Sistemul informational al managementului

Sistemul informational al managementului

Sistemul informational al managementului
In general, informatia rezultata in procesul cunoasterii este privita ca o cunostinta, o reflectare a realitatii in cunostinta umana.
Pentru a fi eficienta , informatia trebuie sa fie fundamentata stiintific , sa fie oportuna, sa fie captata la timp si de cine trebuie, fiind clara si nu contradictorie.

Sistemul informational al managementului
Informatia este „singele care iriga’’, asigurind robustetea organizatiei. Asa cum sistemul circulator este dispus intr-o simetrie perfecta fata de scheletul uman, sistemul informational se pliaza pe structura organizatorica cu puncte nodale din care se ramifica sau in care se concentreaza informatia potrivit cerintelor exprimate de centrii decizionali ai organizatiei. Din aceasta cauza parametrii organizarii functionale se afla in strinsa legatura cu structura organizatorica.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 45kb
Downloads: 4196
Materia: Economie

Caracterizarea sistemului informational contabil

Caracterizarea sistemului informational contabil
Analiza sistemului informaţional existent la Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA Galaţi a fost necesară pentru a fundamenta direcţiile de perfecţionare şi modernizare ale acestuia, şi de asemenea pentru a satisface toate cerinţele informaţionale ale conducerii companiei şi ale structurilor funcţionale ale acesteia.

Alte referate despre: rolul sistemului informational contabil, auditul sistemului informational contabil, sistemului informational contabil

Dezvoltarea managementului la S.C

Dezvoltarea managementului la S.C
Obiectul contabilitatii patrimoniului il reprezinta reflectarea in expresie baneasca a bunurilor mobile si imobile, inclusiv solul, bogatiile naturale si alte bunuri cu potential economic, disponibilitatile banesti, titluri de valoare, drepturile si obligatiile persoanelor prevazute la articolul 1, precum miscarile si modificarile intervenite in urma operatiunilor patrimoniale efectuate, cheltuielile, veniturile si resursele obtinute de acestea.

Alte referate despre: dezvoltarea managementului, dezvoltarea managementului modern, dezvoltarea managementului calitatii

Management general

1.3. Management – ştiinţă sau artă ?
În general, ştiinţa reprezintă o cunoaştere sistematică a lumii. Această sistematizare cumulativă de cunoştinţe şi experienţă a condus în toate domeniile la apariţia, formularea şi consolidarea ştiinţei. Sistematizarea ştiinţifică induce coerenţa, rigoarea şi structura, asigurând astfel o comunicare mai bună.
Există astăzi o serie de criterii care permit recunoaşterea unui ansamblu de cunoştinţe ca fiind (definind) o ştiinţă. Un prim criteriu constă în posibilitatea măsurării. Astfel, este suficient să ne gândim că obiectivele stabilite prin exercitarea funcţiei de prevedere a managementului, pot şi trebuie să fie măsurate, dimensionate, pentru a accepta introducerea coerenţei, rigorii şi structurii în domeniul managementului. O colecţie de cifre nu este însă suficientă pentru a se afirma că un anumit conducător desfăşoară o activitate ştiinţifică. ...

Alte referate despre: management general, managementul general, referat management general

Sistemul informational al managementului

Procesul managerial este înţeles, în primul rînd,ca un proces de folosire a informaţiei, actul conducerii reaiizîndu-se în cadrul ciclului:
INFORMAŢIE —> DECIZIE —> ACŢIUNE
Momentul central al acestui proces îl reprezintă luarea deciziei. Adoptarea acesteia generează informaţia decizională care, transmisă la executanţi, se traduce în acţiuni de producţie propriu-zisă.

Alte referate despre: sistemul informational al managementului, sistemul informational al managementului agricol, asigurarea informationala a managementului

Sisteme Informationale

Domenii si activitati in cadrul sistemelor informatice sunt:
1.Planificarea tehnico-economica –activitati-: -elaborarea planului annual; - defalcarea planului pe trimestre luni si unitati componente; -urmarirea modului de realiz al planului;

2.Pregatirea tehnica a productiei –activitati-: -elaborarea planului; - elab si actualizarea fiselor tehnologice; -calculul loturilor optime; -calculul consunurilor specifice de materii prime, materiale; -urmarirea si analiza planului privind introducerea progresului tehnic; -conducerea activitatii de realizare a sdv-urilor.

Alte referate despre: sisteme informationale, managementul sistemelor informationale, analiza sistemelor informationale

Implicatiile razboiului bazat pe retea in domeniul managementului

In partea teoretica vorbim despre:
1. conceptul RBD corespunde unei noi faze de dezvoltare a societati.
2 Aceasta tehnologie a RBR e disponibila doar pentru tarile care au acces la echipament de inalta tehnologie, informatii, retele si structuri necesare pentru a o folosi.
3 Caracteristicile acestui tip de razboi sunt: o durata minima de transformare a datelor in informatii; informatiile ajung in timp; complex dynamic form in the philosophy of determinism; este creat de o ecuatie neliniara in teoria haosului; extrage modelul si resursele din performanta economiei si se poate folosi doar pentru armele de inalta tehnologie.

Alte referate despre: domeniul managementului public, practica in domeniul managementului financiar contabil - referat, analiza comparativa vin domeniul managementului public si tarile ue

Sistemul decizional in perspectiva managementului sportiv

Perfectionarea managemenutului structurilor sportive, solutinarea complexa a marilor probleme economice si sociale, intreaga activitatea manageriala curenta si de perspectiva este legata intr-un fel sau altul de adoptarea si realizarea deciziilor.

Alte referate despre: sistemul decizional in perspectiva managementului sportiv, sistemul decizional in perspectiva managementului, sistemul decizional in perspectiva managrmentului sportiv

Functiile managementului firmei

In cadrul organizarii delimitam doua subdiviziuni principale.Mai intai organizarea de ansamblu a societatii comerciale sau regiei autonome concretizate in stabilirea structurii organizatorice si a sistemului informational.

Alte referate despre: functiile managementului firmei, referate functiile managementului firmei, functiile managementului firmei studiu de caz

Istoria managementului

In lumea actuala a afacerilor forta concurentiala a unei firme comerciale izvoraste din crearea sau identificarea unui sistem managerial adecvat pentru realizarea unei performante ridicate.
Tehnologia cercetarilor moderne poate fi integrata intr-un sistem ca singura cale de a face fata presiunilor exterioare ale factorilor care nu sunt sub controlul managementului. Definirea managementului nu trebuie sa inceapa cu o enumerare de diverse concepte cu ata mai mult cat originile sale sunt extrem de indepartate.

Alte referate despre: istoria managementului, istoria managementului calitatii, oameni si idei care au scris istoria managementului

Definirea managementului international - delimitari conceptuale

Managementul international este un management intercultural din cel putin doua puncte de vedere:se refera la raporturi ce se stabilesc intre tari diferite, deci, intre spatii culturale diferite;are in vedere interactiuni intre organizatii (firma, clientii, concurenta, etc) care au valori si comportamente diferite.Abordarea interculturala este o caracteristica definitorie a teoriei si practicii managementului international.Managementul international s-a conturat ca o componenta distincta a stiintei managementului. Abordarile privind managementul international sunt nuantate, diversificate.

Alte referate despre: definirea managementului international, delimitari conceptuale in cadrul managementului comercial, definirea managementului

Bazele managementului

Pentru a putea vorbi despre acestea este nevoie ca studiul managementului sa fie generalizat. Devine evident ca ridicarea calitatii predarii managementului reprezinta un obiectiv esential cat si perfectionarea metodicii acestuia. Managementul, ca stiinta, s-a cristalizat relativ recent, prin eforturile depuse de un numar mare de specialisti de pe intreg mapamondul, ca raspuns la stringentele necesitati ale practicii sociale.

Alte referate despre: bazele managementului, bazele managementului referat, referat bazele managementului

Particularitati ale managementului public

In cercetarea managementului public nu se poate face o separare intre aspectele juridice si cele manageriale, intrucat acestea nu pot fi tratate separat. Structura managementului public devine una politizata de diferite grupuri care cauta permanent reprezentare.

Alte referate despre: particularitati ale managementului public, particularitatile managementului public, particularitati ale managementului institutilor de sanatae publica

Auditul sistemului informational

In opinia lui R. Vassant, impactul noilor tehnologii asupra mediului afacerilor se manifesta in cel putin trei moduri:Au crescut posibilitatile de procurare, memorare, analiza si procesare a datelor si informatiilor. Acest lucru a dus inevitabil la cresterea eficientei procesului decizional;Tehnologia are efect asupra controlului.

Alte referate despre: auditul sistemului informational, auditul si evaluarea sistemului informational al intreprinderii, analiza sistemului informational al unei institutii
Referate afisate : 14
Medie note: 8.36 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.