Piramidele

Piramidele si Templele In Egiptul Antic

Piramidele si Templele In Egiptul Antic - Un tip mai evoluat de monument funerar, apărut în timpul dinastiei a III-a este piramida în trepte. Primul monument de acest fel a fost construit de vizirul şi arhitectul Imhotep pentru regele Djeser, fondatorul dinastiei a III-a la Saqqara.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 146kb
Downloads: 6668
Materia: Istorie

Piramidele egiptene

Arta egipteana impresioneaza în primul rând prin surprinzatoarea
modernitate. Îl impresioneaza mai putin pe contemplatorul cu
preferinte pentru estetica baroca, romanica sau realista; în schimb îl
va entuziasma pe devotatul artei clasice.

Alte referate despre: piramidele egiptene, piramidele egiptene referat, referat piramidele egiptene

Cele trei mari piramide de la Gizeh

Piramidele au fost construite in cadru unui ansamblu,cele trei se inscriu intr-un unic plan, ceea ce se pare ca a fost conceput inca de la inceputul marii operatiuni de la Giseh. Realizarea celor trei piramide decuge dintr-un plan bazat pe principii geometrice, pe care le considera legate de observarea stelelor.

Alte referate despre: cele trei mari piramide de la gizeh, cele trei piramide de la gizeh, cele trei piramide de la gizeh din egipt

Piramidele

Dupa studii sovietice relativ recent, pozitia reciproca dintre
piramide si monumentele principale din jurul lor ( Sfinxul si cele
patru temple legate de piramidele lui Kefren si Mikelinos ) a fost
stabilita printr-o distributie geometrica ordonata, la distante care
au drept unitate de masura laturile bazelorcelor trei piramide

Alte referate despre: piramidele, piramidele din egipt, piramidele din egipt referat

Egiptul Antic

Odata cea mai bogata si puternica natiune in lumea antica, Egiptul isi pierdea puterea incetul cu incetul. Cucerit de persi in 525 i.H., taramul faraonilor avea sa ramana teritoriul imperiilor straine pentru urmatorii 1000 de ani. Dupa persi au venit grecii si apoi romanii. Dar nici macar acele mari imperii nu au putut sterge cu totul traditiile egiptenilor antici. La fel ca piramidele si templele antice, spiritul faraonilor a razbatutmult dupa ce cuceritorii s-au retras.

Alte referate despre: egiptul antic, egiptul antic referat, arta egiptului antic

Orientul Antic

Pe timpul Imperiului Antic (2600-215 i.e.n) Egiptul a fost un stat foarte puternic si preocupat eclusiv de problemele interne.Constructiile de piatra au inceput imediat ,cele mai vestite monumente fiind uriasele morminte regale ,piramidele .
Langa Memphis,capitala din acea vreme,se ridica piramida din Saccara,care a fost construita pentru faraonul Djoser,dupa proiectul realizat de cancelarul si arhitectul principal al acestuia .Imhotep,primul arhitect caruia se cunoaste numele .El a devenit mai tarziu zeul medicinii.

Alte referate despre: orientul antic, popoarele orientului antic, cultura orientului antic

Cele sapte minuni ale lumii

Cele sapte minuni ale lumii alcatuiesc una dintre cele mai cunoscute liste care au fost intocmite vreodata.Cu toate acestea,putini sunt cei care le pot enumera pe toate.Numarul sapte are de multa vrema o semnificatie deosebita,dar de ce a fost ales tocmai acest grup de sapte?Prima mentiune a celor sapte mai faimoase constructii in care au fost incluse piramidele si Gradinile Suspendate din Babilon.Dupa el a urmat un matematician pe nume Philo din bizant,prin anul 225 i.H.,si un scriitor grec, Antipater din Sidon pe la anul 130 i.H.Cei doi si-au alcatuit propiile lor clasificari.

Alte referate despre: cele sapte minuni ale lumii, cele sapte minuni ale lumii antice, cele sapte minuni ale lumii referat

Orientul antic

Un istoric grec a denumit foarte inspirat Egiptul ca ,,Darul Nilului''. Locurile propice asezarilor oamenilor erau pe malurile fluviului Nil care parcurge sute de kilometri prin desert,varsandu-se in Marea Mediterana printr-o delta.

Spre deosebire de alte rauri Nilul se revarsa si se retrage annual, lasand in urma un sol foaret bogat ,fertil,astfel incat cei care au trait acolo,au putut construi un sistem de irigare bine proiectat.Indirect fluviul Nil a contribuit la realizarea capodoperelor arhitecturale fara precedent.

Primele izvoare scrise ale istoriei Egiptului dateaza din 3000 i.e.n., din vremea cand Menes sau Narmer,regele Egiptului de Sus (de Sud) prin cucerirea Egiptului de Jos(Delta) a unit cele doua state.Aceasta uniune a ramas intacta timp de mai multe milenii,s-au succedat 33 de dinastii.Intemeietorul primei dinastii a fost Menes,iar regina ultimei dinastii Cleopatra.,care s-a sinucis aproximativ in anul 30 i.e.n. lasandu-se muscata de un sarpe veninos.

In perioada ...

Alte referate despre: orientul antic referat, mostenirea culturala a orientului antic, referat orientul antic

Cele 7 minuni ale lumii

1)Piramida lui Keops(Piramida cea mare de la Gizeh). Este singura dintre cele 7 minuni ale antichitatii care nu a fst distrusa de-a lungul timpului.piramidele au fost construite ca morminte regale. Prima piramida a fost construita in 2560 i. Chr la Sakkara. Dar cele mai importante sunt cele trei piramide mari construite la Gizeh, printre care se numara si piramida lui Keops.

Alte referate despre: cele minuni a lumii antice, poze cele minuni ale lumii, cele minuni ale lumii

Ritual funerar in Egiptul Antic

Veşnicia este existenţa neîntreruptă acolo, în lumea aceea. Nebun este cel care nu ţine cont de aceste lucruri. Dar cel care a ajuns să înţeleagă evitânt păcatul, se va asemăna cu Dumnezeu, păşind liber ca şi stăpânul veşniciei.” Egiptenii se îndoiau că sunt oameni fără păcat. Înseamna că dumnezeii trebuiau cumva să ierte pe păcătos şi să-l îndreptăţească. Nădejdea la o milă din partea dumnezeilor era caracteristică tuturor egiptenilor.

Alte referate despre: ritualul funerar in grecia antica, ritul funerar in egiptul antic, textele funerare din egiptul antic

Egiptul in timpul faraonilor

Indirect fuviul Nil a contribuit la realizaea capodoperelor arhitecturale fara precedent. Primele izvoare scrise ale istoriei Egiptului dateaza din 3000 i.e.n., din vremea cand Menes sau Narmer, regele Egiptului de Sus (de Sud), prin cucerirea Egiptului de Jos (Delta) a unit cele doua state. Aceasta uniune, cu exceptia unor perioade scurte, a ramas aproape intacta timp de mai multe milenii. S-au succedat 33 de dinastii.

Alte referate despre: egiptul in timpul faraonilor, egiptul pe timpul faraonilor, egiptul in timpul faraonilor in limba engleza

Epoca piramidelor

Ultimul rege din A Sasea Dinastie a fost Papi II care a guvernat timp de 90 de ani . Dupa moartea sa a inceput Prima Perioada Intermediara , o perioada de criza si revolte sociale . O serie de inundatii de mica amploare si foametea rezultata dupa acestea in timpul celei de A Sasea Dinastii au micsorat stabilitatea statului si au provocat unele revolte . Poporul egiptean si-a amintit de Vechiul Regat ca de o Epoca de Aur . Pe langa inovatiile in arhitectura , unele inca vizibile dupa mii de ani , au mai cunoscut o dezvoltare remarcabila pictura si sculptura , precum si medicina , literatura si teologia .

Alte referate despre: filme artistice in epoca piramidelor, coliziune in epoca piramidelor, epoca piramidelor

The seven wonders of the world

The Temple of Goddess Artemis from Efes. Started in The 7th century B.C. and finished in the 4th century B.C.,the temple had one hundred and twenty-seven Columns.It was destroyed during the 4th and 6th Centuries A.C.

Alte referate despre: the seven wonders of the world, seven wonders of the world, the seven wonders of the world referat

The pyramids

The pyramids - Situated west of the Nile, bordering the Sahara Desert, the Giza plateau rises up in its glory to present its full authority. It is here that an ancient King coordinated a mammoth undertaking exploiting the full value of the looming plateau. Eternal life would surely be granted with the precision and meticulous execution of King Khufu's perfect pyramid. Other pyramids had been built before, but none would ever achieve the genius, grace and competence of this Great Pyramid.

Alte referate despre: the pyramids, pyramids, egyptian pyramids

Each man is a creator of a temple called human

So, if we respect all those high signed things, we will have a body that will guard us, will face all the diseases, and will not make us shy in front of sweetheart, or in a strict sense we will have a beautiful and attractive body.

Alte referate despre: each man is a creator of a temple called human body, each man is a creator of a temple called the human body, each man is a creator of a temple the human body

Crocodilul din sifonier - creatie proprie

Curioasa din fire cum sunt eu, trebuia sa deschid geamantanul ( de, curiozitatea asta). Cand il deschid, ce sa vezi... minunatii de haine, tot felul de accesorii, din piele de crocodil.. absolut fantastic ( mai alea ca anul trecut pielea de crocodil era foarte in trend).
Nu m-am putut abtine si logic, a trebuit sa scot noile out-fitturi la plimbare.. sa ma mandresc si eu un pic.

Alte referate despre: sunt crocodilul din sifonier creatie proprie, crocodilul din sifonier, basm creatie proprie
Referate afisate : 16
Medie note: 8.71 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.