Referat pagini web

Pagini web

Site-ul web: o colectie de pagini web interconectate impreuna cu obiectele atasate lor (fisiere de imagini, grafice, sunete, filme).Server: calculator care gazduieste fisiere destinate vizitarii prin Internet sau transferarii prin FTP
URL: adresa internet a unui site.HTTP( hypertext transfer protocol): protocol pentru accesarea de site-uri www

Nivel: Liceu
Dimensiune: 494kb
Downloads: 15
Materia: Informatica

Retele de calculatoare

O reţea de calculatoare reprezintă un mod de conectare a unor calculatoare individuale, astfel încât să poată folosi în comun anumite resurse. Aceste resurse includ componente de genul unităţilor de disc, fişiere (baze de date), imprimante şi echipamente de comunicaţie. În plus, reţeaua permite o interacţiune mai mare şi o comunicare mai bună între membrii reţelei, prin intermediul poştei electronice, bazelor de date şi a altor metode de utilizare în comun a informaţiilor de orice fel.

Calculatoarele conectate la reţea sunt denumite noduri. Când nodurile aparţin aceleiaşi clădiri sau aceleiaşi organizaţii, reţeaua este locală (Local Area Network - LAN), de exemplu reţeaua unui liceu. Dacă nodurile sunt dispersate pe o zonă mai extinsă, de exemplu pe suprafaţa unui judeţ sau a câtorva judeţe, la nivelul ţării sau pe întregul glob, ...

Alte referate despre: retele de calculatoare referat, retele de calculatoare, referat retele de calculatoare

Tehnologia realizarii siturilor web

Tehnologia realirazii siturilor web - World Wide Web (WWW, Web) : Parte din Internet constând dintr un număr imens (miliarde!) de documente memorate pe discurile unor calculatoare aflate undeva, în lume, accesibile prin intermediul reţelei cu ajutorul unui program de navigaţie (browser).

Alte referate despre: tehnologi realizarii siturilor web, tehnologia realizarii siteurilor web, tehnologiile realizarii site-urilor web

Power point - for Web

Meniul rapid care se desfăşoară când execuţi clic dreapta pe cuvântul scris greşit îţi pune la dispoziţie câteva sugestii de scriere a cuvântului respectiv. Ca în text să-ţi apară varianta corectă a cuvântului vei selecta varianta care se potriveşte în context şi vei executa clic pe ea.

Alte referate despre: camere web, referat pagini web, pagini web

Pagini Web

Protocolul http este protocolul nativ pentru Web; e1 este utilizat de către serverele de HTTP.
Protocolul ftp este utilizat pentru accesul la fişiere prin FTP (File Transfer Protocol - -protocol pentru transferul de fişiere), protocolul Internet de transfer de fişiere. FTP este utilizat de peste douăzeci de ani şi este foarte răspândit. Numeroase servere de FTP din toată lumea permit ca de oriunde din Internet să se facă o conectare şi să se aducă orice fişier plasat pe un server FTP.

Alte referate despre: pagini web referat, pagina web, crearea paginilor web referat

Hackers si IRC

Aceste atacuri (care reprezintă o încălcare destul de gravă a „Codul de legi al hackerilor”) au de obicei în spate persoane care „au fost curioşi numai să vadă ce se întâmplă” sau „au dorit să se distreze”. Aceşti atacatori virtuali nu sunt hackeri adevăraţi, pentru că nu-şi scriu singuri nuke - urile (programele pentru bombardare - nucleare) pe care le folosesc, procurându-şi-le de pe Internet sau din alte surse.

Alte referate despre: hackers, irc, functia rinichilor irc

Planificarea unui site

Programul de creatie Microsoft® FrontPage – programul de
creatie pentru Web, este inclus in unele versiuni ale pachetului
Microsoft® Office (97, 2000 si XP).

Cu putin timp in urma, crearea paginilor de Web era
considerata o munca pentru programatorii care cunosteau limbajul HTML
(Hypertext Markup Language).Acum, crearea paginilor de Web a devenit o munca
obisnuita, la fel ca lucrul cu programele Word sau Excel, etc.

Ori ce firma, organizatie, persoana juridica sau persoana
fizica poate utiliza programul FrontPage ca sa creeze si sa intretina
o prezenta cu aspect profesional si actuala in World Wide Web (sau
intr-un intranet).

Alte referate despre: planificarea unui site web, planificarea unui site, referat planificarea auditului sit fin la sc

Ulead PhotoImpact 6

PhotoImpact este un produs al Ulead Company, iar din aceasta serie cel mai nou este PhotoImpact 7, aparut in urma cu circa o luna. Cel mai apreciat de specialisti este PhotoImpact 6. Acesta poate crea si edita imagini, poate crea design de pagina web, cat si grafica unei pagini web. Acest program poate lucra cu fisiere de tip UFO care contin obiecte ale caror proprietati pot fi modificate. PhotoImpact 6 poate folosi scannerul, camera digitala sau imprimanta dumneavoastra si poate rula doar de pe platforma Windows.

Alte referate despre: ulead photoimpact, photoimpact, ulead

Adobe Flash CS5

Cu Adobe AIR 2.0 se pot crea aplicatii pt. desktop (pt. Mac, Windows, si Linux).Cu iPhone OS, aplicatii pentru iPhone, iTouch, si dispozitive iPad.Flash Lite 4 este pentru crearea de continut Flash ce foloseste un Flash Player pt. sisteme cu mai putina memorie si putere. De asemenea pot fi create fisiere ce contin doar cod ActionScript si altele mai complicate, pentru avansati.

Alte referate despre: adobe flash, adobe flash actionscript, adobe flash cs3

WWW -World Wide Web

Ce este World Wide Web ?
World Wide Web,cunoscut şi sub numele de WWW,W3 sau Web,reprezintă cel mai utilizat şi mai atractiv serviciu Internet.În traducere aproximativă aceasta înseamnă “ţesătură răspîndită în întreaga lume”.Metafora este sugestivă ,deoarece serviciul WWW acoperă ca o pînză de paianjen întreaga lume. Pînza este formată dintr-o colecţie de documente specifice acestui serviciu,conectate logic între ele ,denumite hipertexte.

Un hipertext este un document care conţine pe lîngă text,imagini ,sunete(într-un cuvînt,elemente multimedia) şi legaturi catre alta documente de tip hypertext,care pot fi localizate pe orice server Web din reţeaua internet.

Alte referate despre: www-world wide web, notiunea de www world wide web, www world wide web referat

Realizarea linkurilor in JavaScript

Proprietate
hash
Reprezinta o denumire de ancora in adresa URL pentru legatura, care incepe cu caracterul #.

Alte referate despre: realizarea linkurilor in javascript, ce vreau si ce pot realiza, realizarea produselor din piele

Front Page

FrontPage include de asemenea unelte şi facilităţi legate de programare (în HTML view), Cascade Style Sheets (CSS) şi Active Server Pages (ASP). Utilizând limbajul de server ASP se pot construi site-uri web dinamice, care utilizează accesul la baze de date.

Alte referate despre: front page, front page referat, referat front page

Informatica - internet

2) Microsoft Internet Explorer, care a ajuns la versiunea 6.2.
In 2001, a apărut browserul Opera, deocamdată putin folosit. Unii folosesc Lynx care, fiind un browser negrafic, nu recunoaste imaginile, ceea ce duce la o încărcare mult mai rapidă a textului. Informatii suplimentare despre browsere găsiti la adresa http://www.browserwatch.com/

Alte referate despre: referat informatica internet, referate informatica internet, referat informatica internetul

Hackeri

Aceste programe pot fi procurate de catre oricine foarte usor de pe
Internet. Din pacate, unele dintre ele sunt folosite si ca un mediu de
raspândire a virusilor, care pot avea efecte secundare foarte grave.
Oricum, nu este recomandata abuzarea de aceste programe sau folosirea
lor în scopuri (prea) distrugatoare.

Alte referate despre: hackeri, programe de hackeri, programe hackeri

World Wide Web-ul o tehnologie de imbunatatire a predarii si invatarii

Acestea sunt cerinţe puternice, şi ele se aplică la K-12 la fel cât şi la studii superioare. Administratorii de şcoală şi de licee, guvernul şi societatea cer răspunsuri la asemenea întrebări. Unii vor spune că utilizarea Web-ului este inevitabil, deci nu e nevoie să fie justificat. Eu cred că dacă Web-ul merită timpul şi investiţiile noastre, trebuie să corespundă cerinţelor şi necesităţilor pe care le aduc aceste întrebări. Unde e posibil, eu voi aduce exemple la analiza mea despre instituţii şi indivizi care la moment activează pe Web.

Poate Web-ul face instruirea mai accesibilă?
Fiecare din noi are probabil diferită înţelegerea ce înseamnă „accesul la studii”, dar majoritatea vor fi de acord că aceasta înseamnă a face educaţia mai accesibilă de către mai multe persoane. Asta este asigurarea locurilor de muncă a comunităţilor, acasă cu facilităţi de studii, a acelor care nu sunt apţi să frecventeze şcolile sau colegiile ...

Alte referate despre: world wide web-ul o tehnologie de imbunatatire a predarii si invatarii, tehnologia world wide web, tehnologiea world wide web

Testul arborelui

5. ANXIETATE - ANGOASA
Innegrire a liniei solului, radacinilor, trunchiului, ramurilor, frunzisului;
Presiune sustinuta sau spasmodica;
Arbore mic;
Arbore situat in stanga paginii;
Linii trasate discontinuu;
Arbore foarte stufos;
Ramuri lipsite de frunze.

Alte referate despre: testul arborelui, testul arborelui online, testul arborelui psihologie

Momentele subiectului Ion de Liviu Rebreanu

Conflicte
La safarsitul petrecerii flacaii merg la carciuma. Este prezentata bataia flacailor in aparenta pentru plata lautarilor, dar in fapt pentru a o lua pe Ana de sotie. Acest lucru constituind victoria lui Ion care il rapune pana la urma cu parul pe George.Conflictul central al romanului este lupta taranului pentru pamant. Drama lui Ion este drama taranului sarac care nu-si accepta conditia si este pus in situatia de a alege intra iubirealui petru Florica si averea Anei.
Conflictele secundare intre Ion si George Bucluc mai intai pentru Ana si apoi pentru Florica.Conflictul tragic este sinuciderea Anei.

Alte referate despre: momentele subiectului ion de liviu rebreanu, rezumat pe momentele subiectului ion de liviu rebreanu, povestire pe momentele subiectului ion de liviu rebreanu

Comert electronic

În fine, o alta forma a comertului Internet implica transferul de documente - de la contracte sau comenzi pro forma, pâna la imagini sau înregistrari vocale. "

Alte referate despre: comertul electronic, comert electronic, comertul electronic referat

Adolf Hitler

În aceste pagini, este prezentată viaţa şi activitatea conducătorului Germaniei din perioada anilor 1933-1945. El a fost singurul care s-a încumetat să ridice mâna împotriva Uniunii Sovietice, primul stat socialist din lume. Tentativa sa - forţa de şoc a reacţiunii imperialiste internaţionale - de a-şi instaura dominaţia asupra întregii lumi, de a opri în loc evoluţia istorică, s-a încheiat în primăvara anului 1945 cu un eşec total. Adolf Hitler s-a născut pe data de 20 aprilie 1889, în oraşul Braunau am Inn din Austria. A fost al patrulea copil al lui Alois Schickelgruber şi al Klarei Hitler. Tatăl său a fost un funcţionar de vamă. A fost crescut cu multă dragoste şi afecţiune de mama lui. La vârsta de trei ...

Alte referate despre: adolf hitler referat, adolf hitler, referat adolf hitler
Referate afisate : 19
Medie note: 8.41 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.