Programe pascal

programe pascal

programe pascal

Nivel: Liceu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 6334
Materia: Informatica

Functii si proceduri in pascal

- begin ... f:=e; ... end; : instrucţiune compusă specificând prelucrările de date ce se produc prin execuţia funcţiei; numele f al funcţiei (fără parametri) apare cel puţin o dată în partea stângă a unei instrucţiuni de atribuire care se execută f:=e. Rezultatul întors de funcţie, de tipul t, este ultima valoare atribuită lui f.

Alte referate despre: functii si proceduri in pascal, functii si proceduri matematice pascal, functii si proceduri predefinite pascal

Reprezenatarea grafica pe calculator

-Programarea culorii tine cont de placa grafica folosita (de driverul folosit), precum si de modul grafic in care se lucreaza. Astfel exista moduri grafice monocrome, in care avem doar doua culori si moduri grafice care dispun de mai multe culori.

Alte referate despre: grafica pe calculator, elemente de grafica pe calculator, grafica pe calculator referat

Turbo Pascal avansat

Observatii:
1) Un arbore binar vid este arbore AVL.
2) Orice subarbore al unui arbore AVL este arbore AVL.

INSERAREA INTR-UN ARBORE AVL

Sa presupunem ca trebuie sa inseram un nod in subarborele stang al
unui arbore AVL si ca in urma acestei inserari inaltimea subarborelui
stang ar creste.Daca notam cu i(st), respectiv i(dr) inaltimea celor 2 subarbori (stang respectiv drept) inainte de inserare , putem distinge urmatoarele trei cazuri :

1)daca i(st)=i(dr), rezulta ca prin inserare se va strica egalitatea
dintre inaltimile subarborilor, dar proprietatea de echilibru exista ;

2)daca i(st)i(dr) , rezulta ca prin inserare se strica prorietatea de echilibru, deci trebuie reechilibrat arborele . Se poate demonstra ca problema reechilibrarii se reduce la cele doua cazuri si simetri - cele lor pentru inserarea in subarborele drept, prezentate mai jos.

Fie nodul nou inserat care si-a gasit loc in subarborele stang al arborelui :
...

Alte referate despre: turbo pascal avansat, turbo pascal, programe turbo pascal

Tipuri de date structurate - tipul de date articol (record)

Un tip de date articol se defineşte printr-o structură de forma
type = record
: T1;
: T2;
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
: Tn;
end;

Alte referate despre: tipuri de date articol record, tipul de date articol record, tipuri de date structurate

Subprograme Pascal

Subprograme Pascal - Subprogramele sunt parti dn program identificate printr-un nume, prin intermediul caruia vor fi apelate. Vom scrie subprograme atunci cand: -anumite instructiuni dintr-un program apar in mai multe locuri; -dorim sa impartim problema in subprograme;

Alte referate despre: subprograme pascal, probleme subprograme pascal, subprograme pascal rezolvate

Turbo Pascal - Programe si Instructiuni

Un antet, adică cuvîntul rezervat Program, urmat de numele programului. În Pascal folosirea antetului este obligatorie, dar în Turbo Pascal antetul nu mai este obligatoriu, dar e bine să îl folosim pentru o mai mare claritate a programelor.

Alte referate despre: turbo pascal - programe si instructiuni, turbo pascal programe, turbo pascal date si instructiuni

Turbo Pascal

Turbo Pascal si limbajul Pascal a fost elaborat în 1972 de către Nicklaus Wirth de la Universitatea din Zurich în scopul unei mai bune învăţări a programării. Deşi la început el Turbo Pascal a fost cunoscut doar de mediul universitar, apoi el a cunoscut un succes imens.Turbo Pascal

Alte referate despre: referat turbo pascal, turbo pascal referat, programe in turbo pascal

Programe utilitare

Când un virus intră într-un calculator al unei reţele el se răspândeşte rapid în toată reţeaua, provocând pagube uriaşe.

Alte referate despre: programe utilitare, programe utilitare referat, referat programe utilitare

Instuctiuni in limbajul de programare Pascal

Instuctiuni in limbajul de programare Pascal.Daca conditia este adevarata,se executa secventa de instructiuni situata pe ramura lui THEN; Daca conditia este falsa,se executa secventa de pe ramura lui ELSE in cazul in care aceasta exista;altfel se trece la instructiunea imediat urmatoare.Instuctiuni in limbajul de programare Pascal

Alte referate despre: instuctiuni in limbajul de programare pascal, limbajul de programare pascal, functii si proceduri in limbajul de programare pascal

Programe in C++

Programe in C++

Alte referate despre: programe pascal, programe c, programe in pascal

Blaise Pascal

Prima lucrare asupra geometriei conicilor, scrisã in 1639, a fost publicata doar in 1779. Conica este o curbã planã rezultatã din intersectia unui con circular cu un plan. Se pare cã a fost scrisã sub indrumarea lui Desargues. Douã rezultate sunt deopotrivã importante si interesante. Primul este o teoremã cunoscutã sub numele de Teorema lui Pascal : Dacã un hexagon poate fi inscris intr-o conicã atunci punctele de intersectie ale laturilor opuse vor fi colinieare (pe aceiasi dreaptã).

Alte referate despre: blaise pascal, blaise pascal referat, blaise pascal cugetari

Pascal

"Pascal"
Bun cunoscator al matematicii timpului, prieten in acest domeniu cu personalitati ca Mersenne sau Roberval,Etienne Pascal a ezitat indelunga inainte de a-si pune fiul in direct contact cu matematica.

Alte referate despre: legea lui pascal, pascal, referat legea lui pascal

Matematicieni renumiti - Blaise Pascal

Blaise Pascal 
Blaise Pascal s-a născut pe 19 iunie 1623 în Clermont si a murit la Paris în 19 august 1662. Tatăl lui, un judecător din Clermont, având la rândul sau un anumit renume în stiinta, s-a mutat în Paris în 1631, pentru a-si continua propriile studii pe o parte, si pentru a-si educa unicul său fiu care dovedise deja abilităti exceptionale. Micul Blaise a fost tinut acasa pentru nu se obosi prea mult si din acelasi motiv educatia lui a fost mai întâi restrânsa la învatarea limbilor straine, neincluzând evident matematica. Acest program a simulat curiozitatea baiatului si, într-o zi, la doisprezece ani, a întrebat ce este geometria.

Alte referate despre: mari matematicieni blaise pascal, matematicieni renumiti, referat blaise pascal

Programe de navigare prin Internet

Programele care pot reface forma grafică a informaţiei respective se numesc programe de navigare pe Internet sau Browser-e (engleză: to browse – a răsfoi, a scotoci prin biblioteci). La momentul actual cele mai răspândite programe pentru platformele Windows (95/98, NT, 2000) sunt Internet Explorer produs de firma Microsoft şi Netscape Navigator.

Alte referate despre: programe de navigare pe internet, download programe de navigare pe internet, programe pentru navigare pe internet

Triunghiul lui Pascal

Dacă notăm două din cele trei numere n, l şi r, al treilea este complet determinat, şi tot aşa este şi punctul la care ele se referă.
Vom nota cu Crn (combinări de n luate câte r) numărul de trasee minime de la vârful triunghiului lui Pascal până la punctul specificat de numărul n (numărul total de cvartete) şi numărul r (cvartetele străbătute mergând spre dreapta).

Alte referate despre: triunghiul lui pascal, triunghiul lui pascal c, triunghiul lui pascal reprezentare grafica
Referate afisate : 16
Medie note: 8.36 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.