Schimbari in modul de predare si comunicare a cunostintelor

Schimbari in modul de predare si comunicare al cunostintelor

Referat despre Schimbari in modul de predare si comunicare al cunostintelor
Schimbarile care au loc in toate domeniile vietii sociale, au afectat in primul rand viata scolara, astfel incat noile prevederi ale scolii moderne propun ca toti elevii sa aiba sanse la educatie si sa li se ofere posibilitatea de a fi integrati in societate. Cadrul didactic trebuie sa identifice numeroase modalitati de a transmite informatia si de a obtine feed-backul. Acesta din urma va fi de multe ori oferit in maniera non-verbala trebuind interpretat pentru a sti cum urmeaza sa actionam.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 14kb
Downloads: 1435
Materia: Psihologie

Educatia - interdisciplinaritatea si predarea

Acumulările cognitive din diversele domenii de cunoaştere, precum şi multiplicarea surselor învăţământului impun strategii moderne de dimensionare şi de structurare a conţinuturilor. Se impune o modalitate nouă de selecţie a informaţiilor, descongestionarea, dar şi alte criterii de organizare, ierarhizare, de creare şi aplicare cât mai potrivite realitaţii şi obiectivelor educaţionale privind realizarea unei viziuni integrative, holistice la elevi.

Alte referate despre: www referat ro referate educatia-interdisciplinaritatea si predarea, interdisciplinaritatea in predarea invatarea fizicii, interdisciplinaritatea in predarea chimiei

Schimbari in modul de predare si comunicare al cunostintelor

- Argumentarea logica impusa –incercarea de a convinge cealalta persoana prin argumente logice fara a tine seama de implicarea emotionala a acestuia ( „Daca nu-l iei in seama nu mai suferi”).
- Abaterea sau devierea-incercarea de a schimba cursul discutiei de la preocuparile celeilalte persoane la propriile preocupari ( „Nu te mai enerva mai bine spune-mi ce avem de facut maine!”).

Alte referate despre: schimbari in modul de predare si comunicare al cunostintelor, schimbari in modul de predare si comunicare a cunostintelor, 11 schimbari in modul de predare si comunicare al cunostintelor

Tehnici de comunicare

Sub umbrela derutanta a notiunii de comunicare orala se afla deopotriva elemente care tin de expresia sonora a vocii umane si elemente care tin de sensul cuvintelor. In acest sens se poate face o distinctie intre doua tipuri de limbaj, profund diferite ca natura, dar intim conectate:limbajul paraverbal sau ceea ce oamenii comunica prin voce (volum, intonatie, ritm, tonalitate, accent, pauze) si prin manifestari vocale fara continut verbal (risul, dresul vocii, geamatul, oftatul, mormaieli, plescaituri, urlete, tipete, fluieraturi etc.);

Alte referate despre: tehnici de comunicare, tehnici de comunicare referat, tehnici de comunicare in turism

Noi abordari metodologice in aplicarea principiului comunicativ-functional in predarea limbii si literaturii romane

În locul compartimentării artificiale a disciplinei ,, limbă şi literatură”, se propune un nou model, cel ,, comunicativ-funcţional” , adecvat nu numai specificului acestui obiect de studiu,ci şi modalităţilor propriu-zise de structurare a competenţei de comunicare a elevilor. În mod concret, acest model presupune dezvoltarea integrată a capacităţilor de receptare şi exprimare orală, respectiv de receptare a mesajului scris şi de exprimare scrisă.De altfel, comunicarea se constituie prin fuziunea celor patru capacităţi menţionate anterior.

Alte referate despre: paradigma comunicativ-functionala, paradigma comunicativ functionala, modelul comunicativ functional

Stilul didactic modern in predarea geografiei

Referat despre Stilul didactic modern in predarea geografiei
Geografia, ca disciplina de invatamant, are un rol deosebit in formarea si educarea elevilor. Disponibilitatile stiintifice ale geografiei ii amplifica valentele in plan didactic, exprimate prin dimensiuni educationale variate. De ce geografie? Pentru simplul motiv ca elevii sa cunoasca mai bine mediul in care traiesc! Iar profesorul de geografie, prin intreaga sa activitate, trebuie sa realizeze doua mari componente: pe de o parte informarea, transmiterea de cunostinte, iar pe de alta parte, formarea, respectiv asigurarea conditiilor optime pentru dezvoltarea armonioasa a personalitatii elevilor.

Alte referate despre: stilul didactic modern in predarea geografiei, stilul didactic modern in predarea istoriei, stilul didactic modern in predarea administratiei publice

Metode moderne de predare

Faza independenta: fiecare elev studiaza sub-tema lui, citeste textul corespunzator. Acest studiu independent poate fi facut in clasa sau poate constitui o tema de casa, realizata inaintea organizarii mozaicului.

Alte referate despre: metode moderne de predare, metode moderne de predare invatare, metode moderne de predare a fizicii

Comunicare curs

Inceputurile studiului procesului comunicarii dateaza inca dinaintea erei
noastre. Acest studiu a fost impulsionat de contextul social al Greciei Antice in care functiona principiul ca fiecare sa-si fie propriul avocat; acest lucru nu facea altceva decat sa contribuie la dezvoltarea comunicarii intre oameni deoarece cel care reusea sa se impuna prin modul de a vorbi, de a comunica in general, devenea lider politic si facea parte din conducerea societatii.

Alte referate despre: tehnici de comunicare curs, scopul procesului de comunicare curs, conceptul de comunicare curs

Comunicare financiar bancara

Mesajul se constituie din ansamblul de informatii sau opinii, formulate de obicei conform unui set de reguli specifice fiecarui canal de comunicare si fiecarui tip de public. El se transmite unui public-tinta in vederea atingerii unor obiective bine determinate.

Alte referate despre: tehnici de comunicare financiar bancara, proiect comunicare financiar-bancara, comunicarea financiar bancara

Comunicare interculturala

Initial, guvernul american incepuse sa evalueze problemele cu care diplomatii lor se confruntau in culturile gazda si s-a constatat ca, in mare masura, dificultatile rezultate din aceste situatii concrete se datorau necunoasterii specificului cultural si a regulilor de comunicare ale unor culturi mai mult sau mai putin diferite de cea americana. Astfel, in 1946, guvernul SUA a infiintat Institutul pentru Serviciile Straine, cu scopul de a pregati ofiteri pentru actiuni cu membri din alte culturi.

Alte referate despre: comunicare interculturala, comunicarea interculturala, comunicarea interculturala referat

Conceptul de comunicare

Insa, cum apreciaza autorul citat, chestiunea comunicarii se defineste azi in alti termeni: nu mai e vorba de faptul ca, "totul comunica". Societatea insasi este numita "de comunicare". Comunicarea este substanta societatii. (Idem, p.147).

Asadar, trebuie precizat ca situatiile de comunicare sunt extrem de variate si de deosebite intre ele si ca notiunea de comunicare este polisemica.Exista numeroase situatii de comunicare. Iata 2 exemple:
1. O persoana ii spune alteia "buna ziua". Ea nu comunica nimic despre ziua respectiva si totusi transmite un mesaj (de simpatie, de prietenie sau cel putin de atentie) .

Alte referate despre: conceptul de comunicare, etapele conceptului de comunicare, referat conceptul de comunicare

Notiuni generale privind situatia de comunicare si notiuni de stilistica

1. Funcţia expresivă sau emotivă (centrată pe emiţător). Sunt exprimate sentimentele, stările sau valorile locutorului (=cel care vorbeşte), adică subiectivitatea lui. ("vai!", "uf!", "of!", "ah!", "ura!", "valeu!", "aoleu!" etc!)

2. Funcţia de apel sau conativă (centrată pe receptor), prin care se exprimă o încercare de a-l influenţa, de a-l incita la acţiune pe interlocutor printr-un ordin, rugăminte etc. -această funcţie este pregnantă în comunicarea cotidiană şi în stilul oficial-administrativ. Verbe folosite: „Vă rog"! „Te rog"!

3. Funcţia poetică (centrată pe mesaj), prin care se pune în valoare mesajul, forma în care este organizat/ structurat acesta. Prin funcţia poetică, textul este frumos, plăcut, amuzant, interesant. Este pusă în evidenţă în proverbe, zicători sau în poezia modernă.

4. Funcţia metalingvistică (centrată pe cod), prin care se controlează codul, cuvintele folosite, discutându-le înţelesul ...

Alte referate despre: notiuni generale privind situatia de comunicare, notiuni generale privind situatia de comunicare si notiuni, situatia de comunicare si notiuni de stilistica

Comunicare si limbaj - Limbajul politic, campania electorala si mass media

De aici rezulta faptul ca limbajul , in special cel specializat (al medicinei , informaticii,cibernetica, automatizari...)nu il poate folosi si in acelasi timp nu il poate intelege oricine, decat doar cei care il cunosc.Limbajele specializate se bazeaza, insa, tot pe limba romana si pe gramatica limbii romane.

Alte referate despre: limbajul politic campania electorala si mass-media, limbajul politic campania electorala, campania electorala si mass media

Tipuri de comunicare la nivelul firmei

Al patrulea tip de mediu este şi cel mai complex. Este aşa-numitul mediu turbu-lent. Acesta este cunoscut ca un mediu foarte dinamic. Specific acestui tip de mediu este faptul că impune schimbarea strategiilor de bază ale companiei pentru a asigura supravieţuirea.
Prin interacţiunea ei cu mediul, compania trece de la un tip de mediu la altul, proces care implică schimbarea strategiilor de acţiune şi, implicit, a nevoilor informaţio-nale.
Practic, informaţiile influenţează şi chiar dictează modul de acţiune.Informaţia apare însă ca urmare a interacţiunii individului de percepţiile sale asupra mediului. Nedetecta-rea corectă a informaţiilor necesare duce însă întotdeauna, la eşecul companiei (Popa, Filip, p.227).

Alte referate despre: tipuri de comunicare la nivelul firmei, referat tipuri de comunicare la nivelul firmei, comunicarea la nivelul firmei

Schimbari climatice

Schimbarile climatice in ultimii ani au fost transpuse şi implementate în România Directive UE cu un impact substanţial asupra emisiilor de GHG, inclusiv Directiva 2001/77/CE privind promovarea producţiei de electricitate din surse regenerabile pe piaţa internă a energiei, Directiva depozite de deşeuri, Directiva Revizuită privind instalaţiile mari de ardere (2001/80/CE), Directiva IPPC (Prevenirea şi controlul integrat al poluării) 96/61/EEC şi Directiva privind performanţa energetică în construcţii (2002/91/CE).Schimbari climatice

Alte referate despre: schimbarile climatice referat, schimbari climatice referat, schimbari climatice

Modul de functionare al sistemului educational

Finalităţi ale Socializării : În procesul de socializare copiii sunt instruiţi în legătură cu ceea ce trebuie să ştie şi cu felul în care trebuie să se comporte, pentru a se integra în societate, pentru a-şi dezvolta capacităţile virtuale, pentru a evolua în direcţia maturităţii şi autorealizării. Prin intermediul socializării sunt transmise regulile fundamentale ale vieţii sociale: norme, interdicţii, obiceiuri, credinţe, mentalităţi etc., de la cele mai simple şi elementare deprinderi până la cele mai complexe şi sofisticate abilităţi implicate în activităţile de cercetare, inovare, descoperire ştiinţifică sau în actul creaţiei artistice.

Alte referate despre: modul de functionare al sistemului educational, modul de functionare a sistemului de reglare pentru un sistem oscilant, modul de functionare al sistemului judiciar european
Referate afisate : 16
Medie note: 8.50 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles