Sistemul de operare windows

Sistemul de Operare Windows Vista

Referat desppre Sistemul de Operare Windows Vista
In funcţie de modul in care isi îndeplinesc aceste funcţii,sistemele de operare se pot imparti in:
1. sisteme de operare monotasking
2. sisteme de operare multitasking

Sisteme de operare monotasking permite unui utilizator sa execute un singur program la un anumit moment dat. Cel mai cunoscut sistem de operare monotasking pentru un calculator a fost sistemul DOS(Disk Operatin System) cu versiunile sale MS-DOS,DR-DOS,PC-DOS.Cel mai răspândit sistem de operare de tip DOS a fost MS-DOS de la Microsoft. Acesta a cunoscut dezvoltări succesive ajungând pana la versiunea MS-DOS 6.22.

Sisteme de operare multitasking permite execuţia simultana a mai multor programe. daca numărul utilizatorilor simultani,sistemele de operare multitasking pot fi:
a) Sistem de operare monouser-care permite execuţia mai multor programe ale aceluiaşi utilizator
b)Sistem de operare ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 15kb
Downloads: 2175
Materia: Informatica

Windows - generalitati

sistemul DOS nu oferea multitasking
aplicatiile scrise sub DOS nu puteau schimba liber informatii intre ele
exploatarea sistemului DOS era greoaie, interfata cu utilizatorul fiind la nivel de comanda (existind reguli precise de sintaxa, multi parametri, puctuatie adecvata)
concurenta facuta de Apple - MacIntosh care si-a dotat echipamentele de calcul cu sisteme de operare performante ce admiteau atit multitasking-ul, cit si exploatarea interfetei la nivel grafic
Trecerea de la DOS la Windows nu s-a facut brusc si radical, ci a existat o tranzitie de la un sistem catre celalalt. Astfel utilizatorii de DOS au putut exploata in continuare prin Windows resursele calculatorului prin vechea interfata DOS cu care erau familiarizati.

Alte referate despre: sisteme de operare windows-generalitati, windows generalitati, sistem de operare windows generalitati

Bazele informaticii - Aplicatii Windows 95

3. Aplicatia WordPad
Aplicatia WordPad este un procesor de texte care poate aplica formatari caracterelor si paginii. Aceasta aplicatie salveaza fisierele intr-un format care poate fi inteles de editorul de texte Word pentru Windows.

Alte referate despre: bazele informaticii- aplicatii word office, sistem de operare windows xp bazele informaticii, aplicatii bazele informaticii

Introducere in Windows

Reţele şi comunicaţii
Windows 95 a fost proiectat pentru a satisface necesităţile reţelelor din firme şi întreprinderi. În acelaşi timp, Windows 95 în comparaţie cu Windows 3.1 este mai uşor de utilizat de către cei ce lucrează în reţea, ca şi de către posesorii de calculatoare mobile, atunci când aceştia se conectează la reţea. Windows 95 include HyperTerminal, o versiune îmbunătăţită, pe 32 de biţi, a programului de comunicaţiei terminal livrat cu precedentele versiuni Windows.
Windows 95 utilizează o arhitectură de reţea performantă, pe 32 de biţi, care include versiuni pe 32 de biţi ale softului client, softului de partajare a fişierelor şi tipăririi, protocoalelor de reţea şi driverelor pentru plăcile de reţea. De asemenea, Windows 95 acceptă numeroase redirectoare, protocoale şi drivere pentru plăcile de reţea. În sfârşit Windows 95 acceptă standardele industriale TCP/IP, IPX, SNMP şi DMI.
Windows 95 acceptă până la 10 clienţi ...

Alte referate despre: introducere in windows, introducere in windows xp, introducerea in windows xp

Windows vs MS-DOS

Windows vs MS-DOS - Pentru ca dialogul dintre om şi calculator să poată avea loc, trebuie să existe o componenta esenţială denumită sistem de operare. Acesta este un program special cu rol de coordonare şi control asupra resurselor fizice (hardware) ale calculatorului şi care intermediază dialogul om-calculator.Windows vs MS-DOS

Alte referate despre: asemanarea dintre windows si ms-dos, diferenta dintre windows si ms dos, windows linux ms-dos

Windows NT

Caracteristicile noilor sisteme Windows NT Server 5.0 si respectiv Windows NT Workstation 5.0 . Performantele Windows NT cresc , dar cresc si resursele necesare . Windows NT Serverare nevoie la instalare de 64 MB de memorie (se recomanda 128 MB), de 500 MB liberi pe un hard disc de cel putin 2 GB si de un procesor Pentium la 166 de MHz sau mai mult ; Windows NT Workstation 5.0 cere la instalare Concepte innoite si performante imbunatatite – acestea sunt 32 MB de memorie si aproape 500 MB liberi pe hard disc . Utilizatorul face cunostinta cu noile sisteme prin interfata grafica, modificata ca aspect fata de cea veche , dar mai putin atragatoare . Instrumentele de administrare a retelelor NT prezinta interfete noi , prietenoase si usor de manevrat. Cu ajutorul lor administrarea retelei devine mai usor de realizat . Centralizarea procedurilor de adminiatrare sub controlul unui singur instrumenteste un mare castig pentru administrator. Solutia asa-numitei Console de administrare este ...

Alte referate despre: windows xp, windows, sistemul de operare windows

Windows Millenium

Windows Millenium este un sistem de operare nişă între Windows 98 S.E. şi Windows 2000. Windows Millenium preia numeroase caracteristici de la Windows 2000. „Instalarea” pe curat a Windows-ului Millenium durează aproximativ cât a Windows 98 S.E., între 30¬-60 minute. Windows Millenium detectează automat componentele hardware şi instaleză driverile specifice fiecărei componente.

Alte referate despre: windows millenium, download windows millenium, instalare windows millenium

Windows - Administrarea sistemului

Mutarea unui fişier dintr-un dosar în altul
1. Executaţi clic dreapta pe pictograma fişierului. Alegeţi opţiunea Cut. Pictograma fişierului va deveni semitransparentă, semnificând că fişierul a fost decupat din dosar.
2. Afişaţi într-o fereastră discul C.
3. Indicaţi pictograma Dosar 2 şi executaţi clic dreapta. Din meniul de comenzi rapide alegeţi opţiunea Paste.
4. Observaţi conţinutul directoarelor Dosar 1 şi Dosar 2.

Alte referate despre: sistemul de operare windows administrarea fisierelor, administrarea sistemului linux, administrarea sistemului de fisiere si directoare

Instalarea Sistemului de Operare Windows

Utilizatorul care doreste sa instaleze pe un calculator sistemul de operare Windows’ 98 trebuie sa verifice daca configuratia sistemului de calcul raspunde cerintelor minime urmatoare: microprocesor 486 dx 66 MZH; memorie interna 16 MB. Unitate de compact disc; spatiu liber pe hard-disc 250 MB; monitor SUPER VGA si placa video cu o rezolutie 800 x 600; modem sau fax-modem, iar pentru utilizarea efectelor sonore trebuie sa existe in configuratie o placa de sunet si boxe audio.

Alte referate despre: instalarea sistemului de operare windows xp, instalarea sistemului de operare windows, instalarea sistemului de operare windows vista

Sistemul de operare Windows'98

-in fereastra de dialog Create Shortcut scriem denumirea aplicatiei sau actionam butonul Browse pentru a alege in lista denumirea data;
-actionam butonul Open (in cazul in care denumirea programului se afla intr-o mapa, o alegem din lista);
-actionam butonul Next si in fereastra de dialog actionam Select Pro-gram Folder pentru a alege denumirea mapei;
-actionam Next, lasam denumirea implicita sau schimbam denumirea, apoi actionam butonul Finish si OK.

Alte referate despre: sistemul de operare windows xp, sistemul de operare windows referat, sisteme de operare windows

Caracteristicile sistemului de operare Windows XP Profesional

Pentru ca fiecare dintre acestia sa utilizeze serverul la o capacitate de lucru care sa le permita administrarea propriilor directoare, programe (procese) sau resurse fizice sunt create partajari administrative. Acestea permit accesarea resurselor administrative in functie de drepturile fiecarui utilizator, respectand setarile de acces, care il limiteaza la nivelul unui utilizator sau unui grup. Group Policy. Termenul defineste un mod de configurare al mediului de lucru al utilizatorilor de catre administratorii domeniului si un mijloc de a administra politicile de securitate inglobate in sistemul de operare. Se pot astfel seta diverse configuratii ale desktopului sau meniului de start diversilor utilzatori sau grupuri de utilizatori, accesul la programe sau la fisiere.

Alte referate despre: caracteristicile sistemului de operare windows xp profesional, caracteristicile sistemului de operare windows profesional, caracteristicile sistemului de operare windows

Interfata Windows

Fiecare icon are o anumita fata care il deosebeste de celelalte programe. Aceasta fata insa, poate fi schimbata de catre utilizator.
Windows lucreaza cu ferestre, care arata continutul directorului deschis. O fereastra poate fi inchisa, minimalizata si modificata prin functia Resize.

Alte referate despre: interfata windows, interfata windows xp, download interfata windows xp

Cerinte minime la instalarea unui sistem de operare

Windows 3.0 este un sistem de operare elaborat de compania Microsoft Windows, lansat la 22 mai 1990. A devenit prima versiune de Windows pe scara larga de succes si un concurent real pentru Apple Macintosh. Oficial, a fost lansat la data de 22 mai 1990. Windows 3.0 a fost un sistem de operare foarte popular dupa MS-DOS, multi de utilizatori trecind la acest sistem de operare din motivul ca avea interfata de utilizator realizata pe structuri, modul de 16 culori VGA, aparitia redactorului de texte Notepad si unele jocuri simple(Solitaire).

Alte referate despre: instalarea unui sistem de operare, instalarea unui sistem de operare referat, cerinte minime jocul harry potter si piatra filozofala

Windows NT

Windows NT a fost primul sistem de operare Windows care combina suportul pentru aplicatii de nivel inalt client/server cu aplicatii de interes personal cu productivitate ridicata.

Alte referate despre: windows xp vs windows vista, referat windows, windows 7

Sistemul de operare MS-DOS

.Bat – Fişier batch, cu comenzi indirecte
.Bmp – Înseamnă bitmap, adică o hartă de puncte. Este un fişier grafic.
.Com – Fişier direct executabil
.Exe – Fişier direct executabil
.Gif – Fişier grafic
.Jpg – Jpeg. Fişier grafic

Alte referate despre: sistemul de operare ms-dos, sistemul de operare ms dos, sistem de operare ms-dos

Sisteme de operare

Programe specifice controlului si functionarii componentelor periferice existente in configuratia calculatorului.Programe pentru gestionarea datelor si programelor care intra in prelucrare.Programe pentru interfata cu utilizatorul.

Alte referate despre: sisteme de operare, sisteme de operare referat, referat sisteme de operare

Proiectarea si analiza sistemelor de operare

Pentru salvarea datelor atunci cand se intrerupe alimentarea sau pentru pastrare de lunga durata, datele sunt stocate in memoria secundara, care le retine oricat de mult timp. Dispozitivele cele mai obisnuite de introducere a datelor sunt tastatura si mouse-ul, iar dispozitivul de iesire cel mai utilizat este monitorul. Procesorul si memoria operativa formeaza nucleul calculatorului, toate celelalte dispozitive fiind cunoscute sub denumirea de periferie (dispozitive periferice).

Alte referate despre: analiza sistemelor de operare in retea, analiza sistemelor de operare, referat analiza sistemelor de operare de retea

Sisteme de operare pe PC

Un sistem de operare constã într-un ansamblu de proceduri manuale şi module de programe de sistem, care administreazã resursele sistemului de calcul, asigurã utilizarea eficientã în comun a acestor resurse şi oferã utilizatorului o interfaţã cât mai comodã pentru utilizarea sistemului de calcul.

Alte referate despre: tipuri de sisteme de operare, sisteme de operare in retea, sisteme de operare linux

Sistemul de operare al unui PC

Se poate aprecia cã un sistem de operare acţioneazã ca o interfaţã între componenta hardware a unui sistem de calcul şi utilizator sau programele de aplicaţie.

Alte referate despre: sistem de operare, sistemul de operare, sistem de operare linux
Referate afisate : 19
Medie note: 7.98 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.