Referat retele de calculatoare

Retele de calculatoare

Retele de calculatoare:In aceasta epoca a calculului distribuit, reţelele sunt prezentate in aproape toate mediile de lucru. O reţea este un mecanism care permite calculatoarelor distincte si utilizatorilor acestora sa comunice si sa partajeze resurse. In ciuda utilizării lor pe scara larga, retelele raman cele mai misterioase dintre tehnologiile informationale.Retele de calculatoare

Nivel: Liceu
Dimensiune: 23kb
Downloads: 18
Materia: Informatica

Internet

Ziua de 1 ianuarie 1983 marcheaza trecerea de la protocolul NCP ( Network control Protocol) laTCP/IP (Transmission Control Protocol/ Internet Protocol ). Numarul calculatoarelor conectate la reteau Internet a crescut apoi rapid de la un an la altul : 1024 in 1984 , 5089 in 1986, 28000 in 1987 si 130000 in 1989. In anii ’90 Internetul s-a dezvoltat mult , nu numai ca volum de informatii si servicii permanent accesibile ,dar si ca numar de utilizatori .

Alte referate despre: internetul, istoria internetului, ce este internetul

Lumea internetului

Deoarece Internetul a evoluat in circa 30 de ani,aflat mult sub influenta unor oameni extrem de narozi,el a fost proiectat sa fie deosebit de usor de folosit de catre oamenii obisnuiti.La urma urmelor,cei mai multi utilizatori ai calculatoarelor n-au avut niciodata de-a face cu ceva atat de complex,dar in acelasi timp uimitor,ca Internetul.

Ce este de fapt Internetul?Dar Web-ul? Sunt ele oare acelasi lucru?
Pai,Internetul,Web-ul si tehnologiile care le fac sa functioneze se schimba mai repede decat le poate urmari cineva,insa sunt doua elemente la fel de importante si nu inseamna acelasi lucru.

INTERNETUL nu este un pachet de programe si nu se preteaza usor la explicatii pas cu pas pe care le furnizam de obicei pentru un singur program fix.El se aseamana mai degraba cu un organism viu care sufera mutatii cu o viteza uimitoare mult mai mult decat,de exemplu Word-ul sau Excel-ul,care stau linistite in calculatoarele noastre si-si vad de treaba lor.
Internetul,care este ...

Alte referate despre: lumea internetului, faguri celebre in lumea internetului, lumea internetului in rm

Retele de calculatoare si internet

Prin sisteme deschise [Open System (OS)] se înţeleg sisteme care fac publice conceptul şi toate detaliile lor de implementare, permiţând ataşarea de noi entităţi care îi respectă regulile (deci extinderea sa cu uşurinţă) dar şi participarea specialiştilor la perfecţionarea sa.
Numărul de 7 niveluri pentru modelul de referinţă OSI (ISO) a fost stabilit (prin negocieri al căror rezultat nu a întrunit o adeziune generală) având în vedere următoarele considerente:

Alte referate despre: retele de calculatoare si internet, referat retele de calculatoare si internet, retele de calculatoare si internet referat

Retele de calculatoare

Un concept foarte important in retelele de calculatoare este acela de protocol . PROTOCOL =ansamblu de conventii si reguli pe baza carora se realizeaza transmiterea datelor ARHITECTURA =modul de interconectare a componentelor retelei, pentru a realiza un anumit mod de functionare Arhitectura unui sistem trebuie sa ne dea informatii despre modul in care se conecteaza componentele sistemului si despre interactiunea dintre acestea, dar ofera si o imagine generala a sistemului.

Alte referate despre: retele de calculatoare referat, retele de calculatoare, referat retele de calculatoare

Retele de calculatoare

Legarea calculatoarelor într-o reţea pentru a utiliza în comun informaţiile nu este un fenomen nou. Instituţiile guvernamentale şi companiile din orice domeniu de activitate din ţările dezvoltate fac acest lucru de mai multe decenii. Multe corporaţii şi firme au adoptat de peste 20 de ani lucrul în reţele.

Alte referate despre: referate retele de calculatoare, tipuri de retele de calculatoare, retea de calculatoare

Retele de Calculatoare

In al doilea rand, oamenii de stiinta de la Xeror Palo Alto Research Center (PARC) au inceput sa caute modalitati de imbunatatire a productivitatii proprii. Au cautat in special un mijloc de imbunatatire a partajarii datelor si fisierelor intre statiile de lucru inteligente pe care le aveau. Metoda existenta, de partajare a dischetelor, era problematica si consuma timp.

Alte referate despre: retele de calculator, referat despre retele de calculatoare, retea de calculatoare referat

Retele de calculatoare

In functie de aria de raspindire a calculatoarelor dintr-o retea exista urmatoarele tipuri de retele:
- retele locale (lan)
-retele netropolitane (man)
-retele globale (wan)

Alte referate despre: despre retele de calculatoare, tipuri de retele de calculatoare referat, totul despre retele de calculatoare

Retele de calculatoare

O reţea de calculatoare reprezintă un mod de conectare a unor calculatoare individuale, astfel încât să poată folosi în comun anumite resurse. Aceste resurse includ componente de genul unităţilor de disc, fişiere (baze de date), imprimante şi echipamente de comunicaţie. În plus, reţeaua permite o interacţiune mai mare şi o comunicare mai bună între membrii reţelei, prin intermediul poştei electronice, bazelor de date şi a altor metode de utilizare în comun a informaţiilor de orice fel.

Alte referate despre: placa de retea la calculatoare, imagini retele de calculatoare, retele de calculator referat

Retele

Pentru aranjarea in retea a calculatoarelor se folosesc diferite metode numite topologii. Fiecare topologie are avantaje si dezavantaje dar totusi fiecare se potriveste cel mai bine in anumite situatii.
4.1 Retele de tip magistrala: In cadrul acestui tip de rete toate calculatoarele sunt interconectate la cablul principal al retelei. Calculatoarele conectate in acest tip de retea au acces in mod egal la toate resursele retelei. Pentru utilizarea cablului nivelul logic trebuie sa astepte pana se elibereaza cablul pentru a evita coliziunile de date. Acest tip de retea are insa un defect si anume: daca reteaua este intrerupte intr-un loc fie accidental fie prin adaugarea unui alt nod de retea atunci intreaga retea este scoasa din functiune. Este totusi una din cele mai ieftine moduri de a pune la cale o retea.
4.2 Retele de tip stea: Acest tip de retea face legatura intre calculatoare prin intermediul unui concentrator. Avantajul esential al acetui tip de retea este ca celelalte cabluri ...

Alte referate despre: retele electrice, placa de retea, retele de transport pe apa

Programarea si utilizarea calculatorului

Domeniul de definitie al unei date de tip numeric întreg cu semn,
reprezentat pe 8 cifre binare(pe un octet sau un byte) este -128...
+127, iar pe cuvinte de 16 biti este de -65536...+65535.

Alte referate despre: programarea si utilizarea calculatoarelor, programarea si utilizarea calculatorului, programarea si utilizarea calculatorului mia pe scurt

Curs de calculatoare

Curs de calculatoare- Procesorul
Procesorul este creierul calculatorului este de fapt cel care face toate operatiile calculatorului. Timpul in care procesorul efectueaza toate calculele, si alte operatii care sint necesare bunei functionari a calculatorului depinde de viteza procesorului, care se masoara in Mhz adica operatii pe secunda.

Alte referate despre: curs de calculatoare, curs de calculator, curs arhitectura calculatoarelor

Calculatoarele

UN GUI reprezinta programe, fisiere si functiuni prin imagini care apar pe ecran. El cuprinde un indicator (pointer) care poate fi miscat pe ecran pana in dreptul imaginii care reprezinta intentia utilizatorului, iar programul va actiona in consecinta. Dispozitive optionale Mai sunt si alte dispozitive care, desi nu sunt esentiale, constituie parti normale ale sistemului, pentru folosire la domiciliu, la scoala sau la birou.

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele unui calculator, istoria calculatorului

Primii pasi in calculator

Imprimarea:
Ea poate fi executata de pe prima linie cu obtiuni: File – Print sau mai poate fi facuta prin apasarea simultana a tastelor: Ctrl & P
Dupa ce alegem in cate exemplare sa scoatem fisierul dorit cu ajutorul mausului apasam tasta O.K.

Alte referate despre: primii pasi in calculator, prima retea de calculatoare, primi pasi in calculator

Retele neuronale artificiale

Referat despre Retele neuronale artificiale
În cele ce urmeaza vom face cunostinta cu subiectul central al acestei lucrari, cel al retelelor neurale artificiale. Scopul urmarit este de a
ilustra motivatiile care justifica interesul pentru aceasta directie de cercetare, de a introduce primele ele mente de terminologie si de a trece în revista o serie de aplicatii. Spre final vom parcurge câteva file de istorie, enumerând principalele momente care au jalonat evolutia acestui domeniu în ultimele decenii.

Alte referate despre: retele neuronale artificiale, retele neuronale artificiale istorie, retele neuronale artificiale in energetica

Sala de calculatoare - plan de afaceri

Sala de calculatoare - În urma unei moşteniri lăsate de către o bunică, aceasta constând într-un apartament în Bucureşti, pe care l-am vândut cu 1.200.000.000 lei, am decis să deschid o afacere în domeniul informaticii, mai pe scurt să deschid o sală de calculatoare.

Alte referate despre: sala de fitness plan de afaceri, sala de aerobic plan de afaceri, deservirea calculatoarelor plan de afaceri

Calculul economic al gestionarii productiei pentru cresterea melcilor

Calculul economic al gestionarii productiei pentru cresterea melcilor
a) mortalitatea indivizilor reproductivi şi înainte de împerechere, care intervine în perioada sensibilă după introducerea în straturi;
b) împerecherea nereuşită sau incompletă, ceea ce are ca drept consecinţă sterilitatea indivizilor masculini;
c) o împerechere în loc de două-trei împerecheri pe grup de animale;
d) depunerea unui număr mai mic de ouă;
e) apariţia canibalismului, respectiv autodistrugerea ouălor;
f) mortalitatea indivizilor abia născuţi şi bolile parazitare;
g) moartea fiziologică;
h) problemele mediului înconjurător şi modificările climatice necontrolate, precum şi poluarea bruscă, precipitaţii abundente cu grindină, inundaţii, etc.

Alte referate despre: calculul economic al gestonarii productiei pentru cresterea pasarilor, productivitatea efecte crestere economica, calcule economice de productivitate

Calcularea venitului din capitalul investit

Calcularea venitului din capitalul investi - Prezenta lucrare abordează probleme teoretice şi practice diverse din domeniile financiar, bancar şi este concepută şi elaborată cu scopul de a constitui o bază necesară şi utilă fundamentării deciziilor specifice gestiunii afacerilor.

Programul anexat prezintă interes deosebit deoarece poate fi implementat în instituţii financiare, bănci, societăţi comerciale sau pe acţiuni, unităţi economice. Aceştia sunt preocupaţi pentru un plasament financiar cît mai bun, la un moment dat sau pe o anumită perioadă de timp, în scopuri imediate sau pe termen lung dintre cele mai diverse.
Moneda în relaţiile de piaţă reprezintă un element al patrimoniului agentilor economici.

În funcţie de uşurinţa sau greutatea cu care agentii economici îşi asigură moneda necesară, se conturează şi structura patrimoniilor lor. Pe o asemenea bază extinsă, moneda poate exista, poate fi creată şi multiplicată şi în ...

Alte referate despre: calcularea venitului din capitalul investit, calcularea capitalului investit, calculul capitalului investit

Calculul ecuatiilor matriciale

Calculul ecuatiilor matriciale astfel încât A så fie ne singularå ( deci så existeA-1). Så consideråm ecua-tiile matriceale : AX=B, YA=B
înmultind prima ecuatie la stânga cu A-1 si pe a doua la dreapta cu A-1, se obtine: A-1(AX)= A-1B, (YA) A-1= BA-1

Alte referate despre: ecuatii matriciale calculator, ecuatii matriciale, ecuati matriciale
Referate afisate : 19
Medie note: 8.41 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.