Referat johann sebastian bach

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach s-a nascut in 1685,in localitatea Eisenach si provenea dintr-o familie cu o indelungata traditie muzicala.Moartea tatalui sau l-a determinat sa lucreze inca de la o varsta frageda, astfel a cantat la vioara prin diferite orase din Germania.Marea lui dorinta a fost sa devina un mare organist,un virtuoz al vioarei,astfel ca in 1705 a plecat la Lubeck pentru a studia cu Buxtehude.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 9611
Materia: Muzica

Simfoniile

Aceasta a dus la dominatia sonatelor, ca forma fiind prima parte a
simfoniei clasice. Forma de sonata are doua parti, prima continând o
sectiune (expunere, în care sunt prezentate principalele doua sau mai
multe teme principale), si a doua parte, continând doua
sectiuni(dezvoltarea si recapitularea). Aceasta forma creeaza, în
cuvintele marelui muzicolog al secolului XX, Charles Rosen "o
disonanta de proportii ce trebuie solutionate".

Alte referate despre: poemul simfonic, poem simfonic, simfoniile lui beethoven

Johann Sebastian Bach

Mama lui Johann Sebastian a murit în 1964 iar tatăl în 1965, aşa că, la 9 ani şi-a pierdut ambii părinţi în decursul unui singur an. Dintre cei cinci copii în viaţă Johann Sebastian şi Johann Jacob au plecat să locuiască la fratele lor mai mare, alt Johann Christoph, care era organist în Ohrdruf.

Alte referate despre: johann sebastian bach, johann sebastian bach referat, johann sebastian bach opere

Ludwig van Beethoven

Traia singur, ca un sihastru, in locuinte pe care le schimba des si in care domnea dezordinea. Cartile si notele muzicale erau imprastiate pe jos, pe pervazul ferestrelor si pe alte mese unde erau uitate si resturi de mancare. Pe pian si masa de lucru se lafaiau insa compozitiile pe care cerneala nu se uscase.

In harababura aceasta, compozitorul se simtea totusi in largul sau. Se scula dis-de-dimineata si lucra pana la pranz, dupa care facea lungi plimbari, in cursul carora ii veneau idei pentru ceea ce avea sa compuna a doua zi. Avea insa perioade de creatie cand renunta pana si la aceste plimbari ce-i erau atat de necesare, ca sa munceasca zi si noapte, mai multe saptamani la rand. In asemenea imprejurari se neglija pe sine cu desavarsire, uita sa se dezbrace cand dormea pe apucate cate un ceas doua, ba uita chiar sa si manance.

Alte referate despre: ludwig van beethoven, ludwig van beethoven referat, referat ludwig van beethoven

Wolfgang Amadeus Mozart

In 1777 a mers impreuna cu mama sa intr-un turneu european cu scopuld
e a gasi o slujba dar tentativa esueaza .In timpul acelui turneu mama
sa moare iar el se intoarce la Salzburg unde se angajeaza ca organist
al curtii. Nesupunerea sa a determinat curtea sa-l demita iar Wolfgang
pleaca la Viena.Acolo va locui la familia Weber de a caror fiica se va
indragostii.IN 1782 in august Wolfgang se casatoreste cu Constante
Weber ,fara permisiunea tatalui sau.

Alte referate despre: wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart referat, referat wolfgang amadeus mozart

Giuseppe Verdi

Spre sfârsitul vietii,în creatia sa se contureaza tendinta de
suprimare a recitativului sec în favoarea unei formulari cât mai
melodice si mai calde,de atenuare a decupajului scenelor,de mentinere
a tensiunii dramatice si a discursului muzical continuu.Tot în aceasta
perioada se manifesta si înclinarea spre abandonarea bel canto-ului
clasic în avantajul unei anumite dezinvolturi fata de tehnica

Alte referate despre: giuseppe verdi, giuseppe verdi referat, referat giuseppe verdi

Antonio Vivaldi

Această consacrare în toate genurile (pentru că a fost fecund şi în materie de muzică religioasă) avea să confere compozitorului o glorie internaţională incontestabil fără precedent în istoria muzicii. Toţi turiştii care treceau prin Veneţia căutau să-l asculte pe „Preotul roşu”, de la Edward Wright la violonistul Pisendel, de la flautistul J.J. Quantz, epistolarul De Brosses şi până la regele Friedrich al IV-lea al Danemarcei.

Alte referate despre: antonio vivaldi, antonio vivaldi referat, referat antonio vivaldi

Johann Sebastian Bach

Cu toate ca habitatul sau a fost restrans, opera sa cunoaste o raspandire remarcabila pe plan european. Comparate cu viaţa şi cariera majorităţii celorlalţi compozitori, cele ale lui Johann Sebastian Bach au fost conţinute într-o sferă destul de restrânsă.

Alte referate despre: referat johann sebastian bach, referat despre johann sebastian bach, operele lui johann sebastian bach

Johann Sebastian Bach

Mama lui Johann Sebastian a murit în 1964 iar tatăl în 1965, aşa că, la 9 ani şi-a pierdut ambii părinţi în decursul unui singur an. Dintre cei cinci copii în viaţă Johann Sebastian şi Johann Jacob au plecat să locuiască la fratele lor mai mare, alt Johann Christoph, care era organist în Ohrdruf.

Alte referate despre: despre johann sebastian bach, opere johann sebastian bach, referat la muzica despre johann sebastian bach

Johan Sebastian Bach

Pasionat de arta contrapunctului, Bach a compus majoritatea repertoriului de fugi în timpul activităţii sale în Weimar. Din această perioadă datează celebra compoziţie Clavecinul bine temperat, care include 48 preludii şi fugi, câte două pentru fiecare gamă majoră şi minoră, o lucrare monumentală nu numai prin folosirea magistrală a contrapunctului, dar şi pentru faptul de a fi explorat pentru prima dată întreaga gamă tonală şi multitudinea intervalelor muzicale.

Alte referate despre: johan sebastian bach, johan sebastian bach referat, johan sebastian bach opere

Clasicism - Bach

Principiile sale estetice au fost fundamentate de Nicholas Boileau: puternica inspiratie din Antichitatea clasica; cautarea naturalului si a echilibrului; gustul masurii, claritatea stilului, fine ea analizelor filozofice si de morala'
Modelul clasic al omului s-a cristalizat in a doua jumatate a secolului al XVII-lea, intr-o societate cu un puternic atasament fata de principiul de autoritate. In toate doctrinele religioase europene se percepe o cautare a lui Dumnezeu, se pune cu tarie chestiunea "mantuirii prin credinta", a afirmarii "imparatiei, puterii si gloriei" lui Dumnezeu. Ganditori ai epocii socoteau ca "regii sunt facuti pentru popor si nu poporul pentru regi".
Intre numele emblematice ala clasicismului se inscriu: Corneille, Racine, Lully, Rameau, Rembrandt, Caravaggio, Moliere, Bossuet si Bach (1685-1750, compozitor german, organist, conducator al orchestrei principelui Leopold de Anhalt).

Alte referate despre: bach clasicism, clasicismul lui bach, clasicismul lui j s bach

Miniatura instrumentala

Astfel, in Evul Mediu, termenul fusese larg folosit pentru desemnarea oricarui tip de piesa muzicala scrisa si interpretata in stil canonic, in timp ce in vremea Renasterii a ajuns sa desemneze specific lucrari muzicale de imitatie.O fuga incepe cu o tema principala, "subiectul", care se va auzi succesiv mai apoi la toate celelalte voci, in imitatie; cand toate vocile au expus tema, "expozitia" e completa; Acest lucru e urmat uneori de un pasaj de legatura, sau "episod", dezvoltat din materialul tematic expus anterior; expunerile ulterioare ale subiectului se fac in tonalitati inrudite.

Alte referate despre: la muzica despre miniatura instrumentala, miniatura instrumentala, miniatura instrumentala muzica

Preclasicismul muzical

In ceea ce priveste periodizarea barocului, exista o teorie care
precizeaza trei faze distincte. Prima dintre acestea incepe in
Renastere si se distinge prin reliefarea unei singure linii melodice,
care face posibila aparitia operei si a unor genuri vocal-simfonice,
precum oratoriul si cantata. Toate lucrarile simfonice au un libret,
ceea ce indica primele forme de muzica programatica (cu program).
Reprezentantii prinicpali ai acestei perioade sunt Heinrich Scultz,
Georg Philipp Teleman si Georg Friederich Handel. In faza a doua are
loc dezvoltarea operei, a operei-balet, a baletului de curte, dar si a
muzicii instrumentale. Aritizani principali ai acestui gen de muzica
sunt Jean-Baptiste Lully, Francois Couprin, Jean Philipe Rameau, Henry
Purcell, Johann Kuhnau, Antonio Vivaldi, Domenico Scarlatti si
Arcangelo Corelli. Totusi, formele ...

Alte referate despre: preclasicismul muzical, preclasicism muzical, preclasicism muzica

Johann Wolfgang von Goethe

Ab 1774:
Eine reise in die Schweiz, die er 1774 unternahm, zeigte sich förderlich für seine weitere Entwicklung, genauso wie die neu errungenen Bekanntschaften mit F.G. Kloppstock, J.K. Lavater oder auch dem Grafen Stollberg. Ein Jahr später, nämlich 1775, berief Karl August, der Herzog von Sachsenweimar, Goethe in seine Residenz nach Weimar. Gegen den Widerstand der Beamtenschaft wurde er 1776 Geheimer Legationsrat. 1779 stieg er zum Geheimrat auf, d.h. er war somit auch Mitglied in der Regierung und 1782 schließlich wurde er zum Präsidenten der Finanzkammer ernannt. Aufgrund seiner hervorragenden Arbeit wurde er 1782 sogar vomKaiser geadelt.

Alte referate despre: johann wolfgang von goethe faust, faust de johann wolfgang von goethe, johann wolfgang von goethe

Johannes Honterus

Honterus erhielt seine erste Ausbildung in einer Stadtschule in Kronstadt, wo er als Jungling auch von Geistlichen eines Dominikanerklosters in lateinischer Sprache unterrichtet wurde. Mit 17 Jahren habe er sich an der Wiener Universitat eingeschrieben. Eine Matrikel in der Artistischen Fakultat besagt, dass ein so genannter "Joannes Corearius de Corona" am 27. April 1515 immatrikuliert worden sei. Er erwarb hier 1522 den Baccalaureusgrad und im Jahre 1525 den Titel eines Magisters der freien Kunste.

Alte referate despre: johannes honterus, johannes honterus referat, lucrari de johannes honterus

Forme de manifestare a dramaturgiei in teatrul modern - citat Mihail Sebastian

Opinia scriitorului Mihail Sebastian despre necesitatea înnoirii teatrului, această lume închisă în tipare gata făcute, poate fi ilustrată prin referiri la teatrul modern. În teatrul modern nu se mai păstrează distincţiile dintre speciile tradiţionale ale dramaturgiei: tragedie, comedie, dramă.

Alte referate despre: forme de manifestare ale dramaturgiei in teatrul modern, formele de manifestare ale dramaturgiei in teatrul modern, forme de manifestare ale dramaturgie in teatrul modern mesterul manole

Concert din muzica de Bach

Acest concert este un eveniment muzical dar care de fapt este pretextul unei reuniuni mondene a familiei. In timpul acestor pregătiri se vor hotărâ destinele personajelor: începutul iubirii dintre Elena Drăgănescu şi muzicianul Victor Marcian, sunt urmărite eforturile de parvenire a „făinăresei” Ada Razu, căsătorită cu prinţul Maxenţiu. Dar defapt Ada Razu este atras de farmecul lui Lică Trubaduru, dar şi de ascensiunea politică şi materială a acestuia. Profesorul Rim este căsătorit cu Lina, care avusese în tinereţe legături cu Lică Trubadurul. Copilul născut din această legătură, Sia, o fată urâtă, greoaie, stângace, este prezentat ca fala lui Lică Trubaduru şi o mamă necunoscută. In tot cursul romanului se insistă asupra eforturilor personajelor ca familia să pară, din exterior, nealterată, cu toate că fiecare dintre ei ştiu originile obscure ale unor snobi (Ada Razu, Maxenţiu), păcatele morale (Lina, Lică Trubaduru), relaţiile dubioase ...

Alte referate despre: concert din muzica de bach, concert de muzica de bach, concert din muzica de bach rezumat

Concert din muzica de Bach - teme fundamentale din roman boala si moartea

In cartile sale Hortensia Papadat- Bengescu infatiseaza boala si moartea biologica cu o putere de sugestie tulburatoare, cu accente obsesive, de un pesimism negru. Maxentiu moare de tuberculoza, Lenora face cancer, Sia, septicemie. Se insista mult, uneori prea amanuntit asupra dezagregarii fiziologice a unei lumi ulcerate deopotriva de boala si de descompunere morala.

Alte referate despre: concert din muzica de bach tema, concert din muzica de bach teme, tema concert din muzica de bach

Concert din muzica de Bach - comentariu

Deşi iniţial nu au fost proiectate ca un ciclu, cele patru romane au fost realizate unitar, formând ceea ce se numeşte “o cronică de familie” (a doua din literatura română după “Romanul Comăneştenilor” de D. Zamfirescu), comparabilă cu celelalte cronici scrise de Emile Zola (“Les Rougon Maquart”), Galsworthy (Forsyte-Saga), Roger Martin du Gard (Les Thibault) H. Papadat-Bengescu foloseşte, ca şi aceştia, formula romanească tipică: mai multe romane ce pot avea existenţă de sine-stătătoare, în care câteva generaţii ale unei familii sunt proiectate pe un cadru social-istoric, luminându-se succesiv diferitele grupuri, preluând şi urmărind evoluţia unor personaje. Originalitatea autoarei române constă în importanţa acordată laturii psihologice, folosind modalităţi artistice specifice şi înscriindu-se astfel în preocupări europene moderne, contemporane ei.

Alte referate despre: hortensia papadat bengescu concert din muzica de bach, concert din muzica de bach comentariu, concert din muzica de bach personaje
Referate afisate : 19
Medie note: 8.44 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.