Piramidele din Egipt au fost întodeauna, încă de la început, trecute printre Cele Şapte Minuni ale Lumii Antice, însă de fapt Marea Piramidă de la Giseh a fost în centrul atenţiei şi în fruntea listei. Este singura din Cele Şapte Minuni care mai există încă într-o formă aproape complectă şi uşor de recunoscut, ea fiind şi cea mai veche. Construită pentru faraonul Keops, din dinastia a-IV-a, în jurul anului 2560 î.e.n. piramida reprezintă cea mai înaltă realizare a constucţilor de piramide din Regatul Vechi al Egiptului

Alte referate despre: marea piramida de la giseh, poze cu marea piramida din giseh, marea piramida din giseh

Marea Piramida de la Giseh

Aceasta este fenomen izolat, cu apogeul unui lung sir de evolutie a mormintelor, ce a culminat la Giseh. Atunci cand Keops a inceput constructia piramidei sale de la Giseh, el avea o baza religioasa puternica si era calauzit de o traditie si o evolutie indelungata.

In mod curios, in ciuda dimensiunilor si importantei marii piramide, a ajuns pana la noi o singura reprezentatie completa a creatorului ei, Keops. Este vorba de o minuscula statueta din fildes a faraonului, gasita in 103 in fundatiile templului inchinat zeului Osiris de la Abydos.

Alte referate despre: marea piramida giseh, marea piramida, marea piramida din giza

Omul Fanta Nichita Stanescu

El, spiritul, are capacitatea de a realiza oricând incizii (fante) în trupul ab¬stract al timpului sau al spaţiului, mărind sau micşorând gra¬dul de vibraţie.
Atunci când vibraţia scade, spiritul “adulmecă exis¬tenţa”, lumea materială adică, “şi ia naştere lăsându-se de¬vorat de ea”, cunoscând prea bine legea creşterii şi a des¬¬creşterii (a vieţii şi a morţii, a ciclicităţii). Dar “există nu¬mai cât să ia cunoştinţă de existenţă” – o clipire de ochi la scară cosmică, un secol pentru pământeni şi “moare ca să ia cunoştinţă de moarte” (aceeaşi clipire de ochi).

Alte referate despre: omul fanta nichita stanescu, semnificatia titlului omul fanta nichita stanescu, omul fanta de stanescu

O zi in Egipt - compunere

Dupa un tur in jurul Sfinxului, in fata mea apare din senin Cleopatra care imi intinde un papirus. Cu greu il iau . Cleopatra imi spune ca in acel papyrus se afla povestea vietii ei. Ii promit ca voi avea grija de el. Dintr-o data aud un sunet ciudat si ma trezesc. Cainele meu latra. Faceam tot posibilul sa ascund papirusul sub perna. Si asa a fost ziua mea in Egipt.

Alte referate despre: zeii egipteni, monarhia egipteana, zei egipteni
Referate afisate : 16
Medie note: 8.39 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.