Proiect baze de date sql

Baze de date SQL

SQL este un limbaj de comenzi pentru comunicare cu server-ul Oracle. SQL*Plus este un utilitar Oracle care recunoaste comenzile SQL si trimite aceste comenzi server-ului Oracle pentru executie. SQL*Plus - instrument puternic care este utilizat in dezvoltarea aplicatiilor pentru baza de date Oracle. SQL*Plus - instrument flexibil care poate fi executat pe toate platformele pe care se instaleaza produsul Oracle.
Ce operatii se pot realiza din consola SQL*Plus ?
•editarea, salvarea, incarcarea si executia de comenzi SQL sau blocuri PL/SQL;
•formatarea, salvarea, tiparirea si realizarea anumitor calcule asupra rezultatelor unei interogari sub forma de rapoarte;
•listarea definitiilor tabelelor;
•accesarea si transferarea datelor intre baze de date;
•realizarea unor functii de administrare a BD: administrarea utilizatorilor, administrarea spatiilor tabel, operatii de arhivare si recuperare etc.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 94kb
Downloads: 1121
Materia: Informatica

Baza de date

Modalitatea de identificare si extragere a inregistrarilor dintr-o Baza de Date se face prin intermediul “cheilor”. Fiecare Baza de Date are una sau mai multe coloane definite a fi “chei primare “ sau “chei simple”, unica pentru fiecare tip de inregistrarea Bazei de Date.

Alte referate despre: baza de date, baza de date access, baza de date acces

Proiect access - baza de date

S-a deschis baza de date nou create ; s-a selectat obtiunea ˇ°Tableˇ± si s-au creat sase tabele cu ajutorul obtiuni ˇ°Create with Design Viewˇ±:Clienti, Clienti2, Clienti 3, Comenzi, Continut comanda, Produse.

Alte referate despre: access baza de date, proiect access baza de date, microsoft access baza de date

Fox pro - baza de date

La BD: “Lista Vinuri” sa se realizeze un program in care cu ajutorul unui meniu numit “M1”, sa se faca operatiile: 1. Adaugare; 2. Modificare; 3. Cautare; 4. Iesire. Pentru fiecare operatie se va activa cate o fereastra, definita anterior, colorate, prima fereastra avand butoanele: Incarcare, Anulare si Iesire. Programul va fi numit “ Lista_vin.prg”..

Alte referate despre: proiect informatica fox pro baza de date, fox pro baza de date proiect, fox pro baza de date liber la descarcat

Microsoft Access - Primii pasi in crearea unei baze de date

Crearea unei baze de date utilizand comanda New din meniul File presupune parcurgerea urmatoarelor etape:Alege din meniul FILE optiunea NEW;In caseta de dialog NEW selecteaza pictograma DATABASEsi se apasa butonul OK.In caseta de dialog FILE NEW DATABASE alege unitatea de disc si folder-ul In care vrei sa creezi baza de date si specifica numele bazei de date.

Alte referate despre: referat despre crearea unei baze de date in microsoft access, crearea unei baze de date access, crearea unei baze de date in access

Limbaje de programare si Baze de date

Disciplina “Limbaje de programare si Baze de date” are scopul de a transmite studentilor cunostinte privind elaborarea programelor si de gestiune a bazelor de date. În cadrul disciplinei se vor aborda elemente de programare în limbajul Visual Basic si de utilizare a bazelor de date access. Problemele teoretice si practice asigură însusirea în bune conditii a cunostintelor si ajută la formarea unei gândiri logice a studentului.

Alte referate despre: limbaje de programare si baze de date, referate limbaje de programare si baze de date, limbaje de programare pt baze de date

Baze de date - prezentare PowerPoint

Baze de date - prezentare PowerPoint
Entitate – obiect (concret sau abstract) reprezentat prin proprietăţile sale.
Proprietatea – exprimată prin perechea (atribut, valoare); O entitate are mai multe atribute. Fiecărui atribut i se asociază o mulţime de valori.

Alte referate despre: baze de date microsof powerpointer, baze de date, baze de date referat

Fox Pro baze de date

MODELUL RETEA
Se bazeaza pe structura de reprezentare retea si tipuri de relatii 1 l1 1, 1la n si m la n. O retea este formata din mai multe noduri legate intre ele.In modelul retea al unei baze de date, fiecare nod reprezinta o colectie de date iar legaturile reflecta relatiile de asociere. Caracteristica principala este aceea ca, accepta ca oricare colectie de date sa se situeze pe nivelul 1, prin indicarea explicita a relatiilor dintre acestea. In plus, accepta existenta temporara a inregistrarilor fara legaturi cu alte inregistrari si permite reprezentarea unica a inregistrarilor in baza de date.

Alte referate despre: fox pro baze de date, visual fox pro baze de date, vzual fox pro baze de date

Baze de date in Fox Pro

Modelul ierarhic are urmatoarele caracteristici:
accesul direct este posibil numai la inregistrarile din colectia de date radacina:
accesul la inregistrarile colectiilor de date inferioare se face prin specificarea tuturor colectiilor, care se gasesc pe drumul de la colectia radacina pana la colectiacercetata:

Alte referate despre: baze de date in fox pro, baze de date visual fox pro, crearea unei baze de date in fox pro

Baze de date in Visual FoxPro

Crearea unui tabel de date implica specificarea numelui
tabelului (fisier cu extensia implicita DBF) si este initiata prin
comanda CREATE [] sau prin alegerea optiunii File, New (in acest caz in caseta New se selecteaza Table si New file). Ca urmare pe ecran este deschisa fereastra constructorului de tabele, in care vor fi precizate caracteristicile noului tabel (nume, tip, lungime, etc.) si a indecsilor folositi la ordonarea datelor din lista.

Alte referate despre: baze de date in visual foxpro, baze de date in visual foxpro2009, baze de date in visual fox pro

Baze de date avansate

O schemă este un model, pictat uzual în diagrame şi câteodată însoţit de descrieri în cuvinte. Abordarea cu trei scheme are trei tipuri de scheme, fiecare cu un scop specific. În plus, abordările alternative pot fi mapate pe abordarea cu 3 scheme, ceea ce vom vedea în capitolele următoare.

Alte referate despre: baze de date avansate, proiect baze de date avansate, subiecte examen baze de date avansate

Baze de date relationale

Modelul relaţional asociază unei entităţi o tabelă bidimensională numită relaţie, în care:coloanele tabelei reprezintă atributele entităţii; liniile (rândurile) tabelei reprezintă membrii entităţii.
Fiecare coloană are un nume distinct, prima linie fiind destinată amplasării acestor nume de atribute.

Alte referate despre: baze de date relationale, baze de date relationale referat, baze de date relationale prezentare generala

Date si informatii

În concluzie se poate spune că orice informaţie este o dată dar nu orice dată este o informaţie, ci numai aceea care are pentru receptor un caracter de noutate. O bază de date reprezintă o modalitate de stocare a unor informaţii (date) pe un suport extern, cu posibilitatea regăsirii acestora.De obicei o bază de date este memorată într-unul sau mai multe fişiere. Bazele de date sunt manipulate cu ajutorul sistemelor de gestiune a bazelor de date. Cel mai răspândit model de baze de date este cel relaţional, în care datele sunt memorate în tabele. Pe lânga tabele, o bază de date relaţională mai poate conţine: indecşi, proceduri stocate, trigger-e, utilizatori şi grupuri de utilizatori, tipuri de date, mecanisme de securitate şi de gestiune a tranzacţii Din punct de vedere al teoriei comunicaţiilor, informaţia este un mesaj, un semnal ce reflectă ...

Alte referate despre: date si informatii, date si informatii referat, referat date si informatii

Baze de date informatice pentru marketing

Baze de date informatice pentru marketing
Pe un plan tactic superior, în contextul în care clienţii devin din ce în ca mai sofisticaţi şi mai exigenţi, iar relaţiile interpersonale în domeniul marketingului capătă o importanţă tot mai accentuată, sistemele pot fi utilizate pentru a planifica, a induce şi a monitoriza eficienţa campaniilor de comunicare cu clienţii, în scopul de a deveni mai personalizate şi mai relevante.

Alte referate despre: baze de date informatice pentru marketing, baze de date informatice, baze de date informatice pentru contabilitate
Referate afisate : 14
Medie note: 7.98 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.