Reciclarea desurilor

Reciclarea desurilor pe baza de hartie

E necesar sa schimbam mentalitatea actuala conform careia rezolvarea problemelor deseurilor si, implicit, reciclarea lor sunt doar responsabilitatea autoritatilor si, eventual, a organizatiilor neguvernamentale de mediu. Cu totii suntem responsabili de ceea ce se intampla in jurul nostru si fiecare dintre noi poate contribui la protejarea si conservarea mediului inconjurator.Ca si cu oricare alt produs de mare cautare, procesul de productie a acesteia foloseste cantitati importante de resurse si cauzeaza poluarea mediului. De aceea trebuie apreciat daca valorificarea deseului conduce la o poluare a mediului mai mica decat indepartarea lui.

Inalbitorii, peroxizii si hydrosulfitii sunt folositi pentru albirea celulozei sau a hartiei care se recicleaza (indepartarea cernelurilor). Acestea adesea pot contamina afluentii ce se descarca in apele de suprafata. Responsabilitatea autoritatii locale fata de organizarea si indeplinirea inlaturarii deseurilor rezulta din Legea administratiei publice ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 104kb
Downloads: 13
Materia: Biologie

Mod de actiune ecologic in activitatea de conceptie

Cercetarile unei echipe americane de la Institutul de Tehnologie din Georgia au permis identificarea si clasificarea a nu mai putin de cinci tipuri de abordari diferite ale reducerii impacturilor produselor asupra mediului inconjurator in funtie pe de o parte de tipul de impact avut in vedere si pe de alta parte de scara de timp considerata (figura 1): -ingineria mediului: se refera la managementul si controlul poluantilor din ape, a resturilor atmosferice si deseurilor solide in contextul productiei industriale.

Alte referate despre: modul de actiune a zonei corticale, modul de actiune a zonei corticale in timpul scrierii o scrisoare, modul de actiune a zonei corticale in timpul citirii unei scrisori

Reciclarea aplicata in industria japoneza de autoturisme

Reciclarea este un concept al secolului xx şi a apărut ca una din posibilitătile de a limita risipa şi de a utiliza mai eficient resursele. A devenit din ce în ce mai clar că industrializarea şi creşterea susţinută a populaţiei au condus la consumarea unor cantităţi de resurse din ce în ce mai mari.

Alte referate despre: reciclarea aplicata in industria de autoturisme, industria japoneza, termodinamica biologica si aplicatii in industria alimentara

Recuperarea si reciclarea deseurilor de cauciuc

Prin reesapare se intelege procesul tehnoiogic de aplicare a unei benzi de rulare noi pe o coroana de anvelopa uzata (pregatita in prealabil), urmata de vulcanizare, prin care se reface parfial potentialul de rulaj al anvelopei (regenerarea). In figura urmatoare sunt prczentate principalele faze de reciclare a anvelopelor uzate, din care se observa ca regenerarea si reesaparea lor sunt solutii partiale, pentru ca numai o parte din resurse pot fi reutilizate pe aceste circuite.

Alte referate despre: recuperarea si reciclarea deseurilor de cauciuc, reciclarea deseurilor de cauciuc si anvelope, reciclarea deseurilor din cauciuc

Reciclarea energiei bateriilor

Cumpărăm bunuri frumos ambalate, legume în casolete de plastic, sucuri în cutii de aluminiu, aparatură electrică, electronică şi de uz casnic în înveliş de carton, scutece de unică folosinţă, detergenţi, baterii şi ulei de maşină, cauciucuri, mobilă şi multe altele. Primim pungi de plastic la piaţă sau la magazin.

Alte referate despre: reciclarea energiei bateriilor, reciclarea energiei bateriilor ppt, reciclarea energiilor din baterii

Dispozitiv pentru reciclarea hartiei

Reciclarea elimina costurile depozitarii reziduurilor sau a incinerarii lor. Costurile reciclarii sunt partial amortizate prin evitarea cheltuielilor de depozitare sau incinerare si prin vinderea materialelor rezultate.

Alte referate despre: dispozitive pentru reciclarea hartiei referate, reciclarea hartiei, reciclarea hartiei referat

Constructii gramaticale

S –loc subst- Aducerile aminte din copilarie/NP-interj-E vai de noi./At -pron rel- Nu stiu a cui carte arde./At subst prep-num colect-Cartea amadurora este frunoasa/CCT adj-pron pos-Vine inaintea alor mei./CCT pron pers D pos-Ei vin inainea-mi./NP pred-supin-Cartea este de citit./CCM-supin-Invata din mers./CCL-supin-Duc la reciclat sticla.

Alte referate despre: constructii gramaticale, constructie gramatica site ro, constructia gramaticala curat murdar

Spalarea banilor murdari

Capitolul I. Etapele procesului de spălare a banilor
Nu există o singură metodă de spălare a banilor. Metodele pot varia de la cumpărarea şi vinderea unui obiect de lux (de ex. o maşină sau o bijuterie) până la trecerea banilor printr-o reţea complexă, internaţională, de afaceri legale şi companii „scoică" (companii care există în primul rând numai ca entităţi legale fără să desfăşoare activităţi de afaceri sau comerciale).

Alte referate despre: spalarea banilor murdari, spalarea banilor, spalarea banilor referat

Spalarea banilor

În prezent, nevoia de spălare a produselor rezultate din infracţiuni, pentru a ascunde originea lor criminală, este legată de o gamă largă de activităţi criminale.
Acest fenomen de plasare în economia oficială a banilor proveniţi din activitatea criminală a cuprins în jocul său importante segmente ale sistemului financiar bancar internaţional.
Pericolul generat de această situaţie este unul major, chiar dacă datorită unor interese imediate se încearcă minimalizarea sa.

Alte referate despre: spalare bani, referat spalarea banilor, referate spalarea banilor

Ingrijirea pacientului cu anemie

In mod normal intre nivelul hemoglobinei (Hb) si numarul de hematii si valoarea hematocritului (Ht) exista o relatie foarte stransa. Principala consecinta a anemiei o constituie scaderea concentratiei de oxigen in sange.

Alte referate despre: ingrijirea pacientului cu anemie, lucrare de diploma ingrijirea pacientului cu anemii, rolul am in ingrijirea pacientilor cu anemie

Surse de energie

Prin fisiune sunt folositi atomi grei cum ar fi Uraniul care se dezintegreaza si genereaza o mare cantitate de energie. Insa reactia este instabila si se produce o mare cantitate de radiatii. Rezidiurile ramase in urma reactiilor sunt radioactive, nocive si trebuie depozitate in conditii speciale.

Alte referate despre: surse de energie, surse de energie referat, surse de energie primara

Educatia

Educatia informala cuprinde ansamblul influentelor cu efecte educative pedagogice exercitate in mod spontan si continuu asupra personalitatii umane. Educatia permanenta reprezinta un concept pedagogic fundamental care inglobeaza toate:
- formele educatiei (formala, nonformala, informala);
- dimensiunile educatiei (intelectuala, morala, estetica, fizica, tehnologica etc.)
- stadiile educatiei (copiilor, tinerilor si adultilor).

Alte referate despre: educatia, educatie civica, protectia consumatorului referat educatie antreprenoriala

Deseuri de productie

Avand in vedere faptul ca unitatile economice utilizeaza tehnologii foarte diferite ca tip si performante economice, nu se poate realiza o estimare a cantitatilor de deseuri de productie generate, in functie de tipul de activitate si numarul de angajati in sectorul productiv.
Se poate estima ca generarea anumitor tipuri de deseuri va urma o curba descendenta, ca urmare a necesitatii respectarii noilor cerinte legislative (Directiva IPPC transpusa in legislatia nationala), care implica utilizarea tehnologiilor curate si intensificarea activitatilor de prevenire si minimizare a deseurilor.

Alte referate despre: deseurilor in productia industriala a lemnului, cat reprezinta deseurile din productia culturilor de camp, gestionarea deseurilor in productia compotului

Proiect - Ciclu de viata al ambalajelor

Principalele tipuri de ECV sunt:
Analiza ciclului de viata;
ECV directionate;
ECV complete;
ECV extinsa.

Alte referate despre: ciclu de viata al verzei si al caisului, ciclu de viata al verzei, ciclu de viata cais si varza

Regimul deseurilor in legislatia de mediu

Cele mai utilizate metode de gestionare a deşeurilor utilizate în ţările Uniunii Europene sunt: reutilizarea deşeurilor de către agentul economic generator, tratarea şi reciclarea acestora de către reciclatori sau transferarea către o staţie de tratare pentru reducerea gradului lor de periculozitate sau către un incinerator pentru reducerea volumului, precum şi depozitarea deşeurilor nerecuperabile.

Alte referate despre: regimul deseurilor in legislatia de mediu, poluarea cu deseuri si legislatia de mediu referat, regimul deseurilor in legislatia mediului
Referate afisate : 15
Medie note: 8.23 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.