Programele de aplicatii

Sisteme de operare

Obiectivele si funcţiile SO
SO in final este un program care controleaza executia programului de aplicatie si actioneaza ca o interfata intre programele de aplicatii si componenta hardware a unui sistem de calcul. In rezumat se poate considera ca are trei obiective majore:
- Conveniente. Un SO trebuie sa faca calculatorul prietenos in momentul utilizarii.
- Eficienta. Un SO trebuie sa asigure o utilizare eficienta a resurselor in deosebi a resurselor costisitoare UCP, RAM si altele.
- Posibilitatea de a evolua. Un SO trebuie astfel proiectat si construit incat sa permita o dezvoltare efectiva, testand si introducand functii(necesare asistarii programelor de aplicatie) in sistem fara a se interfera cu serviciile.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 320
Materia: Informatica

Sistemul de operare MS-DOS

Acest sistem de operare a apărut ca o necesitate de a înlocui obositoarele benzi magnetice, care erau folosite pentru stocarea şi căutarea informaţiei. MS-DOS reprezintă prescurtarea de la MicroSoft Disk Operating System, adică Sistem de operare cu disc.


MS-DOS este o interfaţă în mod text, între calculator şi utilizator, care permite “dialogul” adică introducerea de informaţie de la tastatură şi citirea comenzilor şi a răspunsurilor, pe ecran.

Alte referate despre: sistemul de operare ms-dos, sistemul de operare ms dos, sistem de operare ms-dos

Sistemul de operare

Majoritatea sistemelor de operare, pentru a răspunde rolului de interfaţă hardware – utilizatorii, sunt organizare pe două niveluri:
nivelul fizic, care este mai apropiat pe partea hardware a sistemului de calcul, interferând cu aceasta prin intermediul unui sistem de înteruperi.
nivelul logic, care este mai apropiat de utilizator, interferând cu acesta prin intermediul unor comenzi, limbaje de programare, utilitare, etc.

Alte referate despre: sisteme de operare, sisteme de operare referat, sistem de operare

Instalarea Sistemului de Operare Windows

Trecerea de la sistemele de operare MS-DOS, Windows’ 95 la Windows’ 98. In ambele cazuri, prin introducerea CD-ului Windows’ 98 in unitatea CD-ROM, se va derula automat procedura de instalare care va transfera fisierele corespunzatoare optiunii utilizatorului. Aceste posibilitati de instalare sunt urmatoarele:

(TYPICAL – optiune recomandata utilizatorilor lipsiti de experienta prin care se vor instala aplicatiile standard .

(PORTABLE – modalitate de instalare recomandata posesorilor de calculatoare portabile.

(COMPACT – modalitate recomandata situatiei in care spatiul liber pe hard-disc are valoare apropiata de cerinta minima.

(Custom – modalitatea prin care se vor instala doar componentele selectate de utilizator. Aceasta posibilitate de instalare nu ests recomandata fi selectata, exceptie facand inginerii de sistem responsabili de functionarea corecta a sistemului de calcul.

Operatiunea se finalizeaza prin afisarea pe ecranul monitorului a ferestrei ...

Alte referate despre: instalarea sistemului de operare windows xp, instalarea sistemului de operare windows, instalarea sistemului de operare windows profesional

Sisteme de operare

Acest sistem de operare se dovedeste a fi de 30 de ori mai stabil decat unul din predecesorii săi,Windows 98. Sistemele de operare precedente ca windows 95,Windows 98 si Windows Millennium s-au bazat toate pe primul sistem de operare MS-DOS.

Odată cu lansarea noii versiuni a sistemului de operare Bill Gates afirmă “era MS-DOS a luat sfarsit”,acest nou sistem de operare nemaibazandu-se pe vechiul MS-DOS.

Alte referate despre: referat sisteme de operare, tipuri de sisteme de operare, sisteme de operare in retea

Instalarea sistemului de operare Linux

Оn cazul primei opţiuni ,Linux va folosi spaţiul liber disponibil de la Windows, iar оn cazul doi vă va apărea o interfaţă оn care va trebui să selectaţi partiţia pe care veţi selecta partiţia dorită. Apoi faceţi click pe butonul “montare” şi tapaţi '/' ceea ce оnseamnă punct
de montare root, adică aici se va instala sistemul dumneavoastră. Tot aici puteţi să creaţi o partiţie swap care simulează memoria operativă,dar dacă dispuneţi de RAM mai mare de 256 Mb partiţia swap nu este necesară. Făcоnd click pe butonul gata veţi vedea progresul formatării partiţiei alese de dumneavoastră.

Alte referate despre: instalarea sistemului de operare linux, instalarea sistemului de operare linux 1x punct, instalarea sistemului de operare linux-argument

Analiza si conceptia sistemelor de operare

1.1.1. Noţiuni şi termeni din domeniul resurselor tehnice
Pentru a trece la noţiunile principale, legate de hardware, vom face cunoştinţă mai întâi cu funcţiile de bază ale unui calculator. Pot fi evidenţiate cinci funcţii esenţiale [2]: iniţializarea (bootup), introducerea datelor, procesarea datelor, stocarea datelor şi extragerea rezultatelor:

Alte referate despre: analiza sistemelor de operare in retea, analiza sistemelor de operare, referat analiza sistemelor de operare de retea

Sistemul de operare al unui PC

Majoritatea sistemelor de operare, pentru a rãspunde rolului de interfaţã hardware – utilizatorii, sunt organizare pe douã niveluri:
- nivelul fizic, care este mai apropiat pe partea hardware a sistemului de calcul, interferând cu aceasta prin intermediul unui sistem de înteruperi.
- nivelul logic, care este mai apropiat de utilizator, interferând cu acesta prin intermediul unor comenzi, limbaje de programare, utilitare, etc.

Alte referate despre: sistemul de operare windows, sistemul de operare, sistem de operare linux

Sistemul de operare Windows'98

Lucrarea isi contureaza drept scop prim studierea si utilizarea simultana a aplicatiilor lansate de sistemul de operare Windows '98, sistem ce se bucura de atentie speciala printre utilizatori.

Alte referate despre: sistemul de operare windows xp, sistemul de operare windows referat, sisteme de operare windows

Programe de aplicatii

Programe de aplicatii - Pe lângă sistemul de operare, pentru utilizarea calculatorului este nevoie de anumite programe numite aplicaţii, care se instalează în cadrul sistemului de operare şi care permit efectuarea de sarcini diverse. Astfel de aplicaţii sunt utile în formarea deprinderilor de utilizare a calculatoarelor.

Alte referate despre: programe de aplicatii, programele de aplicatii, referat programe de aplicatii

Informatica teorie si aplicatii

Informatica teorie si aplicatii - Impactul calculatorului asupra dreptului determină nu numai modificări în ceea ce priveşte realizarea funcţiei de drept, dar şi mutaţii conceptuale şi metodologice. Calculatorul nu reprezintă doar un instrument de lucru, ci un veritabil nod de comunicaţii absolut necesar juristului într-o lume în care totul se universalizează: forţa de muncă, informaţia, aplicaţiile soft, sisteme de comunicaţii, etc.

Alte referate despre: informatica teorie, cercetari de marketing -teorie si aplicatii, atestat informatica teorie

Aplicatii Windows

Color box: Cutia cu culori este reprezentata de un dreptunghi ce contine, pe 2 linii, 28 de culori – cele mai utilizate in desenele realizate in Paint. Insa, pentru o mai mare varietate, putem schimba nuanta in functie de preferinte cu un dublu-click pe culoarea respectiva. In urma acestei actiuni va aprea, pe ecran, o caseta de editare a culorilor (“Edit Colors”). Schimbarea se face cu ajutorul scarii gradate de culoare (alb→negru). Dupa stabilirea nuantei dorite, tot ce trebuie sa mai facem pentru a o putea utiliza este un simplu click pe “OK”.

Alte referate despre: aplicatii windows, aplicatii windows 95, referat aplicatii windows

Bazele informaticii - Aplicatii Windows 95

a) definire pagina de lucru (dimensiune, pozitie, margini);
- clic pe butonul “File” din bara de meniuri;
- clic pe Page setup:
Size – dimensiunea paginii de lucru
Portrait – pagina verticala
Landscape – pagina orizontala
Margins - dimensiune margini (Left – stanga; Right – dreapta; Tip – sus; Bottom – jos)

Alte referate despre: bazele informaticii- aplicatii word office, sistem de operare windows xp bazele informaticii, aplicatii bazele informaticii

Aplicatii in studiul sclerozei multiple si a valvulopatiilor colagenozice

Etapele obţinerii imaginii prin rezonanţă magnetică (IRM)
Obţinerea imaginii prin utilizarea fenomenului de rezonanţă magnetică este un proces deosebit de complex, care cuprinde câteva momente sau trepte distincte.

Alte referate despre: aplicatii privind studiul social al societatii, sociologie -aplicatii privind studiul social al societatii, aplicatiile privind studiul social al societatii

Aplicatii LASER

Unde T este factorul de transmisie al atmosferei pe distanta x iar P este puterea la maxim a pulsului laser. Divergenta fasciculului trebuie sa fie cat mai mica dar in acelasi timp sa aiba o valoare suficienta pentru a tolera erorile inerente de vizare.
Marimea semnalului receptionat si marimea raportului semnal / zgomot depind esential de starea suprafetei tintei. Situatiile posibile se incadreaza intre doua posibilitati extreme: suprafata perfect difuzanta si suprafata acoperita de elemente reflectatoare.
Radiatia reflectata va fi recerptionata cu un telescop a carui suprafata utila de intrare trebuie sa fie suficient de mare pentru asigurarea unei sensibilitati ridicate.
Valorile limita ale distantei depind, in principal, de parametrii instalatiei si sunt functii lent variabile de puterea laser emisa.
Transmisia atmosferica joaca un rol important. Ea limiteaza serios raza de actiune, in special in cazul unei traiectorii orizontale cand absorbtia se produce pe toata distanta dintre ...

Alte referate despre: aplicatii laser, aplicatiile laserului, aplicatiile laserilor

Programele revolutionarilor moldoveni de la 1848

Acesta prevedea desfiinţarea servituţilor feudale şi împroprietărirea ţăranilor fără despăgubire, desfiinţarea privilegiilor boiereşti şi egalitatea în faţa legii, unirea Moldovei şi a Ţării Româneşti „întrun singur stat neatârnat românesc”. Pentru Moldova, acesta a fost singurul program care îşi propunea o cale de rezolvare radicală a problemei ţărăneşti, din păcate abandonată în celelalte documente-program alcătuite în emigraţie. Printre semnatarii legământului apar: Vasile şi Ion Alecsandri, Costache Negri, Alecu Russo, Zaharia Moldoveanu şi alţii.

Alte referate despre: programele revolutionarilor moldoveni de la 1848, programele revolutiei romane de la 1848, cererile revolutionarilor romani de la 1848

Teoria actiunilor mintale - aplicatii in invatamantul primar

Teoria actiunilor mintale, dezvoltata de P. I. Galperin in mai multe situatii de referinta, marcheaza un moment important in evolutia conceptiei moderne despre invatare privita ca activitate psihica umana fundamentala, dar si ca resursa metodica de dezvoltare a pedagogiei.P. I. Galperin sesizeaza importanta realizarii unui invatamant formativ performant, plecand de la analiza corelatiilor dintre planul psihologic si cel pedagogic al activitatii de invatare. Din acest unghi de vedere, el reliefeaza faptul ca "este o greseala evidenta a pune semnul egalitatii intre actiunea mintala care este psihologica si continutul obiectual al actiunii", care apartine fiecarei discipline scolare, incluzand reguli matematice, notiuni literare si gramaticale, date istorice si geografice etc.

Alte referate despre: invatarea matematicii prin aplicatii practice la invatamantul primar, invatamantul primar, finalitatile invatamantului primar

Elemente de algebra superioara cu aplicatii in economie

În cele ce urmează considerăm doar spatii liniare de dimensiune finită.
Propozitie Într-un spatiu vectorial, orice vector se scrie în mod unic ca o combinatie liniară de vectori ai bazei.

Alte referate despre: elemente de algebra superioara cu aplicatii in economie, elemente de algebra superioara lema substitutiei si aplicatii, elemente de algebra superioara

Aplicatii ale retelelor neuronale

- In boala Alzheimer, proteinele tau sunt anormale si microtubulii
sunt afectati, iar neuronii nu mai pot functiona normal ceea ce
detemina moartea unui numar din ce in ce mai mare de neuroni.

Alte referate despre: aplicatii ale retelelor neuronale, aplicatii ale retelelor neuronale recurente in matlab, aplicatii ale retelelor neuronale in automatica
Referate afisate : 19
Medie note: 8.58 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.