Referate management

Management general

Termenul management provine din latinescul maneo care inseamna a ramane de unde a ajuns la termenul francez maison (casa) si la menaj. Apoi de la substantivul latin manus (mana) s-a format in italiana maneggio (prelucrare manuala). Din franceza sau italiana, aceste cuvinte au capatat, in engleza, forma verbului to manage, cu diverse intelesuri printre care si acelea de a administra, a conduce. Englezii au format apoi corespunzator substantivele manager si management.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 204kb
Downloads: 1
Materia: Management

Managementul riscului

Dunklee&Shoop ofera o serie de criterii in functie de care pot fi evaluate salile de curs, laboratoarele. Autorul, insa, atrage atentia asupra faptului ca mai multe perspective augmenteaza orizontul de riscuri identificate, de aceea propune un grup de lucru format din elevi si profesori , care sa ofere informatii relevante pentru riscurile identificate(Cody&Dise, 1991).Informatiile, se pot obtine, de asemenea, si din comunitate, in functie de specificul problemei.Scolile pot evita activitatile riscante sau riscurile inainte de implementare.

Alte referate despre: managementul riscului, referat managementul riscului, managementul riscului referat

Managementul calitatii ppt

Avantajele efectuarii practicii:formare profesionala, minima experienta, abilitate de asumare de responsabilitati.Resursele pedagogice disponibile = rezultatele scolare obtinute.Ora de practica= lectia de dictare
Practica scolara= o adeverinta.Neimplicarea mediatorului scolar.Oportunitati.Oferirea unui loc de munca, in urma stagiului de practica.Colaborari internationale cu universitatile.

Alte referate despre: managementul calitatii bancii ppt, prezentari ppt in domeniul managementului calitatii, managementul calitatii

Managementul in SUA

In general SUA. este cel mai reprezentativ exemplu din domeniul afacerilor in lume. Evolutia economiei americane , in ultimii 200 de ani, a fost mai lenta pana in 1830 dar odata cu aparitia sistemului de transport feroviar s-a inregistrat o accentuare a cresterii. Societatea americana a creat o structura care a incurajat intreprinderile sa-si dezvolte productia de bunuri si servicii care creau profituri. Reinvestirea unei parti din aceste profituri a condus la intarirea capitalismului, care a stat la baza evolutiei societatii americane.

Alte referate despre: analiza comparativa a managementului din sua, managementul in sua, management comparat sua

Managementul in Japonia

Managementul comparat este stiinta care studiaza procesele si relatiile manageriale din organizatii ce functioneaza in contexturi culturale nationale diferite, axandu-se asupra identificarii si analizarii asemanarilor si deosebirilor manageriale, in vederea favorizarii transferului international de know-how managerial si a cresterii, functionalitatii, eficacitatii si eficientei organizatiilor.

Alte referate despre: management comparat japonia, managementul in japonia, managementul calitatii japoneze

Management general

1.1. Etimologia
Termenul management provine din latinescul maneo care înseamnă a rămâne de unde a ajuns la termenul francez maison (casă) şi la menaj. Apoi de la substantivul latin manus (mână) s-a format în italiană maneggio (prelucrare manuală). Din franceză sau italiană, aceste cuvinte au căpătat, în engleză, forma verbului to manage, cu diverse înţelesuri printre care şi acelea de a administra, a conduce. Englezii au format apoi corespunzător substantivele manager şi management.
Conturarea managementului ca ştiinţă, care a început în primii ani ai actualului secol, a constat în sedimentarea succesivă a contribuţiilor unor curente diferite de gândire, ale unor personalităţi ştiinţifice sau ale vieţii practice, în jurul cărora s-au constituit şcoli şi mişcări care au jalonat procesul respectiv.
Deşi conducerea a existat, într-o formă rudimentară, practic de la începutul vieţii ...

Alte referate despre: management, managementul proiectelor, referate management

Managementul proiectelor

Asadar decizia managementului de proiect este un factor cheie in succesul unui proiect.Managementul proiectelor mari este realizat de o echipa aflata sub controlul unui manager de proiect.
De regula echipa utilizeaza o organizare "Matita", in care activitati ale diferitelor functii sunt reunite intr-o echipa pentru realizarea unui anumit proiect.

Alte referate despre: managementul calitatii referat, managementul, managementul resurselor umane

Management general

Aceste apituni le voi prezenta, mentionand faptul ca este vorba despre un set de calitati reprezentative pentru orice manager, deci si pentru orice manager scolar, pentru orice profesor competent la nivelul clasei de elevi:
- sa stii sa vorbesti, dar sa si asculti,
- sa conduci prin propriul tau exemplu,
- sa dai instructiuni clare atunci cand sunt necesare,
- sa alegi oameni competenti,
- sa stii cum sa-i incurajezi pe cei din jur,
- sa fii cinstit,
- sa fii consecvent, hotarat si abordabil,
- sa acorzi credit cui trebuie si cand trebuie. (conform "Management. Ghid propus The Economist", 1997, p.134).

Alte referate despre: management strategic, management general, referat management

Management Financiar

Management Financiar - Managementul este unul din factorii esentiali care explica de ce o tara este bogata sau saraca. Menagementul este o arta sI nu una oarecare, ci arta artelor pentru ca pune in valoare talentele oamenilor.

Alte referate despre: management financiar, practica de specialitate management financiar contabil, management financiar farmaceutic

Time management

A particular method of applying the ABC method[2] assigns "A" to tasks to be done within a day, "B" a week, and "C" a month.To prioritize a daily task list, one either records the tasks in the order of highest priority, or assigns them a number after they are listed ("1" for highest priority, "2" for second highest priority, etc.) which indicates in which order to execute the tasks. The latter method is generally faster, allowing the tasks to be recorded more quickly.

Alte referate despre: time management, some problems could be helped by better time management, referat time management

Sistem de management al calitatii

De la publicarea în 1987 a standardelor ISO 9000, urmată la aproape 10 ani de ISO 14000, standardele ISO referitoare la sistemele de management al calităţii şi de managementul mediului au intrat în afacerile de zi cu zi, în cadrul conducerilor companiilor din întreaga lume. Astăzi, în peste 150 de ţări ale lumii au fost acordate certificate ISO 9000 şi un număr foarte ridicat dintre acestea au adoptat standardele ISO 9000 drept standarde naţionale. “Secretele“ succesului mondial al seriei ISO 9000 se pot descifra urmărind evoluţia în timp a acestora.

Alte referate despre: conceptul de management al calitatii, sistemul de management al calitatii referat, management rolul calitatii in invatamantul preuniversitar

Certificarea sistemelor de management al securitatii informatiilor

Certificarea sistemelor de management al securitatii informatiilor de catre un organism de certificare se realizeaza pe baza unui audit de certificare. Acest orgaAZnism este specializat, recunoscut drept competent si de incredere pentru efectuarea certificarii unui anumit sistem de management. In unele tari organismele care evalueaza conformitatea sistemelor de management cu standardele specificate sunt la randul lor evaluate pe baza unui referential si apoi monitorizate de catre o autoritate in domeniu.

Alte referate despre: aspecte privind certificarea sistemelor de management al calitatii, certificarea sistemelor de management al calitatii referat, certificarea sistemelor de management in administratie publica

Sisteme,metode si tehnici de management

3.Managementul pe produs – este un sistem de management caracterizat prin atribuirea principalelor sarcini, competenţe şi responsabilităţi de conducere, privind fabricarea şi comercializarea unui produs sau a unei grupe de produse asemănătoare, cu pondere semnificativă în producţia firmei, unui cadru de conducere care se ocupă în exclusivitate de adoptarea deciziilor şi operaţionalizarea acţiunilor pentru menţinerea şi creşterea competitivităţii sale (lor).

Alte referate despre: sisteme metode si tehnici de management, sisteme metode si tehnici de management referat, folosirea unor sisteme metode si tehnici de management moderne

Management - metode de organizare

Deci, posturile individuale sunt componente specializate care vizeaza obiectivele postului si criteriul de evaluare a muncii a angajatului care il ocupa. In componenta postului intra sarcinile, competentele si responsabilitatile unui angajat.

Alte referate despre: management al unei organizatii sportive, sistemul de management al calitatii organizatiei spital, management metode de organizare

Metodologia cercetarii stiintifice in management

In cercetarea stiintifica modelul are următoarele constituente:
- concepte (termeni si simboluri);
- postulate (axiome si legi);
- reguli de transformare (reguli de calcul);
- reguli de corespondentă.

Alte referate despre: metodologia cercetarii stiintifice in management, proiect metodologia cercetarii stiintifice in management, referat metodologia cercetarii stiintifice in management

Management general - sinteza

Prin management ca stiinta se intelege studierea procesului de management si a relatiilor de management care iau nastere in cadrul sau, in vederea descoperirii, sistematizarii si generalizarii unor concepte, principii, legi si reguli care le guverneaza, precum si a conceperii de noi sisteme, metode, tehnici si modalitati de conducere de natura sa contribuie la cresterea eficientei activitatilor desfasurate in scopul realizarii obiectivelor.

Alte referate despre: management general sinteza, lucrare de sinteza management, sinteza management general

Totul despre management,CV,sfaturi pentru interviu

Totul despre management,CV,sfaturi pentru interviu
O alta intrebare foarte frecventa e aceea referitoare la defecte. Intervievatul precaut va sti cum sa transforme un raspuns negativ intr-unul pozitiv, explicand cum un defect poate deveni o calitate. Spunand ca ai probleme pentru ca dai foarte multa atentie detaliilor sau ca simti nevoia sa fii motivat reprezinta raspunsuri bune. Raspunzand la intrebari negative vorbind despre experiente trecute inseamna ca ai invatat din greseli si ai devenit mai bun.

Alte referate despre: sfaturi pentru interviu, sfaturi pt interviu, sfaturi pentru un interviu proiect managementul resurselor umane

Management de proiect-Organizarea unei nunti

Management de proiect-Organizarea unei nunti
2.Coordonatorii de nunţi: (Nicolae Constantin)
(Carmen Tãnase)
(Florina Cãtãlina Cantea):

Alte referate despre: managementul proiectelor informatice organizarea unei nunti, managementul proiectelor organizarea unei nunti, referat managementul proiectelor organizarea unei nunti

Strategii de management in mass media - Managementul institutiilor de presa

Referat despre Strategii de management in mass media - Managementul institutiilor de presa
"In fiecare organizatie exista o persoana care le stie pe toate. Aceasta persoana trebuie descoperita si concediata, astfel organizatia nu poate sa functioneze". J.N. Parkinson
Intr-o organizatie mass-media, cum este radioul local, spre exemplu, chiar daca este unul public sau comercial, exista urmatoarele sectoare:
- Departamentul administrativ;
- Departamentul de programe;
- Departamentul tehnic;
- Departamentul de marketing.

Alte referate despre: sistemul mass media tipologia institutiilor de presa, strategii de management in mass media, strategii de management in mass-media
Referate afisate : 19
Medie note: 8.32 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.