Referat japonia

Managementul in Japonia

Managementul comparat este stiinta care studiaza procesele si relatiile manageriale din organizatii ce functioneaza in contexturi culturale nationale diferite, axandu-se asupra identificarii si analizarii asemanarilor si deosebirilor manageriale, in vederea favorizarii transferului international de know-how managerial si a cresterii, functionalitatii, eficacitatii si eficientei organizatiilor.

Managementul comparat raspunde unei game largi de necesitati, atat individuale cat si de grup, cu tendinta de intensificare, pe masura adancirii diviziunii sociale a muncii, a dezvoltarii relatiilor internationale si a cresterii rolului informatiilor, lucru reflectat si in cresterea semnificativa a rolului managementului comparat axat pe valorificarea informatiilor manageriale abordate contextual.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 286kb
Downloads: 1
Materia: Management

Managementul riscului in turism

Turismul constituie o activitate strategica puternic corelata cu sistemul economic si care prezinta o integrare atat la nivel sectorial, cat si teritorial, cu potentiale efecte multiplicative asupra veniturilor, ocuparii fortei de munca si consumului. Stimularea dezvoltarii altor sectoare economice de catre turism se reflecta nu numai prin crearea de produs intern brut si de locuri de munca si in alte domenii aflate in stransa legatura cu acesta, dar si prin facilitarea accesului indivizilor catre anumite destinatii.

Alte referate despre: managementul riscului in turism, managementul riscului in turism lisabona, studiu de caz in managementul riscului in turism

Functiile managementului calitatii

Planificarea calitatii -cuprinde activitatile prin care se stabilesc obiectivele si cerintele referitoare la calitate, precum si cerintele privind implementarea elementelor sistemului calitatii. Are rolul de a anticipa schimbarea ca necesitate constanta contribuind la reducerea incertitudinii si a riscului, evitarea suprapunerii unor activitati. Conform ISO 8402-1994 planificarea calitatii cuprinde activitati prin care se stabilesc obiectivele si cerintele privind calitatea ca si cerintele pentru implementarea elementelor sistemului calitatii.

Alte referate despre: functiile managementului calitatii, functiile managementului calitatii referat, referat functiile managementului calitatii

Bazele managementului

Pentru a putea vorbi despre acestea este nevoie ca studiul managementului sa fie generalizat. Devine evident ca ridicarea calitatii predarii managementului reprezinta un obiectiv esential cat si perfectionarea metodicii acestuia. Managementul, ca stiinta, s-a cristalizat relativ recent, prin eforturile depuse de un numar mare de specialisti de pe intreg mapamondul, ca raspuns la stringentele necesitati ale practicii sociale.

Alte referate despre: bazele managementului, bazele managementului referat, referat bazele managementului

Managementul calitatii in serviciile postale

Incasarea contravalorii serviciului este efectuata de catre oficiantul de la ghiseu sau in caz particular de casieria unitatii, eliberandu-se in acelasi timp un bon.Dupa ce solutia a fost implementata diagrama procesului actual nu a suferit nici o modificare.

Alte referate despre: managementul calitatii in serviciile de sanatate, managementul calitatii in servicii, managementul calitatii in serviciile sanitare

Management notiuni generale

Se considera ca a conduce inseamna : a decide, a organiza, a prevedea, a controla. In realitate, managementul nu inseamna numai una sau alta din activitatile mentionate, ci toate la un loc asamblate si chiar amplificate . Pentru studierea conducerii nu trebuie pornit de la anumite definitii, ci este necesar a observa ce se intampla cand se desfasoara in realitate procesul conducerii, pornind de la functiile manageriale, care fac ca intreaga activitate de munca in comun a oamenilor sa se situeze la un inalt nivel productiv si eficient impus in cadrul pietei.

Ca stiinta, managementul presupune stabilirea unor principii, metode si tehnici de lucru cu caracter general a caror utilizare trebuie sa asigure folosirea optima a potentialului uman, material si financiar din sistemul economic, al economiei de piata.

Arta managementului reprezinta tocmai transpunerea acestor principii, metode si tehnici de lucru printr-un stil de conducere adaptat la conditiile concrete ...

Alte referate despre: management, managementul calitatii, managementul proiectelor

Organizarea sociala in Japonia traditionala

Urma mica nobilime formata din oameni
liberi, care aveau dreptul sa aiba un nume de familie, spre deosebire
de membrii comunitatilor, sau de sclavi. Dupa nobili, urmau membrii
corporaiilor profesionale, iar pe ultimul loc se aflu sclavii. Acestia
erau putini la numar (aprox. 15% din populatie) si proveneau in mare
parte din prizonierii de razboi.

Alte referate despre: organizarea sociala, organizarea sociala si viata spirituala, institutii si organizatii sociale

Japonia in perioada actuala

Lungimea totală a străzilor este de peste 22 mln km, sînt peste 4 mln de
case, multe au peste 50-60 de etaje. Împreună cu alte 150 de oraşe formează megalopolisul Tokkaido, cel mai mare de pe glob. El se întinde pe 600 de km.

Alte referate despre: japonia in perioada actuala, japonia in perioada postbelica, japonia in perioada interbelica

Japonia- tara turistica

Baza materiala a turismului a inceput cu realizarea unei retele de hoteluri. Pe intreaga suprafata a tarii, la initiativa diferitilor intreprinzatori particulari, incurajati si sprijiniti de organele de conducere locale, s-au construit hoteluri moderne, cu un grad ridicat de confort, cu asigurarea tuturor serviciilor, asigurarea unor conditii de tratament si, mai ales, asigurarea a tot ceea ce ajuta la relaxare si divertisment. Nimic nu era neglijat.

Alte referate despre: japonia tara turistica, japonia atractii turistice, japonia tara dezvoltata economic

Turismul japoniei

Japonezii insa insista. Ei au toate conditiile materiale si
organizatorice pentru satisfacerea celor mai rafinate gusturi, pentru
captarea interesului turistilor, pentru satisfacerea tuturor
exigentelor.

Alte referate despre: turismul japoniei, turism japonia, relieful si turismul japoniei

Cercetari de Marketing International - Raport asupra Japoniei si a pietei japoneze de articole de dormit

C.Mediul Natural:
1. Relieful
Este accidentat si muntos. Aproape trei sferturi din Japoni fiind formata din munti, multi avind peste 3000 m inaltime.japonia este situata pe arcul vulcanic al Pacificului de Vest.
Cel mai jos nivel: Hachiro-gata -4m
Cel mai inalt nivel: Fujiyama 3776m

Alte referate despre: cercetari de marketing in raport cu securitate alimentara, referat cercetari de marketing international, cercetari de marketing international

Japonia imperiala

Cladirea unui stat modern.
In 1868, controlul a fost preluat de tanarul imparat Mutsuhito. In timpul domniei sale, numita Era Meiji (“conducere ilustra”) (1868-1912), Japonia s-a transformat. Marii lorzi feudali (daimyo) au renuntat la pamanturi, s-a stability un guvern si un system de impozitare centralizate. A fost creata o armata formata din recruit, care si-a dovedit valoarea in 1877, zdrobind revolta de la Satsuma – declansata de vechii samuray ( casta luptatorilor de elita). S-au infiintat institutii politice si juridice dupa model occidental, ce au culminat cu primele alegeri parlamentare japoneze in 1890.
Intre timp in Japonia se construiau rapid cai ferate, vapoare cu aburi si fabrici necesare pentru a deveni o mare putere industriala. Spre deosebire de Occident, investitiile si initiativele guvernamentale au jucat un rol decisiv in aceasta dezvoltare si, desi multe intreprinderi de stat s-au privatizat mai tarziu, parteneriatul intre stat si marile corporatii ...

Alte referate despre: japonia imperiala, referate japonia imperiala, referat japonia imperiala

Japonia imperiala

Trupele armatei japoneze erau formate la inceputul anilor 1930 din tarani. Odata cu declansarea Marii Crize, nemultumirile sociale din zonele rurale sarace ale Japoniei au inceput sa se inmulteasca. Aceste nemultumiri intareau convingerile armatei ca era adevaratul aparator al intereselor Japoniei, contra unui guvern civil, pro-occidental. In plus, conform unei prevederi din constitutia japoneza, ministerele armatei trebuiau sa aiba in frunte generali ai armatei si amirali, militaristii dobandind astfel o influenta politica insemnata.

Alte referate despre: familia imperiala din japonia, familia imperiala a japoniei, orasul imperial kyoto japonia

Japonia - prezentare generala

Suprafata Japoniei este de 370000Km2. Ocupa arhipelagul japonez,un arc insular lung de 2000Km,4insule mari(I Honshu;I Khijushu;I Shikkaku;I Hokkaido)si insule mici(insula Okinawa;I Ryu Kyu).Tarmuri foarte crestate,favorabile amenajarii porturilor si insulelor scaldate de Oc Pacific in E si M Japoniei in V.Japonia se desparte de peninsula Coreea prin stramtoarea Soya-ins Sahadin.

Alte referate despre: japonia, japonia referat, referat japonia

Relatiile UE cu Japonia

Uniunea Europeana este un conglomerat de natiuni care se dezvolta rapid. Din punct de vedere economic, ea este de mult timp o superputere. Totusi, din punct de vedere politic nu apare intotdeauna omogena.Cu toate ca peste 100 de natiuni au reprezentante diplomatice la sediul Uniunii Europene de la Bruxelles, iar Uniunea Europeana are, la randul ei, reprezentanti in toate colturile lumii, politica externa este inca atributia fiecarui stat in parte si nu este inca trasata de o strategie complet europeana. Totusi, acest lucru nu inseamna ca ea este o comunitate economica fara nici o perspectiva comuna de ordin politic.

Alte referate despre: relatiile ue cu japonia, relatiile externe ale japoniei, relatii economice romania japonia

SUA - Japonia

Tokio este de asemenea cel mai important centru comercial al tarii, avand peste 400 de institutii de invataman superior, peste 100 de universitati, 50 de mari biblioteci, academia japoneza(1879), 600 de cinematografe si 2000 de temple.

Alte referate despre: management comparat sua japonia, triada comerciala ue sua japonia, modele de guvernanta corporativa in sua japonia
Referate afisate : 16
Medie note: 8.93 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.