Referat aplicatii windows

Aplicatii Windows

Color box: Cutia cu culori este reprezentata de un dreptunghi ce contine, pe 2 linii, 28 de culori – cele mai utilizate in desenele realizate in Paint. Insa, pentru o mai mare varietate, putem schimba nuanta in functie de preferinte cu un dublu-click pe culoarea respectiva. In urma acestei actiuni va aprea, pe ecran, o caseta de editare a culorilor (“Edit Colors”). Schimbarea se face cu ajutorul scarii gradate de culoare (alb→negru). Dupa stabilirea nuantei dorite, tot ce trebuie sa mai facem pentru a o putea utiliza este un simplu click pe “OK”.

Tool Box: Aceasta cutie, aflata in partea dreapta, si reprezentata de asemenea printr-un dreptunghi contine 16 instrumente ce pot fi folosite. Dintre acestea principalele sunt: guma de sters, galeata (cu ajutorul careia coloram fondul desenului), creionul si pensula, cele 4 instrumente pentru forme geometrice (patrat, cerc, oval si alte forme proprii neregulate) dar si cele 2 instrumente pentru trasarea liniilor (drepte sau curbe). ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 3717kb
Downloads: 17
Materia: Informatica

Windows NT

Acest sistem de operare introduce noi posibilitati privind performanta si puterea de operare si include un sistem de programare multitasking pentru aplicatii bazate pe Windows, lucru in retea integrat, securitatea serverului de domeniu, suport pentru arhitectura cu multiprocesoare si sistemul de fisiere NTFS.
In acelasi timp cu lansarea primei versiuni desktop a lui Windows NT a fost lansat si primul sistem de operare pentru server al companiei Microsoft: Windows NT Advanced Server 3.1.

Alte referate despre: windows xp, windows, sistemul de operare windows

Windows - initiere

a)avem cipuri “goale” – de tip RAM (Random Acces Memory)
-asteapta ca utilizatorul sa le “umple”, fiind memoria disponibila utilizatorului sau memoria de lucru a calculatorului
-este volatila;

Alte referate despre: windows initiere, windows-initiere, initiere in windows xp

Introducere in Delphi

•Open - deschideofereastra de dialog pentru incarcarea unui proiect, fereastra, unit sau fisier text.

Alte referate despre: introducere in delphi, borland delphi introducere, introducere in borland delphi

Windows

Istoria mediului Windows este presarata cu un numar de succese si cu un numar egal de esecuri.Windows a aparut ca ceva putin mai mult decat un mediu cu comutare si pro-
cese. Lansarea initiala, din anul 1985, a versiunii 1.0 a lasat mult de dorit si, in general, receptarea ei de catre industria de specialitate a fost, sincer vorbind , mai degraba descurajanta.Au existat multe probleme cu editia initiala a mediului.

Alte referate despre: interfata windows, sistemul de operare windows xp, sistemul de operare windows referat

Windows Millenium

Windows Millenium este un sistem de operare nişă între Windows 98 S.E. şi Windows 2000. Windows Millenium preia numeroase caracteristici de la Windows 2000. „Instalarea” pe curat a Windows-ului Millenium durează aproximativ cât a Windows 98 S.E., între 30¬-60 minute. Windows Millenium detectează automat componentele hardware şi instaleză driverile specifice fiecărei componente. Icon-urile de sistem au preluat înfăţişarea celor din Windows 2000, restul interfeţei este neschimbat faţă de Windows 98 S.E.

Alte referate despre: windows millenium, download windows millenium, instalare windows millenium

Windows 98

Faza de copiere a fisierelor
Aceasta faza a procesului de instalare este cea mai simpla.Dupa ce utilizatorul
lanseaza programul Setup,acesta incepe copierea fisierelor de pe discheta(discul) de instalare a sistemului de instalare Windows 98 (sau pe in server de retea,daca se specifica acest lucru).Dupa copierea de pe hard-disc
a fisierelor necesare,programul Setup solicita utilizatorului sa scoata dicheta
din unitatea respectiva si sa reinitializeze calculatorul pt. a continua configurarea.

Alte referate despre: windows xp vs windows vista, referat windows, windows 7

Bazele informaticii - Aplicatii Windows 95

f) inlocuirea unui text;
- clic la inceputul documentului
- clic pe butonul Edit, Replace
- introducerea textului care se inlocuieste
- introducerea textului cu care se inlocuieste
- clic pe butonul Replace, daca se inlocuieste textul cu confirmare
- clic pe butonul Replace All, daca se inlocuieste textul peste tot, fara confirmare
- clic pe butonulCancel pentru terminare

Alte referate despre: bazele informaticii aplicate, bazele informaticii aplicative, bazele informaticii aplicate download

Visual Basic

Pentru a se potrivi cat mai bine diferitelor tipuri de utilizatori, Microsoft a elaborat trei editii ale Visual Basic-ului, fiecare continand ajutor software interactiv precum si comanda Books Online, prin care se poate afisa o documentatie completa, prezentata intr-un format usor de parcurs. Cele trei editii sunt:

Alte referate despre: visual basic, program visual basic, baza de date cu visual basic

Introducere in Windows

Caracteristici îmbunătăţite pentru utilizatorii de calculatoare portabile
Din ce în ce mai mulţi utilizatori beneficiază de avantajele calculatoarelor portabile: avantajul de a putea lucra unde doresc, de a duce calculatorul acasă, la clienţi sau în călătorie. De cele mai multe ori, mutarea calculatorului necesită modificarea configuraţiei hard. De asemenea unele calculatoare de tip laptop sunt prevăzute cu dispozitive de indicare încorporate în tastatură, în timp ce la birou este mai comodă folosirea mouseului. Mai există şi problemele legate de conectarea şi deconectarea de la reţea şi problema sincronizării fişierelor – trebuie avute cele mai noi versiuni ale acestora atât pe calculatorul de tip laptop cât şi în reţea. Înainte de Windows 95 aceste modificări necesitau fişiere de configuarare separate.
Folosind sistemul de operare Windows 95, utilizatorii de calculatoare portabile pot comunica rapid între diferite configuraţii. Dacă aceştia folosesc ...

Alte referate despre: introducere in windows, introducere in windows xp, introducerea in windows xp

Programe de calcul aplicatii practice

Multimea tuturor operatiilor unui obiect care sunt vizibile in exteriorul acestuia poarta numele de interfata a obiectului.
Interfetele obiectelor definesc tipul acestora. Obiectele care au aceeasi interfata apartin aceluiasi tip. Deoarece interfata este o submultime a operatiilor care definesc comportamentul obiectelor, ea mai poarta numele de comportament extern observabil.

Alte referate despre: programe de devirusare aplicati practice, aplicatii practice, despre consecinte si aplicatii practice a dilatarii

Prezentarea aplicatiei Display

Prezentarea aplicatiei Display
Eticheta Screen Server permite utilizarea unui program de protecţie a tubului catodic în cazul în care calculatorul nu este utilizat o anumită perioadă de timp. Eticheta Appearance permite personalizarea individuală a elementelor unei ferestre şi setări de culori. Eticheta Settings permite setarea rezoluţiei ecranului.

Alte referate despre: prezentarea aplicatiei display, referat tema 5 prezentarea aplicatiei display, aplicatii display

Aplicatii HTML

Aplicatii HTML - HTA este standardul pentru "HTML Aplication". Este un concept dezvoltat de Microsoft si este compatibil cu toate computerele ce ruleaza Internet Explorer 5 sau ulterior. HTA nu ruleaza in browser ci, mai degraba, permite crearea unui fisier downloadabil care inglobeaza toate informatiile despre cum va fi afisat si rulat.Aplicatii HTML

Alte referate despre: aplicatii html, aplicati html, limbaj html si inserarea de imagini in aplicatii html

Interfata Windows

De aceea Windows este cel mai cautat si des folosit sistem de operare la ora actuala. Acesta permite lucrul cu mai multe programe simultan, fara a mai fi nevoit sa iesi dintr-un program pentru a deschide altul.
Windows are un Manager de Programe, si lucreaza pe desktop cu icon-uri care contin link-uri la diferite programe pentru a usura efortul de cautare al programului respectiv de catre utilizator dand duble-click pe icon-ul programului.

Alte referate despre: interfata windows xp, download interfata windows xp, elemente de interfata windows

Windows - Administrarea sistemului

4. Deschideţi directorul Windows (executând dublu clic pe director).
5. Căutaţi în dosar fişierul Calc. Pentru operaţia de căutare veţi folosi barele de derulare. Executaţi dublu clic pe pictograma fişierului. Închideţi fereastra aplicaţiei.

Alte referate despre: sistemul de operare windows administrarea fisierelor, administrator windows xp, configurare useri cu drepturi de administrator in windows xp

Programe de aplicatii

Tendinţa de realizare a acestor programe este de automatizarea a foarte multor funcţii, în condiţiile în care utilizatorul nu este un specialist în informatică. Pentru un utilizator obişnuit cea mai mare importanţă şi utilitate o prezintă programele din categoria soft-urilor generalizate. Ele au fost create pentru uşurarea muncii persoanelor care lucrează cu un calculator, fiecare aplicaţie având utilitatea sa.

Alte referate despre: programe de aplicatii, programele de aplicatii, programe de aplicati

Aplicatiile teoriei alegerii consumatorului

De ce a reacţionat astfel consumatorul? Deoarece aici cartofii sunt un bun puternic inferior. Când preţul cartofilor a crescut, consumatorul a devenit mai sărac decât înainte. Efectul de venit îl determină pe consumator să consume mai puţină carne şi mai mulţi cartofi. În acelaşi timp, cartofii devenind relativ mai scumpi decât carnea, efectul de substituţie îl împinge pe consumator să cumpere mai multă carne şi mai puţin cartofi. Dar, în acest caz, efectul de venit ar depăşi efectul de substituţie, şi în final, consumatorul cumpără mai puţină carne şi mai mulţi cartofi, în pofida creşterii preţului cartofilor.

Alte referate despre: aplicatiile teoriei alegerii consumatorului, teoria alegerii consumatorului individual, teoria alegerii consumatorului

Aplicatii psihologice pe Internet

Aplicatii psihologice pe Internet
Mai exact, zece tipuri de de aplicaţii psihologice pe Internet sunt examinate: resursele informaţionale în conceptele şi problemele psihologice; ghidurile de autoajutorare; evaluarea şi asistenţa psihologică; asistenţa în luarea deciziei de utilizare a psihoterapiei; informarea privind serviciile psihologice specifice; consilierea psihologică de scurtă durată prin email sau liste de discuţii;

Alte referate despre: aplicatii psihologice pe internet, referat aplicatii psihologice pe internet, aplicatii psihologice

Aplicarea Legii Civile in timp

Abrogarea este expresa cand noua lege prevede in mod explicit scoaterea din vigoare a unei legi sau a unei dispozitii din lege. Terminologia folosita in aceasta situatie este: “se abroga” sau “este si ramane abrogata legea”. Alteori noua lege prevede numai ca “se abroga dispozitiile contrare prezentei legi”. S-a spus ca adesea aceasta formula ascunde o lisa de documentare, o necunoastere precisa din partea legiuitorului a prevederilor din diferite legi care contravin noii legi, lasand pe seama judecatorului sa stabileasca nde fiecare data ce anume dispozitii au fost abrogate in vechea lege.

Alte referate despre: aplicarea legii civile in timp, aplicarea legii civile in timp spatiu si asupra persoanelor, aplicarea legii civile in timp si spatiu
Referate afisate : 19
Medie note: 8.22 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.