Soiuri de porumb semitimpuriu

Porumbul semitimpuriu

Boabele (care conţin în medie 10% proteine 7% substanţe extractive ne azotate, 4% grăsime 2%, celuloza 1%, cenuşă 13% apă), sunt folosite cu precădere ca nutreţ concentrat în alimentaţia tuturor categoriilor de animale. Ele sunt utilizate în largă măsură şi în alimentaţia oamenilor sub forme variate (mămăliga, turtă, porumb fiert şi copt, floricele, fulgi etc,) precum şi ca materie primă pentru importante industrii (a amidonului, glucozei, alcoolului şi uleiului), de la care rămân reziduuri (tarate, turte, şroturi, borhoturi,) folosite în furajarea animalelor.

Tulpinile (coceni ) şi frunzele rămase după recoltat ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 23kb
Downloads: 14
Materia: Biologie

Soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare

Rozeta prezinta scame rare si esta de culoare verde cafenie, frunza adulta este de marimea mijlocie uniforma cu lobul terminal triunghiular cu dinti mari si margini drepte. Inflorescenta este uniaxiala, cilindroconica, floarea este hermafrodita normala, su 5-6 stamine si polen fertil. Strugurele are marimea mijlocie, forma cilindroconica sau cilindrica, butul este mijlociu ca marime de forma sferica cu pielita colorate negru intens, acoperite cu multe prune, miezule este zemos si necolorat.

Alte referate despre: soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare, soiuri de struguri pentru vinuri rosii, soiuri de strugurii pentru vinuri rosii

Procese microbiologice la fabricarea spirtului si berii

Materia prima amidonoasa (porumb, cereale, cartofi) necesita o prelucrare prealabila care consta in: macinare, zdrobire si fierbere sub presiune (0.6 Mpa /20-30 min), pentru a realiza gelatinizarea amidonului. Apoi se face racirea si urmeaza etapa de zaharificare a amidonului si obtinerea "plamezilor dulci".Hidroliza amidonului se face enzimatic, folosind enzime vegetale (diastaze) sau microbiene.

Alte referate despre: procese microbiologice la fabricarea spirtului, procesele microbiologice la fabricarea spirtului, procese microbiologice la fabricarea painii

Cereale si gastroenterologie

Se gasec de asemenea vitamina E, foarte bogat in aceasta fiind uleiul din germeni de cereale. Contin si o serie de elemente minerale, mai importante fiind fosforul(200-400mg%), potasiu(100-350mg%
magneziu(50-160mg%) si unele oligoelemente (cupru, mangan,zinc etc). Mai slab reprezentate sunt grasimile(1-89%, localizate in special in embrion.

Alte referate despre: cereale, cereale referat, referat cereale

Cerealele

Endospermul este principalul component. Se valorifica sub forma de faina si derivate din faina. Are celule mari care contin in special amidon si proteine. Este sarac in saruri minerale, vitamine si pigmenti..Compozitia chimica a cerealelor difera de la specie la specie, dar compozitia chimica optima se calculeaza pentru un continut de apa de 15%.

Alte referate despre: referat despre cereale, bursa cerealelor, despre cereale

Cultura cerealelor pe glob

In acest sens, la 7 octombrie 1997, Comisia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE ) a elaborat si discutat un proiect de recomandare si un raport asupra situatiei agricole si alimentare, pe plan mondial, in lumina deciziilor Conferintei la varf a Organizatiei Mondiale pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite, care s-a desfasurat la Roma, intre 13 si 17 noiembrie 1996.

Alte referate despre: cultura cerealelor pe glob, cultura cerealelor, cultura cerealelor in romania

Cultura porumbului

Taciune de porumbintrenoduri.Ea este groasa, plina cu maduva si se numeste cocean. Frunzele sunt mai mari si mai late decat ale graului. Florile au un singur sex si sunt situate pe aceeasi planta. Polenizarea se face cu ajutorul vantului, cu polenul adus de pe alta planta, deoarece florile nu ajung in acelasi timp la maturitate. Fructele sunt galbene si ele raman prinse pe stiuleti.

Alte referate despre: cultura porumbului, cultura porumbului referat, referat cultura porumbului

Combaterea biologica a insectelor daunatoare la porumb

In culturile de porumbi au fost utilizate efectele sterilizante ale radiatiilor ionizate sau ale unor substante chimice (chemosterilizanti, substante radiomilimetice). Initial s-a considerat ca prin copulari succesive intre indivizii sterili si naturali, sterilizarea ar putea fi anulata. Ulterior s-a ajuns la concluzia ca, prin lansarea unui evectiv de insecte sterile mult superior populatiilor naturale in care se aplica tratamentul, acest neajuns poate fi inlaturat. Aceasta metoda s-a aplicat in cazul Sfredelitorului porumbului.

Alte referate despre: combaterea chimica a insectelor daunatoare la porumb, combaterea biologica a insectelor daunatoare, combaterea biologica a insectelor daunatoare la cartof

Bursa cerealelor

Restricţionată de sistemul preţurilor agricole ale CEE, bursa de cereale din Londra şi-a pierdut în ultimul deceniu din importanţă, în prezent având mai ales o semnificaţie regională.

Alte referate despre: bursa cereale, bursa cerealelor 2009, bursa cerealelor 2010

Cultura ecologica de porumb

Cultivarea împreună cu leguminoasele pentru boabe serveşte unui scop similar iar cercetările au arătat că această practică măreşte producţia totală în comparaţie cu porumbul şi fasolea cultivate în ani separaţi, deşi producţia de porumb creşte pe seama scăderii celei de fasole.

Alte referate despre: cultura ecologica de porumb, cultura ecologica a porumbului, culturi ecologice de grau si porumb

Soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare

Strugurele are marimea mijlocie, forma cilindroconica sau cilindrica, butul este mijlociu ca marime de forma sferica cu pielita colorate negru intens, acoperite cu multe prune, miezule este zemos si necolorat.
Perioada de vegetatie este scurta de 150-160 zile si vigoarea foarte mare de acea la altoirea se evita portaltoi care amplifica si mai mult vigoare. Fertilitatea este scazuta, doar 30-40% dintre lestari sunt fertile, productivitatea este mijlocie.

Alte referate despre: referat soiuri de struguri pentru vinuri albe superioare, soiuri de struguri pentru vinuri albe, soiuri de struguri pentru vinuri

Cercetari privind comportarea unor soiuri si elite de par la atacul principalelor daunatori in bazinul pomicol Lugoj - Herindesti

Marile livezi comerciale au fost divizate in parcele mici, cu suprafete adesea de sub 1 ha, iar cei mai multi dintre noii proprietari nu poseda cunostinte in domeniul pomiculturii. O diminuare drastica a-suferit si productia de pomi altoiti, produsi in pepiniere, unde se produceau peste 10 milioane bucati anual inainte de anul 1989, iar acum se produc anual putin peste 1 milion de bucati, la specia par producandu-se anual cateva zeci de mii de bucati.

Alte referate despre: studii si cercetari privind aruncarea greutatii la juniori si seniori, cercetari privind supravietuirea statelor si comunitatilor, cercetari privind controlul calitatii mierii de albine

Canepa - Cannabis sativa o importanta planta tehnica

Canepa - Cannabis sativa o importanta planta tehnica - Seminţele de cânepă conţin: 36% ulei, 28% proteine, 14-27% extractive neazotate, 17,8-26,3% celuloză şi 2,5-6,8% cenuşă. Datorită acestei compoziţii, seminţele de cânepă pot fi utilizate pentru extragerea de ulei folosit direct în alimentaţie şi la fabricarea margarinei. Uleiul nerafinat se utilizează pentru obţinerea lacurilor, vopselelor, linoleumului, săpunului şi a pânzelor ceruite.

Alte referate despre: canepa o importanta planta tehnica, canepa cannabis sativa, canepa-cannabis sativa

Ciclul de viata la varza si cais

Fata de umiditate, caisul nu este deosebit de pretentios mai ales atunci cand este altoit pe zarzar si migdal, reusind chiar si la 500-550 mm precipitatii anuale, uniform repartizate din care cel putin 250-300 mm in perioada de vegetatie. In conditii de seceta da productii mici, fructele sunt slab suculente, sensibile la pieirea prematura. De aceea, reactioneaza bine la irigare.

Este pretentios la lumina. In conditii de lumina slaba, lastarii nu se maturaza bine, degera usor iarna, iar fructele sunt slab aromate.
Cere soluri usoare (25 - 30 % argila), permeabile, calde, cu apa freatica la 2.5-3 m. Iata de ce trebuie sa plantam caisii in cel mai favorabil loc din gradina, feriti de curenti, vanturi reci, brume. Sudul tarii si partial partea de vest sunt zone favorabile pentru cais.
Cele mai bune soiuri sunt: Mari de Cenad, Rozal, Mamaia, Selena, Venus, Litoral, Umberto.

Alte referate despre: ciclul de viata la varza sau cais, ciclul de viata la varza si cais, ciclul de viata la varza

Legumicultura - prezentare generala

Zonarea culturilor de legume in Romania
ZONA a I-a - caracterizata prin temperaturi medii de 10-11°C, precipitatii intre 400-500 mm anual si umiditatea relativa a aerului de 30-60%.
Tipuri de sol: brun de stepa, cernoziom castaniu si ciocolatiu. Astfel de soluri se intalnesc in sudul tarii si in Campia de vest.Pentru cultura legumelor sunt neceare irigatiile.

Alte referate despre: legumicutura in moldoma, spatii moderne de producere a rasadurilor legumicutura

Infiintarea unei plantatii de mar in sistem intensiv pe o suprafata de 2,5 ha in conditiile zonei Resita

In funcţie de vigoarea, precocitatea, productivitatea şi alte caracteristici biologice pe cure le imprimă soiurilor altoite, portaltoii vegetativi se clasifică în 6 grupe, de la vigoare foarte mare, compatibilă cu francul, până la o vigoare foarte mică (2,0-2,5m). Această clasificare are o importanţă mai mult istorică (teoretică), întrucât în ultimii 10-15 ani se utilizează numai portaltoi de vigoare mică, foarte mică, eventual submijlocie.

Alte referate despre: infiintarea unei plantatii de mar in sistem intensiv, infiintarea unei plantatii de prun, infiintarea unei plantatii pomicole

Cultura tomatelor

Fata de lumina sunt,de asemenea,pretentioase.Insuficienta lumini duce la alungirea rasadului,iar in perioada de fructificare,la caderea florilor. Au cerinte moderate fata de apa.Umiditatea optima in primele faze de vegetatie este de65-70%,iar la fructificare de 75-80% din capacitatea de camp a solului.Culturile infiitate prin rasad se iriga mai abundent decat cele semanate direct in camp,care au o inradacinare mai profunda.Umiditatea atmosferica trebuie sa fie de 55-60%,daca este mai ridicata,plantele se inbolnavesc usor.

Alte referate despre: cultura tomatelor, cultura tomatelor in camp, cultura tomatelor in solarii
Referate afisate : 17
Medie note: 8.05 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.