Referat moneda euro

Trecerea Romaniei la moneda Euro

Uniunea Europeana Economica si Monetara (EMU) reprezinta o intelegere intre Statele Membre UE in vederea impartasirii unei monede unice, EURO, si a unei politici economice unice cu un set de conditii si responsabilitati fiscale.In prezent, sunt 27 State Membre cu nivele de integrare variate in EMU. Treisprezece State Membre au adoptat moneda euro: Austria, Belgia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Slovenia si Spania.
Alte trei State Membre: Marea Britanie, Danemarca si Suedia, nu au nici un plan imediat in privinta adoptarii monedei euro.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 117kb
Downloads: 11
Materia: Economie

Moneda Euro

Cu cat intreprinderile vor intarzia mai mult in pregatirea pentru moneda unica, cu atat mai mari vor fi costurile de adaptare la care vor trebui sa faca fata. Invers, o buna pregatire si din timp, le-ar permite intreprinderilor sa beneficieze de o serie de avantaje.

a) Avantajele euro pentru IMM
In prezent, IMM ezita sa foloseasca mai multe devize datorita fluctuatiilor monetare. Ele dispun foarte rar de mijloace eficiente de a se apara impotriva riscurilor de schimb valutar. De aceea, uneori ele renunta sa stabileasca relatii comerciale in afara frontierelor nationale. Cu euro intreprinderile pot beneficia de o zona monetara stabila, libera de constrangeri monetare, in interiorul careia devalorizarile competitive nu vor mai exista.

Alte referate despre: moneda euro, moneda euro referat, referat moneda euro

Euro - moneda unica europeana

Desi euro este in primul rand un proiect politic puternic ancorat in istoria europeana obiectivele economice ambitioase, cum ar fi realizarea unei cresteri economice si cresterea nivelului de trai in Europa, au jucat intotdeauna un rol important, chiar daca acesta a fost unul secundar.

Alte referate despre: euro moneda unica europeana, euro-moneda unica europeana, euro - moneda unica europeana

Moneda euro

Moneda euro
4. Ce este Sistemul European de Bănci Centrale (SEBC)?
Sistemul European de Bănci Centrale (SEBC) este compus din Banca Centrală Europeană (BCE) şi toate celelalte bănci centrale naţionale ale statelor membre. Ţelul principal al acestui sistem este menţinerea stabilităţii preţurilor.
SEBC este guvernat de structurile de decizie ale BCE, şi anume:
• Comitetul Executiv este compus din Preşedintele BCE, Vice- Preşedintele ei şi alţi patru membri;
• Consiliul Director, compus din membrii Comitetului Executiv şi din guvernatorii băncilor centrale naţionale din statele zonei Euro;
• Consiliul General, compus din Preşedintele şi Vice- Preşedintele BCE, precum şi din guvernatorii băncilor centrale din toate statele membre UE.

Alte referate despre: moneda euro istoric, moneda euro in romania, referate moneda euro

Conflictul euro dolar

Privită ironic, ea poate fi considerată o copie „imatură” a SUA pe bătrânul continent. Imatură pentru că SUA, federaţia a acceptat toate statele sale, fără condiţii. Conflictul euro dolar În particular, tratatul prevedea crearea Uniunii Economice şi Monetare prin Sistemul European al Băncilor Centrale şi a Băncii Centrale Europene. Obiectivele SEBC erau:
- definirea şi aplicarea politicii monetare a convertibilităţii,
- coordonarea şi administrarea rezervelor monedelor oficiale ale statelor membre,
- promovarea unei funcţionări eficiente a sistemului de plăţi, - supravegherea prudenţială a instituţiilor de creditare şi a stabilităţii sistemului financiar. Conflictul euro dolar.

Alte referate despre: conflictul euro dolar, conflictul euro-dolar, conflict euro dolar

Moneda unica si unificarea europeana

În politica si în adoptarea masurilor practice întâlnim o clasificare a membrilor UE în doua categorii. În prima intra cele patru tari mari ale UE: Germania, Franta, Marea Britanie si Italia. În

Alte referate despre: moneda unica si unificarea europeana, referat la geografie despre moneda unica si unificarea europeana, moneda unica si unificarea europeana referat

Euro versus dolar pe piata valutara internationala - Analiza evolutiei si performantele euro

Referat despre Euro versus dolar pe piata valutara internationala - Analiza evolutiei si performantele euro
Capitolul 1.Evoluţia euro
Drumul euro s-a dovedit destul de sinuos si cu multe opriri. In 1996, la Dublin, s-a urmarit controlarea evolutiei euro astfel incât sa fie respectat Pactul de Stabilitate, si clarificarea statutului legal si introducerii euro avea in vedere in special continuitatea contractelor si prevenirea speculatiilor pe perioada de tranzitie privind conversia monedelor nationale europene in sau din euro. Viitorul UEM si euro a ramas incert. Starea deriva din posibilitatile reduse ale unor state de a se conforma criteriilor de convergenta impuse.

Alte referate despre: euro versus dolar pe piata valutara internationala, razboiul euro vs dolar pe piata valutara internationala, analiza evolutiei si performantelor euro

Cadrul general al introducerii Euro

- datoria publica trebuie sa fie mai mica decat 60% din PIB sau sa fie in descrestere regulata si constanta;

Alte referate despre: cadrul general al introduceri euro, cadrul juridic al introduceri monedei euro, avantaje si dezavantaje ale introducerii euro in romania

Adoption of euro by Romania

Thus, a reduction of the aggregate demand in country X will result in reducing of the actual production, which will lead to the reduction of employment. Soon the country X will face the situation of "twin deficits" (budget deficit and current account deficit). Unlike country X, country Y will have budget surplus and also current account surplus.

Alte referate despre: referate adoption of euro by romania, romania euro adoption, advantages and disadvantages of euro adoption by romania

Moneda si creditul, baza a tehnicii operatiunilor bancare

multe dintre ele codificate pe plan international, ca de exemplu: Regulile si uzantele uniforme privind creditele documentare, Regulile uniforme privind cambia si biletul de credit etc. Cunoasterea acestor reglementari si uzante este de importanta pentru stapanirea problemelor monedei si creditului.

Alte referate despre: tehnica operatiunilor bancare, tehnica operatiunilor bancare referat, tehnica operatiuni bancare

Euro - avantaje si dezavantaje

Noii observatori ai uniunii monetare consideră că euro reprezintă în mod fundamental un proiect economic. Uniunea Europeană a creat euro, iar acesta este un proiect politic, care timp de mai mulţi ani a fost împiedicat să se realizeze. Ideea este că euro a constituit un pas esenţial în direcţia obiectivului final al integrării politice, subliniat pentru prima dată în Tratatul de la Roma, din anul 1958, iar tratatele semnate ulterior aratau clar că introducerea euro se bazează pe mai mult decât avantajele şi dezavantajele economice.

Alte referate despre: moneda euro avantaje si dezavantaje, euro avantaje si dezavantaje, referate euro avantaje si dezavantaje

MONEDA

Moneda reprezinta un instrument de utilitate permanenta pentru toti agentii economici, constituita de ansamblul mijloacelor de plata direct utilizabile pentru a efectua platile pe pietele de bunuri si servicii. Unii cercetatori prezinta moneda intr-o dubla acceptiune:
- ca marfa ( cu insusiri deosebite si avand o existenta obiectiva )
- ca o creanta asupra emitentului sau al economiei, un semn al monedei marfa.

Alte referate despre: moneda si credit, moneda unica europeana, moneda

Moneda unica europeana

2.Finantele publice- deficitul bugetar nu trebuia sa fie mai mare de
3% din PIB al fiecarei tari; datoria publica nu trebuia sa depaseasca
60%din PIB.

Alte referate despre: moneda unica europeana referat, referat moneda unica europeana, moneda unica europeana euro

Despre Austria

Debumirea Oficiala: Republica Austria
Diviziunea administrativa: noua landuri federale
Capitala:Viena(1,5 milioane de locuitori)
Limba: Germana
Moneda: euro(de la 1.01.2002)
Religia: catolici(76%), protestanti(5%),altele(2%), atei(17%)
Varfuri cu inaltimi de peste:3.500 de metri: Wildspitze(3.774m), Weisskugel(3.736b), Grossglockner(3.796m), Zuckerhutl(3.507)
Cele mai importante orase: Graz, Linz, Salzburg, Insbruck, Klagenfurt
Ape:Dunarea(350km pe teritoriul Austriei), Inn(360km)
Lacuri: Neusiedlersee (232 km2), Atter(46,7 km2), Traun(25,7 km2)
Cele mai importante aeroporturi: Schwechat(Viena), Graz, Salzburg, Innsbruck si Klagenfurt

Alte referate despre: referat austria, austria referat, austria
Referate afisate : 14
Medie note: 8.58 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.