Proteine sau aminoacizi

Date despre proteine si aminoacizi

Date despre proteine si aminoacizi - Proteinele sunt substante chimice naturale cu structura macromoleculara , care se gasesc în toate celulele vii . Sunt componente ale structurilor celulare si au functii biologice fundamentale : enzimatice , hormonale , imunologice .

Nivel: Liceu
Dimensiune: 111kb
Downloads: 17
Materia: Romana

Proteinele

După produşii rezultaţi la hidroliza totală :
proteine propriu-zise ( dau prin hidroliză totală numai α- aminoacizi)
proteine conjugate sau proteide ( prin hidroliză totală se obţine, pe langă α- aminoacizi, şi o altă substanţă, care în structura proteinei apare ca grupă prostetică)

Alte referate despre: proteinele, proteinele in alimentatie, proteinele si rolul lor

Totul despre proteine

Totul despre proteine
Sub impactul dezvoltarii economice au fost poluate, mai mult sau mai putin grav, solul, apa si aerul, au disparut sau sunt pe cale de disparitie multe specii de plante si animale, iar omul este confruntat la randul lui cu diverse maladii cauzate de poluare, fenomen ce cuprinde astazi toate tarile si continentele.Efectele ei sunt resimtite pana si peintinderile, pana ieri imaculate, ale Antarcticii. S-a calculat ca in timp de un deceniu, devierile civilizatiei au provocat mediului natural pagube mai mari decat intr-un mileniu.

Alte referate despre: proteine, sinteza proteinelor, importanta proteinelor

Proteinele

COLAGENUL, este componenta principală a ţesuturilor conjunctive, tendoanelor, ligamentelor, cartilajelor, pielii, oaselor, solzilor de peşte. Există numeroase varietăţi de colagen. Colagenul are o compoziţie deosebită de a keratinei şi fibroinei, căci este bogat în glicol, prolină şi hidroxiprolină, nu conţine cistină şi triptofan. Prin incălzire prelungită cu apă, colagenul întâi se îmbibă,apoi se dizolvă transformandu-se în gelatină sau clei.

Alte referate despre: proteinele ca sursa de energie pentru organism, ce sunt proteinele, proteinele ppt

Lapte Zuzu - Proiect S.C.P.S.

Lapte Zuzu - Proiect S.C.P.S. LAPTELE este un lichid de culoare alb-galbuie secretat de glanda mamara a mamiferelor. Are peste 100 de substante nutritive necesare vietii omului(20 aminoacizi, peste 10 acizi grasi , 4 feluri de lactoze, 25 vitamine, peste 45 elemente minerale, proteine). Proteinele contin aminoacizi necesari cresterii si mentinerii sanatatii. Vitaminele continute in proportii apreciabile ridica valoarea nutritiva a laptelui. Lapte Zuzu - Proiect S.C.P.S. Proprietatile fizice si chimice ale laptelui Proprietatile fizice: Densitatea─ constituie indicele cel mai variabil al laptelui.

Alte referate despre: lapte zuzu, laptele zuzu, planul de marketing-lapte zuzu

O alimentatie echilibrata

O alimentatie echilibrata
Vechea zicala conform careia: "Suntem ceea ce mancam" este in mare parte adevarata. Corpul omenesc este alcatuit din celule aranjate ca si caramizile intr-o construstie. Celulele au nevoie de substante nutritive pentru a creste si a se inmulti, iar aceste substante sunt preluate din mancare.

Alte referate despre: alimentatie echilibrata, o alimentatie echilibrata, alimentatie echilibrata si mentinerea echilibrelor acido-bazice

Serviciul de alimentatie si importanta acestuia

In consecinta continutul si calitatea serviciilor de alimentatie isi pun amprenta asupra calitatii si atractivitatii produsului turistic,cu efecte directe asupra dimensiunilor si structurii circulatiei turistice. In organizarea si proiectarea activitatii de alimentatie trebuie avute in vedere o serie de particularitati ale acesteia :

* sa fie prezenta in toate momentele importamte ale consumului turistic(puncte de imbarcare,mijloace de transport,locuri de destinatie sau sejur,puncte de agrement)pentru a putea raspunde unei palete largi de trebuinte.Acesta presupune adaptarea activitatii(varietatea sortimentala,program,structura serviciilor)la locul si momentul oferirii prestatiilor.

* sa asigure o diversitate structurala atat a preparatelor,cat ...

Alte referate despre: serviciul de alimentatie si importanta acestuia, serviciul de alimentatie si inportanta acestuia, prezentarea unui program de contabilitate rolul si importanta acestuia

Alimentatia culturistilor

Fireste, orice sportiv are nevoie de o alimentatie diferentiata fata de cei care nu desfasoara activitati solicitante din punct de vedere fizic. Cand vine vorba despre culturism, problema este mai importanta decat in orice alt sport, caci avem de a face cu marirea masei corpului. ATENTIE! Daca sunteti incepator, ganditi-va bine inainte de a lua o decizie.

Alte referate despre: alimentatia culturistilor, proteinele in alimentatia culturistilor, alimentatia de baza a culturistilor

Proteine

Compoziţia şi structura proteinelor. Numărul proteinelor existente în natură este foarte mare; fiecare specie animală sau vegetală are proteinele ei specifice. De aceea este destul de greu să se stabilească structura proteinelor, cu atât mai mult cu cât ele se transformă cu uşurinţă sub acţiunea diferiţilor agenţi fizici şi chimici. Compoziţia diferitelor proteine este relativ asemănătoare. Toate proteinele sunt formate din cinci elemente principale: carbon (50-52%), hidrogen (6,5-7,5%), oxigen (21-24%), azot (15-18%), sulf (0,5-2,5%); unele proteine cum este hemoglobina din sânge mai conţin fier (o,3-0,5%), altele precum cazeina conţin fosfor. Se cunosc şi proteine care conţin cupru, iod, etc. Pentru stabilirea structurii proteinelor s-a recurs la metode de hidroliză. Hidroliza se poate efectua cu acizi, cu baze sau cu enzime. Ca produs de hidroliză se obţine un amestec de diferiţi amino-acizi (până la 20), cum şi amoniac, rezultat prin hidroliza grupelor ...

Alte referate despre: biosinteza proteinelor, proteine vegetale, rolul proteinelor

Proteine sintetice

Acesta este alimentat, prin partea sa inferioara, cu aer, care aduce oxigenul necesar culturii si, in acelasi timp, asigura un amestec intim al mediului de cultura. Prin intermediul uneisupravegheri atente a temperaturii, a valorii pH-ului (cu ajutorul amoniacului) si a concentratiei solutiei se obtin conditiile optime care asigura dezvoltarea exclusiva a speciei de ciuperca monocelulara aleasa. In acest fel se poate renunta la sterilizarea prealabila a instalatiei si a solutiilor.

Alte referate despre: proteine sintetice, obtinerea proteinelor sintetice din metan, proteine sintetice obtinute din petrol

Aminoacizii, proteine, monozaharide si viata

Referat despre Aminoacizii, proteine, monozaharide si viata
Parintii si profesorii stiu ce fiinte curioase sunt copiii. Adica, ei au o curiozitate continua de a sti de ce si de unde vin toate lucrurile. Aceasta agerime intelectuala innascuta , daca este incurajata si cultivata, duce la o atitudine stiintifica matura fata de lume si la capacitatea de a gandi creator in rezolvarea problemelor de orice natura. Iata de ce, multi dintre noi ne intrebam, CE ESTE VIATA? Cum a aparut ea pe Pamant? S-a putut trece de la non-viata la viata; de la substante chimice care nu se pot reproduce la sisteme care se autoreproduc? A putut viata incepe de la sine? Este posibila reproducerea in laborator?

Alte referate despre: aminoacizii proteine monozaharide si viata, aminoacizii proteinele si monozaharidele, aminoacizii proteinelor

Proteine

Proteinele sunt compuşi organici naturali, consideraţi ca fiind suportul material al tuturor fenomelelor vieţii. De fapt, aceşti componenţi sunt principalii constitenţi cu structura macromoleculară ai protoplasmei tuturor celulelor vegetale şi animale.

Alte referate despre: hidroliza proteinelor sursa de energie pt organism, metabolismul proteinelor, referat despre proteine

Proteinele

6. Proteine - elemente de miscare:actina - fibre dinamice din miofibrile;miozina - fibre stationare din miofibrile;etc.
7. Proteine cu functii hormonale:insulina - regleaza cantitatea de glucoza in sange;somatotropina - regleaza cresterea organismelor superioare;etc.
8. Proteine - toxine (substante extraordinar de toxice):difterotoxina;toxina ce provoaca botulismul;ricina;etc.

Alte referate despre: proteinele in sange si in urina biochimie, proteinele din alimente, proteinele sursa de energie pentru organism

Enzimele

Apoenzima si cofactorul - inactive catalitic ca entitati separate - formeaza un complex molecular enzima - cofactor denumit in terminologia clasica holoenzima. Dupa natura chimica si modul lor de legare la apoenzima, cofactorii se clasifica in:
•Coenzime.
•Grupari prostetice.
•Ioni metalici.

Alte referate despre: enzimele, enzimele referat, ce sunt enzimele

Continutul si derularea administrarii firmei

1.2 Motivarea alegerii domeniului
Inca din timpuri stravechi si pana in zilele noastre oamenii au crescut aceasta specie de animale fie ca un hobby sau chiar nevoi( hrana imbracaminte) in perioada indepartata dar mai preponderent ca o afacere in zilele noastre datorita multiplelor avantaje ce denota din aceasta activitate(cresterea iepurilor de casa), dupa cum urmeaza:

Alte referate despre: derularea activitatii firmei, derularea activitatilor firmei, derularea activitatilor firmei referat

Mitocondria

In cadrul catenei,echivalentii de reducere NADH si FADH2 sunt reoxidati printr-o serie de reactii redox,in final hidrogenul fiind cedat oxigenului molecular cu formarea apei.Energia eliberata treptat in cadrul acestui proces este stocata in structura ATP.

Alte referate despre: mitocondria, mitocondria referat, adn mitocondrial

Intoxicatia cu suplimente alimentare la iguana verde

In stadii avansate apar paralizii ale cozii si membrelor. Tratamentul consta in dieta adecvata, temperatura si lumina potrivita si suplimente de calciu. O recuperare rapida se produce in urma administrarii de calcitonin insa exsta riscul aparitiei tetaniei hipocalcemice si moarte.

Alte referate despre: iguana verde, suplimente alimentare, referat suplimente alimentare

Fiziologia aparatului excretor

Eliminarea urinei din v. urinara se numeste mictiune.
Urina din pelvisul renal trece in uretere si prin contractia acestora inainteaza si se acumuleaza in vezica urinara. Pe masura ce urina patrunde in vezca urinara, musculatura peretilor se relaxeaza . Cand s-a umplut peretii musculosi se contracta datorita presiunii exercitate de urina, sfincterele de la baza uretrei se deschid si sunt eliminati 300-350 ml de urina .

Alte referate despre: fiziologia aparatului excretor, anatomia si fiziologia aparatului excretor, fiziologia aparatului excretor referat
Referate afisate : 18
Medie note: 8.38 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.