Raport de expertiza merceologica

Expertiza merceologica - aspecte legislative

Activitatea de expertiza tehnica juridica si extrajudiciara (inclusiv expertiza merceologica) este reglementata conform OG nr. 2/21.01.2000, publicata in Monitorul Oficial nr. 26/25.01.2000 numita "Ordonanta privind organizarea activitatii de 919j91j expertiza judiciara si extrajudiciara"Expertiza reprezinta acel mijloc de proba prin care, in baza unei cercetari metodice folosind procedee stiintifice, expertul aduce la cunostinta organului care l-a imputernicit concluzii motivate stiintific cu privire la faptele pentru a caror elucidare sunt necesare cunostinte specializate [142].

Nivel: Facultate
Dimensiune: 40kb
Downloads: 377
Materia: Management

Obiectul de studiu al merceologiei

În privinta arie tematice, se remarca o adaptare succesiva a continutului initial al merceologiei la conditiile diferitelor perioade parcurse. Se mai observa, totodata, si tendinta perpetua de racordare la specificul scolilor merceologice occidentale, îndeosebi scolile italiana si germana.

Indiferent de evolutia denumirii si de context, merceologia a fost orientata constant spre marfa si problematica marfurilor, orientare ilustrata înca de primele lucrari din domeniu.

Din Prefata celei mai vechi lucrari dedicate cunoasterii marfurilor (Mallian, 1879), aflam ca aceasta lucrare (si, evident, domeniu de studiu), prezinta „schite istorice asupra originii marfii, provenienta sa, diferentele dintre calitati, proprietatile si diferitele întrebuintari în industrie si arte si procedeele de cunoastere a falsificatiunilor si alteratiunilor”, iar în alta lucrare reprezentativa (Vlaicu, 1895), purtând în titlu pentru prima oara în România denumirea de merceologie, ...

Alte referate despre: obiectul de studiu al merceologiei, obiectul de studiu a merceologiei, obiectul de studiu si importanta merceologiei

Borsec- merceologie

Apa este constituentul de baza al tuturor organismelor vii, intre 50 si 90% din greutatea acestora fiind apa. Protoplasma, materia de baza a celulelor vii, consta intr-o solutie in apa de grasimi, carbohidrati, proteine, sare si alte substante chimice similare. Apa actioneaza ca solvent, transportand, combinand si dizolvand aceste substante. Sangele in animale si seva din plante este in primul rand apa si servesc pentru a transporta hrana si reziduuri.

Alte referate despre: borsec merceologie, caracterizare merceologica la apa borsec, borsec caracterizare merceologica

Obiectivele merceologiei

Obiectivele merceologiei
c. Studiul marfurilor sub aspect social decurge din consumul individual sau colectiv care determina alegerea si achizitionarealor, dar cadrul social in care are loc, impune o atitudine asupra efectelor ce urmeaza consumului.Efectele favorabile determina satisfactiile si reinoirea cererii, multiplicarea ei avind caracter social ca trebuinta de aliniere la un anumit statut de civilizatie determinat de grupul in care se convietuieste.In acelasi timp se extinde tendinta de asigurare a productiei sociale si a mediului.In fiecare directie de studiu al marfurilor,tehnic,economic si social pot fi mai multe grade de satisfactii determinand calitatea, care va constitui ,o importanta latura de studiu a marfurilor atat in circulatie cat si in consumul lor.

Alte referate despre: obiectivele merceologiei, obiectivul merceologiei, obiectul si sarcinile bazele merceologiei

Merceologie - telefoane mobile

Dupa un proces lung, tribunalul da o decizie de divort si Creanga are
câstig de cauza, în procesul cu Ileana, primind copilul în îngrijire.
Constantin avea 12 ani si tatal sau grijuliu cauta o casuta potrivita.
O gaseste în mahalaua Ticau si se muta în bojdeuca (asa îi spunea
povestitorul) de valatuci, acoperita cu dranita. Ca gospodina, o aduce
pe Tinca Vartic, o fata-tiitoare, cu care va trai toata viata, fara sa
se casatoreasca legitim.

Alte referate despre: telefoane mobile, referat telefoane mobile, telefoane mobile referat

Metode moderne ale merceologiei

După terminarea războiului când dificultăţile de aprovizionare cu materiale deficitare au fost înlaturate s-a constatat că la unele produse revenirea la proiectele originale care prevedeau folosirea acestor materiale nu se justifica, deoarece noile produse funcţionau la fel de bine şi în plus, erau mai ieftine. L.D.MIles a stabilit un model de analiză funcţională şi sistemică a produselor, în vederea reducerii costurilor prin eliminarea cheltuielilor care nu contribuie la funcţionalitatea produsului.

Această metodă s-a numit analiza valorii. Metoda analizei valorii permite reducerea costurilor inutile sau disproporţionate ale unor părţi de produse faţă de aporturile de calitate pe care părţile respective îl aduc. Prin utilizarea acestei metode se determină creşterea calităţii produselor, optimizarea mărimii proprietăţilor esenţiale şi ale funcţiilor.
...

Alte referate despre: metode moderne de cercetare in merceologie, metode moderne de cercetare in bazele merceologiei, epoca moderna

Expertiza merceologica a iaurtului

Grecii si romanii aminteau deja in scrierile lor despre iaurt. La fel si analele de la curtea lui Francisc I al Frantei. In India era un aliment cu mare succes. Si totusi cel care a adus “faima” iaurtului este microbiologul rus Ilia Ilici Mecinicov, cercetator la Institutul Pasteur, primul care a studiat iaurtul in conditii de laborator.

Alte referate despre: expertiza merceologica a iaurtului, expertiza merceologica la iaurt-referat, expertiza merceologica iaurt

Raportul Juridic

În mod normal, norma precede raportul juridic. Cum bine s-a remarcat în literatura juridică există norme juridice a căror realizare nu implică apariţia de raporturi juridice, cum este cazul normelor prohibitive. Acestea generează raporturi juridice doar atunci când sunt încălcate prescripţiile lor. Respectarea normelor privitoare la libertatea de asociere, a dreptului la viaţa intimă, familiară şi privată, a libertăţii de exprimare, a dreptului la informaţie, la învăţătură etc. – se realizează fără producerea unor raporturi juridice. Raporturile juridice iau însă naştere atunci când normele juridice sunt încălcate.

Alte referate despre: raportul juridic civil, raportul juridic, raport juridic civil

Raport audit

Raport audit - În executarea misiunii încredintate, vã prezentãm Raportul de audit financiar si certificare a bilantului contabil al S.C. BETA S.R.L.Satu Mare str. Gheorghe Balint nr. 213, privind exercitiul încheiat la data de 31 decembrie 2001 astfel cum sunt prezentate în anexele la prezentul raport (A.B.C. si D.).Raport audit

Alte referate despre: raport audit, raport audit intern, raport audit financiar

Expertiza contabila judiciara

Obiectul de cercetare al expertizelor contabile il constituie fenomenele si procesele economice reflectate de documentele cu valoare probatorie indicate de catre fiecare parte aflata in litigiu.
Caracterul stiintific, probitatea profesionala si deontologica a expertului contabil, confera expertizei contabile caracterul de proba indeajuns de temeinica si de neinlaturat pentru stabilirea responsabilitatii persoanelor vinovate de incalcarea legalitatii, nesocotirea disciplinei financiare si pagubirea patrimoniului.

Alte referate despre: expertiza contabila judiciara, raport de expertiza contabila judiciara, raport expertiza contabila judiciara

Raport de audit - Orizont 2000

Raport de audit - Orizont 2000
1. Etapele de realizare a auditului
Obiectivul principal al auditului performanţei este de a oferi informaţii şi recomandări referitoare la modul în care entitatea auditată a folosit şi justificat banii publici, precum şi cu privire la raportul dintre banii alocaţi şi rezultatele obţinute.
La realizarea acestui audit s-au avut în vedere obiectivele specifice cuprinse în Programul de control financiar şi audit al Curţii de Conturi a României pe anul 2003.

Alte referate despre: raport de audit orizont 2000, raport de audit orizont 3000, raport de audit

Raport de evaluare

Raport de evaluare
b) situatia interna: piata romaneasca este caracterizata de o concurenta puternica, existand atat firme autohtone cat si firme straine puternice. Piata principala de desfacere este formata preponderent din societati de dimensiuni mici si mijlocii, reprezentand o clientela relativ sigura, iar riscul ca disparitia unui client sa genereze disfunctionalitati este foarte mic. Din analiza datelor se observa ca firma isi distribuie produsele in toata tara, in marile orase ale tarii.

Alte referate despre: raport de evaluare, raport de evaluare a intreprinderii, raport de evaluare a comisiei metodice semestrul i- educatoare

Expertiza de marketing pentru iaurt

Prepararea iaurtului

Iaurtul este un produs pe baza de lapte care sufera unele transformari datorita actiunii unor microorganisme speciale avind proprietatea de coagulare a proteinelor. Microorganismele metabolizeaza zaharul continut de lapte (lactoza) si produsul rezultat din aceasta fermentatie lactica, adica acidul lactic, si tot ele favorizeaza la o temperatura de aproximativ 40 de grade Celsius coagularea proteinelor. Iaurtul poate fi preparat din lapte de vaca, de oaie, de capra sau de bivolita.

Iaurtul – un produs intr-adevar bun pentru sanatate

Chiar daca aportul caloric este scazut, iaurtul este relativ bogat in proteine. Imbogatit cu piper, condimente, verdeata si alte ingrediente de sos hipocalorice, iaurtul poate inlocui mult mai bine uleiul sau maioneza pentru salate. Daca tineti un regim este mai bine sa consumati iaurturile naturale decit cele aromatizate sau cele cu fructe, al caror aport de zahar nu este de neglijat. Asadar, iaurtul este bine venit in regimurile ...

Alte referate despre: expertiza de marketing pentru iaurt, expertiza de marketing pentru iaurt powerpoint, studiu de marketing pt iaurt danone

Caracterizare merceologica generala a capsuni

Conform acestei definitii fructele sunt alimente care se pot consuma atat in stare prelucrata (compoturi, sucuri, etc.), cat si in stare neprelucrata.

Alte referate despre: merceologia capsunilor, descriere merceologica capsuni, download caracterizarea merceologica a capsunilor

Raportul juridic civil

2. Categoriile subiectelor raportului de drept civil.
Există două mari categorii de subiexte de drept civil:
persoane fizice, care sunt subiecte individuale de drept civil
persoane juridice, care sunt subiecte colective de drept civil
În categoria persoanelor fizice putem distinge mai multe subcategorii:
a) În raportul cu capacitatea de exerciţiu, distingem între:
- persoane fizice lipsite de capacitatea de exerciţiu: minorii sub 14 ani şi persoanele puse sub interdicţie judecătorească
- persoanele cu capacitate de exerciţiu restrânsă: minorii între 14 şi 18 ani
- persoanele cu capacitate de exerciţiu deplină, sunt persoanele fizice cu deplină capacitate, majorii.
b) În raport de cetăţenie persoanele fizice pot fi:
- persoanele fizice de cetăţenie română
- persoanele fizice care nu cetăţenie română
- apatrizii şi ...

Alte referate despre: raportul juridic civil referat, elementele raportului juridic civil, subiectele raportului juridic civil

Caracterizare merceologica de produs - Borsec

III. Tipuri de ape minerale
Apele minerale din România prezintă o mare varietate hidrochimică. Se desprind trei tipuri predominante de ape minerale: sărate, sulfuroase-sulfate şi carbogazoase, în cadrul lor apărând, în funcţie de natura rocilor levigate local, unele caractere hidrochimice secundare (fier, arsen, potasiu, calciu, magneziu, clor, etc.)

Apele minerale carbogazoase
Întreaga suită de zăcăminte hidrominerale din bazinele Oaşului, Ciucului, Baraoltului şi Bârsei – cum ar fi cele de la Negreşti-Certeze, Bixad, Sâncrăieni, Biborţeni - sunt acumulate în depozite sedimentare recente. O parte din restul zăcămintelor cunoscute, cum ar fi cele de la Poiana Negrii, Poiana Coşnei, Poiana Vinului, Slănic-Moldova, Casin, Covasna, Malnaş, Poian şi Vîlcele au ape acumulate în formaţiuni stâncoase ale flişului carpatic, iar o altă parte cum ar fi cele de la Borsec şi Bilbor au ape acumulate în calcare cristaline carstificate.

Zăcămintele ...

Alte referate despre: caracterizare merceologica de produs, referate merceologie calitatea produsului, caracterizarea merciologica de produs borsec regina apelor minerale

Expertiza de contabillitate

Organizarea expertizei contabile in Romania.
In actualul stadiu al trecerii la economia de piata s-a impus marirea numarul de experti, contabili autorizati care sa evalueze si sa controleze performantele agentilor economici ce activeaza pe piata. Aceste necesitati sunt izvorate din actele normative existente.
Prin legea contabilitatii s-a statuat ca organizarea contabila se tine de organe specializate, autorizate, in 2 variante:
1.Prin compartimentele de contabilitate ale agentilor economici.
2.De persoane juridice autorizate sau p.f.

Alte referate despre: expertiza contabila, raport de expertiza contabila extrajudiciara, referat expertiza contabila
Referate afisate : 17
Medie note: 8.15 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.