Referat accize

Accize

Accizele reprezinta taxele de consumatie pe produs. De obicei ele sunt asezate asupra produselor cu cerere neelastica. Tipurile de produse cu asa o cerere sunt foarte diverse si difera de la o tara la alta. Cadrul juridic principal in regleAZmentarea accizelor este Titlul IV al Codului fiscal.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 1056
Materia: Contabilitate

Pasivele agentului economic

"Pasivele agentului economic"
provizioane pentru - provizioane pentru riscuri si cheltuieli
riscuri si cheltuieli - ajustari pentru deprecieri

Alte referate despre: pasivele agentului economic, pasivele agentului economic referat, referat la contabilitate pasivul agentului economic

Despre accize

De exemplu, pentru produsele din tutun nivelul acestor cote depaseste frecvent 50 sau chiar 60 de procente.
In tara noastra, in perioada de dupa Revolutia din decembrie 1989, regimul accizelor a fost instituit prin Legea nr.42/1993. In conformitate cu aceasta lege, accizele se calculau, in principal, in baza sistemului ad-valorem prin aplicarea unor cote procentuale asupra bazei de impozitare.

Alte referate despre: accizele, accize, referat accize

Transpunerea in Romania a normelor Uniunii Europene in domeniul impozitarii indirecte - TVA si accize

Rata standard a TVA în România (19%) este mai mica decât rata standard aplicata în tarile Uniunii Europene, dar este mai mare decât nivelul minim stabilit prin regulile UE (15%). De asemenea, rata standard a TVA în România este mai mica decât în Rep. Ceha, Polonia, Ungaria sau Slovacia. Veniturile bugetare din TVA în România sunt mai mici decât în tarile est auropene mentionate.

Alte referate despre: transpunerea in romania a normelor uniunii europene, normele uniunii europene la care r m este parte, aplicarea normelor uniunii europene in romania

Studiu legislativ privind accizele

Agentii economici care comercializeaza bunuri de natura celor prevazute in anexa nr. 1, introduse in tara de catre persoane fizice, neinregistrate ca agenti economici, sunt obligati sa retina si sa verse la bugetul de stat accizele stabilite potrivit legii.

Alte referate despre: studiu legislativ privind accizele la cafea, studiu legislativ privind accizele pentru cafea, studiul legislativ privind accizele

Accizele si alte taxe speciale

Specific accizelor este faptul ca ele se datoreaza intr-o singura faza a circuitului economic, respectiv de catre producatori, importatori sau achizitori, prin aceasta ele deosebindu-se de taxa pe valoarea adaugata, care se determina in fiecare stadiu al circuitului economic. In plus, accizele se introduc in baza de impozitare a taxei pe valoarea adaugata.

Alte referate despre: accize si alte taxe speciale, taxe speciale si alte taxe locale, taxele speciale de consumatie sau accizele

Accizele

Unele produse accizabile trebuiesc marcate inante de a fi eliberate spre consum.Acciza se plateste lunar si precede taxa de valoare adaugata.Accizele se suspenda pe perioada cat produsele se deplaseaza de la un antrepozit fiscal la altul sau la vama.

Alte referate despre: accize referat, ce sunt accizele, accizele referat

Alte impozite,taxe si varsaminte asimilate

Alte impozite,taxe si varsaminte asimilate
Produsele supuse accizelor pot fi scutite de la plata acestora, atunci când sunt destinate pentru: livrarea în contextul relaţiilor consulare sau diplomatice, organizaţiile internaţionale recunoscute ca atare de către autorităţile publice ale României, în limitele şi în condiţiile stabilite prin convenţiile internaţionale, care pun bazele acestor organizaţii, sau prin acorduri încheiate la nivel statal sau guvernamental, forţele armate aparţinând oricărui stat parte la Tratatul Atlanticului de Nord, cu excepţia forţelor armate ale României, rezerva de stat şi rezerva de mobilizare, pe perioada în care au acest regim. Modalităţile şi condiţiile în care sunt acordate aceste scutiri sunt prevăzute prin norme legale.

Alte referate despre: alte impozite taxe si varsaminte asimilate, cheltuieli cu alte impozite taxe si varsaminte asimilate, alte impozite taxe si varsaminte asimilate-atestat

Rezultatul exercitiului - atestat

Rezultatul exercitiului - atestat
Cheltuielile totale reprezinta sumele sau valorile platite sau de platit, dupa natura lor,care sunt aferente realizarii veniturilor.Cheltuielile efectuate in cursul exercitiului financiar,dar care se refera la perioade sau la execitii financiare viitoare, se inregistreaza in cheltuielile curente ale perioadelor sau exercitiilor financiare viitoare.

Alte referate despre: rezultatul exercitiului atestat, rezultatul exercitiului-atestat, referate rezultatul exercitiului atestat

Sistemul Fiscal al Republicii Moldova

Impozitarea se efectueaza in baza CF si a altor acte normative adoptate in conformitate cu acesta, publicate in mod oficial, si care sint in vigoare pe perioada stabilita pentru achitarea impozitelor si taxelor.Acordurile (conventiile) internationale privind evitarea dublei impuneri completeaza legislatia fiscala.Articolul 4 al CF "Acordurile (conventiile) internationale privind evitarea dublei impuneri" prevede urmatoarele:

Alte referate despre: politica bugetar fiscala a republicii moldova, politica bugetar-fiscala in republica moldova, evaziunea fiscala in republica moldova

Determinante ale politicii de produs pe P.U.E.

fiscale , determinate de marimea diverselor taxe percepute la anumite produse ( ex, TVA sau accize la tutun si alcool);''asa zise ascunse'' de natura unor achizitii preferentiale de la furnizori interni, a procesarii lente a cererilor de recunoastere a standardelor tehnice, sau a unor proceduri incerte de testare a produselor.

Alte referate despre: politica de produs, politica de produs referat, studiu de caz politica de produs

T.V.A.-Resursa bugetara

Potrivit legii adoptate de senatori, compensarea pentru reducerea TVA la alimetele de baza se va face prin cresterea accizelor la tigarete, tutun de fumat destinat rularii in tigarete, confectiile din blanuri naturale, articole din cristal, bijuterii din aur, produse de parfumerie.

Alte referate despre: deficitul bugetar, politica bugetara, sistemul bugetar public national

Lavazza - studiu de marketing

Prezenta lucrare este un studiu cu privire la aspecte legate de percepţia consumatorilor cu privire la produsele băuturi calde (cafea şi ceai), realizat cu scopul de a surprinde efectele pe care le are prezenţa cafelei pe piaţa din romania asupra consumatorilor pentru a putea stabili strategii de viitor în vederea creării şi menţinerii unei legături permanente şi favorabile cu un public vizat. Deoarece România se află într-o continuă ascensiune acest studiu prezintă interes întru – cât firmele la ora actuală caută să pună mare accent pe clienţi, modul comunicare cu aceştia şi pe strategiile pe termen lung mai mult decât pe realizarea de profit pe termen scurt.

Alte referate despre: studiu de marketing, studiu de marketing pt iaurt danone, studiu de marketing la o firma

Corelatia dintre veniturile si cheltuielile intreprinderii

În funcţie de sursele de intrare, veniturile se subdivizează în două grupe:
1. Venituri din activitatea operaţională.
2. Venituri din activitatea neoperaţională.
Veniturile din activitatea operaţională cuprind sumele rezultate din activitatea de bază a întreprinderii. Acestea cuprind:

Alte referate despre: corelatia dintre veniturile si cheltuielile intreprinderii 5x puncte, corelatia dintre veniturile si cheltuielile intreprinderii, veniturile si cheltuielile intreprinderii
Referate afisate : 14
Medie note: 8.25 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.