Referat piete de capital

Piete de capital - piata financiara si bursa de valori

Piete de capital - piata financiara si bursa de valori
Rolul pieţelor financiare este unul economic şi altul social. Din punct de vedere economic acestea contribuie la dezvoltarea procesului investiţional, iar din punct de vedere social, asigurã protecţia veniturilor economisite. Piaţa financiarã are douã componente ale cãror funcţiuni sunt diferite şi complementare şi anume piaţa financiarã primarã specializatã în colectarea veniturilor economisite şi piaţa financiarã secundarã care asigurã mobilitatea şi lichiditatea economiilor plasate.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 95kb
Downloads: 22
Materia: Economie

Evolutii macroeconomice in Romania

Ponderea valorii adaugate brute in PIB
Produsul intern brut in anul 1998 - date definitive -, a fost de 371193,8 miliarde lei, cu 4,8% mai mic fata de anul 1997, consecinta a reducerii volumului de activitate si, in mod deosebit, a valorii adaugate brute in industrie (-5,3%) si constructii (-4,5%), cele doua sectoare contribuind in proportie de 32,8% la crearea acestuia. In agricultura, influentele nefavorabile generate de scaderea productiei vegetale si a celei din zootehnie au determinat o reducere a valorii adaugate brute cu 10,4%.

Alte referate despre: evolutii macroeconomice in romania, evolutii macroeconomice, evolutii macroeconomice ale romaniei

Piete de capital

Într-o piaţă eficientă preţurile trecute a titlurilor nu pot fi utilizate pentru a bate piaţa sau obţinerea de rentabilităţi ajustate pentru risc superior .
Analiza tehnică şi cartistă este inutilă.
Informaţiile publice includ : bilanţurile, conturi de exploatare, PER ,creşteri de capital ,etc .
Într-o piaţă eficientă, în formă semislabă, analiza fundamentală, fondată pe informaţiile publice, este inutilă.
Nu se pot realiza performanţe superioare nici chiar de persoanele cele mai susceptibile de a obţine informaţii privilegiate.

Alte referate despre: piete de capital, referat piete de capital, piete de capital referat

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare

C.N.V.M. colaboreaza cu Banca Nationala a Romaniei, Comisia de
Supraveghere a Asigurarilor, Consiliul Concurentei, autoritatile
judecatoresti si cu alte autoritati si institutii publice in vederea
indeplinirii obiectivelor sale.

Alte referate despre: comisia nationala a valorilor mobiliare, comisia nationala de valori mobiliare, comisia nationala a valorilor mobiliare referat

Consideratii despre piata financiara din Romania

Graficul releva un anumit model de evolutie a actiunilor TLV in cursul unui an: o scadere destul de abrupta in primele luni ale anului, determinata de trecerea datei de referinta pentru majorarile de capital, urmata de o evolutie relativ stabila pana la jumatatea anului. Pana spre sfarsitul anului actiunile TLV intra pe un trend ascendent, cu pante mai mult sau mai putin abrupte. Un element foarte interesant care se poate observa pe grafic este ca evolutia din fiecare an a actiunilor se incadreaza in acelasi model stabilit de evolutia anilor trecuti. In lipsa oricaror alte elemente de distorsiune, se poate astepta ca actiunile TLV sa urmeze aceeasi evolutie si in anul acesta. Toate aceste evolutii nu sunt intamplatoare ci se datoreaza unui management bun adoptat ce a dus la: obtinerea unor rezultate foarte bune in ultimii ani si s-a urmat o strategie de alocare a profiturilor avantajoasa atat pentru dezvoltarea bancii cat si pentru actionari - includerea profiturilor in capitalul social ...

Alte referate despre: piata financiara, piata financiara referat, piata financiara din romania

Impozitul nerezidentilor in Romania

n) abrogata;
o) venituri din premii acordate la concursuri organizate in Romania;
p) venituri obtinute la jocurile de noroc practicate in Romania, de la fiecare joc de noroc, obtinute de la acelasi organizator intr-o singura zi de joc.
q) venituri realizate de nerezidenţi din lichidarea unei persoane juridice române. Venitul brut realizat din lichidarea unei persoane juridice române reprezintã suma excedentului distribuţiilor în bani sau în naturã care depãşeşte aportul la capitalul social al persoanei fizice/juridice beneficiare.

Urmatoarele venituri impozabile obtinute din Romania nu sunt impozitate cu acest tip de impozit si se impoziteaza cu impozit pe profit, pe venit, pe veniturile microintreprinderilor, dupa caz:
a) veniturile unui nerezident, care sunt atribuibile unui sediu permanent in Romania;
b) veniturile unei persoane juridice straine obtinute din proprietati imobiliare situate in Romania sau din transferul titlurilor de participare , detinute ...

Alte referate despre: impozit nerezidenti, impozit nerezidenti persoane fizice, impozitul nerezidentilor

Mecanismul de tranzactionare in pietele futures

Regula de bază în pieţele futures este să cumperi la preţ scăzut şi să vinzi la preţ ridicat, indiferent în ce ordine.
Tranzacţiile cu contracte futures şi opţiuni nu presupun contactul direct între participanţi deoarece acestea au loc între reprezentanţii lor - brokerii agenţiilor de brokeraj - direct pe pieţele organizate în acest scop.

Alte referate despre: mecanismul de tranzactionare in pietele futures, pietele futures mecanismul de tranzactionare, elementele mecanismului de tranzactionare futures

Piete de capital

1.2. Piata bursiera a Frantei.Orasele in care sunt prezente principalele burse sunt Bordeaux, Lille, Marsilia, Lyon, Nancy si Nantes dar cea mai importanta este Bursa din Paris deoarece se caracterizeaza printr-un grad mai concentrat si mai ridicat decat bursele din celelalte centre financiare europene. La aceasta au loc peste 97 % din tranzactiile cu actiuni si obligatiuni ceea ce inseamna ca celelalte au o importanta regionala.

Alte referate despre: piete de capital si burse de valori, referate piete de capital, piete de capital-analiza fundamentala si analiza tehnica

Analiza pietei de capital din Republica Moldova si a sectorului detinut de societatile colective

- Dupa etapa de formare a pietei si a infrastructurii acesteia, a urmat consolidarea ei si a legislatiei in domeniu. In anii 1997 si 1998 au fost aprobate legile de baza care reglementeaza la moment activitatea in domeniu: Legea privind societatile pe actiuni, Legea cu privire la fondurile de investitii, Legea privind Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si Legea cu privire la piata valoAZrilor mobiliare.

Alte referate despre: analiza pietei de capital dintr-o tara membra ue, analiza pietei de capital a spaniei, analiza pietei de capital

Cererea si oferta de capital

Cerere conjuncturala - efect al insuficientei sau indisponibilitatii resurselor, restrictii in acordarea creditelor, deficite bugetare, deficit al balantei de plati externe
Solicitantii, - cei care creeaza cererea, pot fi grupati dupa:Activitatea desfasurata - guverne, institutii centrale si locale, companii de stat sau private, banci comerciale si alte institutii bancare,etc.

Alte referate despre: cererea si oferta de capital, cerera si oferta de capital, cererea so oferta de capital

Piete , Concurenta , Preturi

Piete , Concurenta , Preturi Asadar, piata este considerata, inainte de toate, drept spatiu economic in care se intalnesc cererea si oferta de marfuri, ai caror actori sunt cumparatorii si vanzatorii de bunuri si servicii. Pe o anumita piata, cererea si oferta se gasesc, una fata de alta, intr-un anumit raport de marime, in functie de care se formeaza si evolueaza preturile la care se vand si se cumpara marfurile. Nivelul si evolutia preturilor determina comportamentul agentilor economici, orietandu-i ce si cat sa cumpere sau sa ofere pe piata. Piete , Concurenta , Preturi Agentii economici care actioneaza pe aceeasi piata intra, astfel, in relatii de concurenta sau de competitie, fiecare urmarind sa-si realizeze obiectivele. Piata functioneaza astfel ca un mecanism cu autoreglare, al carui regulator este concurenta.

Alte referate despre: piete concurenta preturi, piete concurenta preturi referat, microeconomie piete concurenta preturi facultate

Aspecte generale privind pietele de capital

atragerea economiilor populatiei se realizeaza datorita randamentelor superioare oferite de piata de capital in comparatie cu piata monetara.
stimuleaza participarea persoanelor fizice sau juridice la formarea capitalului social a unor intreprinderi. Investitorii sunt atrasi de societatile cu potential, prin achizitionarea valorilor mobiliare (actiuni), ei contribuie la formarea capitalului social al intreprinderii respective.

Alte referate despre: aspecte metodologice privind capitalul fix, aspecte cu privire la imunogenetica, aspecte deontologice privind divortul in familie

Inventarea pietelor capitaliste si a statelor-natiune

Maurice Dobb afirma ca "subordonarea productiei de catre capital si aparitia relatiilor de clasa intre capitalisti si producatorii este, prin urmare, pragul crucial intre vechiul mod de productie si cel nou".
Nota istoricului Robert Heilbroner - "in cursul unei calatorii de numai 100mile, un negustor putea sa treaca printr-o duzina de jurisdictii diferite, fiecare cu regulile, regulamentele, legile, unitatile de masura si moneda ei", reprezinta o realitate, ce necesita a fi schimbata.Vamile adaugau un alt obstacol major in calea comertului regional si national. La fiecare granite si jurisdictie existau vami. In sec. XIV, ne spune Heilbroner, "se spune ca erau mai multe de 30 de puncte vamale de-a lungul raului Weser si cel putin 35 pe raul Elba."

Alte referate despre: statul natiune, stat natiune, viitorul statului natiune

Bursa de marfuri si valori

c)Bursele de valori sunt piete oficiale unde se negaciaza valori mobiliare : actiuni,obligatiuni,bonuri de tezaur etc. (Peyrard Josette-« La bourse »-Paris 1996)

d)Bursa de valori este piata secundara,publica si reglementata, pentru valori mobiliare inscrise la cota sa (Defosse Gaston-« La Bourse de valeurs »1992)

Alte referate despre: bursa de marfuri si valori, referat bursa de marfuri si valori, referate bursa de marfuri si valori

Obligatiuni municipale

Din pacate singurul rezultat real a fost lichiditatea scazuta a pietelor de capital. Cele doua cauze prezentate mai sus, precum si perceptia gresita despre piata de capital ca fiind locul in care te imbogatesti peste noapte generand un efect eminamente speculativ al pietelor, a generat intr-o prima etapa o crestere spectaculoasa a acestora, iar mai tarziu o cadere dezastruoasa, datorata realitatii economice.

Alte referate despre: obligatiuni municipale, obligatiunile municipale, obligatiuni municipale referat

The capital punishment

The first significant movement to abolish the death penalty began during the era known as the Age of Enlightenment. In 1764 Italian jurist and philosopher Cesare Beccaria published Tratto dei delitti e delle pene (1764; translated as Essay on Crimes and Punishments, 1880). Many consider this influential work the leading document in the early campaign against capital punishment.

Alte referate despre: capital punishment, capital punishment referat, referat capital punishment

Proiect piete financiare

Nu acelasi lucru se poate spune despre agentia de evaluare Fitch, care a penalizat de curand Romania. Specialistii de la Fitch au insa o prognoza mult mai optimista in ceea ce priveste avansul Produsului Intern Brut pe anul 2009 procentul luat in calcul este de 3%, in timp ce inflatia medie ar urma sa atinga 6 procente.

In ceea ce priveste deficitul de cont curent, analistii Fitch prognozeaza un nivel de 11%. Cele mai recente prognoze ale companiei de analiza macroeconomica BMI, (Business Monitor International), indica pentru Romania un avans al Produsului Intern Brut de 3,1%.

In ceea ce priveste inflatia, aceasta ar urma, potrivit BMI sa se tempereze la 3,5% in luna decembrie, fata de decembrie 2007. Totodata, estimarea pentru deficitul de cont curent indica un nivel de 11,9% pentru anul urmator.

In anul 2008 economia roamneasca a inregistrat un deficit bugetar dublu fata de limita asteptata , astfel Romania a avut o politica fiscala procicilca , bazata ...

Alte referate despre: globalizarea pietelor financiare, piete financiare, piete financiare referat

Rolul trezoreriei publice pe pietele financiare

In capitolul al trei lea am prezentat instrumentele gestionate de trezoreria publica pe pietele financiare.Sistemul informational se creeaza pe baza datelor furnizate de contabilitatea publica tinuta prin unitatile Trezoreriei Statului. Acestea trebuie sa asigure constituirea unui tablou de bord minimal, pe baza caruia conducerea Trezoreriei de la toate nivelurile poate stabili masuri si actiuni menite sa asigure echilibrul bugetar.

Alte referate despre: buget si trezorerie publica, referat piete financiare, integrarea pietelor financiare europene
Referate afisate : 18
Medie note: 8.45 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.