Referat management

Management general

Termenul management provine din latinescul maneo care inseamna a ramane de unde a ajuns la termenul francez maison (casa) si la menaj. Apoi de la substantivul latin manus (mana) s-a format in italiana maneggio (prelucrare manuala). Din franceza sau italiana, aceste cuvinte au capatat, in engleza, forma verbului to manage, cu diverse intelesuri printre care si acelea de a administra, a conduce. Englezii au format apoi corespunzator substantivele manager si management.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 204kb
Downloads: 1
Materia: Management

Managementul riscului

Un prim pas, in opinia autorului, ar fi ca aceste scoli sa se familiarizeze in primul rand cu legislatia in vigoare si sa recunoasca ariile de vulnerabilitate din scolile lor.Examinarea periodica a documentelor scolare(registre financiare, inventarii etc.) va scoate la lumina potentiale riscuri.In continuare enumera diagrama fluxurilor(care pot identifica riscuri inerente ale procesului), dar si inspectarea edificiilor, a echipamenteleor, a spatiilor destinate activitatilor fizice.

Alte referate despre: managementul riscului, referat managementul riscului, managementul riscului referat

Managementul calitatii ppt

Avantajele efectuarii practicii:formare profesionala, minima experienta, abilitate de asumare de responsabilitati.Resursele pedagogice disponibile = rezultatele scolare obtinute.Ora de practica= lectia de dictare
Practica scolara= o adeverinta.Neimplicarea mediatorului scolar.Oportunitati.Oferirea unui loc de munca, in urma stagiului de practica.Colaborari internationale cu universitatile.

Alte referate despre: managementul calitatii bancii ppt, prezentari ppt in domeniul managementului calitatii, managementul calitatii

Managementul in SUA

Statele Unite ale Americii reprezinta o tara imensa de explorat, cu 50 de state din care sa alegi, flancata de doua oceane si acoperind un teren incredibil de variat.De cinci secole, de cand "Lumea Noua" a fost descoperita de Cristofor Columb, oameni din toate colturile lumii au venit aici in cautarea "Visului American".Acestia au creat cea mai bogata, cea mai puternica tara din lume si o contopire fascinanta de culturi si traditii.Statele Unite ale Americii, care acopera partea centrala a Americii de Nord, s-a dezvoltat din coloniile britanice care s-au stabilit in America de Nord in prima jumatate a secolului al XVII-lea. Statele Unite reprezinta un amestec extraordinar de diferite culturi si traditii.

Alte referate despre: analiza comparativa a managementului din sua, managementul in sua, management comparat sua

Managementul in Japonia

Managementul comparat raspunde unei game largi de necesitati, atat individuale cat si de grup, cu tendinta de intensificare, pe masura adancirii diviziunii sociale a muncii, a dezvoltarii relatiilor internationale si a cresterii rolului informatiilor, lucru reflectat si in cresterea semnificativa a rolului managementului comparat axat pe valorificarea informatiilor manageriale abordate contextual.

Alte referate despre: management comparat japonia, managementul in japonia, managementul calitatii japoneze

Management general

1.2. Definiţii
Dintre accepţiunile multiple şi definiţiile date de către diverşi teoreticieni şi practicieni termenului de management, prezentăm în continuare câteva:
Frederick W. Taylor definea managementul , în cartea sa Shop Management, publicată în 1903, astfel: „a şti exact ce doresc să facă oamenii şi a-i supraveghea ca ei să realizeze aceasta pe calea cea mai bună şi mai ieftină”;
Henri Fayol, în cartea sa Administration industrielle et generale, publicată în 1916, menţiona că „a administra înseamnă a prevedea, a organiza, a comanda, a coordona şi a controla”;
Mai recent, managementul este definit astfel:
Potrivit opiniei lui A.Mackensie, exprimată în noiembrie 1969 în Harward Business Review, managementul este „procesul în care managerul ...

Alte referate despre: management, managementul proiectelor, referate management

Managementul proiectelor

Asadar decizia managementului de proiect este un factor cheie in succesul unui proiect.Managementul proiectelor mari este realizat de o echipa aflata sub controlul unui manager de proiect.
De regula echipa utilizeaza o organizare "Matita", in care activitati ale diferitelor functii sunt reunite intr-o echipa pentru realizarea unui anumit proiect.

Alte referate despre: managementul calitatii referat, managementul, managementul resurselor umane

Management general

Mai mult decat atat, conducerea manageriala este dependenta de aparitia unui nou tip de lider al organizatiilor sociale moderne (economice, politice, culturale, pedagogice), un lider eficent, care intervine "ca vector al inovatiei si progresului. El este necesar in orice context social daca "se vrea ca economia sa prospere in ritm novator si creator" (Ioan Mihailescu,Vasile Cornescu si Sica Stanciu, 1994, p.6). Continutul pe care il reflecta notiunea de management este extrem de complex si de profund in plan social.

Alte referate despre: management strategic, management general, referat management

Management Public

OLANDA – Tilburg
Olanda este o monarhie constitutionala, organizata pe 12 provincii.
Ca si in Anglia se poate constata o dependenta a administratiei locale fata de guvernul central, ceea ce nu a fost benefic ceteteanului – beneficiar de servicii publice. Se poate observa, asadar, un sistem administrativ centralizat.

Alte referate despre: management public, managementul public, management public in primarie

Management social - curs

Dintre acestea, asigurările sociale reprezintă cea mai importantă componentă din totalul transferurilor băneşti. Evoluţia sistemului de protecţie socială s-a dezvoltat sub impactul unor factori contradictorii, care au împiedicat imprimarea unei direcţii clare.

Alte referate despre: managementul social curs, managementul serviciilor de asistenta sociala curs, dreptul securitatii sociale curs

Time management

Time management strategies are usually associated with the recommendation to set goals. These goals are written down and broken down into a project, an action plan or a simple To do list. Deadlines are set and priorities are assigned to the individual items on the to-do-list. This process results in a daily plan with a to-do-list. Some authors recommend a weekly instead of a daily perspective.

Alte referate despre: time management, some problems could be helped by better time management, time management referat

Sistem de management al calitatii

Referat despre Sistem de management al calitatii
Standardizarea este o activitate aflată în relaţie directă cu asigurarea calităţii. Standardele trebuie actualizate periodic pentru a răspunde cerinţelor şi exigenţelor societăţii privind asigurarea calităţii. Standardele care răspund cel mai bine cerinţelor armonizării şi globalizării internaţionale sunt cele elaborate de Organizaţia Internaţională de Standardizare (ISO). La ora actuală, ISO a creat mai multe grupuri de standarde după cum urmează :
Standarde terminologice - reprezentând practic glosare de termeni din domeniul calitologiei (reamintim că EOQ - Organizaţia Europeană pentru Calitate, a editat câteva glosare proprii în acest domeniu, în mai multe limbi, inclusiv în limba română);

Alte referate despre: conceptul de management al calitatii, sistemul de management al calitatii referat, management rolul calitatii in invatamantul preuniversitar

Conceptul de management

Conceptul de management
Managementul reprezinta un proces constient de conducere si coordonare a actiunilor si activitatilor individuale si de grup, precum si de mobi;izare si alocare a resurselor organizatiei in vederea indeplinirii obiectivelor acesteia in concordanta cu misiunea, finalitatile si resposabilitatile sale economice si socoal.
Conceptul de management

Alte referate despre: conceptul de management, evolutia conceptului de management al organizatiei, conceptul de management al calitatii si precursorii sai

Sisteme,metode si tehnici de management

3.Managementul pe produs – este un sistem de management caracterizat prin atribuirea principalelor sarcini, competenţe şi responsabilităţi de conducere, privind fabricarea şi comercializarea unui produs sau a unei grupe de produse asemănătoare, cu pondere semnificativă în producţia firmei, unui cadru de conducere care se ocupă în exclusivitate de adoptarea deciziilor şi operaţionalizarea acţiunilor pentru menţinerea şi creşterea competitivităţii sale (lor).

Alte referate despre: sisteme metode si tehnici de management, sisteme metode si tehnici de management referat, sistemele metodele si tehnicile de management

Human resources management

Human resources management or HRM provide a very important role for business of all sizes. They can deal a wide variety of activities such as hiring new employees, training, recruiting, and handling performances issues among many other things. The following functions are necessary to the desired outcome of the business.

Alte referate despre: human resources management, bazele managementului human resources, management human resources

Management - metode de organizare

Raspunsurile la aceste intrebari sunt date de catre combinarea resurselor umane si a celor materiale, informationale, financiare la nivelul locurilor de munca, a departamentelor si a firmei in ansamblul sau.

Alte referate despre: management al unei organizatii sportive, sistemul de management al calitatii organizatiei spital, management metode de organizare

ISO 14000 Environmental Management system

The International Standards Organization (ISO), formed in Amsterdam in 1947, sets standards for a wide range of products and management operations.Following the success of the ISO 9000 Standards for quality management, ISO introduced the 14000 series for environmental management.ISO (International Organization for Standardization) is the world's largest developer and publisher of International Standards.
ISO is a network of the national standards institutes of 161 countries, one member per country, with a Central Secretariat in Geneva, Switzerland, that coordinates the system.
ISO is a non-governmental organization that forms a bridge between the public and private sectors.

Alte referate despre: iso 14000, iso 9000 2000 managementul calitatii, content management system

Management general - sinteza

Prin management ca stiinta se intelege studierea procesului de management si a relatiilor de management care iau nastere in cadrul sau, in vederea descoperirii, sistematizarii si generalizarii unor concepte, principii, legi si reguli care le guverneaza, precum si a conceperii de noi sisteme, metode, tehnici si modalitati de conducere de natura sa contribuie la cresterea eficientei activitatilor desfasurate in scopul realizarii obiectivelor.

Alte referate despre: management general sinteza, lucrare de sinteza management, sinteza management general

Strategii de management in mass media - Managementul institutiilor de presa

Referat despre Strategii de management in mass media - Managementul institutiilor de presa
"In fiecare organizatie exista o persoana care le stie pe toate. Aceasta persoana trebuie descoperita si concediata, astfel organizatia nu poate sa functioneze". J.N. Parkinson
Intr-o organizatie mass-media, cum este radioul local, spre exemplu, chiar daca este unul public sau comercial, exista urmatoarele sectoare:
- Departamentul administrativ;
- Departamentul de programe;
- Departamentul tehnic;
- Departamentul de marketing.

Alte referate despre: sistemul mass media tipologia institutiilor de presa, strategii de management in mass media, strategii de management in mass-media
Referate afisate : 19
Medie note: 8.28 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.