Programe de aplicatii

Programe de aplicatii

Programe de aplicatii - Pe lângă sistemul de operare, pentru utilizarea calculatorului este nevoie de anumite programe numite aplicaţii, care se instalează în cadrul sistemului de operare şi care permit efectuarea de sarcini diverse. Astfel de aplicaţii sunt utile în formarea deprinderilor de utilizare a calculatoarelor.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 18kb
Downloads: 5967
Materia: Informatica

Evolutia limbajelor de programare

Momentul iniţial al istoriei calculatoarelor este, de obicei legat de numele matematicianului englez Charles Babbage. El a propus în anul 1830 o Maşină Analitică care a anticipat în mod fascinant structura calculatoarelor actuale. Ideile sale au devansat cu peste 100 de ani posibilităţiile tehnologice ale vremii sale. Înaintea a mai fost încercări în acest domeniu ale lui Leibnitz şi Pascal (sec al XVII-lea) .

Alte referate despre: evolutia limbajelor de programare, evolutia limbajelor de programare referat, referat evolutia limbajelor de programare

Setul de programe COREL

CorelDRAW este cel mai important pachet de grafica sub Windows. El permite crearea unor ilustratii frumoase, publicitate la nivel profesional, rapoarte anuale. El este un program de desenare orientat pe obiecte. Din multe puncte de vedere este asemanator cu programele de proiectare asistata pe calculator (AutoCad).

Alte referate despre: programe corel, programe corell, programe pt printare tip corel

Informatica teorie si aplicatii

Informatica teorie si aplicatii - Juristul se adaptează modelului cibernetic sub raport conceptual, pentru că obiectul supus analizei sale răspunde atât principiilor logicii formale, cât şi logicii dialectice. De asemenea, el se apropie, prin activitatea sa, de ştiinţele tehnice, pentru că are la îndemână instrumente tehnico-inginereşti cu care activitatea sa devine mult mai eficientă.

Alte referate despre: informatica teorie, cercetari de marketing -teorie si aplicatii, atestat informatica teorie

Programe in C++

Programe in C++

Alte referate despre: programe pascal, programe utilitare, programe c

Programe utilitare

Programe utilitare - Din această cauză se recomandă arhivarea doar a fişierelor folosite mai rar sau a celor foarte voluminoase, precum şi la transferurile de date prin Internet sau e-mail, deoarece creste substanţial viteza de transmitere a datelor.Programe utilitare

Alte referate despre: programe utilitare referat, referat programe utilitare, programele utilitare

Aplicatii HTML

HTA adauga la obiectele folosite si in limbajele de programare ca C++ si Microsoft Visual Basic, Dyanmic HTML si scripturi. HTA suporta HTML, CSS, scripturi si evenimente. Functionalitatea sporita ii ofera control aspra interfetei cu utilizatorul, precum si accesul la sistemul clientului.

Alte referate despre: aplicatii html, aplicatii html java script, limbaj html si inserarea de imagini in aplicatii html

Virusi programe antivirus

* Punerea in circulatie prin retele internationale a unei colectii
de programe sursa de virusi, pe baza carora s-au scris mai multe
variante de noi virusi
* Aparitia si punerea in circulatie, cu documentatie sursa completa,
a unor pachete de programe specializate pentru generarea de
virusi. Doua dintre acestea sunt Man's VCL (Nuke) si PC-MPC de la
Phalcon/Skim; ambele au fost puse in circulatie in 1992.
* Distribuirea in 1992, via BBS-ului bulgar, a programului MTE - "
masina de produs mutatii"- conceput de Dark Avenger din Sofia.
Acest program este insotit de o documentatie de utilizare
suficient de detaliata si de un virus simplu, didactic.
Link-editarea unui virus existent cu MTE si un generator de numere
aleatoare duce la transformarea lui intr-un virus polimorf.
Virusul polimorf are capaciatetea de a-si schimba secventa de
instructiuni la fiecare multiplicare, functia de baza ramanand
...

Alte referate despre: virusi programe antivirusi, virusi programe antivirus referat, virusi programe antivirus

Bazele informaticii - Aplicatii Windows 95

d) ce se poate face cu textul selectat
- formatare fonturi – text selectat
- formatare paragraf – text selectat
- copiere – text selectat (Se alege comanda Edit, Copy sau combinatia de taste CTRL+C; clic pe locul unde se doreste sa apara copia; se alege comanda Edit, paste sau combinatia de taste CTRL+V);
- stergere – text selectat

Alte referate despre: bazele informaticii- aplicatii word office, aplicatii bazele informaticii, sistem de operare windows xp bazele informaticii

Teoria ciclului de viata privind consumul si economisirea

Teoria ciclului de viata privind consumul si economisirea
Trebuie să se facă distincţia între consumul final şi consumul intermediar. Prin consum final se înţelege totalitatea cumpărărilor care permit satisfacerea directă a nevoilor agenţilor economici fără a participa sau a contribui la sporirea producţiei .

Alte referate despre: teoria ciclului de viata privind consumul si economisirea 6ea1f html, teoria ciclului de viata privind cosumul si economisirea, teoria ciclului de viata

Aplicatii in studiul sclerozei multiple si a valvulopatiilor colagenozice

Cu cât frecvenţa celui de al doilea sistem (furnizor de energie) este mai apropiată de frecvenţa posibilă a primului, amplitudinea oscilaţiei acestuia devine mai mare.

Alte referate despre: aplicatii privind studiul social al societatii, sociologie -aplicatii privind studiul social al societatii, aplicatiile privind studiul social al societatii

Aplicatii LASER

Laserii utilizati sunt cu rubin (( = 694,3 nm) sau cu sticla dopata cu neodim (( = 1060 nm). Sistemul afocal de iesire are rolul de a micsora divergenta fascicolului laser de la valoarea naturala ( la o valoare (’ legate prin relatia:

Alte referate despre: aplicatii laser, aplicatiile laserului, aplicatiile laserilor

Programe scolare revizuite - Educatie fizica

Curriculum-ul scolar de Educatie fizica pentru invatamantul gimnazial reflecta conceptia care sta la baza reformei sistemului romanesc de invatamant, urmarind realizarea finalitatilor prevazute de Legea Invatamantului, referitoare la dezvoltarea complexa a personalitatii autonome si creative a elevilor.Acest document reprezinta curriculum-ul revizuit de Educatie fizica pentru clasele a VII-a - a VIII-a, parte integranta a parcursurilor de invatare oferite elevilor in contextul scolaritatii obligatorii.

Alte referate despre: programe scolare matematica, programe scolare, programele scolare

Teoria actiunilor mintale - aplicatii in invatamantul primar

Teoria actiunilor mintale, dezvoltata de P. I. Galperin in mai multe situatii de referinta, marcheaza un moment important in evolutia conceptiei moderne despre invatare privita ca activitate psihica umana fundamentala, dar si ca resursa metodica de dezvoltare a pedagogiei.P. I. Galperin sesizeaza importanta realizarii unui invatamant formativ performant, plecand de la analiza corelatiilor dintre planul psihologic si cel pedagogic al activitatii de invatare. Din acest unghi de vedere, el reliefeaza faptul ca "este o greseala evidenta a pune semnul egalitatii intre actiunea mintala care este psihologica si continutul obiectual al actiunii", care apartine fiecarei discipline scolare, incluzand reguli matematice, notiuni literare si gramaticale, date istorice si geografice etc.

Alte referate despre: invatarea matematicii prin aplicatii practice la invatamantul primar, invatamantul primar, finalitatile invatamantului primar
Referate afisate : 17
Medie note: 8.46 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.