Referat asigurari si reasigurari

Piata asigurarilor si reasigurarilor

Existenţa acestui cod demonstrează că babilonienii erau foarte buni comercianţi şi că aveau idei clare legate de natura unui contract, de valoarea banilor si înmulţirea lor prin împrumuturi pe camătă cu dobândă simplă şi compusă. Aceasta se poate demonstra cu uşurinţă prin referire la situaţiile în care populaţiile antice au perfecţionat şi au practicat contractile comerciale, care mai târziu au fost utilizate şi recunoscute în întreaga lume sub denumirea de “contract de împrumut” – Contract of bottomry. Acesta era un contract prin care banii (sau mărfurile) erau daţi în avans spre comercializare fie sub formă de credit la o anumită rată a dobânzii pentru care creditorul nu avea dreptul să primească nici o cotă din profitul tranzacţiei comerciale, fie drept credite mixte şi parteneriat în care, alături de plata unei anumite dobânzi şi indifferent de rezultatul contractului, creditorul era îndreptăţit să primească o parte din profit, ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 54kb
Downloads: 9
Materia: Economie

Asigurari si reasigurari - Prima de asigurare

"Asisgurari si reasigurari - Prima de asigurare"
Sfera de cuprindere a asigurării este reflectată prin condiţiile de asigurare: A, B şi C, iar cea mai scumpă este condiţia A, care este şi cea mai cuprinzătoare. Cotele tarifare sunt stabilite în procente, care se aplică la suma asigurată, iar în funcţie de anumite clauze se aplică majorări sau reduceri.

Alte referate despre: asigurari si reasigurari - prima de asigurare, referat asigurari riscul si prima de asigurare, asigurarea maritima asigurari si reasigurari

Asigurari si reasigurari

Existenţa individuală şi socio-umană se grevează pe necesităţi şi trebuinţe, a căror satisfacere justifică şi orientează activitatea omului. Unele trebuinţe pot fi satisfăcute imediat sau într-un orizont de timp apropiat, altele sunt posibile într-o anumită eventualitate sub aspectul incertitudinii şi al nesiguranţei.

Alte referate despre: asigurari si reasigurari, referat asigurari si reasigurari, asigurari si reasigurari referat

Piata asigurarilor si reasigurarilor din Romania

Un alt exemplu il putem observa chiar in Dicţionarul explicativ al limbii române care defineşte noţiunea de risc ca fiind „acea posibilitate de a ajunge într-o primejdie, de a înfrunta un necaz sau a suporta o pagubă”, iar cea de incertitudine reprezintă „starea de nesiguranţă, îndoială, ezitare, schimbare a unui fenomen”. Practica demonstrează că, în economia contemporană, au apărut noi forme de risc, caracteristicile caracteristice societăţilor dezvoltate, legate de poluare, catastrofe, vulnerabilitatea ridicată a sistemului economic faţă de structura socială, politică etc. şi care odată cu evoluţia societăţii, impun o nouă strategie şi noi metode de analiză a riscului şi incertitudinii.

Alte referate despre: piata asigurarilor si reasigurarilor, piata asigurarilor si reasigurarilor in romania, piata asigurarilor si reasigurarilor din romania

Asigurari si reasigurari - probleme si rezolvari

În timpul transportului, nava eşuează, fiind salvată prin remorcare de o altă navă pentru 150.000$. nava a suferit pagube de 50.000$. Nu s-au înregistrat alte pagube.

Alte referate despre: asigurari si reasigurari probleme si rezolvari, asigurari si reasigurari probleme rezolvate, asigurari si reasigurari probleme

Asigurarea de protectie si indemnizare - Asigurari si reasigurari

"Asigurarea de protectie si indemnizare - Asigurari si reasigurari"
Asigurarea prin cluburile de P&I are, în principiu, funcţia de preluare a rãspunderii armatorilor, într-un context de reciprocitate. Dupã caz, la cererea cluburilor, se pot lua mãsuri pentru a preîntâmpina arestarea navelor asigurate, se pot pot procura sau emite scrisori de garanţii bancare.
"Asigurarea de protectie si indemnizare - Asigurari si reasigurari"

Alte referate despre: asigurarea de protectie si indemnizare, referat asigurarea de protectie si indemnizare, date despre asigurare de protectie si indemnizare pe 2008

Evolutia asigurarilor

Astfel, era necesara recunoasterea politelor de asigurare si, in acest fel acceptarea de catre alte societati a unei parti din riscurile sale in reasigurare.Ulterior "Generala" si 'a mutat sediul in Bucuresti, si 'a extins operatiile in toate ramurile de asigurare, si si 'a marit capitalul in 1935 pana la 50 milioane lei, rezerve de 26.225 mil lei; prin volumul primelor incasate la 136.938 mii lei s 'a plasat in fruntea societatilor de asigurare din Romania.

Alte referate despre: evolutia asigurarilor in romania, evolutia asigurarilor pe plan mondial, evolutia asigurarilor

Societatea de asigurari Omniasig sucursala Iasi - lucrare practica

Începând cu data de 24.01.2006, Grupul WIENER STADTISCHE a devenit Vienna Insurance Group, intenţia care a stat la baza deciziei de schimbare a brand-ului fiind aceea de a sublinia forţa financiară a companiei de asigurări Central-Europene cu sediul la Viena şi implicit aceea de facilitare a asimilării brand-ului de către populaţia nevorbitoare de limbă germană.

Vienna Insurance Group este unul din liderii pieţei în România, prin cele 5 companii de asigurare pe care le deţine: Omniasig Asigurare – Reasigurare, Omniasig Asigurări de Viaţă, Asirom, Unita si Agras. Prin preluarea OMNIASIG, Vienna Insurance Group a devenit unul dintre liderii pieţei autohtone a asigurărilor, cu o cotă de piaţă de aproximativ 20% (până la preluarea pachetului majoritar OMNIASIG, Grupul WIENER STÄDTISCHE a activat pe piaţa asigurărilor din România prin societăţile WIENER STÄDTISCHE UNITA şi AGRAS GRUPUL WIENER STÄDTISCHE).

Alte referate despre: societatea de asigurari omniasig sucursala iasi - lucrare practica, caiet de practica societate de asigurari omniasig, societatea de asigurari omniasig

Asigurarile si importanta activitatii de asigurare in Romania

Cititorul acestui referat trebuie în primul rând să înţeleagă că încă de la apariţia omului, acesta a căutat să prevină apariţia pericolelor şi a evenimentelor nedorite, astfel că originile asigurărilor nu pot fi stabilite cu mare exactitate. Omul a căutat să se protejeze pe el însuşu, familia sa, apoi, pe măsură ce a acumulat un patrimoniu (locuinţă, animale, bunuri gospodăreşti etc) sfera asigurărilor s-a lărgit şi mai mult.

Alte referate despre: asigurarile si importanta activitatii de asigurare in romania, referat asigurarile si importanta activitatii de asigurare in romania, asigurarile si importanta activitati de asigurare

Piata asigurarilor in UE

Piata asigurarilor in UE
ELEMENTELE PIEŢEI DE ASIGURĂRI
Cu privire la piaţa de asigurări trebuie să precizăm dimensiunea acesteia, ce are ca element hotărâtor cererea de asigurare. Aceasta este determinată de puterea economică a persoanelor fizice şi juridice asigurabile, pe de o parte, şi de convingerea acestora de utilitatea asigurării oferite de organizaţiile specializate.

Alte referate despre: piata asigurarilor, piata asigurarilor de viata, piata asigurarilor in romania

Legea privind asigurarile si reasigurarile

Legea privind asigurarile si reasigurarile
ART. 7
Persoanele fizice si juridice române încheie contractele de asigurare cu societati stabilite în România, cu exceptia cazurilor în care asigurarile solicitate nu se practica pe piata interna.
Oficiul de supraveghere a activitatii de asigurare si reasigurare face publica lista societatilor autorizate sa functioneze în România si felurile de asigurari practicate.

Alte referate despre: legea privind asigurarile si reasigurarile, nome legea privind asigurarile si reasigurarile, proiect legea privind asigurarile si reasigurarile in romania

Asigurarile de persoane

Riscuri legate de persoana sunt riscurile care afecteaza in mod direct individul. Ele implica posibilitatea pierderii complete sau reducerii venitului castigat, cheltuieli suplimentare si diminuarea activelor financiare. Exista trei riscuri de baza legate de persoana:
-risc de supravietuire;
-risc de deces;
-risc de pierdere a capacitatii de munca.

Alte referate despre: asigurari de persoane, asigurari de persoane referat, referat asigurari de persoane

Istoria asigurarilor in Romania

Istoria asigurarilor in Romania
Istoria asigurarilor in Romania, a inceput sa fie scrisa anterior anului 1871, prin manifestari ale protectiei pe baze mutuale, ce au aparut in Transilvania inca din secolul al XIV-lea. In anul 1744 a aparut la Brasov, Casa de Incendiu, organizata prin fuzionarea a mai multe asociatii mutuale. In anul 1848 ia fiinta Institutul General de Pensii, organizatie ce isi face apartitia tot la Brasov, ca asociatie mutuala care asigura membrilor o pensie anuala.
Istoria asigurarilor in Romania

Alte referate despre: istoria asigurarilor in romania, istoria asigurarilor, istoricul asigurarilor in romania

Relatiile medicului de familie cu asigurarile medicale

Conform art.1 din OU 150/2002, asigurarile de sanatate sunt obligatorii pentru toti cetatenii, iar contributia fondului de asigurari medicale se face pe baza contributiei obligatorii a asiguratilor, a persoanelor fizice si juridice care angajeaza personal salariat, din subventii de la buget, precum si din alte surse.Administratia fondului se face de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, iar asiguratii au dreptul la servicii medicale de baza din prima zi de imbolnavire si pana la vindecare, in conditiile stabilite de legile in vigoare.

Alte referate despre: relatia dintre medic de familie si pacienti, relatia contractuala medic de familie cas, medicii de familie si relatia in sistemul sanitar

Asigurari de raspundere civila

In tara noastra, aceasta asigurare a intrat in vigoare din 03.01.1995, prin Hotararea Guvernului Republicii Moldova nr. 956, din 28 decembrie 1994, "Cu privire la asigurarea obligatorie de raspundere civila a detinatorilor de autovehicule si vehicule electrice urbane". In conformitate cu aceasta Hotarare, fiecare persoana fizica sau juridica, detinator de autovehicole, este obligata sa-si asigure raspunderea civila fata de persoanele terte. In Anexele 1 si 2 din aceasta Hotarare sunt indicate toate categoriile de mijloace de transport asigurabile, tariful de asigurare, care depinde de grupa si modelul mijloacelor de transport. In momentul incheierii asigurarii, asiguratului i se elibereaza documentatia necesara (polita/contractul de asigurare si certificatul de asigurare).

Alte referate despre: asigurari de raspundere civila referat, asigurari de raspundere civila, referat asigurari de raspundere civila

Evolutia veniturilor si cheltuielilor bugetului asigurarilor sociale de stat

Veniturile realizate au crescut de la un an la altul cu 3.230,1 milioane lei in anul 2006 fata de anul 2005 si cu 4.354,6 milioane lei in anul 2007 fata de cele ale anului 2006.Cheltuielile realizate din B.A.S.S. au avut in perioada acelorasi ani luati in studiu, cresteri de la un an la altul cu 1.326,6 milioane lei in anul financiar 2006 fata de anul 2005 si, respectiv, cu 4,599,4 milioane lei in anul financiar 2007 fata de anul 2006, in special pe seama cheltuielilor cu pensiile.

Alte referate despre: clasificare cheltuielilor bugetului asigurarilor sociale de stat, veniturile si cheltuielile bugetului asiguratilor sociale de stat, veniturile si cheltuirlile bugetului asigurarilor sociale de stat
Referate afisate : 16
Medie note: 8.77 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.