Stilul negociatorului

Stilul negociatorului

Stilul negociatorului
2. Aspectul instrumental, activ, orientat spre soluţionarea problemelor: urmãreşte atingerea unor parametri de eficacitate şi eficienţã, este stilul în acţiune, care, în final îi conferã specificul în raport cu stilurile alternative posibile.
5.2.2. Stilul ocolitor.
Acest stil este caracterizat prin capacitatea redusã de a-şi impune interesele şi prin cooperarea redusã cu oponentul. Rãspunsul este unul de genul "ascunderea capului în nisip". Deşi evitarea poate oferi o oarecare reducere a stresului creat de rigorile conflictului, în realitate nu schimbã situaţia, aşa cã eficienţa sã este limitatã. Acest tip de reacţie este recomandabilã atunci când:
ð este vorba de ceva neînsemnat sau lipseşte informaţia;
ð oponentul este foarte puternic şi foarte ostil.

5.2.3. Stilul îndatoritor.
Semnul distinctiv al acestui stil este cooperarea cu cealaltã parte în scopul îndeplinirii dorinţelor acesteia şi nesusţinerea interesului ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 27kb
Downloads: 13
Materia: Psihologie

Comunicare - Negociere - Diplomatie

Comunicare - Negociere - Diplomatie
Cu toate acestea, contrar intenţiilor pe care le are, pe parcursul contactelor sale sociale individul va fi analizat de colectivitate, care va trage unele concluzii în funcţie de atitudinea, mentalitatea şi comportamentul emoţional al acestuia.

Alte referate despre: comunicare negociere diplomatie, referate comunicare negociere diplomatie, comunicare negociere si parteneriat in afaceri

Negocierea si negociatorul

Deoarece pe Glob toate sursele devin la un moment dat limitate, oamenii şi animalele au fost nevoiţi să înveţe să-şi procure hrana, perechea, teritoriul locuinţa folosind diverse forme de dominare şi afişare pentru a decide cine şi cât ia ce şi când poate lua. Datorită civilizaţiei care sa dezvoltat foarte repede şi oamenii şi-au dezvoltat capacitatea de a distribui hrana, teritoriul, resursele, vasta gamă de produse şi servicii prin alte metode de cât violenţa sau ameninţarea ca de exemplu negocierea.

Negocierea poate fi deschisă ca un ,,proces de rezolvare aunui conflict apărut între două sau mai multe părţi şi în care ambele îşi modifică pretenţiile pentru a ajunge la uncompromis reciproc acceptabil’’.

Negocierea poate fi definită mai concret ca fiind procesulprin care reuşim să obţinem ce vrem de la cei ce vor ceva de la noi, dar nu prin violenţă sau ameninţare ci prin procesul de negociere. ...

Alte referate despre: negocierea si negociatorul, genuri de negocieri si tipuri de negociatori, negocierea afacerii si calitatile negociatorului

Negociere in afaceri

În lumea afacerilor contemporane, negocierea şi negociatorul dobândesc o importanţă considerabilă. Niciodată în istorie, tranzacţiile comerciale nu au fost mai multe şi nu s-au purtat în valori mai mari. Pentru producător, importator sau distribuitor en-gros, un negociator bun poate face în trei ceasuri tot atât cât fac zece sau o sută de executanţi, în câteva săptămâni sau luni. Un negociator slab poate pierde la fel de mult.

Alte referate despre: comunicare si negociere in afaceri, negocierea in afaceri, negocierea in afaceri referat

Negocierea

Dacă stăpâneşti arta negocierii, ai o şansă în plus să eviţi “NU”-ul partenerului tău. Înseamnă că ştii să orientezi, să influienţezi şi să manipulezi comportamentul său pentru a-l face să spună “DA”. Reuşeşti să-l atragi în jocul de-a “Facio ut facias!”.Peste tot şi în toate timpurile, oamenii rezonabili au înţeles că nu-şi pot impune voinţa în mod unilateral şi au căutat soluţii în comun, adică soluţii negociate. Iulius Caesar sau Marco Polo, de exemplu, au fost negociatori străluciţi.

Alte referate despre: negocierea, tehnici de negociere, negociere in afaceri

Stiluri de negociere in lume

De exemplu, un detaliu despre modul în care arabii comunică unii cu alţii este acela că au contacte fizice diferite de cele ale vesticilor, cum ar fi contactul feţelor, însă negociatorii arabi devin suspicioşi în momentul în care occidentalii adoptă asemenea gesturi. Ei îi vor respecta pe ceilalţi în momentul în care şi aceştia respectă tradiţiile arabe, dar păstrându-şi propriile obiceiuri.

Alte referate despre: stiluri de negociere in lume, stiluri de negocieri in lume, stiluri de negociere in europa si lume

Comunicarea in procesul de negociere

Decizia individuala este inimaginabila in procesul managerial actual.Nimic nu poate exista in afara comunicarii dupa cum nimic nu poate exista in afara spiritului de echipa. Aptitudinile coechiperului sunt considerate a fi principalele virtuti ale omului modern.Din pacate , conditiile cumulative imperativ necesare pentru ca un grup sa devina o echipa sunt atat de restrictive , incat aceasta "echipa " este decalarata inca de specialistii americani doar o speranta greu de atins, chiar o notiune utopica.

Alte referate despre: comunicarea in procesul de negociere, comunicarea in procesul de negociere al afacerii, comunicare in procesul de negociere

Stilul lui Ioan Slavici

Stilul lui Ioan Slavici este in principal sobru, de un anticalofilism inconfundabil si de o mare precizie si plasticitate.
Temele specifice : patima banului, dragostea, transformarea (evolutia) omului

Alte referate despre: stilul lui ioan slavici, stilul autorului ioan slavici, oralitatea stilului lui ioan slavici

Stilul bizantin

Poarta centrala era rezervata împaratului si suitei sale. Din aceasta prima galerie, alte 5 porţi duc intr-un al doilea nartex din care, prin alte 9 porţi, se ajunge in nava centrala, un imens patrulater cu laturile de 77, respectiv 71,7, metri. Deasupra navei centrale se înalţă gigantica si totuşi maiestuoasa cupola principala de căramidă de 33 de metri in diametru, la o înălţime de 56 de metri fata de sol. Ea se sprijină pe doua cupole mici si doua semicupole care distribuie greutatea pe patru contraforti imenşi. Pentru iluminarea interiorului, in baza cupolei s-au aplicat 40 de ferestre.

Alte referate despre: stilul bizantin, stil bizantin, stilul bizantin referat

Figuri de stil

Figuri de stil - Epitet – este cuvantul adaugat unui substantiv , verbpentru al clasifica estetic . Exprima o insusire a obiectului pe care il pune intr-o lumina noua impresionand cititorul .„ Mii de coifuri lucitoare , mii de capete pletoase ...”

Alte referate despre: figuri de stil, figurile de stil, luceafarul-figuri de stil

Stilul gotic

Pictura In secolul XV se realizeaza lucrari extraordinare, precum Pieta de la Villeneuve –les-Avignon. In multe domenii tehnicile devin mai complicate, cum se remarca si la tapiserii care sunt acum fine si gratioase, precum "Doamna cu licornul " (tapiserie de lana si matase) care se afla in prezent la Muzeul Cluny din Paris. In Romania stilul gotic a patruns catre mijlocul secolului XIII.

Alte referate despre: stilul gotic, stilul gotic referat, referat stilul gotic

In dulcele stil clasic

A doua secventa e un moment de maxima tensiune lirica: eul poetic zareste "o secunda" pasul de domnisoara. Clipa e comunicata prin repetitie: "O secunda, o secunda/ Eu l-am fost zarit in unda".

Alte referate despre: in dulcele stil clasic, in dulcele stil clasic comentariu, in dulcele stil clasic arta poetica

Stilul didactic modern in predarea geografiei

Elevul trebuie sa fie partenerul profesorului in procesul de investigare a realitatii si este evident deci, ca acest tandem nu poate functiona daca metodele de predare folosite nu sunt acordate cu metodele de invatare ale elevului. Astfel, profesorul trebuie sa isi cunoasca foarte bine colectivul cu care lucreza si pe fiecare elev in parte, pentru a stimula exact elementele care necesita respectiva interventie, in masura adecvata. Intelegandu-si propriul stil de invatare si predare, profesorul face primul pas spre realizarea faptului ca, nu toti elevii invata ca el si ca unele probleme apar din cauza nepotrivirii stilului de predare cu stilul de invatare al elevilor carora se adreseaza.

Alte referate despre: stilul didactic modern in predarea geografiei, stilul didactic modern in predarea administratiei publice, stilul didactic modern in predarea istoriei

Stilul romanic

Biserici in stil romanic se intalnesc din vestul Europei, din Spania pana in est, in Romania, Polonia si pana in nordul Europei, aflandu-se si in Siria si Palestina. Raspandirea acestor biserici pe o arie larga demonstreaza larga circulatie a ideilor calugarilor. Planul bisericii romanice continua linia planului basilica, evoluand prin urmatoarele caracteristici: nivelul arcadelor care despart spatiile navei centrale si navelor laterale, nivelul tribunei si nivelul ferestrelor.

Alte referate despre: stilul romanic, stilul rococo, tudor arghezi figuri de stil

In dulcele stil clasic

Poezia face parte din volumul "In dulcele stil clasic" aparut in 1970 si reprezinta trecerea la etapacreatiei de maturitate. Aceasta coordonata artistica se caracterizeaza prin intoarcerea autorului la traditia poetica. Titlul ilustreaza optiunea autorului pentru atingerea perfectiunii creatoare, stilul clasic fiind considerat un astfel de ideal. Determinantul "dulce" implica starea melancolica, nostalgica. Tema o constituie arta poetica ce surprinde conceptia autorului despre arta si menirea ei. Incadrata in estetica neomodernista, poezia se raporteaza la o intreaga traditie lirica pe care si-o asuma ca model.

Alte referate despre: in dulcele stil clasic nichita stanescu, in dulce stil clasic n stanescu, in dulcele stil clasic referat

Figuri de stil

Este o figura de stil ce consta in reluarea unui cuvant sau a unui
grup de cuvinte cu scopul de evidentia anumite aspecte.

Alte referate despre: figuri de stil luceafarul, floare albastra figuri de stil, luceafarul figuri de stil

Figuri de stil

Orce comparatie are doi termeni: termenul care se compara, numit subiectul comparatiei si termenul cu care se compara. Gramatical, comparatia se exprima frecvent printr-un complement circumstantial de mod. Ex: Comparatia se poate stabili intre doi termeni concreti: “Fulgii zbor, plutesc in aer ca un roi de fluturi albi ” (Iarna de Vasile Alecsandri).

Alte referate despre: lacul de mihai eminescu figuri de stil, sara pe deal figuri de stil, calin file din poveste figuri de stil
Referate afisate : 17
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.