Piramidele si templele in egiptul antic

Piramidele si Templele In Egiptul Antic

Piramidele si Templele In Egiptul Antic - Un tip mai evoluat de monument funerar, apărut în timpul dinastiei a III-a este piramida în trepte. Primul monument de acest fel a fost construit de vizirul şi arhitectul Imhotep pentru regele Djeser, fondatorul dinastiei a III-a la Saqqara.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 146kb
Downloads: 6667
Materia: Istorie

Piramidele egiptene

Caci arta egipteana este o arta de mare demnitate si distinctie. Este
ermetica, închisa oricaror sugestii venite din partea artei altor tari
, pastrând un aer de profunda solitudine. Nu tine deloc sa emotioneze,
este cea mai impersonala din întreaga arie culturala antica orientala
(E. Faure). Afisând o vizibila mândrie, este profund umana tocmai prin
marea ei simplitate. Viata ei se comunica privitorului direct si net,
din gestul natural si din atitudinea exacta a personajului uman
reprezentat. Un personaj a carei rigiditate creata de poza sa solemna,
conventionala nu deranjeaza.

Alte referate despre: piramidele egiptene, piramidele egiptene referat, referat piramidele egiptene

Cele trei mari piramide de la Gizeh

De ce s-ar fi multumit el oare cu un pitic pe langa acesti uriasi? Un lucru este sigur:Menkaura stia ca piramida lui avea sa fie cu mult mai mica decat celelante.Constructia unor asemenea monumente se proiecteaza cu mult timp inainte,iar el trebuia sa fi aprobat planurile.

Alte referate despre: cele trei mari piramide de la gizeh, cele trei piramide de la gizeh, cele trei piramide de la gizeh din egipt

Egiptul Antic

Egiptul Antic - În artă, dar mai ales în domeniul religios şi în domeniul cultural, s-a realizat cel mai fin produs al unei fecunde întâlniri dintre cele două culturi: elenistică şi egipteană. Până şi lumea romană, care privind mai simplist Egiptul doar ca pe o parte a unui Orient imaginar, a fost sedusă de această civilizaţie antică, de credinţele religioase, favorizând astfel răspândirea cultelor misterioase şi a primelor religii de salvare individuală înainte de creştinism.

Alte referate despre: egiptul antic, egiptul antic referat, arta egiptului antic

Egiptul Antic

Civilizatia egipteana veche a existat aproape 3000 de ani aparent intr-o forma neschimbata ,lasand mostenire capodopere arhitecturale monumentale si comori fabuloase.Piramidele,Sfinxul si mormantul lui Tutankamon sunt admirate si astazi de intreaga lume.
      Aparut in desert ,Egiptul era la o suficienta distanta de tulburarile Orientului Apropiat.Dupa ce s-a constituit civilizatia egipteana s-a dovedit a fi destul de stabila , conservatoare si longeviva.Desi au eiostat schimbari in viata tarii,acestea au fost atat de lente,incat popoarele antice vedeau Egiptul ca o societate misterioasa,fara varsta.
      Un istoric grec a denumit foarte inspi rat Egiptul ca ,,Darul Nilului''. Locurile propice asezarilor oamenilor erau pe malurile fluviului Nil care parcurge sute de kilometri prin desert,varsandu-se in Marea Mediterana printr-o delta.
      Spre deosebire de alte rauri Nilul se revarsa si se retrage annual, lasand in urma un sol foaret bogat ,fertil,astfel incat cei ...

Alte referate despre: referat egiptul antic, zeii egiptului antic, faraonii egiptului antic

Egiptul antic

Heracleopolis situat la intrarea în depresiunea Fayum. Hermopolis este unul dintre oraşele străvechi ale Egiptului. Hierakonpolis capitala federativă a Egiptului în epoca predinastică, avea drept zeu tutelar şoimul, care a fost identificat cu Horus.

Alte referate despre: religia egiptului antic, referat despre egiptul antic, arta in egiptul antic

Femeile in Egiptul antic

Bineinteles, ele aveau si responsabilitatile ce decurgeau din aceste drepturi. In societate era instituita monogamia, exceptie facand regele, care avea dreptul la mai multe neveste, doar una fiind regina. Barbatii si femeile din Egiptul antic apreciau si se bucurau de compania celuilalt. Dragostea si afectiunea aveau importanta lor, iar casatoria era starea naturala pentru toti oamenii, indiferent de clasa sociala. Pentru ei, familia era o sursa de relaxare.

Alte referate despre: arta egiptului antic referat, zei egiptului antic, referat istorie egiptul antic

Egiptul antic

Egiptul a fost populat inca din paleolitic.In neolitic vechii egipteni se indeletniceau cu pescuitul, cu agricultura primitiva si cu cresterea vitelor. Aproximativ in mileniul al V-lea i.e.n. a inceput descompunerea orinduirilor gentilice si formarea comunitatilor teritoriale.In prima jumatate a mileniul al IV-lea, ca urmare a aparitiei plusprodusului si a proprietatii private, a inceput diferentierea de avere, statale timpurii, numite « nomme » si conduse de nomarhi.

Alte referate despre: istoria egiptului antic, egiptului antic, arhitectura egiptului antic

Egiptul Antic

Egiptul s-a format pe valea Nilului prin unirea Egiptului de sus cu Egiptul de jos. Egiptului i se mai spunea Kemet care însemna pământul negru. Egiptul nu este decât o oază întinsă de 2000 km.

Alte referate despre: piramidele egiptului antic, matematica in egiptul antic, egiptul antic zei

Ritualuri de trecere - viata de apoi in Egiptul Antic

La Heliopolis se credea ca sufletele calatoresc fericite, impreuna cu zeul Ra, pe barca acestuia, care noaptea trecea printr-un loc intunecos numit Duat, situat undeva, afara din Egipt, spre apus. Pentru locuitorii din Abydos, intrarea in lumea cealalta era situata la apus de acel oras, acolo unde barca soarelui se strecura in fiecare seara in imparatia mortilor printr-o crapatura a muntelui. Cea mai raspandita versiune eshatologica si care a predominat in tot Egiptul a fost desigur cea osiriana. Potrivit legendei osiriene, zeul civilizator Osiris a fost omorat de fratele sau Seth si apoi a fost inviat prin procedee magice de catre Isis, Nephtys, Anubis etc.

Alte referate despre: viata religioasa-politeismul la egiptul antic, o zi din viata unui locuitor al egiptului antic, viata plitica-monarhia a egiptului antic

Institutiile politice din Egiptul antic

Inca din perioada pre-dinastica, de la inceputul mileniului al IV-lea I.Hr. societatea egipteana era organizata in mici comunitatia agrare, conduse de un sfat de batrani, avand functii admnistrative, fiscale si judecatoresti; functii care mai tarziu vor fi preluate de organe de stat specializate, recrutate din randurile scriburilor. Aceste comunitati rurale, care se vor perpetua inca mult timp, erau formate din oameni liberi, dar obligati la tot felul de corvezi, prestatii si biruri in natura.

Alte referate despre: institutiile politice din egiptul antic, institutii politice in egiptul antic faraoni, institutii politice in egiptul antic

Arta Egiptului antic

Egiptul antic datoreaza bogatiile sale Nilului. Istoricul grec Herodot spunea : „Egiptul este un dar al Nilului”. Cultura celor 4 milenii i.hr. cu cea mai enigmatica dintre arte a fost cunoscuta in secolul XIX.

Alte referate despre: referat arta egiptului antic, arta egiptului antic referat wikipedia, referat despre arta egiptului antic

The seven wonders of the world

The Statue of Zeus from Olympia was made by Fidias. It is placed in the Great Temple of Olympia. The statue Was destroyed in the 4th century A.C.

Alte referate despre: the seven wonders of the world, seven wonders of the world, the seven wonders of the world referat

The pyramids

Not much is known about Cheops(Khufu). The tomb had been robbed long before archeologists came upon it. Any information about him was taken with the objects inside the tomb. He is thought to have been the ruler of a highly structured society and he must have been very wealthy. He was buried alone in this massive tomb. His wives may have been buried nearby in smaller mastabas.

Alte referate despre: the pyramids, pyramids, egyptian pyramids

Each man is a creator of a temple called human

Each man is a creator of a temple called human - There are many factors that affect or cultivate the human body. First of all to build a temple that would be strong enough to face all the problems, people must exclude from their life the word cigarette. Just in this case our lungs will say “Thank You”, for our kindness. The cigarettes and drugs interrupt our sound life, and can drive us to the biggest enemy of the human body – death.

Alte referate despre: each man is a creator of a temple called human body, each man is a creator of a temple called the human body, each man is a creator of a temple the human body

Oda in metru antic

Oda in metru antic:Evadarea din lumea reala se realizeaza prin intermediul evaziunii prin vis.Se acorda importanta sentimentelor si trairilor , acestea fiind in concordanta cu natura ocrotitoare.Titlul poeziei trimite spre intentia lui Eminescu de a dedica textul lui Napoleon.”In metru antic” deoarece s-a inspirit in masura versurilor din antichitate , de la poeta Sapho.Ea a impus strofa saphica ( versuri cu masura de 11 silabe , ultimul cuvant avand numai 5 silabe )

Alte referate despre: oda in metru antic, oda in metru antic comentariu, oda in metru antic referat
Referate afisate : 16
Medie note: 8.40 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.