Referat gastrita

Gastrite

Referat despre Gastrite
După 4 până la 8 ore de la ingerarea factorilor patogeni, apar primele simptome, caracterizate prin greţă, regurgitări,senzaţii de presiune sau dureri în epigastru, urmate după un interval scurt de vărsături alimentare bogate, nedigerate, acide, amestecate cu mucus abundent. După golirea stomacului de alimente, vărsăturile sunt bilioase. Simptomele sunt asociate cu dureri de cap, transpiraţii, valuri de căldură, salivaţie abundentă şi eructaţii cu miros supărător de ouă clocite. În gastrita acută cu duodenită, starea generală este mult alterată, vărsăturile sunt incoercibile şi provoacă fenomene grave secundre, acidoză.

Dacă alimentele alterate au trecut în intestin, bolnavii au dureri difuze în abdomen,diaree cu caracter de enterită, de enterocolită cu fermentaţie sau putrefacţie. În urma pierderilor mari de lichide, bolnavii au sete pronunţată. În forme severe, apare o stare de adinamie, de prostaţie,sevundare ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 19kb
Downloads: 6
Materia: Medicina

Ulcer gastric

Examenul radiologic constituie metoda cea mai importantă de cercetare a tubului digestiv. Studiul radiologic al tubului digestiv nu poate fi însă efectuat cu succes, fără mijloace de contrast. Pentru a face vizibil tubul digestiv, recurgem la crearea unor contraste artificiale, în care, prin greutatea atomică mai mare (săruri ale metalelor mai grele) sau mai mică (aer, bioxid de carbon) şi prin densitatea lor, fac posibilă evidenţierea tubului digestiv faţă de mediul înconjurător.
Pe o radiografie abdominală, făcută pe gol nu se văd în mod obişnuit şi în cazuri normale, decât unele segmente ale tubului digestiv, în care se adună gaze (bula de gaz a stomacului, gazele din unghiul stâng al stomacului, gazele din flexura hepatică, din flexura ...

Alte referate despre: ulcerul gastric, ulcer gastric, ulcerul gastric referat

Gastrita

Simptomatologie. Manifestările clinice variază în funcţie de agresivitatea factorului patogen, de integritate sau lezarea anterioară a mucoasei gastrice şi de reactivitatea organismului.

Alte referate despre: gastrita referat, gastrita, referat gastrita

Ulcerul gastric

Ulcerul gastric:Eroziunea gastrică se def. ca o pierdere de substanţă de întindere variată de regulă mică, superficială, interesând mucoasa fără să depăşească niciodată “muscularis mucosae”.Exulceraţia simplex apare ca o ulceraţie a mucoasei dar care cuprinde în profunzime şi musculara mucoasei, ajungând până în submucoasă.

Dpdv evolutiv, distingem 2 forme de UG:
Ulcer acut, de dimensiuni mici (cca 1 cm) înconjurat de o zonă puternic edematoasă, hiperemică. Sunt ulcere care perforează cel mai fregvent.
Ulcerul cronic,calos, cu diametrul de cca 2-5 cm are o evoluţie cronică, iar edemul periulceros este înlocuit cu o zonă de fibroză, care constituie în timp un bloc aderenţial-fibros ce sudează stomacul de organele vecine(ficat, pancreas, etc.)conferă chirurgului senzaţia unui bloc pseudoumoral, mărind riscul confuziei de diagnostic cu o leziune malignă.

Alte referate despre: plan de ingrijire ulcer gastric, referat ulcerul gastric, ulcer gastric perforat

Stomacul

Stomacul este un organ toracoabdominal, situate in etajul supramezocolic al cavitatii peritoniale mari, in loja gastrica, imediat sub cupola diafragmatica, delimitata:
- Superior-diafragmul toracoabdominal
- Inferior- de colonul si mezocolonul transvers
- Posterior- de peritoneul care constituie peretele posterior al bursei omentale
- La stanga- de loja splenica
- La dreapta- de loja hepatica cu care comunica larg

Alte referate despre: stomacul, stomac, stomacul la mamifere

Celulele epiteliale de la nivelul mucoasei gastrice si intestinale

• Celulele principale (adelomorfe, zimogene sau bazofile) sunt situate pe membrana bazală, mărginind lumenul glandei, mai numerose în porţiunea terminală. Produsul de secreţie se acumulează la polul apical sub formă de granule de pepsinogen care se eliberează din celulă prin dializă şi se transformă în pepsină la nivelul criptelor;

Alte referate despre: aspectul cromatinei x in celulele epiteliale ale mucoasei bucale, celule epiteliale, celulele epiteliale

Encefalopatia

Afecteaza cu predilectie sexul masculin, raportul barbati-femei fiind de 1, 7:1, probabil din cauza incidentei mai mare a alcoolismului la barbati. Varsta medie de debut a maladiei este in jur de 50 de ani, dar se poate intalni in orice moment al vietii, depinzand de aparitia uneia din afectiunile sau cauzele enumerate mai sus.

Alte referate despre: encefalopatie, encefalopatie hipertensiva, encefalopatia hipertensiva

Bolile sistemului digestiv

STOMATITELE-imflamatii ale mucoasei bucale determinate de factorii locali traumatici,micobieni,toxici,chimici sau de unele boli ale intregului organism (diabet,sifilis,febre eruptive etc.)

Alte referate despre: bolile sistemului digestiv, bolile sistemului digestiv la om, bolile sistemului digestiv la om detaliat

Boala ulceroasa si gastritele

Alti factori etiologici cu actiune independenta sunt factorii genetici, hipersecretia de acid clorhidric si de pepsina conditionate de asemenea genetic responsabili de "ulcerele pure" (4-6% din totalul ulcerelor), bolile endocrine responsabile de ulcerele endocrine (sindromul Zollinger-Ellison, hiperparatiroidismul).

Alte referate despre: boala ulceroasa, boala ulceroasa la copii, afectiuni de etiologie psihogena boala ulceroasa

Bradsot

Bacterioscopic-in camp filamente(bacilli din continutul cheagului, duoden, ficat, os lung nmedeschis
Bacteriologic
Reactii de seroneutralizare

Terapie –nu exista
Profilaxie evitarea sau reducerea fact favorizanti iar profilazia specifica vacc in zonele contaminate, annual
-daca apare boala se schimba pasunea + serumizarea profilactica a animalelor clinic sanatoase dupa 2 saptam vaccinare.

Alte referate despre: bradsot

Cancerul gastric

Acest cancer este de 2-3 ori mai frecvent la barbat decat la femeie, iar frecventa creste cu varsta (varsta medie la diagnostic este de peste 60 de ani). Apare rareori sub varsta de 45 de ani. Frecventa acestui cancer a inceput sa scada in ultimul deceniu, odata cu eradicarea tot mai frecventa a HP.

Alte referate despre: cancer gastric, cancerul gastric referat, cancer gastric referat

Daunele alcoolului

Ceea ce face alcoolul este să încetinească funcţionarea celulelor şi a organelor pâna când ajung să îşi desfăşoare activitatea cu mult mai puţină eficienţă. El afectează creierul intervenind în activitatea centrilor care coordonează echilibrul, percepţia, vorbirea şi gândirea. Produce dificultăţi în vorbire şi erori în procesul de gândire. Mai sunt afectaţi centrii coordonării, apărând astfel "simptomele" clasice: mersul împleticit, căzăturile, ajungându-se până la imposibilitatea de a mai ţine un chibrit aprins în mână. În mod paradoxal, deşi încetineşte funcţiile organismului, alcoolul duce la dispariţia inhibiţiilor.

Alte referate despre: daunele alcoolului, dauna alcoolului, daunile alcoolului

In ce afectiuni putem folosi sucuri de fructe si legume

Sucurile de fructe si legume sint substante care ajuta la regenerarea organismului prin continutul lor bogat in aminoacizi, saruri minerale, enzime si vitamine, cu conditia sa fie preparate proaspete, crude si fara conservanti. Este necesar ca sucurile sa fie preparate zilnic, prospetimea fiind o conditie a eficientei. Sucurile nu se pastreaza niciodata de la o zi la alta. Fructele sau legumele cu coaja, inainte de a fi stoarse, vor fi bine spalate cu apa rece, apoi taiate in felii subtiri. Aparatul cu ajutorul caruia putem prepara sucuri de fructe si legume de calitate este, desigur, storcatorul electric.

Alte referate despre: sucuri de fructe si legume conservarea prin congelare, conservarea prin congelare la sucuri de fructe si legume, sucuri de fructe si legume conservarea si congelarea aparate

Papadia

Florile sunt ligulate. Fructele sunt achene, cu rostrul (ciocul) de 3 ori mai lung decât ele, poartă un papus alb, lung, care se dezvoltă în perioada fructificaţiei, dând capitulului o formă globuloasă. Întreaga plantă conţine un suc lăptos (latex). Înfloreşte din luna aprilie până în septembrie.

Alte referate despre: papadia de ion agarbiceanu, copilarie dulce papadie, hortensia papadat bengescu concert din muzica de bach

PH-ul

Neutralizarea acizilor şi a bazelor de către soluţii tampon. Eliminarea renală a excesului de acizi. Eliminarea functională a dioxidului de carbon, cel mai frecvent produs de metabolism. Sângele uman are pH-ul cuprins între 7,38-7,52. Prin urmare el este uşor bazic şi numai in aceste condiţii celulele sângelui işi pot indeplini funcţiile lor.

Alte referate despre:

Musetelul

Apare masiv in campie pe solurile saraturoase.Este cultivat in toate zonele tarii.Infloreste din lunile aprilie, mai pana la sfarsitul lunii august.Uneori infloreste a doua oara prin septembrie.Se poate confunda cu alte specii din genul Matricaria sau din genul Anthemis.Matricaria inodora (musetelul prost) este lipsit de mirosul aromat caracteristic, iar receptaculul este plin la interior.Matricaria matricarioides (musetelul cu flori verzi) este lipsit de mirosul aromat caracteristic, iar receptaciulul este plan sau semiglobulos, inflorescentele au diametrul mult mai mare (1,5-4 cm), alaturi de fiecare floare pe receptacul se afla cate o palee scuamiforma (se observa dupa inlaturarea florilor tubuloase de pe receptacul).

Alte referate despre: referat musetel, musetelul referat, musetel

Stejarul - specii si subspecii

Capacitate germinativã, 70-80%. Fructificã o data la 6-10 ani. Prima fructific are, la 70 de ani, când se afla in masiv si la 40-50 de ani, când creste izolat. Posedã mare capacitate de regenerare vegetativã prin lãstãrire. Creste activ pânã la 150-200 de ani, cu maximum între 50-70 de ani. Longevitate 500-600 de ani, exceptional, 2000 de ani .

Compozitie :
Chimic, scoarta contine acid cavercitanic ( 9-15%), acid elagic, acid galic, acid nictanic, acid roburic, cvercina (principiu amar), floroglucina, substante pectice, rezine, zaharuri, substante minerale . Lemnul contine pentozane, galactan, ligninã, substante tanate, mici cantitãti de ceruri si grãsimi, substante minerale ( K, P, Ca, Mg, Fe, Si , Na ).

Alte referate despre: stejar specii, stejarul specii, specii si subspecii

Sinaia

Bucurându-se de excelenti factori de cura (tonic-stimulanti), clima caracterizata de o presiune atmosferica scazuta - 67 mm coloana de mercur, cu o atmosfera puternic iionizata, cu un aer curat, fara praf si alti agenti alergici, bogat in ozon si radiatii ultraviolete, cu numeroase izvoare cu ape minerale sufuroase, bicarbonate, calcice, cu magneziu, cu oligominerale, statiunea Sinaia, numita si "Perla Carpatilor", furnizeaza conditii excelente de tratament a neuroasteniei, a tulburarilor aparatului digestiv (in gastritele cronice hipoacide), a tulburarilor hepatobiliare (dischinezie biliara, colecistita cronica, sechele dupa operatii pe ficat), endocrine (hipertiroidism benign si boala lui Basedow, dupa tratament endocrinologic), respiratorii (nevroze respiratorii) ...

Alte referate despre: sinaia referat, sinaia, referat sinaia

Slanic Moldova

Slănic Moldova
Statiunea Slanic Moldova este situata in judetul Bacau, la altitudine de cca. 530 metri, pe valea paraului

Alte referate despre: slanic moldova, slanic moldova salina, referat slanic moldova
Referate afisate : 19
Medie note: 8.42 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.