Referat piramidele si templele in egiptul antic

Piramidele si Templele In Egiptul Antic

Piramidele si Templele In Egiptul Antic - Piramida — o suprapunere în diferite etape peste o mastaba pătrată — are dimensiuni impresionante: laturile bazei dreptunghiulare de 109 si 121 metri, iar înălţimea de 61 metri. (Nu s-a păstrat zidul de incintă, lung de 1600 m, înalt de 10 m şi curpinzând o suprafaţa de 15 ha).

Camerele funerare ale regelui si a 11 membri ai familiei erau sapate în stâncă. Sarcofagul regal era depus în fundul unui puţ, adânc de 28 m.
În timpul dinastiei următoare au fost construite marile piramide de la Giseh: “Orizontul lui Kheops”, “Mare este Khefren” şi “Divin este Mikerinos”. Asemenea piramide, geometric perfecte, se cunosc azi în Egipt aproximativ 80.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 146kb
Downloads: 6667
Materia: Istorie

Piramidele egiptene

Un coridor în panta duce la camera funerara , în care se afla si
astazi sarcofagul lui Kheops. Situata în centrul piramidei, camera
funerara a faraonului - lunga de 10,50m, lata de 5m si înalta de 6m -
este în întregime din granit. Intrarea în camera funerara a fost
obturata prin trei lespezi mari de piatra, apoi blocuri de piatra de
granit astupa complet coridorul de acces. Din galeria de intrare se
ramifica un coridor care coboara în panta pâna la o adâncime de 31m
sub nivelul bazei piramidei la un put destinat sa adaposteasca
sarcofagul regal.

Alte referate despre: piramidele egiptene, piramidele egiptene referat, piramide egiptene

Cele trei mari piramide de la Gizeh

De ce sa-si dea acordul pentru un proiect care l-ar fi facut sa para inferior? Toate piramidele impreuna compuneau Necropole sau “pamantul mortilor,,mai exact Duatul “locul unde se gaseste Osiris,,. In timpul dinastiei a patra egiptenii erau maestri constructori supremi. Piramidele de la Giseh sunt cea mai perfecta dintre realizarile Vechiului Egipt si a lumii antice.

Alte referate despre: piramidele de la gizeh, marea piramida de la gizeh, cea mai mare piramida de la gizeh

Piramida lui Cheops

El scrie ca numai pentru ridichi, ceapa si usturoi – cumparate ca ingrediente pentru masa muncitorilor constructori – s-au cheltuit 1 600 de talanti(aprox. 10 milioane de euro ai zileleor noastre). Multi cercetatori moderni se indoiesc de adevarul spuselor lui Herodot referitoare la numarul muncitorilor. Pentru atatia oameni nu ar fi existat suficient loc pe santier, spun ei ; in cadrul unui proiect bine organuzat, ca aceasta, mai mult de 8 000 de muncitori ar fi ajuns sa se incurce reciproc.

Alte referate despre: piramida lui cheops, piramida lui cheops referat, piramidele lui cheops

Epoca piramidelor

Ultimul rege din A Sasea Dinastie a fost Papi II care a guvernat timp de 90 de ani . Dupa moartea sa a inceput Prima Perioada Intermediara , o perioada de criza si revolte sociale . O serie de inundatii de mica amploare si foametea rezultata dupa acestea in timpul celei de A Sasea Dinastii au micsorat stabilitatea statului si au provocat unele revolte . Poporul egiptean si-a amintit de Vechiul Regat ca de o Epoca de Aur . Pe langa inovatiile in arhitectura , unele inca vizibile dupa mii de ani , au mai cunoscut o dezvoltare remarcabila pictura si sculptura , precum si medicina , literatura si teologia .

Alte referate despre: filme artistice in epoca piramidelor, coliziune in epoca piramidelor, epoca piramidelor

Istoria piramidelor

Primul rege al noului stat egiptean a fost legendarul Menes . Viata acestui prim conducator al Primei Dinastii , care a trait in jur de 3100 i.h., este invaluita in mister si el este asemanat de unii istorici prin Na'rmer. Menes a fost conducator timp de multi ani pana la primii constructori ai marilor piramide din Dinastia a IV - a ( aprox . 2613-2494 i.h.), dar aceast perioada a marcat inceputul civilizatiei egiptene.

Alte referate despre: referat istorie piramide, referate istorie piramide, istoria piramidelor egiptene

Roma antica

Republica romana a fost guvernarea republicana a orasului Romei si a teritoriilor sale inca din 510 i.Hr pana la instaurarea Imperiului Roman in anul 44 i.Hr. Orasul Roma se afla pe malurile fluviului Tibru, foarte aproape de coasta de Vest a Italiei.

Alte referate despre: roma antica, roma antica referat, referat roma antica

Atena - perioada antica

Din punct de vedere al origini, ateneieni se lăudau că sunt o populaţie autohtonă, de rasă pură, nefiind niciodată cuceriţi de alţii, dar Tucidide comentează acid afirmaţia arătând ,, că acest lucru se întâmplase, totuşi, deoarece Atica avea un sol sărac, chiar dacă forţa Acropolei nu era deloc irelevantă” . În regiunea Aticii, au păstrat dialectul ionic, confirmând tradiţia ateniană că teritoriul lor, deşi atacat, nu a fost ocupat, şi a devenit refugiu pentru popoare dispersarsate şi un punct de plecare pentru imigraţia viitoare . Dar există şi alte dovezi care infirmă această tradiţie lucru sugerat de vestita întrecere dintre Poseidon şi Atena pentru dominaţia Acropolei, când Atena a oferit un măslin sacru ca simbol şi Poseidon un izvor mineral.

Alte referate despre: atena-perioada antica, atena perioada antica, perioada antica din atena

The seven wonders of the world

The beacon of Alexandria was buil in the 3rd centuryB.C.Between the 12th
and the 13th century,due to Earthquakes it was destroyed.

Alte referate despre: the seven wonders of the world, seven wonders of the world, the seven wonders of the world referat

The pyramids

They may have been paid with food for their labor. The flooded waters would have also aided in the moving of the casing stones. These stones were brought from Aswan and Tura and the water would have brought the stones right to the pyramid. This pyramid is thought to have been built between 2589 - 2566 BC. It would have taken over 2,300,000 blocks of stone with an average weight of 2.5 tons each. The total weight would have been 6,000,000 tons and a height of 482 feet (140m). It is the largest and the oldest of the Pyramids of Giza.

Alte referate despre: the pyramids, pyramids, egyptian pyramids

Each man is a creator of a temple called human

Each man is a creator of a temple called human - To build in us a strong, healthy human body, we need to respect many rules. If we manage all the things that we do, that affect our body, we will build a real healthy human body.Each man is a creator of a temple called human

Alte referate despre: each man is a creator of a temple called human body, each man is a creator of a temple called the human body, each man is a creator of a temple the human body

Piramida lui Maslow

Piramida lui Maslow, acest chestionar consta intr-o serie de afirmatii care pot sau nu escrie cum te simti in job-ul tau. Ti se cere sa decizi cat de bine fiecare din cele 20 de afirmatii descriu ceea ce simti in legatura cu job-ul tau. Nu exista raspunsuri corecte.Piramida lui Maslow

Alte referate despre: piramida lui maslow, piramida lui maslow referat, piramida lui maslow desen

Misterele piramidelor

Misterele piramidelor
Cavoul contine un sarcofag de piatra precum si obiectele ce-l insotesc ritual pe decedat . Dupa inmormantare ,intrarea cavoului se zideste ,iar pututl de acces pana la el se umple cu piatra ,pamant si nisip . Cavoul este sadit in fundul unui put vertical,cavoul fiind orizontal ,iesind din acest put.

Astfel mormantul este ferit de jefuitori .In afara mastabelor se ridica o capela mica .Mai tarziu aceasta capela a fost integrata in mastaba care este acum strabatuta de incaperi si sali .Aceasta capela spre deosebire de cavou poate fi vizitata de cei vii ,rude ale defunctului .Ea era in contact spiritual cu falsa poarta zidita intr-un culoar fara iesire in care se aseaza si statuile menite sa primeasca sufletul Ra al defunctului.

Tot acolo se pictau scene din viata lui de familie sau in care el aparea vesel,tanar si linistit ,multumit . A doua etapa in arhitectura ...

Alte referate despre: misterele piramidelor, misterele piramidelor referat, referat misterele piramidelor

Piramida si conul - probleme si rezolvari

Piramida înscrisă în con
Fiind dat un con circular , se numeşte piramidă înscrisă în acest con, piramida a cărei baze este un poligon înscris în cercul de bază al conului şi al cărui vîrf coincide cu vîrful conului (fig.1)

Alte referate despre: piramida probleme si rezolvari, piramida-probleme si rezolvari, reflexia totala probleme si rezolvari

Orasul Piramida

Acum,o noua forma a carbonului a fost descoperita si
anume:nano-carbon.Acesta este de 2000 de ori mai puternic decat otelul
si poate fi combinat cu alte materiale ca plasticul,otelul pentru a-I
mentine forta flexibilitatea.

Alte referate despre: orasul piramida, oras piramida, tokio orasul piramida

Egipt

Egiptul se afla in partea nord-estica a continentului african, pe tarmurile a doua mari.Suprafata totala a tarii este de aproximativ 1.002.000 kmp, mai mult de 90% din aceasta suprafata fiind desert. Unitatile geografice majore din tara sunt: Desertul Vestic sau Desertul Libian la vest de Nil, o fasie estica a Saharei, Desertul Estic sau Desertul Arab la est de Nil, Peninsula Sinai care este pe suprafata Asiei Mici si Delta Nilului, care reprezinta majoritatea suprafetei arabile din tara.Intreaga istorie si economie a tarii au fost definite de unul dintre cele mai lungi fluvii din lume, Nilul, care strabate Egiptul de la sud la nord pe o distanta de aproximativ 1200 km, impartind in acest fel suprafata tarii.

Alte referate despre: egiptul antic, egiptul antic referat, arta egiptului antic
Referate afisate : 16
Medie note: 8.22 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.