Retele de calculatoare referat

Retele de calculatoare

Retele de calculatoare:Altfel, era utilizata o linie inchiriata cu largime de banda mica pentru traversarea distantei geografice pana la mainframe. In acel loc, linia inchiriata era conectata la canalul de intrare/iesire (I/O) al sistemului mainframe.

In aceste medii, aplicatiile software erau executate doar pe un calculator cu un unic sistem de operare. Sistemul de operare putea fi executat numai pe produsele hardware ale aceluiasi distribuitor. Chiar si echipamentul terminal si conexiunile la calculator faceau parte din aceeasi solutie integrata a unui singur producator.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 23kb
Downloads: 18
Materia: Informatica

Internet

Astfel se realizeaza in 1969 prima conexiune la distanta intre doua calculatoare , ARPA experimentand o retea de comutare de pachete , bazata pe linii telefonice , intre Stanford Research Institute si University of California din Los Angeles . In acest fel ia nastere ARPANET ( Advanced Research Project Agency Network).

Alte referate despre: internetul, istoria internetului, ce este internetul

Lumea internetului

Internetul prezinta un subiect care preocupa in ultimul timp din ce in ce mai multa lume,iar multe sunt cartile despre Internet care presupun ca avem o pregatire in informatica si ca ne-ar placea sa stim orice lucruri stranii si hidosenii inutile despre Internet ,ca ne face placere sa memoram comenzi si optiuni imposibil de pronuntat.

Alte referate despre: lumea internetului, faguri celebre in lumea internetului, lumea internetului in rm

Retele de calculatoare si internet

În încercarea sa de standardizare a protocoalelor de comunicaţie, ISO a propus un model de reţea, structurat pe şapte niveluri ierarhice – model cunoscut sub numele de modelul de referinţă ISO pentru interconectarea sistemelor deschise (ISO Open Systems Interconnection (OSI) reference model] sau, mai pe scurt, modelul de referinţă OSI (ISO) [ISO - OSI reference model].

Alte referate despre: retele de calculatoare si internet, referat retele de calculatoare si internet, retele de calculatoare si internet referat

Retele de calculatoare

Reţele de calculatoare
O data cu extinderea domeniilor de aplicare a calculatoarelur, a crescut si numarul utilizatorilor ce doreau sa faca schimb de date sau sa prelucreze informatiile comune.

Alte referate despre: retele de calculatoare referat, retele de calculatoare, referat retele de calculatoare

Retele de calculatoare

Reţeaua World Wide Web, denumită Web sau WWW, este partea cea mai dezvoltată din internet. A fost creată în 1989, la centrul european de cercetări nucleare. Reţeaua este bazată pe grafică, fiind folosit un limbaj special, HTML (Hypertext Markup Language – limbaj de marcare pentru hipertext). Cu un click pe textul sau imaginea grafică cu o anumită codificare se ajunge la alte documente denumite pagini Web (Web pages), unde se pot vedea imagini, text, videoclipuri, se pot asculta mesaje vocale. Pe ecranul propriului calculator pot fi aduse imagini din toată lumea sau informaţii referitoare la orice domeniu de activitate.

Alte referate despre: referate retele de calculatoare, tipuri de retele de calculatoare, retea de calculatoare

Retele de Calculatoare

Solutia lor a fost prima retea LAN pe care au numit-o ethernet. Aceasta era o retea LAN rudimentara care se baza, pentru o mare parte a definirii si comportarii sale, pe protocoale de nivel superior pentru inter-retele. Potentialul comercial a acestei tehnologii a devenit imediat evident. Ethernetul original, cunoscut acum ca PARC Ethernet sau Ethernet I, a fost completat de o versiune cu comportament mai bun. Aceasta solutie, dezvoltata de Xerox, Digital si Intel, a devenit cunoscuta sub numele de DIX Ethernet sau Ethernet II. Impreuna, Digital, Intel si Xerox au stabilit “standardele” pentru Ethernet II si au produs tehnologiile sale componente. Impreuna, dispozitivele inteligente ale utilizatorilor si retelele locale vor da nastere unui nou model: prelucrarea deschisa, distribuita, in retea, a datelor.

Organizatiile de standardizare

Succesul pe care l-au avut cu Ethernet I si II a demonstrat ca piata era satula de abordarea brevetata a pachetelor pentru lucrul in retea ...

Alte referate despre: retele de calculator, referat despre retele de calculatoare, retea de calculatoare referat

Retele de calculatoare

Pentru o mai buna functionare a reţelelor de calculatoare s-au adoptat anumite standarde de retea care trebuie respectate de toate calculatoarele. Pentru realizarea unei retele sin necesare componente hardwere sau softwere.

Componente hardwere;
-calculatoare (nod de retea)
-cabluri de transmisie
-echipamente specifice retelei: adaptoare de retea, modemuri,dispzitiv de atasare la mediu,concentratoare,repetoare,puntile,porti,routere

Componente softwere se refera la sisteme de operare al retelei si la programele de aplicatie tip retea. Sistemu de operare al retelei numit MOS este o colectie de programe prin care se controleaza modul de partajare a resurselor reţelelor.In nodurile retelei putem avea Servere sau stati de lucru.

Serverele sin calculatoarele cu capacitate mare de stocare a informatiilor pe un disc sau un grup de discuri la care au acces celelalte calculatoare din retea . Serverele asigura servicii de tiparire si servicii de comunicare. Statiile de lucru ...

Alte referate despre: despre retele de calculatoare, tipuri de retele de calculatoare referat, totul despre retele de calculatoare

Retele de calculatoare

O reţea de calculatoare reprezintă un mod de conectare a unor calculatoare individuale, astfel încât să poată folosi în comun anumite resurse. Aceste resurse includ componente de genul unităţilor de disc, fişiere (baze de date), imprimante şi echipamente de comunicaţie. În plus, reţeaua permite o interacţiune mai mare şi o comunicare mai bună între membrii reţelei, prin intermediul poştei electronice, bazelor de date şi a altor metode de utilizare în comun a informaţiilor de orice fel.

Alte referate despre: placa de retea la calculatoare, imagini retele de calculatoare, retele de calculator referat

Retele calculatoare

a) Topologia Ring
Topologia de tip ring (inel) presupune conectarea calculatoarelor (noduri ale reţelei) pe un canal circular , configurat ca în figura următoare:

Alte referate despre: placa de retea calculator, retele calculatoare, retele calculatoare referat

Retele

LAN (Local Area Network) – retea locala cablata; WLAN (Wireless Local Area Network) – retea locala radio; AP (access Point) – punct de acces;IBSS (Independent Basic Service Set) – forma de conectare directa a unor calculatoare, sau peer-to-peer; BSS (Basic Service Set) – un tip de retea wireless in care calculatoarele comunica prin intermediul unui AP;ES (Extended Service Set) – o multime de retele BSS care se suprapun; DSSS (Direct Sequence Spread Spectrum) – o tehnologie de transmisie la distanta a semnalelor radio prin extinderea intr-un spectru mai larg de frecvente si putere redusa a unui semnal de banda ingusta si putere mare; FHSS (Frequency Hopping Spread Spectrum) – o tehnologie de transmisie la distanta mai redusa a semnalelor radio, sub forma de rafale si la frecvente variabile; GPS (Global Positioning System) – sistemul global ...

Alte referate despre: retele electrice, placa de retea, retele de transport pe apa

Programarea si utilizarea calculatorului

* scrie la o anumita adresa de memorie rezultatul obtinut în urma
executarii operatiei solicitate.

Alte referate despre: programarea si utilizarea calculatoarelor, programarea si utilizarea calculatorului, bibliografie programarea si utilizarea calculatorului

Calculatoarele

Acestea sunt imprimanta, modemul si difuzoarele (conectate la placa de sunet). Altele - scanner, camera digitala, microfon – au considerate exotice pana mai acum 2-3 ani, dar sunt din ce in ce mai „normale” azi.Imprimantele Exista mai multe tipuri de imprimante pe piata: cele mai obisnuite sunt imprimantele cu laser sicele cu jet de cerneala. -Imprimantele cu laser Ele folosesc o tehnologie asemanatoare cu aceea folosita la fotocopiere, pentru a transfera imaginea de pe o pagina pe o foaie de hartie.

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele unui calculator, istoria calculatorului

Retele de PC

Retele de PC.In aceasta epoca a calculului distribuit, reţelele sunt prezentate in aproape toate mediile de lucru. O reţea este un mecanism care permite calculatoarelor distincte si utilizatorilor acestora sa comunice si sa partajeze resurse. In ciuda utilizării lor pe scara larga, retelele raman cele mai misterioase dintre tehnologiile informationale.Retele de PC

Alte referate despre: tipuri de retele, retele de sateliti, retele neuronale

Calculatoare

Programe - reprezintă o categorie specială de informaţii, care conţin algoritmii conform cărora computerul va procesa datele. Computerul este un simplu automat electronic, dar în funcţie de programele pe care le foloseşte, el va putea procesa datele primite în diverse moduri. De pildă, pentru exemplul anterior este necesar un program capabil să calculeze exact în ce zi a săptămînii cade o dată calendaristică oarecare, ţinînd cont de toate detaliile calendarului (ani bisecţi, zilele fiecărei luni etc.), conform unui algoritm matematic bine stabilit.

Alte referate despre: structura calculatorului, arhitectura calculatorului, calculul impozitului pe profit

Doald Knuth si arta programarii calculatoarelor

Pâna la urma a acceptat o bursa pentru a studia fizica la Case Institute of Technology din Cleveland. Destinul a pus însa umarul ca sa-l îndrepte pa cale cea buna: într-o zi a pierdut autobuzul care trebuia sa duca orchestra colegiului - din care Knuth, desigur, facea parte - asa ca s-a hotarât sa-si petreaca timpul rezolvând o problema dificila de matematica propusa de unul dintre profesori. Rezolvarea i-a adus nota maxima la matematicii si revelatia ca acesta este domeniul care i se potriveste.

Alte referate despre: carte knuth arta programarii calculatoarelor, arta programarii calculatoarelor donald e knuth, arta programarii calculatoarelor

Sala de calculatoare - plan de afaceri

Sala de calculatoare - Am cumpărat o sală din interiorul unui bloc, având ca dimensiuni 15 metri lungime şi 5 metri lăţime, cu o sumă de 600.000.000 lei pe care am început să o redecorez prin construirea a două băi, una pentru bărbaţi şi una pentru femei.

Alte referate despre: sala de fitness plan de afaceri, firma de calculatoare plan de afaceri, sala de aerobic plan de afaceri

Calcularea venitului din capitalul investit

Calcularea venitului din capitalul investi - Rezultatele obţinute în domeniul economic denotă faptul ca unităţile economice se dezvoltă punîndu-şi probleme, căutînd soluţii si furnizîndu-şi posibilităţi care să susţină şi să extindă activitatea economică. Calcularea venitului din capitalul investi

Alte referate despre: calcularea venitului din capitalul investit, calculul capitalului investit, calcularea capitalului investit

Calculul si constructia autovehiculelor - Ambreiajul

"Calculul si constructia autovehiculelor - Ambreaiajul"
Alegerea şi analiza modelelor similare oferă astfel o documentaţie,o bază de plecare pentru proiectarea autovehiculului primit prin tema de proiect. Cele şase modele similare au fost alese din [4],pe baza sarcinii utile cu o eroare de aprox. 5%.

Alte referate despre: calculul si constructia autovehiculelor, calculul si constructia autovehiculului, proiect calculul si constructia autovehiculelor rutiere
Referate afisate : 19
Medie note: 8.36 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles