Spalare bani

Spalarea banilor

Spalarea banilor
Problema spălării banilor a fost abordată,în mod organizat,în conţinutul Convenţiei Naţiunilor Unite împotriva traficului ilicit de stupefiante şi substanţe psihotrope,care a fost adoptată la data de 20 decembrie 1988, la Viena,în contextul sensibilizării comunităţii internaţionale pentru combaterea traficului de droguri . Părţile semnatare acestei convenţii,fiind conştiente că traficul ilicit reprezintă o sursă de câştiguri financiare considerabile,care permit organizaţiilor criminale transnaţionale să penetreze şi să corupă structurile de stat,activităţile comerciale şi financiare legitime,cât şi societatea la toate nivelurile sale,au adoptat primele măsuri de împiedicare a acţiunilor de reciclare a fondurilor provenite din comerţul cu droguri. În foarte scurt timp,sursele de bani murdari,la fel şi posibilităţile ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 77kb
Downloads: 4595
Materia: Drept

Conventia europena relativa la spalarea, depistarea, sesizarea si confiscarea produselor crimei

De aceea Conventia privind spalarea banilor completeaza cadrul juridic
existent privind cooperaea în vedrea localizarii averilor dobândite în mod ilicit. Conventia privind spalarea banilor este deschisa semnarii sale si de catre state neeuropene(Australia, SUA, si Canada fiind deja reprezentante ale lucrarilor Comitetului care a elaborat acest instrument juridic).

Alte referate despre: conventiile europene relative la infractiunile rutiere, conventiile europeane relative la infractiunile rutiere, administratia europena-relatii publice si protocol

Spaga si falsificarea banilor

In Romania, economia neagra, nefiscalizata a ajuns sa reprezinte intre 25% si 34% din PIB, iar prin sustragerea contribuabililor de la plata taxelor si a impozitelor, bugetul de stat este pagubit anual cu cel putin 8-9 miliarde de euro, suma echivalenta cu intreg deficitul bugetar inregistrat anul trecut.

Alte referate despre: falsificarea banilor, falsificarea banilor referat, falsificat bani

Bani in miscare sau banii care nu se vad

Peste 55% din utilizatorii de carduri au mai putin de 35 de ani si persoanele cu studii superioare au o pondere mai mare in rândul utilizatorilor de carduri fata de cea pe care o au in populatia Bucurestiului (35% fata de 21%). Chiar daca segmentarea dupa criteriul venitului personal net al respondentilor este mai putin concludenta din cauza nivelului inalt al nonraspunsurilor, se poate totusi observa ca veniturile a doua treimi din cei ce le declara sunt situate in intervalul 1.5-6 milioane de lei.

Alte referate despre: banii in miscare sau banii care nu se vad, bani in miscare sau bani care nu se vad, banii electronici sau banii care nu se vad

Politici monetare

Printre obiectivele cele mai frecvent întâlnite mentionãm creşterea economicã în ritmuri înalte, în conditiile unei folosiri depline a fortei de muncã şi a stabilitãţii preţurilor şi a comerţului exterior.
Acest obiectiv de fapt este un optimum în înfãptuirea cãruia se întâmpinã dificultãti, adesea insolubile.

Alte referate despre: politici monetare, instrumentele politicii monetare, obiectivele politicii monetare

Cum ne afecteaza leul greu

Grafica şi culorile noilor bancnote vor fi asemănătoare cu ale celor vechi corespunzătoare şi vor fi tipărite tot pe polimer, deoarece au o securitate crescută, rezistenţă în circulaţie, se pot procesa mai bine, sunt mai curate şi se pot recicla. Bancnotele noi, însă, vor fi mai mici, identice cu bancnotele corespondente în euro, ceea ce va permite băncilor să nu mai modifice bancomatele la momentul trecerii la euro, pentru perioada 2012 - 2014.

Alte referate despre: leul greu, efecte ale leului greu, efecte ale leului greu asupra sistemului bancar romanesc

Spalarea banilor murdari

Integrarea. Prin intermediul ei profiturile reciclate sunt plasate în economia reală legitimă iar rezultatele obţinute din activităţi ilegale sunt legale. Profiturile au o acoperire legală iar reciclatorul le poate folosi achiziţionând bunuri la vedere.

Alte referate despre: spalarea banilor murdari, spalarea banilor, spalarea banilor referat

Banii

3. Ca mijloc de plata, banii servesc pentru achitarea unor datorii, pentru plata impozitelor, a taxelor si altor obligatii. Aceasta functie a determinat aparitia banilor de credit. Semnul ei distinctiv consta in faptul ca marfa sau serviciul incep sa fie consumate inainte de achitarea pretului ( se lucreaza o jumatate de luna si apoi se plateste chenzina, se cumpara un bun de folosinta indelingata si apoi se achita ratele, se contracteaza un imprumut si ulterior se plateste diurna).

Alte referate despre: banii, punguta cu doi bani, spalare de bani

Spalarea Banilor

Ca urmare, orice fals în înscrisuri se prezinta ca o infractiune de sine statatoare, pentru care agentul raspunde separat, iar nu ca o modalitate a elementului material al altei infractiuni (în cazul de fata, al infractiunii de spalare a banilor care, în aceste conditii, ar trebui, probabil, sa fie analizata ca o infractiune complexa, care absoarbe infractiunea de fals). Si apoi, rationând astfel, ar însemna ca, atunci când falsul în înscrisuri se comite în scop de autofavorizare, agentul sa fie exonerat de raspundere, având în vedere regula (principiul) ca autofavorizarea nu se pedepseste.

Alte referate despre: spalare bani, referat spalarea banilor, referate spalarea banilor

Casa Baniei

After 1948, the building came back to the Metropolitan Church of Oltenia, becoming housing for staff and storage for hymns. Since 1966, the ancient monument of architecture to this day hosts Brancoveanu Department of Ethnography Museum of Oltenia.

Alte referate despre: casa baniei, casa baniei referat engleza, traduceri casa baniei din engleza in romana

Cars should be banned from the city

So, in conclusion I know that cars should have their rights in our lives, but I think that we should fight against pollution and I do not agree that people try to make more space for the cars.

Alte referate despre: cars should be banned from the city center, cars should be banned from the city centre, referat cars should be banned from the city centre

Geneza, evolutia si functiile banilor

Ei au apărut spontan în urma unui lung proces istoric de dezvoltare a schimbului. Alţi specialişti consideră banii a fi rodul unei convenţii la care oamenii ar fi ajuns pentru a uşura schimbul, sau ar fi o ficţiune juridică, respectiv o creaţie a ordinii de drept. " Banii sunt o convenţie socială artificială . . . de îndată ce bunurile pot fi cumpărate sau vândute pe un lucru dat, publicul va consimţi să se folosească de el pentru cumpărăturile şi vânzările sale. Oricât ar fi de paradoxal sau nu, banii sunt acceptaţi sau nu . . .pentru că ei sunt acceptaţi." (Paul A. Samuelson )

Alte referate despre: geneza evolutia si functiile banilor, banii - geneza evolutia si functiile banilor, geneza economiei de schimb originea evolutia si functiile banilor

Despre bani

Concluzia este ca, mai intii trebuie sa va transformati voi insiva pentru a ajunge sa va serviti de bani, si de tot ceea ce posedati, numai in scopul elevarii voastre si binelui umanitatii. In ziua cind veti reusi, chiar daca sunteti bogat, nu veti mai fi doborit: veti realiza numai operele sublime dupa care sufletul vostru rivnea de multa vreme.

Alte referate despre: alexandru mitru banul muncit, text argumentativ despre valoarea banului, bani

Banii sunt pentru economie ceea ce limbajul este pentru comunicare

Exista desigur o ordine spontana, in crearea banilor.Este ciudat sa intrebam cine a creat banii? Sau cine a creat limbajul? Acestea nu sunt intrebari la care sa se raspunda de exempu: Cristina, sau George. Nu, cum spuneam, aceste doua concepte sunt rodul multor generatii, si poate , acesta este una dintre asemanarile care le apropie.

Alte referate despre: banii sunt pentru o economie ceea ce limbajul este pentru comunicare, banii sunt sangele care iriga economia, bani sunt sangele care iriga economia

Moara cu noroc

Treptat , treptat,in relatiile cu Lica, Ana este lipsita tot mai mult de stapanirea de sine. La inceput, and Ghita o indeamnasa joace cu Lica isi calca pe inima si-i face pe plac. Mai apoi simte tragere de inima pentru el si nu se sfieste sa-i spuna admirativ : « Tu esti om Lica iar Ghita e o femeie in haine barbatesti ». dupa ce devine adultera, demnitatea de sotie si de mama disparandu-i complet, ilimplora pe Lica sa o ia cu el, iar acesta o respinge si o da la o parte cam in sila. Atunci are loc prabusirea Anei.

Alte referate despre: moara cu noroc, moara cu noroc rezumat, rezumat moara cu noroc

Reglementarile prudentiale si strategiile ban

Reglementările prudenţiale şi strategiile bancare
Concurenţa sporită dintre bănci şi alte instituţii financiare a conferit o importanţă sporită rentabilităţii în cadrul politicii de gestionare a băncilor şi a perspectivelor lor de dezvoltare. Identificarea “centrelor de profit” a permis o mai bună gestionare şi coordonare a rentabilităţii, iar în cadrul politicii de creditare, băncile au trebuit să-şi flexibilizeze activitatea în scopul ameliorării rentabilităţii şi a securităţii. Crizele manifestate la sfârşitul anilor ’80, ca urmare a riscurilor imobiliare au impus insituţiilor de credit o anumită orientare spre calitatea creanţelor bancare, prin metoda previzionării creanţelor riscante, care reprezintă, pentru bancă, costul reducerii sau al anulării riscurilor.

Alte referate despre: reglementari prudentiale si strategii bancare, supravegherea prudentiala si spalarea banilor, decizii si reglementari de prudentialitate bancara

Inflatia in Romania

1.2. Scurt istoric al fenomenului inflationist
Termen larg folosit pretutindeni, inflatia continua sa ramana insuficient conturata. Fiind, inainte de toate un proces monetar, precizarea naturii inflatiei se poate face in corelatie cu formele istorice pe care le-au imbracat banii.

Initial s-a manifestat sub forma dezvoltarii mascate a monedelor din metale pretioase, acest proces fiind cunoscut in prezent sub denumirea de inflatie monetaro-baneasca. Elementele definitorii ale acestei inflatii sunt: separarea continutului nominal al monedelor metalice (mai mare) de continutul lor real (mai mic); transformarea existentei - aur a monedei in aparenta - aur; aglomerarea circulatiei cu monede ieftine fara valoare deplina; scaderea puterei de cumparare a monedelor falsificate.

Inflatia banilor de hartie convertibili in aur a fost cea de a doua forma de inflatie. In perioada formarii economiei de piata in Europa, tinerele state au fost preocupate de lichidarea haosului monetar specific ...

Alte referate despre: inflatia, inflatia in romania, inflatia referat

Negocierea

Arta de a te înţelege cu partenerul de schimb, evitând conflictele şi represaliile, ar putea purta numele de negociere. Pentru aceasta, nu-i destul ca partenerul să gândească şi să simtă ca tine, mai trebuie ca şi tu să gândeşti şi să simţi ca el.Poţi negocia cu nevasta lista invitaţilor de sâmbătă seara. Poţi negocia cu amicii asupra celui care va plăti nota, la restaurant. Poţi negocia cu şeful o majorare de salariu. Poţi negocia cu teroriştii, care au sechestrat pasagerii unui avion, asupra condiţiilor eliberării lor.

Alte referate despre: negocierea, comunicare si negociere in afaceri, negocierea in afaceri
Referate afisate : 18
Medie note: 8.11 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.