Proect contabil-intreprindere de productie

Plan de afacere - pizza Hallo

Produsul care va fi fabricat de societate si anume pizza italiana originala va satisface cele mai rafinate gusturi ale celor mai alintati gurmanzi. Produsul firmei noastre este orientat spre satisfacerea nevoilor zi de zi, fie zi de lucru, fie zi de sarbatoare.
Pizza propusa de firma va avea gusturi diferite si specifice. Acest gust se va datora condimentelor proaspete si neobisnuite, de obicei neutilizate de alti producatori de pizza, din cauza ca pizza se fabrica dupa o receta unica italiana. Denumirea pizzei va fi la fel diferita, aceasta depinzand de materia prima si condimentele folosite la fabricarea produsului finit.

Vor exista urmatoarele denumiri italiene originale:
Pizza Tropicana - cu ananas si ciuperci;
Pizza Salami - cu salam proaspat si oua batute;
Pizza Vegetara - cu ciuperci, ceapa si piper verde;
Pizza Peste - cu peste, usturoi si cascaval;
Pizza Tomato - cu sos din rosii proaspete, cascaval si masline.
Se preconizeaza de a produce pizza de diferite marimi si, ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 32kb
Downloads: 718
Materia: Economie

Plan de afacere

3 tabere x 20 pâini/lună x 1000 persoane = 60 000 pâini
60000 pâini x 4000 lei/buc = 240 000 000 lei obţinuţi pe lună.
Patiseria situată în cadrul taberei realizează venituri din vânzări în valoare de circa 5 000 000 lei/zi.
Brutăria situată în Braşov obţine venituri în valoare de 15.000.000lei/zi din vânzarea produselor de panificaţie.

Alte referate despre: plan de afacere, plan de afacere restaurant, model plan de afacere

Plan de afacere

Clienţii vor cumpăra produsele noastre pentru ca sunt de o calitate superioară şi reprezintă un element de noutate pentru acest judeţ, firma noastră fiind singura de acest gen, iar oamenii sunt atraşi de tot ce este nou. Produsele vor fi realizate în cadrul societăţii noastre, produse care vor satisface şi cele mai rafinate gusturi ai celor mai pretenţioşi consumatori. Produsul nostru -sculpturi- va fi obţinut din aceleaşi materiale cu forme diferite in funcţie de dorintele clientilor. Produsul fabricat de firmă fiind un produs final va fi realizat pe piaţa consumatorilor şi este orientat persoanelor de toate vârstele. Piaţa aleasă de întreprindere este o piaţă în creştere fiind relativ nouă.

Alte referate despre: plan de afacere model, plan de afacere referat, planul de afacere al unei firme

Plan de afacere la o societate pe actiuni

Serviciile publice de alimentare cu apa si de canalizare din cadrul SC. BUCURA PREST. SA Hateg sunt activitati de utilitate publica si de interes economic general, aflate sub autoritatea administratiei publice locale. Ele au drept scop asigurarea apei potabile si a serviciilor de canalizare pentru toti utilizatorii de pe teritoriul Municipiului Hateg.
Atelierul de transport calatori dispune de autobuze (IKARUS si UD) si asigura legatura orasului cu localitatile învecinate.
7. Capital social: 100.000
8. Actionari:
- Consiliul local al orasului Hateg – 99%
- Persoana fizica – 1%

Alte referate despre: plan de afacere la o societate pe actiuni, notiune despre un plan de afacere la o societate comerciala, planul de afacere al unei societati

Tipuri de productie

Tipuri de productie
O influenta puternica asupra metodelor de organizare a activitatii de productie o are tipul de productie existent în cadrul întreprinderii. Din acest punct de vedere, metodele de organizare a procesului de productie pot fi:

Alte referate despre: tipuri de productie, tipuri de productie referat, referat tipuri de productie

Neofactorii de productie

Neofactorii de productie - In prezent, rolul antreprenorului consta in atribuirea de a combina si substitui factorii de productie, in asumarea riscului, incertitudinii si arbitrajului si in promovarea inventivitatii si inovatiei, ca surse inedite de profit.

Alte referate despre: neofactorii de productie, neofactori de productie, referat impactul neofactorilor de productie

Determinarea cheltuielilor de productie

Al II element al cheltuielilor de producţie îl constituie remunerarea muncii. Fondul de salariu tarifar pentru categoriile de personal se calculează aparte.

Alte referate despre: determinarea cheltuielilor de productie, determinarea cheltuielilor de productie si pragul de rentabilitate, cheltuieli de productie

Determinarea cheltuielilor de productie si pragul de rentabilitate

Consumul energiei electrice se determină separat pentru scopuri tehnologice şi pentru iluminare:
a. Pentru scopuri tehnologice energia electrică se determină astfel:
E= M×Fef×m×n×k0×kî/Kp×h,
unde:

Alte referate despre: determinarea pragului de rentabilitate, determinarea pragului de rentabilitate referat, exemplu problema prag de rentabilitate in productia eterogena

Factorii de productie

Resurse nereinnoibile- create prin transformari naturale care nu se mai produc ( zacaminte de materii prime, resurse primare de energie aflate in adancuri etc)

Durata de timp in care resursele se epuizeaza este influentata de volumul rezervelor si de volumul extractiei anuale, dependente la randul lor de cerintele economice si starea tehnicii. Cu cat sursa consumata e reciclabila si durata de viata creste.
Dupa cum stim unele tari sunt dotate inegal ci factori naturali de productie ceea ceduce la vindecarea sau cumpararea resurselor necesare.
Inegalitatea dotarii tarilor cu factori naturali in puterea economica si in nivelul de dezvoltare economica al popoarelor. Deoarece valoarea, structura, si calitatea resurselor, clima, relieful si asezarea unei tari influenteaza direct si indirect:
Aria de cuprindee a activitatii productive, structura de ramura a economiei nationala, gama produselor ...

Alte referate despre: factori de productie, factorii de productie, factorii de productie referat

Plan de afacere al unei firme producatoare de melci pentru export

Dăcă e făcută respectând toate condiţiile din recomandările specialiştilor, ferma de melci poate aduce chiar în primii ani recuperarea investiei facute + un profit substanţial. Preţul en-gros pe kilogramul de melc viu poate varia între 3,5 şi 5,8 euro iar carnea de melc (cunoscută sub numele de escargot) poate ajunge până la 50 euro.
Valoarea nutritivă a cărnii de melci este dată de ponderea părţii comestibile şi de substanţele nutritive conţinute de aceasta.

Alte referate despre: plan de afacere al unei firme producatoare de melci pentru export, planul de afacere al unei firme producatoare de melci, plan de afacere al unei firme producatoare de melci

Plan de afacere

Plan de afacere - Prezentul plan de afaceri este intocmit de catre firma S.C. “NEC” S.R.L. Botosani in vederea obtinerii unui credit bancar necesar achizitionarii a patru utilaje auto. Plan de afacere

Alte referate despre: referat plan de afacere, planul de afacere, plan de afacere patiserie

Procese de productie

"Procese de productie"
1. Factoriide productie reprezinta resursele meteriale si umane care participa la producerea de no bunuri economice.
"Procese de productie"

Alte referate despre: procese de productie, procese de productie referat, clasificarea proceselor de productie

Deseuri de productie

Conform HG.856/2002 in categoria deseurilor de productie sunt cuprinse urmatoarele tipuri de deseuri:deseuri din agricultura, horticultura, acvacultura, silvicultura, vanatoare si pescuit, de la prepararea si procesarea alimentelor (mai putin carcase).Deseuri de la prelucrarea lemnului si producerea placilor si mobilei, pastei de hartie, hartiei si cartonului;deseuri din industria pielariei, blanariei si textila;deseuri de la rafinarea petrolului, purificarea gazelor naturale si tratarea pirolitica a carbunilor;deseuri din procese chimice anorganice
deseuri din procese chimice organice.

Alte referate despre: deseurilor in productia industriala a lemnului, cat reprezinta deseurile din productia culturilor de camp, gestionarea deseurilor in productia compotului

Notiuni generale privind cheltuielile de productie si costurile

Conceptul de la care se poate pleca in elaborarea teoriei calculatiei contabile a costurilor este cel de consumatiune.In spijinul acestei afirmatii este invocat faptul ca”ceea ce se sustrage pietei,spre a se produce bunuri destinate consumului curent sau mijloace de productie de lunga durata,sau pentru a se aduce la indeplinire servicii,ceea ce prin urmare se consuma bunuri si energie spre a se obtine alta valori,poarta numele de consumatiuni”.

Alte referate despre: notiuni generale privind cheltuielile de productie si costurile, notiuni generale privind cheltuielile si productia unei case de amanet, delimitari privind cheltuielile si costurile

Atestat - Elaborarea planului activitatilor zilnice din spatiile de productie si servire

Elaborarea planului activitatilor zilnice din spatiile de productie si servire. Toate marfurile intrate in depozitele unitatilor de alimentatie trebuie sa fie supuse unei verificari minutioase prin receptie cantitativa si calitativa care se efectuiaza de comisia de receptie-spre a se constata daca sortimentul, calitatea si cantitatea lor corespund cu datele din documentele de insotire (facturi, avize de insotire a marfurilor) Aprovizionarea cu produse alimentare se poate realize:
• Direct de la producatori;
• Prin intermediari

Alte referate despre: elaborarea planului activitatile zilnice intr un restaurant tip, activitatile zilnice din spatiile de productie bucatarie, atestat elaborarea planului de activitate

Matematici financiare ppt

Profitul sau beneficiul reprezinta castigul realizat din executarea unei activitati.Profitul este caracterizat de urmatorii indicatori: masa profitului si rata profitului.Masa profitului (P) reprezinta diferenta pozitiva dintre veniturile totale (Vt) si cheltuielile totale (Ct).

Alte referate despre: matematici financiare, matematici financiare referat, referat matematici financiare
Referate afisate : 17
Medie note: 8.03 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.