Spalarea banilor referat

Spalarea banilor

Spalarea banilor
Noul mileniu a adus nu doar o accentuata globalizare a pietelor lumii dar si o adancire fara precedent a interdependentelor existente intre economiile nationale. Evident, aceste procese au favorizat dezvoltarea economiei mondiale dar si a crimei organizate transnationale si terorismului. Cresterea neincetata a volumului capitalurilor obtinute in urma activitatilor specifice crimei organizate a determinat o crestere a necesitatii reciclarii acestor fonduri astfel incat s-a ajuns la situatia ingrijoratoare ca liderii lumii interlope si operatorii implicati in spalare de bani sa poata controla si influenta in unele tari ale lumii sectoare importante din economie, finante, politica si administratie.
Spalarea bani
lor

Nivel: Facultate
Dimensiune: 77kb
Downloads: 4595
Materia: Drept

Conventia europena relativa la spalarea, depistarea, sesizarea si confiscarea produselor crimei

Exemple: Conventia de la Sanhai (1909), Co. de la New York (1953) Co. unica asupra stupefiantelor, Protocolul de la Geneva din 1972, Co. de la Viena asupra psihotopurilor din 1971, Conventia de la Viena din 1988 a ONU, Protocolul 2 la CPIP, referitoare la responsabilitatea persoanelor juridice morale si la spalarea banilor (UE).

Alte referate despre: conventiile europene relative la infractiunile rutiere, conventiile europeane relative la infractiunile rutiere, administratia europena-relatii publice si protocol

Politici monetare

În primul rând şi la modul general, politica monetarã înseamnã a cunoaşte posibilitãţile de a actiona prin monedã asupra monedei.
În epoca contemporanã s-a renuntat de mult la conceptul de neutralitate monetarã care în trecut, ascundea, ca un voal, esenta relatiilor monetare, astfel cã, acum, politica monetarã este recunoscutã ca o componentã esentialã a politicii economice.

Alte referate despre: politici monetare, instrumentele politicii monetare, obiectivele politicii monetare

Cum ne afecteaza leul greu

De la 1 iulie 2005, noile bancnote vor exprima valori de un leu (10.000 lei vechi), 5 lei (50.000 lei vechi), 10 lei (100.000 lei vechi), 50 lei (500.000 lei vechi), 100 lei (1.000.000 lei vechi) si 500 de lei (echivalentul a 5.000.000 lei). Diviziunile leului greu vor fi un ban (100 lei vechi), cinci bani (500 lei vechi), 10 bani (1000 de lei vechi) şi 50 de bani (5000 lei vechi).

Alte referate despre: leul greu, efecte ale leului greu, efecte ale leului greu asupra sistemului bancar romanesc

Spalarea banilor murdari

Plasarea presupune deplasarea fizică a profiturilor în numerar, necesară pentru evitarea controlului de către organele legii; reprezintă „scăparea", la propriu, de numerar şi îndepărtarea fizică a veniturilor iniţiale derivate din activitatea ilegală. Este cea mai vulnerabilă etapă a spălării banilor deoarece implică colectarea şi manevrarea unei mari cantităţi de numerar.

Alte referate despre: spalarea banilor murdari, spalarea banilor, spalarea banilor referat

Banii

Monedele au inlocuit la inceput cambiile ( emise de particulari) depuse la bancile comerciale pentru scontare. Faptul ca banii nu pot fi creati, la dorinta, de catre persoane private sau agenti economici si ca exista in cantitati limitate ii incadreaza in categoria bunurilor economice rare. In zilele noastre, banii se prezinta sub urmatoarele forme: * Hartia- moneda de diferite cupiuri ( valori nominale) * Moneda divizionara metalica ( pentru operatiuni de mica dimensiune); * banii de depozit sau de cont, adica disponibilitatile aflate in conturile bancare ale diferitelor persoane sau agenti economici. Aceste disponibilitati apar prin depunerea de catre anumite persoane sau firme a unor bunuri, devize, numerar la banci sau alte institutii financiare. Depozitele respective pot fi: 1. la vedere, in situatia in care proprietarul depozitului il ...

Alte referate despre: banii, punguta cu doi bani, spalare de bani

Spalarea Banilor

Ca urmare, orice fals în înscrisuri se prezinta ca o infractiune de sine statatoare, pentru care agentul raspunde separat, iar nu ca o modalitate a elementului material al altei infractiuni (în cazul de fata, al infractiunii de spalare a banilor care, în aceste conditii, ar trebui, probabil, sa fie analizata ca o infractiune complexa, care absoarbe infractiunea de fals). Si apoi, rationând astfel, ar însemna ca, atunci când falsul în înscrisuri se comite în scop de autofavorizare, agentul sa fie exonerat de raspundere, având în vedere regula (principiul) ca autofavorizarea nu se pedepseste.

Alte referate despre: spalare bani, referat spalarea banilor, referate spalarea banilor

Casa Baniei

Became state property, Casa Baniei worked for different institutions: school clerk, Court Craiova, between 1896 - 1914, College of teacher (1914 - 1924); School Brothers Buzesti - secondary school classes Theological Seminary; State Archives - for a short period, and from 1933 until 1948, became the seat of the Museum of Oltenia.

Alte referate despre: casa baniei, casa baniei referat engleza, casa baniei engleza

Tema banului intr-un text narativ Enigma Otiliei de George Calinescu

Aparut in 1938, romanul ilustreaza cu precadere programul estetic al lui Calinescu. In conceptia criticului, un roman este viabil in masura in care aduce existenta unei lumi de tipuri. In spirit clasicist, el pledeaza pentru cautarea permanentelor, pentru fixarea universalului si creeaza un roman pentru care alege deliberat formula balzaciana. El reface clasicismul in sensul ca deplaseaza elementele de viziune si de structura spre modernitate.

Alte referate despre: tema banului intr-un text narativ, tema familiei intr-un text narativ, tema iubirii intr-un text narativ

Geneza, evolutia si functiile banilor

Principala întrebare care şi-o pun specialişti este legată de natura banilor. Ei se întreabă ce sunt banii? Acestei întrebări i s-au dat mai multe răspunsuri. Clasicii economiei politice au demonstrat că banii nu sunt altceva decât o marfă. Aceasta deoarece banii nu fac altceva decât să îndeplinească un rol, respectiv ei sunt un echivalent general al valorii tuturor mărfurilor şi un instrument de schimb.

Alte referate despre: geneza evolutia si functiile banilor, banii - geneza evolutia si functiile banilor, geneza economiei de schimb originea evolutia si functiile banilor

Despre bani

Banul nu este cauza tuturor crimelor asa cum se crede in general, Banul nu este decit un mijloc, un instrument. Numai omul, prin felul lui de a-si satisface dorintele, de regula pe socoteala altora, face sa apara intrigile, luptele, crimele. Eliminati banul, puneti orice moneda in loc, si atit timp cit omul este stapinit de slabiciuni, de dorinte inferioare, de pasiuni, el se va gasi in fata acelorasi probleme.Deci nu banul este vinovat, ci omul care nu este luminat si care nu stie cum sa se serveasca de el, pentru ce motiv si in ce scop. Banul, in sine, nu este nici bun, nici rau, este neutru.

Alte referate despre: alexandru mitru banul muncit, text argumentativ despre valoarea banului, bani

Banii intr-o societate libera

In realitate, schimbul a fost facut doar pentru ca fiecare participant aprecia cele doua produse in ordine diferita.De ce este schimbul atat de raspandit printre oameni? In ultima instanta, datorita marii diversitati a naturii: diversitatea persoanelor umane si diversitatea amplasarii resurselor naturale. Fiecare persoana are o gama diferita de calitati si aptitudini si fiecare bucata de pamant are caracteristicile sale unice, resursele sale deosebite.

Alte referate despre: comportamentul consumatorului intr-o societate libera, tema banului intr o opera, scopul regulilor intr-o societate

Banii sunt pentru economie ceea ce limbajul este pentru comunicare

Ce ar fi o comunicare fara limbaj? Sau mai bine spus, ar mai exista o comunicare in aceste conditii? Raspunsul meu este desigur nu. Este relativ simplu sa ne imaginam cum am putea sa ne intelegem, fara un mijloc comun de a ne exprima gandurile si opiniile.O data cu dezvoltarea societatii , care se bazeaza pe contributia fiecaruia, apare necesitatea alcatuirii unui mijloc comun de exprimare

Alte referate despre: banii sunt pentru o economie ceea ce limbajul este pentru comunicare, banii sunt sangele care iriga economia, bani sunt sangele care iriga economia

Reglementarile prudentiale si strategiile ban

Reglementările prudenţiale şi strategiile bancare
Introducerea unei gestiuni dinamice al bilanţului a fost realizată, pentru prima dată, în SUA, în decursul anilor ’70 sub denumirea de “Assets and Liabilities Management”, şi s-a generalizat, în celelalte ţări, sub denumirea de “managementul activelor şi pasivelor”.
O asemenea modalitate de gestionare a activităţii constă în căutarea tuturor formelor de manifestare ale riscurilor, pornind de la analiza fiecărui post de bilanţ, depăşindu-se astfel, examinarea soldurilor contabile. Gestiunea activelor şi pasivelor vizează toate riscurile financiare (rata dobânzii, rata de schimb, lichiditate, risc de faliment), iar metodologia presupune parcurgerea următoarelor ...

Alte referate despre: reglementari prudentiale si strategii bancare, supravegherea prudentiala si spalarea banilor, decizii si reglementari de prudentialitate bancara

Afaceri cu banii tai si cu experienta altora

Exemplul cel mai la indemana pentru ceea ce inseamna franchising este cel al firmei McDonald's. In acest caz, informatiile care i se ofera beneficiarului sunt rezultatul unei experiente indelungate si prezinta un grad inalt de sistematizare. McDonald's are un raspuns simplu si clar pentru absolut orice problema legata de functionarea unui asemenea restaurant, de la timpul exact (in secunde!) cat trebuie prajiti cartofii, pana la fraza cu care angajatii ii intampina pe vizitatori. Aceste lucruri pot parea exagerate, dar ele nu fac decat sa contribuie la reusita "clonarii" afacerii.

Alte referate despre: plan de afaceri cu bani nerambursabili, referant asigurarea banilor si a altor valori, afaceri cu ong propriu spalare de bani

Inflatia in Romania

Scaderea puterii de cumparare a banilor aflati in circulatie antrena cresterea preturilor. Inflatia de acest gen aparea atunci cand cantitatea banilor de hartie aflata in circulatie o depasea sensibil pe cea care rezulta din raportul dintre masa de aur monetar si etalonul aur (o cantitate de aur ce era asezata la baza unei unitati banesti).

Prabusirea etalonului aur a creat premisele unei noi forme de inflatie - inflatia banilor de hartie neconvertibil in aur. Acum, existenta functionala a banilor de hartie o absoarbe pe cea materiala. Ca urmare, in conditiile cand singurele elemente de stabilitate si normalitate monetara decurg din cursul fortat al banilor si din increderea populatiei in buna lor functionare, inflatia poate sa apara ca un proces ce "iese" din cadrul normalului monetar, ce pune in evidenta un excedent de bani.

In secolul al XVI-lea, odata cu descoperirea si exploatarea resurselor americane de aur si argint, cantitati enorme de metal pretios au luat drumul ...

Alte referate despre: inflatia, inflatia in romania, inflatia referat

Bursa de valori - cotarea unei societati la bursa

Bursa de valori este una din cele mai importante institutii ale economiei de piata, un segment al pietei financiare, o piata secundara organizata, transparenta si supravegheata, pe care se încheie tranzactii referitoare la valori mobiliare, derivate ale acestora, bani.

Alte referate despre: bursa de valori - cotarea unei societati la bursa, cotarea unei societati la bursa de valori, riscurile cotari une societati la bursa
Referate afisate : 18
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.