Referat sarcina de la conceptie la nastere

De la conceptie la nastere

Conceptia are loc atunci cand doua celule fuzioneaza pentru a incepe o noua viata. La oameni, cade altfel la toate mamiferele, una din cele doua celule provine de la un mascul adult, iar cealalta de la o femela adulta. Celula masculina se numeste spermatozoid, iar cea feminina ovul.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 19kb
Downloads: 16
Materia: Medicina

Aparatul genital masculin

Intre fetele laterale ale celulelor de sustinere ale celulelor invecinate se stabilesc jonctiuni intercelulare complexe, impermeabile; care realizeaza doua compartimente functionale in peretele tubului seminifer: un compartiment bazal si un compartiment apical. Com¬partimentul bazal, dispus periferic, intre jonctiunile stranse si membrana bazala, contine spermatogoniile si spermatocite tinere. Aici se produce diviziunea spematogoniilor si reinoirea celulelor stem. Jonctiunile impermeabile formeaza o bariera de difuzie, prin care au loc schimburi de substante. Compartimentul apical sau adluminal este cuprins intre jonctiunile stranse si marginea apicala, cuprinzand diferite categorii de celule spermatogenetice. Spermatocitele tinere sjnt eliberate din compartimentul bazal prin desfacerea fiziologica a jonctiunilor stranse, care se inchid la loc, ca un fermoar.

Alte referate despre: aparatul genital masculin, aparatul genital masculin imagini, aparatul genital masculin referat

Crioconservarea materialului seminal la taurine

In Anglia, Polge 1949 a reusit sa inghete cu succes sperma de cocos
prin includerea de Glicerina si in scurt timp a realizat ca acest
procedeu poate fi folosit si pentru sperma de taur.

Alte referate despre: crioconservarea materialului seminal la taurine, conservarea materialului seminal, recoltare material seminal referat

Boli in timpul sarcinii

Crampele si durerile de picioare
Crampele si durerile de picioare sint obisnuite in timpul sarcinii. Ele pot fi cauzate de greutatea mare, schimbarile de circulatie sau deficienta a calciului din organism. Pentru a preveni aceste neplaceri va recomandam miscare multa si intr-un ritm regulat si un aport sporit de calciu. Cind incep crampele ridicati picioarele si masati muschii sau luati o tableta de magneziu.

Alte referate despre: boli in timpul sarcinii, boli pe timpul sarcinii, bolile in timpul sarcinii

Semne prevestitoare sarcinii

Semne precoce de sarcina:
Una sau mai multe dintre urmatoarele modificari pot sa semnaleze prezenta sarcinii. S-ar putea sa nu identificati nici una dintre ele la inceput, dar instinctul va va spune ca sunteti gravide deoarece "va simtiti" altfel.

Alte referate despre: semne de sarcina lichid galben, miorita semnele prevestitoare, cand apar primele semne de sarcina

Nasterea in prezentatie pelvina

Prezentatia in care fatul ia contact cu stramtoarea superioara, se angajeaza, coboara, se degajeaza cu pelvisul si membrele inferioare, defineste prezentatia pelvina.Este o nastere longitudinala, in care nasterea se produce de obicei spontan. Ea poate fi: primitiva si secundara.Primitiva- cand asezarea inintiala, obijnuita a fatului se continua si dupa luna a VII a de gestatie, pana in momentul final al nasterii.

Alte referate despre: referat nasterea in prezentatie pelvina, nastere in prezentatie pelvina, nasterea cu prezentatie pelvina

Conceptia in vitro

Acestor intrebari,care asteapta un raspuns,li se mai adauga si altele:responsabilitatea pentru eventualele leziuni in timpul manipularilor?/daca embrionul are drepturile unei fiinte umane?I.V.F. a devenit prin anii 1980 principalul mijloc de tratament al infertilitatii,determinata fie de afectiuni ale sotului,fie a sotiei.Sterilitatea sotului poate fi remediata prin inseminarea artificiala cu sperma sotului(cu oligospermie)/cu sperma congelata a unui donator anonim,a carui varsta trebuie sa fie sub 45 ani.Sterilitatea sotiei este determinata de endometrioza, afectiuni ale mucoasei cervicale sau tubare.

Alte referate despre: conceptia in vitro, conceptie in vitro, concepte operationale

Glandele endocrine

Sistemul endocrine este alcatuit din totaliatea glandelor endocrine, ai caror produsi de secretie HORMONII=mesageri chimici sunt eliberati direct in sange sau limfa care ii transporta la celulele sau organele tintaunde se fixeaza de receptorii specifici din membranele celulare.

Alte referate despre: glandele endocrine, glande endocrine, glandele endocrine referat

Cromozomii

Dupa pozitia centromerului se disting mai multe tipuri morfologice de cromozomi(metacentric,submetacentric,subtelocentric,telocentric sau acrocentric.La oanumita specie se gasesc in mod constant tipuri morfologice particulare de cromozomo; identificarea acestora este de mare utilitate pentru cunoasterea cariotipului uneu specii, a carui analiza esta deosebit de relevata in caracterizarea acesteia. Prin cariotip se intelege setul de cromozomi caracteristic unei anumite specii.

Alte referate despre: cromozomi, cromozomii, cromozom

Ovulul - celula sexuala feminina

Masa protoplasmatica este alcatuita din o parte centrala granulara, numita deutoplasma sau vitelus nutritiv, si alta corticala, de aspect mai clar, numita ectoplasma sau vitelus formativ, cu rol plastic.Vezicula germinativa este situata excentric. In jurul ovulului se gasesc celule foliculare, periovocitate, care alcatuiesc coroana radiala, iar intre acestea si protoplasma dr gaseste o membrana de invelis numita membrana pelucida, care este formata din secretiile protoplasmei celulelor foliculare periovocitare.

Alte referate despre: poze ovulul celula sexuala feminina, celula sexuala feminina, celule sexuale feminine

Istoria femeii in America

In 1980 ,o data cu aparitia unor noi istorici de sex feminin, femeile de culoare au inceput sa scrie propria istorie .In anii 1980 si 1990 istoria femeii a dat nastere unei noi abordari , transformarea in tema principala a problemei “genului” fata de cea a femeii. Prin studiu , istoricii au inteles ca genul s-ar putea sa actioneze creand indentitati contradictorii si la femei si la barbati. Istoria “genului” cere examinarea pe baza evidentelor istorice a vechii probleme cum ca diferentele si asemanarile dintre om si femeie au dezvoltat si au schimbat istoria.

Atentia acordata istoriei femeii din partea unor specialisti apartinand Statelor Unite , superputere actuala si probabil viitoare , atrage atentia binemeritata asupra rolului femeii in societatea umana mult timp cosiderata numai a barbatilor. Fiind nucleul de rezistenta al miscarilor feministe , istoria femeii americane este piatra de temelie a viitorului femeii in intreaga lume. Dupa parerea mea nici un alt ...

Alte referate despre: istoria femeii in america, istoria femeii, referat istorie - razboiul din america latina

Definirea conceptului de personalitate

Mecanismul fundamental care asigură formarea structurii personalitătii
este integrarea ierarhică. Din procesul general al integrării
sistemului uman se desprind trei tipuri principale de legături:

Alte referate despre: definirea conceptului de personalitate, referat definirea conceptului personalitate persoana individ, conceptul de personalitate

Formarea conceptului de numar natural la elevii de clasa I

Inca din cele mai vechi timpuri, omul a trebuit sa compare diferite multimi de obiecte (exemplu: pietre, sageti, caini, barbati, femei etc), cu scopul de a vedea care multime contine mai multe elemente. Astazi, acest lucru se realizaza prin numararea si compararea numerelor obtinute ca rezultat al numararii. Acest lucru presupune cunoasterea numerelor si a numararii.Conceptul de "numar natural" este fundamental in matematica si are o importanta practica. La scolarul mic, contactul cu notiunea de "numar natural" se produce de timpuriu, prin contactul direct cu multimi finite ale caror elemente sunt obiecte concrete.

Alte referate despre: formarea conceptului de numar natural la elevii de clasa i, formarea conceptului de numar natural, formarea conceptului de numar natural la clasa i

Mod de actiune ecologic in activitatea de conceptie

Cercetarile unei echipe americane de la Institutul de Tehnologie din Georgia au permis identificarea si clasificarea a nu mai putin de cinci tipuri de abordari diferite ale reducerii impacturilor produselor asupra mediului inconjurator in funtie pe de o parte de tipul de impact avut in vedere si pe de alta parte de scara de timp considerata (figura 1): -ingineria mediului: se refera la managementul si controlul poluantilor din ape, a resturilor atmosferice si deseurilor solide in contextul productiei industriale.

Alte referate despre: modul de actiune a zonei corticale, modul de actiune a zonei corticale in timpul scrierii o scrisoare, modul de actiune a zonei corticale in timpul citirii unei scrisori

Introducere in conceptul de marketing

Caracteristica comuna a tuturor definitiilor privind marketingul este:
Activitati care se refera la procesul de schimb sau influenteaza procesul de schimb.Marketingul nu se refera la vanzare ci la rezolvarea unei probleme*.

Alte referate despre: conceptul de marketing, conceptul de marketing referat, locul marketingului serviciilor in evolutia conceptului de marketing

Concepte de baza ale psihopedagogiei speciale

Astazi, copilul "salbatic" e considerat primul deficient mintal in istoria pedagogiei si medicinii, demonstrandu-se ca o astfel de educatie e posibila.(Arcan, Ciumageanu, 1980).

Alte referate despre: concepte de baza ale psihopedagogiei speciale, concepte de baza ale psihopedagogiei speciale referat, definire concepte la fundamente ale psihopedagogiei speciale

Conceptul de finante

2 In timp ce statul poate influenta moneda in care se constituie fondurile financiare publice generand avantaje pentru bugetul public , organizatiile private nu beneficiaza de aceasta facilitate.

Alte referate despre: conceptul de finante, conceptul de finante publice, conceptul privind finantele publice - referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.64 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.