Referat chimie alcaloizi din frunze de coca

Alcaloizi din frunze de coca

Noţiunea istorică de alcaloid datează dintr-o epocă anteriară teoriei structurii aşa cum şi taninul şi vitaminele nu pot fi puse de acord cu o clasificare bazată pe teoria structurii. Alcaloizi din frunze de coca Este necesară menţinerea noţiunii de alcaloid din punct de vedere practic, considerând numărul mare de compuşi azotaţi ce se găsesc în plante. În referatul nostru vom vorbi numai de compuşi azotaţi de origine vegetală cu origine heteorciclică. Aceşti compuşi îi vom clasifica ţinând cont de structura inelelor heterociclice din moleculele lor. Cercetarea chimică a alcaloizilor a constituit o preocupare permanentă în ultimii 150 de ani. Pe lângă marele inters pe care îl prezintă, a condus la desoperirea şi dezvoltarea multor reacţii chimice de interes general. Desluşirea structurii complicate ale alcaloizilor a constituit un prilejiu pentru experimentarea metodelor chimice şi fizico-chimice dintre cele mai avansate. Progresul în această ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 1307kb
Downloads: 2448
Materia: Chimie

Alcaloizi

Deşi acţiunea fiziologică a multor principii active din plante a fost cunoscută încă din cele mai vechi timpuri – de exemplu se ştie că opiul a fost de mult utilizat de chinezi ca somnifer – , cercetarea chimică a alcaloizilor constituie încă o preocupare a multor chimişti organicieni.

Alte referate despre: alcaloizi, alcaloizi referat, referat alcaloizi

Alcaloizi din frunzele de coca - prezentare power-point

Plantele producătoare de alcaloizi sunt foarte răspândite, numai 2% din ele au fost cercetate în ceea ce priveşte conţinutul în alcaloizi. Un număr mare de alcaloizi cu structură asemănătoare este cuprins şi în frunzele de coca. În plante alcaloizii se găsesc ca săruri ale acizilor vegetali obişnuiţi cum sunt acidul citric, malic, tartric şi oxalic.

Planta mărunţită se tratează cu o bază spre a pune în libertate alcaloidul din sărurile sale. Apoi, soluţia se extrage cu un dizolvant.
Cocaina este un anestezic întrebuinţat înainte în medicină. Acum 2 secole, se lăsa înţeles faptul că planta de coca putea vindeca orice, inclusiv sifilisul, iar cocaina putea trata dependenţii de morfină şi alcool ...

Alte referate despre: alcaloizi din frunzele de coca - prezentare power-point, referat chimie alcaloizi din frunze de coca, frunze de coca

Mediile extratropicale temperate

Mediile extratropicale temperate
Mediile temperate racoroase si reci se extind de la vest la est sub forma unei benzi late,in mare parte a Americii de Nord si Eurasiei.Acestea sunt influentate de climatul temperat oceanic,climatul temperat de tranzitie si climatul excesiv.Aceste medii sunt: mediul padurii de conifere(taiga),al padurii de amestec,al padurii de foioase,al stepei si preriei.

Alte referate despre: mediile zonei temperate, mediul forestier temperat-oceanic si moderat continental, mediul deserturilor temperate

Padurea tropicala

O alta padure de acest fel se intalneste in arhipelagul Malaesiei, unde padurea include si insulele Sumatra si Borneo, peninsula Malaesia si Republica Filipine. O alta padure principala in Asia se afla in insula Noua Guinee si se intinde pana in nordul Australiei. In Africa, cele mai multe din padurile tropicale sunt adunate spre coasta Atlanticului si a bazinului raului Congo. In regiunile din emisfera sudica si nordica, padurile tropicale se intalnesc in mici zone unde precipitatiile si umiditatea sunt ridicate, acestea se gasesc in nord-vestul Pacificul si in sud-vestul Canadei.

Alte referate despre: paduri tropicale, padurile tropicale, padurea tropicala

Zona de clima tropicala

In general, ploile sunt rare in apropierea tropicelor si tot mai abundente cu cat ne apropiem de ecuator. In zonele mai apropiate de tropice, anotimpul ploios, numit si anotimpul umed, este foarte scurt, in timp ce anotimpul secetos este foarte lung: acesta poate dura uneori 9 luni fara a fi intrerupt decat de ploi slabe ca in Mali, Africa.

Alte referate despre: zona de clima tropicala, zona de clima tropical umeda, zona cu clima tropicala

Mediul Tropical-Haiti

Anotimpurile destul de bine marcate, primavara si toamna, doua perioade ploioase ale anului alterneaza cu doua sezoane lipsite in general de precipitatii. Desii pe ansamblu cantitatea de apa este suficienta, topografia accidentata a tarii favorizeaza o distributie capriceoasa a acestora. Intrucat vanturile adunatoare de ploi bat cu regularitate dinspre nord-est sau est, cantitatea de precipitatii scade, ca urmare a orientarii latidudinale a lanturilor muntoase care opun rezistenta maselor de aer incarcate cu apa.

Alte referate despre: mediul tropical umed, mediul tropical musonic, mediul tropical forestier umed

Frunzele

La mazare, varfurile frunzelor s-au transformat in carcei cu rol de fixare. La ceapa, frunzele din bulb sunt organe de depozitare a unor substante de rezerva. La plantele numite carnivore, frunzele sunt adevarate capcane pentru prins insecte sau alte animale mici (la roua cerului si la planta numita Nepenthes).

Alte referate despre: frunza, frunza verde magheran, frunze de dor

Frunza

Peţiolul este codiţa care susţine limbul şi-l îndepărtează de tulpină. Astfel, frunzele pot să primească cât mai multă lumină. Unele plante au frunzele lipsite de peţiol(grâul, porumbul). Teaca este partea inferioară a peţiolului care se lăţeşte şi cu care frunza se prinde de tulpină.

Alte referate despre: frunza verde magheran doina populara, frunze de dor un poem al dragostei visate, frunze de dor de ion druta

Coca Cola - studiu de caz

Intrebari:
1.Caror categorii ale populatiei credeti ca se adresa noua bautura promovata prin campanie?

Alte referate despre: referat despre coca cola - studiu de caz, coca cola studiu de caz, coca-cola studiu de caz

Frunza verde magheran - Demonstratie ca e doina

El mărturiseşte că este un tânăr din Mehedinţi („voinicel mehedinţean”) care ,născut în mijlocul naturii ,a trăit înfrăţit cu aceasta şi a împrumutat de la ea dragostea de viaţă , sensibilitatea şi înţelepciunea .Expresia „frunzi de fag” sugerează bucuria de a trăi înconjurat de iubirea celorlaţi .Undele Oltului l-au făcut să fie viteaz ,iar floarea de busuioc i-a adus noroc . Tânărul mărturiseşte în continuare că a plecat de la părinţi în munţi şi a devenit haiduc :
„Ş-am ajuns un voinicel
Cu inima de oţel .”

Alte referate despre: frunza verde magheran demonstratie ca este doina, frunza verde magheran demonstratie ca e doina, frunza verde magheran demonstratie ca e doina populara

Frunza verde magheran - doina

„Doina este cea mai vie expresie a sufletului romanesc. Ea cuprinde simturile sale de durere, de iubire si de dor. Melodia doinei, pentru cine o intelege, este chiar plangerea duioasa a patriei noastre dupa gloria sa trecuta.” (Vasile Alecsandri)

Alte referate despre: frunza verde magheran doina, frunza verde magheran-doina populara, frunza verde magheran doina populara demonstratie

Coca - Cola

The project identifies indicators and measurement techniques,
develops and tests innovative interventions, and provides guidance on measuring the
impact of food security and nutrition programming.
FANTA Partnerships
Food Aid Management (FAM), a consortium of Title II PVOs, assists the project in
assuring a strong partnership with PVOs. FAM has signed a Memorandum of Understanding
with the FANTA team for collaboration on activity implementation and facilitates a
consultative process with PVOs to identify priority technical needs.
FANTA subcontractors Cornell University and Tufts University, two centers of
excellence in food security and nutrition, focus on select policy and technical areas,
operations research, and meta analyses.
A roster of consultants with multi-sectoral backgrounds complements the FANTA team
with the depth of expertise needed to support a worldwide project operating in a
variety of languages, cultures, and institutional contexts.
Getting Technical Assistance ...

Alte referate despre: analiza swot pentru coca-cola, analiza swot coca cola, coca cola referat

Frunze de dor de Ion Druta

Veneau copiii să împartă aşteptările şi durerile satului din asprile zile de război, cînd chiar şi geanta poştaşului mirosea a tranşee, a praf de puşcă,a iod… ne vin în memorie;în continuare şi întregirea acestui tablou poeziile poeţilor , a căror copilărie a coincis cu războiul:”iar noi copleşiţi ,ţinîndu-ne de mînă, / printre tranşee rătăciţi am fost “. Aceasta a fost şi soarta lui Trofimaş şi a celorlalţi copii şi tineri pe care îi invoca Ion Druţă.

Alte referate despre: caracterizarea personajelor din opera frunze de dor de ion druta, frunze de dor de ion druta rezumat, caracterizarea personajului gheorghe din frunze de dor de ion druta

Frunza verde magheran - comentariu literar

Opera este o doină deoarece :
- Este exprimat permanet pe tot parcursul operei eul liric.
- Se exprimă un sentiment predominant de dor.
- Opera este transmisă orală ,iar autorul este anonim.
- Este o specie specifică românilor datorită exprimării şi a diminutivelor (elemente ce atestă caracterul blând şi bunătatea românilor)
- Exprimă o gamă largă de stări sufleteşti:încredere în sine,speranţă , iubire faţă de ţară,respect,S.a..
- Expresivitatea rara a versurilor şi versul scurt

Alte referate despre: frunza verde magheran comentariu literar, frunza verde magheran critica literara, comentariu literar frunza verde magheran

Coca - Cola

Pentru a obţine avantaje maxime în aplicarea conceptului de marketing, în orice organizaţie economică trebuie îndeplinite următoarele două cerinţe esenţiale:
-proprietarii şi cadrele de conducere trebuie să înţeleagă corect conceptul şi să-l sprijine;
- structura organizatorică să asigure condiţii pentru integrarea tuturor funcţiilor care converg spre asigurarea premiselor comercializării integrale a mărfurilor.

Alte referate despre: coca cola, studiu de caz coca cola, analiza swot a firmei coca cola

Ciclul de viata la varza si cais

Plantele se uda dimineata, cand soarele nu este foarte puternic. Se va evita udarea la apusul soarelui, deoarece este bine ca plantele sa nu intre in noapte cu picaturi de apa pe frunze, fapt ce creste riscul de aparitie a unor boli datorate fungilor.

Alte referate despre: ciclul de viata la varza sau cais, ciclul de viata la varza si cais, ciclul de viata la varza
Referate afisate : 17
Medie note: 8.17 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles