Retele de calculatoare

Retele de calculatoare

In timpul domniei solutiilor integrate ale unui singur producator, au aparut doua directii de dezvoltare tehnologica, ce au schimbat cursul viitor al informaticii. In primul rand au inceput sa apara stramosii PC-urilor de astzi. Aceste dispozitive erau inovatoare prin aceea ca plasau puterea de calcul chiar pe birou.

In al doilea rand, oamenii de stiinta de la Xeror Palo Alto Research Center (PARC) au inceput sa caute modalitati de imbunatatire a productivitatii proprii. Au cautat in special un mijloc de imbunatatire a partajarii datelor si fisierelor intre statiile de lucru inteligente pe care le aveau. Metoda existenta, de partajare a dischetelor, era problematica si consuma timp.
Solutia lor a fost prima retea LAN pe care au numit-o ethernet.

Aceasta era o retea LAN rudimentara care se baza, pentru o mare parte a definirii si comportarii sale, pe protocoale de nivel superior pentru inter-retele. Potentialul comercial a acestei tehnologii a devenit imediat evident. Ethernetul ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 23kb
Downloads: 18
Materia: Informatica

Internet

Revenind la definitia „o retea de retele ’’ trebuie spus ca toate retelele LAN, MAN si WAN pot fi conectate intre ele prin legaturi rapide si performante . Legatura poate fi stabilita prin satelit , prin linii analogice dedicate , circuite de comnunicatii digitale , unde radiofonice etc.

Alte referate despre: internetul, istoria internetului, ce este internetul

Lumea internetului

Deoarece Internetul a evoluat in circa 30 de ani,aflat mult sub influenta unor oameni extrem de narozi,el a fost proiectat sa fie deosebit de usor de folosit de catre oamenii obisnuiti.La urma urmelor,cei mai multi utilizatori ai calculatoarelor n-au avut niciodata de-a face cu ceva atat de complex,dar in acelasi timp uimitor,ca Internetul.

Ce este de fapt Internetul?Dar Web-ul? Sunt ele oare acelasi lucru?
Pai,Internetul,Web-ul si tehnologiile care le fac sa functioneze se schimba mai repede decat le poate urmari cineva,insa sunt doua elemente la fel de importante si nu inseamna acelasi lucru.

INTERNETUL nu este un pachet de programe si nu se preteaza usor la explicatii pas cu pas pe care le furnizam de obicei pentru un singur program fix.El se aseamana mai degraba cu un organism viu care sufera mutatii cu o viteza uimitoare mult mai mult decat,de exemplu Word-ul sau Excel-ul,care stau linistite in calculatoarele noastre si-si vad de treaba lor.
Internetul,care este ...

Alte referate despre: lumea internetului, faguri celebre in lumea internetului, lumea internetului in rm

Retele de calculatoare si internet

O retea este formata dintr-un grup de calculatoare care utilizeaza in comun echipamente , date si aplicatii , adica resurse hardware si software
La apariţia reţelelor de calculatoare, fiecare producător de echipamente de calcul avea propriile sale protocoale de comunicaţie, ceea ce făcea imposibilă interconectarea calculatoarelor de provenienţe diferite.

Alte referate despre: retele de calculatoare si internet, referat retele de calculatoare si internet, retele de calculatoare si internet referat

Retele de calculatoare

Figura 2. Interfata de mesaje
Cererea dispozitivului mobil este trimisa ca o adresa URL reteaua operatorului la un portal WAP, care este interfata dintre reteaua operatorilor si Internet (vezi figura 3.).

Alte referate despre: retele de calculatoare referat, retele de calculatoare, referat retele de calculatoare

Retele de calculatoare

O reţea de calculatoare reprezintă un mod de conectare a unor calculatoare individuale, astfel încât să poată folosi în comun anumite resurse. Aceste resurse includ componente de genul unităţilor de disc, fişiere (baze de date), imprimante şi echipamente de comunicaţie. În plus, reţeaua permite o interacţiune mai mare şi o comunicare mai bună între membrii reţelei, prin intermediul poştei electronice, bazelor de date şi a altor metode de utilizare în comun a informaţiilor de orice fel.

Calculatoarele conectate la reţea sunt denumite noduri. Când nodurile aparţin aceleiaşi clădiri sau aceleiaşi organizaţii, reţeaua este locală (Local Area Network - LAN), de exemplu reţeaua unui liceu. Dacă nodurile sunt dispersate pe o zonă mai extinsă, de exemplu pe suprafaţa unui judeţ sau a câtorva judeţe, la nivelul ţării sau pe întregul glob, ...

Alte referate despre: referate retele de calculatoare, tipuri de retele de calculatoare, retea de calculatoare

Retele de Calculatoare

Nevoia de standardizare a generat un efort considerabil. Astazi, exista numeroase organizatii de standardizare, care raspund de definirea standardelor nationale si/sau internationale pentru diferite aspecte ale tehnologiilor de calcul, inclusiv pentru comunicatii de date si lucru in retea. Desi, frecvent, aceste organizatii colaboreaza sau coopereaza pentru a asigura un set de standarde cat mai universal, pot exista totusi anumite confuzii, dar efectul covarsitor este pozitiv.

Alte referate despre: retele de calculator, referat despre retele de calculatoare, retea de calculatoare referat

Retele de calculatoare

In functie de aria de raspindire a calculatoarelor dintr-o retea exista urmatoarele tipuri de retele:
- retele locale (lan)
-retele netropolitane (man)
-retele globale (wan)

Alte referate despre: despre retele de calculatoare, tipuri de retele de calculatoare referat, totul despre retele de calculatoare

Retele de calculatoare

Calculatoarele conectate la reţea sunt denumite noduri. Când nodurile aparţin aceleiaşi clădiri sau aceleiaşi organizaţii, reţeaua este locală (Local Area Network - LAN), de exemplu reţeaua unui liceu. Dacă nodurile sunt dispersate pe o zonă mai extinsă, de exemplu pe suprafaţa unui judeţ sau a câtorva judeţe, la nivelul ţării sau pe întregul glob, reţeaua este pe plan extins (Wide Area Network - WAN). O astfel de reţea ar putea fi constituită, de exemplu, la nivel naţional, pentru toate instituţiile Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Reţele client/server
Reţeaua de acest tip foloseşte un calculator separat (server), de regulă performant, care este calculator “central”, care lucrează cu toate fişierele şi efectuează serviciile de tipărire pentru mai mulţi utilizatori. Calculatorul oferă răspunsuri ...

Alte referate despre: placa de retea la calculatoare, imagini retele de calculatoare, retele de calculator referat

Retele

Pentru aranjarea in retea a calculatoarelor se folosesc diferite metode numite topologii. Fiecare topologie are avantaje si dezavantaje dar totusi fiecare se potriveste cel mai bine in anumite situatii.
4.1 Retele de tip magistrala: In cadrul acestui tip de rete toate calculatoarele sunt interconectate la cablul principal al retelei. Calculatoarele conectate in acest tip de retea au acces in mod egal la toate resursele retelei. Pentru utilizarea cablului nivelul logic trebuie sa astepte pana se elibereaza cablul pentru a evita coliziunile de date. Acest tip de retea are insa un defect si anume: daca reteaua este intrerupte intr-un loc fie accidental fie prin adaugarea unui alt nod de retea atunci intreaga retea este scoasa din functiune. Este totusi una din cele mai ieftine moduri de a pune la cale o retea.
4.2 Retele de tip stea: Acest tip de retea face legatura intre calculatoare prin intermediul unui concentrator. Avantajul esential al acetui tip de retea este ca celelalte cabluri ...

Alte referate despre: retele electrice, placa de retea, retele de transport pe apa

Programarea si utilizarea calculatorului

Cuvântul mp. reprezinta numarul de biti, multiplu de octet, care pot
fi prelucrati la un moment dat de catre mp. Dimensiunea cuvântului
depinde de capacitatea de memorare a registrelor mp. Cu cât cuvântul
mp. este mai mare cu atât viteza de lucru este mai mare si mp. mai
performant.

Alte referate despre: programarea si utilizarea calculatoarelor, programarea si utilizarea calculatorului, programarea si utilizarea calculatorului mia pe scurt

Curs de calculatoare

4.1.2. Memoria Rom
Este memoria care se afla pe placa de baza din constructie, contine informatii necesare pornirii calculatorului, este memorie care nu se poate sterge, poate fi numai citita si nu se pierde la scoaterea calculatorului de sub tensiune.Memoria Rom are dimensiune de 2 Mb

Alte referate despre: curs de calculatoare, curs de calculator, curs arhitectura calculatoarelor

Retele de PC

LAN – Topologie de retea.Retelele de acest tip pot fi construite in mai multe feluri ce difera intre ele prin intermediul modului de conectare a calculatoarelor intre ele.2.1 Retele de tip Client/Server folosesc un calculator separat(server) care lucreaza la nivel centralizat cu toate fisierele si efectueaza serviciile de tiparire pentru mai multi utilizatori. Clientii din retea sunt statii de lucru (workstations) si sunt conectate la server.

Alte referate despre: tipuri de retele, retele de sateliti, retele neuronale

Calculatoare

Procesarea implică şi foarte multe calcule matematice executate de către computer, dar şi alte operaţii. Informaţiile cu care operează permanent un computer pot fi împărţite în 3 categorii mari: Date - sunt acele informaţii care sunt procesate. De pildă, un computer poate să afişeze în ce zi a săptămînii cade o anumită dată calendaristică (reprezentată prin zi, lună şi an). Pentru asta, el trebuie să primească data calendaristică, şi după ce o procesează, va afişa ziua săptămînii care corespunde acelei date.

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele unui calculator, istoria calculatorului

Doald Knuth si arta programarii calculatoarelor

Din familie si din scoala s-a ales micul Donald cu o pasiune pentru muzica ce avea s-o pastreze toata viata. Se speculeaza ca accentul pe care scoala luterana îl punea pe gramatica i-a indus si pasiunea pentru structurile lingvistice clare si ca aceasta l-ar fi condus spre domeniul programarii calculatoarelor... Greu de probat, mai ales în conditiile în care Knuth a fost mereu nehotarât în privinta carierei pe care avea s-o urmeze - nehotarâre care s-a dovedit benefica, pentru ca avea sa urmeze de fapt mai multe cariere.

Alte referate despre: carte knuth arta programarii calculatoarelor, arta programarii calculatoarelor donald e knuth, arta programarii calculatoarelor

Virusii de calculatoare

Virusii de calculatoare - Se poate aprecia ca un virus informatic este un microprogram cu actiune distructiva localizat in principal in memoria interna,unde astepta un semnal pentru a-si declansa activitatea.Acest program are, de regulă, proprietatea că se autoreproduce, ataşându-se altor programe si executând operaţii nedorite si uneori de distrugere.

Dimensiunile mici ale programului-virus reprezintă o caracteristică importantă, întrucât autorii ţin foarte mult ca produsul lor cu intenţii agresive să nu fie observat cu uşurinţă. Aşa cum am menţionat deja, când un virus infectează un disc, de exemplu, el se autoreproduce, ataşându-se la alte programe, inclusiv la programele vitale ale sistemului. Ca si în cazul unui virus real, efectele unui virus al calculatorului ...

Alte referate despre: virusi de calculatoare, virusi de calculator, virusii de calculator

Primii pasi in calculator

Pentru a micsora sau a marii o coloana dintr-un table se selecteaza cu cursorul si se trage in stanga sau in dreapta. Pentru a sterge un table el se selecteaza si se da Table – Delete – Table.

Alte referate despre: primii pasi in calculator, prima retea de calculatoare, primi pasi in calculator

Sala de calculatoare - plan de afaceri

Sala de calculatoare - Am cumpărat o sală din interiorul unui bloc, având ca dimensiuni 15 metri lungime şi 5 metri lăţime, cu o sumă de 600.000.000 lei pe care am început să o redecorez prin construirea a două băi, una pentru bărbaţi şi una pentru femei.

Alte referate despre: sala de fitness plan de afaceri, firma de calculatoare plan de afaceri, deservirea calculatoarelor plan de afaceri

Calcularea impozitului pe profit. Activitatea de exploatare

Venituri de exploatare :
701 ,,Venituri din vânzarea produselor finite ’’ = 252.500.000
707 ,,Venituri din vânzarea mărfurilor’’ = 127.159.663
711 ,,Variaţia stocurilor’’ = 62.018.050
721 ,,Variaţia din producţia de imobilizări necorporale’’ = 8.000.000
722 ,,Venituri din producţia de imobilizări corporale’’ = 215.000.000
741 ,,Venituri din subvenţii de exploatare’’ = 10.000.000
758 ,,Alte venituri din exploatare’’ = 55.800.000
Total venituri din exploatare = 252.500.00 + 127.159.663 + 62.018.050+ 8.000.000 + 215.000.000 + 10.000.000 + 55.800.000 = 730.447.713

Alte referate despre: calcularea impozitului pe profit activitatea de exploatare, calculul impozitului pe profit, calcularea impozitului pe profit
Referate afisate : 19
Medie note: 8.33 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.