Referat bursa de valori bucuresti

Bursa de Valori Bucuresti

Piaţa de capital reprezinta o piaţa specializata unde se întâlnesc şi se regleaza în mod liber cererea şi oferta de active financiare pe termen mediu şi lung. Concret, este vorba despre o piaţa pe care se tranzactioneaza în mod liber valori mobiliare, piaţa ce are drept rol principal mobilizarea capitalurilor persoanelor fizice sau juridice care economisesc (cumparatorii de acţiuni şi obligaţiuni) şi care urmaresc plasarea profitabila a acestor capitaluri; aceste fonduri sunt atrase de catre emitenţii de acţiuni/obligaţiuni, care sunt în cautare de capital în vederea finanţarii unor proiecte de investitii.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 39kb
Downloads: 14
Materia: Economie

Piete de capital - piata financiara si bursa de valori

Piaţa financiarã secundarã are şi rolul de a asigura evaluarea permanentã a titlurilor fi-nanciare cotate la bursã prin confruntarea cererii cu oferta a titlurilor financiare şi se sta-bileşte cursul pe piaţã a valorilor negociate care reflectã de regulã competitivitatea economicã şi financiarã a emitentului de titluri financiare.
Asigurând mobilitatea, lichiditatea şi evaluarea permanentã a veniturilor economisite şi investite în titluri financiare, piaţa financiarã secundarã asigurã buna funcţionare a pieţei primare.

Alte referate despre: piete de capital - piata financiara si bursa de valori, piete de capital-piata financiara si bursa de valori referat, referat piete de capital piata financiara si bursa de valori

Bursa de Valori

Legea din 1881 – compilata si tradusa dupe legislatia franceza – se referee atat la bursele de valori cat si la cele de marfuri. Conform prevederilor ei, bursele se infiintau prin Decret Regal, la propunerea Ministerului Agriculturii si Comertului si numai in orase in care camerele de comert si industrie dispuneau de mijloace suficiente pentru intretinerea localului si a personalului lor. In bursa erau admise, in principal, urmatoarele operatiuni:

Alte referate despre: bursa de valori, bursa de valori referat, referat bursa de valori

Bursa de Valori Bucuresti

Legate puternic de economia mondială, bursele şi-au întărit tot mai mult caracterul de referinţă în comercializarea unor produse. Astfel la nivel internaţional au apărut burse specializate pe tranzacţionarea anumitor produse (petrol, metale, cereale etc) care dictează preţurile acestor produse pe întreg mapamondul. Odată cu dezvoltarea economiilor capitaliste volumul şi tipul tranzacţiilor realizate în cadrul burselor au cunoscut o creştere şi diversificare apărând noi produse cum ar fi: tranzacţii spot, futures, options, etc.

Alte referate despre: bursa de valori bucuresti referat, bursa de valori bucuresti, referat bursa de valori bucuresti

Burse de valori si marfuri-curs

Burse de valori si marfuri-curs
Finanţarea era reglementată ca fiind suportată de negustorii interesaţi în tranzacţiile bursiere. Sistemul de cotaţie era rezultat prin calculul preţului mijlociu. Erau asigurate condiţii de publicitate în Gazata comercială. Condiţiile de administrare erau asigurate de 6 „efori” la Bucureşti iar la Brăila aveau „Deputăţia negustorească”. Negustorii se numeau „dragomani” sau „scăunaşi”, ulterior devin „dealer” şi „broker”. Erau interzise „matrapazlâcurile” şi „precupeţia”, specula şi frauda.

Alte referate despre: burse de valori si marfuri curs, burse de valori si marfuri, burse si valori de marfuri

Valori mobiliare

Dacă avem în vedere situaţia existentă pe piaţă, riscul poate fi generat de fluctuaţia cursului sau chiar de încetinirea procesului de transformare a activelor financiare în lichidităţi dacă cererea este foarte scăzută şi nu există imediat contrapartidă pentru oferta de vânzare.

Alte referate despre: valori mobiliare, valorile mobiliare, comisia nationala a valorilor mobiliare

Cotarea la bursa

3. Examinarea la sediul emitentului. Organele Bursei analizeaza actiunile fixe, modul de utilizare a activelor circulante, situatia salariatilor, dotarea cu echipamente si perspectivele de investitii.

Alte referate despre: cotarea la bursa, cotare la bursa, cotarea la bursa referat

Bursa de valori mobiliare

Conform legislatieie in vigoare, bursa de valori este autonoma, avand propriul sau regulament de functionare si mecanism de tranzactionare.
Misiune. Misiunea bursei este aceea de a asigura si a promova o piata eficienta, cu reguli corecte, atractiva si compatibila cu standardele europene, care sa devina un factor de influenta a tendintelor economice si institutionale si sa se constituie intr-un mediu de dezvoltare si initiativa antreprenoriala prin oferirea de servicii, mecanisme si norme pentru mobilizarea, atragerea si alocarea eficienta a resurselor financiare, in conditii de transparenta si siguranta.

Alte referate despre: bursa de valori mobiliare, bursa de valori mobiliare referat, lucrare licenta bursa de valori mobiliare

Bursa de valori - cotarea unei societati la bursa

A. METODE DE COTARE
Actiunile si obligatiunile emise de societatea pe actiuni (societatea de capitaluri) pot fi cotate la bursa de valori în doua situatii distincte, carora le corespund doua metode diferite:
Cotarea actiunilor si obligatiunilor existente;
Cotarea unor noi emisiuni de actiuni si obligatiuni.

Alte referate despre: bursa de valori - cotarea unei societati la bursa, cotarea unei societati la bursa de valori, riscurile cotarii unei societati la bursa

Valori imobiliare derivate

Primele forme de contracte la termen au aparut acum 250 de ani.
Contractul futures: reprezinta un contract la termen in care sunt standardizate toate conditiile contractuale exceptand pretul care urmeaza a fi negociat intre parti.

Alte referate despre: cauta referat valorile imobiliare, valori mobiliare derivate, valori imobiliare

Bursa de marfuri si valori

Bursa de marfuri si valori - In acest caz negocierile bursiere se refera la valori care au fost deja puse in circulatie.Existenta unei piete organizata ofera un nivel superior de lichididate in raport cu negocierile private. Bursa de marfuri si valori

Alte referate despre: bursa de marfuri si valori, referat bursa de marfuri si valori, referate bursa de marfuri si valori

Burse internationale de valori si marfuri

Pornind de la limbajul comun, denumirea de bursă reprezintă o alocaţie, iar din punct de vedere etimologic această denumire provine din grecesc “bursa” semnificând săculeţ cu bani.

Alte referate despre: burse internationale de valori, burse internationale de marfuri, burse de valori si marfuri referat

Obligatiuni municipale

Aceasta arena globala in care obligatiunile joaca un rol important este impartita in doua piete principale: piata de capital si piata monetara.Pe piata de capital se tranzactioneaza titluri de valoare de credit pe termen mediu si lung cu maturitati de cel putin un an, ajungand si pana la 30 -40 ani, existand chiar cateva emisiuni perpetue.

Alte referate despre: obligatiuni municipale, obligatiunile municipale, obligatiuni municipale referat

Sistemul de negociere al pietei extrabursiere

capitalul social sau capitalizarea medie a pietei în ultimele două
trimestre calendaristice este de cel putin un milion de euro;pentru societătile deja listate, numărul de zile din cadrul ultimelor patru trimestre calendaristice în care s-au înregistrat tranzactii este cel putin jumătate din numărul total de zile de tranzactionare din perioada respectivă. Pentru ca actiunile unui emitent să fie listate la categoria a Il-a, este necesar să se îndeplinească cumulativ următoarele conditii:

Alte referate despre: sistemul de negociere al pietei extrabursiere, studiu de caz pietei tehnici si tactici de negociere, comunicarea si negocierea pietei munci

Bucuresti

Bucuresti este capitala Romaniei si, in acelasi timp, cel mai mare oras, centru industrial si comercial al tarii. Populatia de 1.944.367 de locuitori (est. 1 ianuarie 2009) face ca Bucurestiul sa fie al saselea oras ca populatie din Uniunea Europeana. In fapt, insa, Bucurestiul aduna zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialistii prognozeaza ca, in urmatorii cinci ani, totalul va depasi patru milioane. La acestea se adauga faptul ca localitatile din preajma orasului, care vor face parte din viitoarea Zona Metropolitana, insumeaza populatie de aproximativ 430.000 de locuitori.

Alte referate despre: bucuresti, referat bucuresti, referat despre bucuresti

Bucuresti

Bucureştiul este un centru politico-administrativ, economic si cultural cu vestigii materiale din Paleolitic, atestat documentar din 20 septembrie 1459. Bucurestiul, cel mai important centru urban al României (cu o populatie de 2.021.000 la 1 ianuarie 1998, al treilea oras din regiune, dupa Atena si Istanbul).Bucuresti

Alte referate despre: o seara de iarna in bucuresti-compunere, bucuresti referat, practica anul ii drept bucuresti

Bursa cerealelor

Cerealele sunt cultivate peste tot în lume, dar ţările exportatoare sunt relativ puţine: primul şi departe cel mai important exportator sunt S.U.A., urmate de Canada, Australia, Argentina şi Franţa. Pe ansamblu însă, Piaţa Comună prezintă o balanţă în cereale deficitară, importurile sale de grâu tare, porumb şi soia depăşind exporturile de grâu moale şi făină. Japonia este, de asemenea un importator de mari cantităţi de cereale.

Alte referate despre: bursa cerealelor, bursa cereale, bursa cerealelor 2009

Istoria Transporturilor in Bucuresti

However the world recession of the early 1930's prevented the government from investing large amounts of money in such projects. Various studyes were published but as "World War II" began they were ignored.

Alte referate despre: istoria transporturilor in bucuresti, istoria transporturilor din bucuresti, istoria transporturilor
Referate afisate : 18
Medie note: 8.35 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.