Referat china antica

China antica

China antica.Marele zid chinezesc ,a fost construit de catre imparatul Shi Huagdi.Zidul a fost construit intre anii 214 -204 i.Hr.,de mii de tarani saraci.Constructia exista si azi,intindandu-se pana la 2200 km,in cat este vizibil si de pe Luna.

China antica.Se spune ca Meng Jiangnv s-a nascut într-o localitate sudica si s-a casatorit cu Wan Xiliang. Nu mai târziu decât în a treia zi dupa nunta, barbatul ei a fost luat si dus în partea nordica a tarii pentru construirea zidului. Zilele treceau, dar tânara sotie nu primea nici o veste de la barbatul sau. „Se apropie iarna, cum o sa-si petreaca sotul meu zilele geroase fara haine groase?”, se gândea femeia.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 44kb
Downloads: 5993
Materia: Istorie

Mongolii

Traiau din cresterea
oilor, caprelor si a cailor pe partea de nord a actualei Mongolii. Din
valorificarea animalelor obtineau carne, lana, piei, iar din
prelucrarea laptelui obtineau branza si cascaval. Bautura national a
devenit kumis-ul, laptele de cal fermentat. Pasla obtinuta din lana
acoperea iurtele - corturi circulare sustinute de barbe de lemn. Se
organiyau in ginti si in triburi, nobilii alegeau hanul conducatorul.

Aceasta situatie a fost scimbata de Temdjin, fiul unui cap de ginte,
al carui tata fusese ucis inca din copilaria lui Temdjin. Tineretea
vitrega i-a format un caracter darz si nemilos. Pe rand s-a rafuit cu
toti rivalii, a unit triburile, cu o mana forte a reorganizat
societatea mongola, bazandu-se pe o armata puternica, disciplinata si
devotata pana la fanatism, cu ajutorul careia si-a consolidat puterea.
În 1206 si-a luat numele de Ginghis-han, adica "stapanul lumii".

Alte referate despre: mongolii, imperiul mongol, mongolia

Beijing

Interiorul orasului Beijing arata mostenirea realizarilor
arhitecturale chineze mai bine decat oriunde altundeva in tara. De-a
lungul istoriei a existat o preocupare pentru pastrarea acestor situri
traditionale,chiar daca zona invecinata a fost modernizata.

Alte referate despre: referat beijing, beijing, beijing referat

Istoria Chinei

Marele razboi taranesc (1628-45) condos de Li Zicheng, inabusit cu sprijin militar manciurian,este urmat de instaurarea dinastiei manciuriene Qing (1644-1912). In sec. 16-17 sosesc primii europeni, negustori portughezi, urmati de misionari iezuiti. In timpul domniei imparatului Gaozong (Qianlong) China cunoaste un nou varf al expansiunii sale teritoriale, incluzand Manciuria, Mongolia, Turkestanul rasaritan, acum, in 1750, intrand definitive in componenta imp. chinez si Tibetul.

Alte referate despre: istoria chinei, istoria chinei antice, istoria chinei referat

Cultele religioase in Roma Antica

Cultele religioase in Roma Antica veneau in intampinarea marilor intrebari existentiale legate de viata omului, de speranta, de viata de dupa moarte pe care rigida, conservatoarea si formala religie romana nu le putea satisface.Cultele religioase in Roma Antica

Alte referate despre: cultele religioase in roma antica, religia in roma antica, religiile in roma antica

Zeii si zeitele Romei Antice

Zeii amorfi au predominat in religia romana, ei neavand o personalitate proprie, ci functia indeplinita contand mai mult pentru credinciosi. Pe langa zeii existenti, Jupiter, Marte si Quirinus, au fost preluati altii, precum Minerva, Iunona, Castor, Polus etc.

Alte referate despre: zeii si zeitele romei antice, referat despre zeii si zeitele romei antice, zeii si zeitele romei

Istoria in lumea antica

Istoria in lumea antica - Thucidide,atenian de origine,a participat la razboiul dintre Sparta si Atena(431-404i.Hr.).exilul sau din anul 424i.Hr.i-a fost favorabil pentru redactarea operei Razboiul peloponeziac,avind posibilitatea de a se informa in ambele tabere,relatind evenimrntele pina in 411i.hr.Este primul istoric grec care a acordat importanta cuvenita faptelor economice si sociale si,spre deosebire de Herodot,a eliminat orice element supranatural din determinarea acestora.

Alte referate despre: istoria in lumea antica, personalitati istorice din lumea antica, eseu la istorie cultura lumii antice temelia civilizatiei contemporane

Ce ne - au lasat anticii

Forumul (forum romanum)era piata centrala care crea nucleul important al orasului, “inima “ vietii administrativ, politice , religioase si comerciale . De forma rectangulara , forumul era ansamblul urbanistic care grupa institutiile administrative , bazilicile , bibliotecile , templele .

Alte referate despre: ce ne-au lasat anticii, ce ne - au lasat antici, ce a lasat lumea antica

Egiptul Antic

Cei mai mulţi egiptologi sunt de acord în a recunoaşte că probabil etapa premergătoare este caracterizată de existenţa unor mici districte, independente, pe baza cărora se vor structura viitoarele unităţi administrative: nomele. Acestea aveau un teritoriu bine definit, cu o capitală şi un şef propriu. Fiecare avea câte o divinitate locală care putea fi emblema nomei respective.

Alte referate despre: egiptul antic, egiptul antic referat, arta egiptului antic

Egiptul Antic

Raporturile între Egipt şi cultura occidentală au slăbit din ce în ce mai mult începând cu antichitatea şi întregul ev mediu. Au reapărut mai apoi în timpul lui Lorenzo de Medici prin intermediul literaturii neoplastice şi ermetice, datorită unor oameni ca Pico della Mirandola şi Marsilio Ficino.

Alte referate despre: referat egiptul antic, zeii egiptului antic, faraonii egiptului antic

Egiptul antic

Memfis fost unul dintre cele mai importante oraşe ale Egiptului deoarece avea o poziţie geografică foarte importantă. Teba a fost oraşul ce mai mare , cel mai frumos şi cel mai important al Egiptului antic deoarece era situat la 700 km de Cairo .

Alte referate despre: religia egiptului antic, referat despre egiptul antic, arta in egiptul antic

Bonsaiul

Bonsaiul este o arta japoneza a copacilor mininaturali, ale carei radacini se gasesc in China.cuvantul vine din chinezescul pun sai si tot chinezii au fost cei care au dezvoltat multe dintre tehnicile de creare si mentinere, exportandu-le in Japonia, in urma cu cinci sute de ani. Japonezii au devenit maiestri in aceste tehnici si le-au introdus in Orient, unde crearea bonsailor este acum un hobby de o mai mare amploare. Bonsaiul

Alte referate despre: bonsaiul, semnificatia bonsaiului, bonsaii in cultura chineza

China

Forta de munca este disciplinata,produce mult si costa putin.Un
muncitor calificat este platit cu 43 euro pe luna.Studiile superioare
ii costa pe angajatori ceva mai mult,circa 100 euro lunar.Este salariu
mediu brut lunar al unui inginer, architect sau medic.De-a dreptul
modest,chiar si in comparativ cu statele centrale si est
europene.Salariul mediu brut lunar al unui polonez este de 547 euro
lunar,al unui sloven de 1100 euro lunar.Pana si romanii se pot
considera mai avuti cu 180 euro pe luna.

Alte referate despre: referat china, china, china antica

Confucius si activitatea sa

Şu Lianhă înaite de a se naşte Confucius avea deja 9 fete, fapt ce-l facea nefericit. El avea nevoie de un moştenitor al neamului aristocratic. Fiul mai mare al lui Şu Lianha era foarte slab chiar de la naştere şi războinicul nu se grăbea să-l facă moştenitor. În momentul cînd cea dea treia soţie ramîne însarcinată, Şu aduce mulţumire zeilor într-o peştera ( peştera pentru chinezi este loc sfînt ). În aceasta peşteră s-a şi nascut Învăţătorul celui mai mare curent filosofic.

Alte referate despre: viata si activitatea lui confucius, confucius-viata si activitatea, importanta riurilor si lacurilor in activitatea omului

Podisul Tibet

Tibetul este locuit de cateva mii de ani.Locuitorii stravechi ai Terrei au iesit din izolare in urma cu 2000 de ani,cand au stabilit legaturi cu populatia Han din China antica.In anul 1959,liderul spiritual al Tibetului,Dalai Lama,impreuna cu suita sa si numerosi tibetani au plecat in exil in India,ca urmare a patrunderii armatei chineze in regiune.In zilele noastre,Tibetul are statut de regiune autonoma inglobata Republicii Populare Chineze,cu o populatie de 2,6 milioane de locuitori.Tibetanii se ocupa de agricultura si cresterea animalelor,activitati mestesugaresti si comert.Religia dominanta este budismul Tibetan.

Alte referate despre: podisul tibet, podisul tibet referat, referat podisul tibet

Pietre pretioase

Rubinul
Descriere: varietate de corindon (din aceeaşi clasa cu safirul) Poate fi confundat cu granatul, spinelul roşu, turmalina roşie. Culori: roşu, purpuriu, orange, roz, roşu-carmin, roşu cu tentă maronie. Compoziţia chimica: Oxid de Aluminiu - Al2O3. Duritate: 9. Luciu: sticlos, adamantin

Alte referate despre: pietre pretioase, referat pietre pretioase, pietre pretioase referat

Comentarea motivelor poetice din poezia Oda in mediul antic

Metafora „ochi visători” desemnează motivul oniric, determinînd ipostaza trăirii sentimentului într-un plan superior unic, într-o formă contemplativă. Însă, „deodată” glasul iubirii îl va ademeni în lumea nemuritorilor; poetul va coborî din veşnicie pentru a întîlni dragostea în acelaşi mod cum personajul eponim din „Luceafărul”.

Alte referate despre: motive poetice in poezia oda, teme si motive in poezia oda in mediul antic, motive literare in poezia oda in metru antic

Oda in metru antic

In prima strofa sunt utilizate verbe la imperfect precum “nu credeam sa-nvat a muri “ , “inaltam” pentru a arata countinuitatea actiunii in trecut , o actiune de nesfarsit , conditia omului de geniu , ca el este nemuritor , vesnic , ca poate depasi conditia ireversibila a timpului. Credinta ca exista nemurire si ca el se incadreaza in categoria vesnic tanara a celor care nu vor imbatrani niciodata. Isi dorea sa fie singur , izolat de ceilalti deoarece el era omul-geniu, inaltandu-si capul spre steaua singuratatii (geniul nu doreste sa fie alaturi de oamenii obisnuiti).

Alte referate despre: oda in metru antic, oda in metru antic comentariu, oda in metru antic referat

Oda in metru antic

Finalul poeziei, "Ca să pot muri liniştit, pe mine/ Mie redă-mă!" sugerează o recăpătare a identităţii, o reîntoarcere in sine. Liniştea presupune o acceptare a destinului. Trăirile poetului sunt ale omului in general; la început nu acceptă ideea de moarte, apoi se revoltă, după care intervine liniştea trecerii in neant. Dar prin moarte, sufletul omului se întoarce la spiritul universal. In ipostaza de geniu, poetul, deşi fiinţă efemeră, tânjeşte după existenţa eternă.

Alte referate despre: comentariu oda in metru antic, raportul dintre eul romantic si iubire oda in metru antic, caracterul de rugaciune intalnit in poezia oda in metru antic
Referate afisate : 19
Medie note: 7.98 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.