String javascript

Obiectul String in JavaScript

“Masina mea”
‘comunitati “virtuale”
‘“#12-6”
“Uite, sus pe cer!”

In JavaScript se intalnesc, mostenite din Java si C++, caracterele speciale. Ele se folosesc pentru a-i spune calculatorului sa foloseasca un caracter special sau o apasare de tasta, asa cum este tasta Tab, sau o linie noua. Pentru aceasta, se foloseste un caracter backslash (\) in fata unuia dintre codurile Escape, ca in urmatoarea lista:

\b indica o apasare a tastei Backspace
\f indica o pagina noua
\n indica o linie noua
\r indica un retur de car
\t indica o apasare a tastei Tab
\\ indica un caracter backslash
\\ indica ghilimele

Daca se doreste emularea tastei Tab pentru a alinia doua coloane de date, trebuie sa folositi caracterul Tab (\t). In JavaScript, spre deosebire de alte limbeje, un sir este si un obiect cu propriile sale proprietati si metode.

Pe ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 802
Materia: Informatica

Realizarea linkurilor in JavaScript

Metoda
handleEvent()
Apeleaza handlerul pentru evenimentul specificat. Aceasta metoda a fost adaugata in JavaScript 1.2

Alte referate despre: realizarea linkurilor in javascript, ce vreau si ce pot realiza, realizarea produselor din piele

Obiectul Math in JavaScript

Proprietatile obiectului Math nu sunt de fapt nimic altceva decat o lista de constante matematice obisnuite. Urmatorul tabel prezinta atat proprietatile, cat si metodele obiectului. Desi aproape toate proprietatile JavaScript sunt scrise cu litere mici, sau prin litere mari in combinatie cu litere mici, toate aceste proprietati ale obiectului Math sunt scrise cu litere mari.

Alte referate despre: javascript math, obiectul string javascript, cartea obiect cultural

Crearea obiectelor in JavaScript

Structura constructorului este relativ simpla. Mai intai se numeste metoda in sine. Numele functiei va servi ca nume al tipului de obiect si, de aceea, de dragul claritatii este esential sa conferiti un nume descriptiv metodei constructor. Daca se intentioneaza crearea unui obiect care sa reprezinte o factura, numiti-l “factura”. Exista persoane care-si numesc constructorul folosind un format bazat pe verb, de pilda creareFactura.

Alte referate despre: crearea obiectelor 3d si 2d, crearea unui web site cu javascript, creare sa cu obiect de activitate productia

Preincarcarea in JavaScript

Cea mai buna metoda pentru a face acest lucru este de a crea un nou obiect Image si ai seta atributul src. Cea mai proasta idee ar putea fi de a-l incarca n document cu WIDTH si HEIGHT egale cu 1.
Pentru a preincarca o imagine tot ce este necesar sunt aceste declaratii in eticheta :

Alte referate despre: preincarcarea in javascript, javascript, javascript string

Programare

Programare:Sistemul de operare UNIX, compilatorul C şi în esenţă toate aplicaţiile sub sistemul UNIX sunt scrise în C într-o proporţie mare. Astfel, din cele 13000 linii sursă ale sistemului de operare UNIX, numai 800 linii sunt scrise în limbaj de asamblare, restul fiind scrise în C. De asemenea, însăşi compilatorul C este scris în C în proporţie de 80%.

Alte referate despre: programe pascal, automate programabile, programe utilitare

Application programming interface

O interfata API care nu necesita drepturi mari de acces sunt numite "open" (OpenGL ar fi un exemplu).
Doua linii generale ale diplomatiei de publicare a Interfetelor API:

Alte referate despre: application programming interface, api application programming interface, ce inseamna application programming interface api

Tipuri de date structurate - tipul de date articol (record)

unde T1,T2,…,Tn specifică tipul câmpurilor respective. Tipul unui nume de câmp este arbitrar, astfel un câmp poate să fie la rândul său tot de tip articol. Prin urmare, se pot defini tipuri imbricante.

Alte referate despre: tipul de date structurate-tipul tablou, tipuri de date structurate, tipul de date articol

Instructiunea de citire

Pe ecran se va afişa:
Aţi introdus:
i=1
j=2
x=3.0000000000E+00
y=4.0000000000E+00
Acelaşi efect se va obţine şi la tastarea numerelor într-o singură linie: 1 2 3.0 4.0

Alte referate despre: instructiunea de citire, instructiuni de citire scriere in pascal-referat, referat la informatica cu instructiunile de citire si scriere

Subprograme

Obs!O functie returneaza o valoare.Tipul rezultatului poate fi unul dintre tipurile simple(toate tipurile numerice:real,char,boolean),iar dintre tipurile structurate doar tipul string.

Alte referate despre: subprograme, subprograme pascal, subprograme in pascal

Limbajul pseudo-cod

algorithm
{tipul variabilelor}
{definirea de proceduri/functii}

Alte referate despre: limbajul pseudo-cod, limbajul pseudo- cod, referat limbajul pseudo-cod

Arhetipologia ca metoda comparatista

Schitata ca disciplina in cautarile lui Goethe asupra "fenomenelor originare" ale unei Weltliteratur, literatura comparata a fost modelata ca stiinta de catre pozitivismul veacului al XIX-lea. Marii ei teoreticieni, de la Joseph Texte la Paul Van Tieghem si Fernand Baldensperger, erau interesati de studiul sistematic al influentelor si relatiilor, al cailor si canalelor de comunicare intre scriitori, miscari si curente. Scopul lor era de a stringe toate informatiile necesare pentru a ridica harta istorica si geografica a migratiilor temelor si formelor literare. Or, declinul mentalitatii pozitiviste a lasat literatura comparata intr-o profunda criza hermeneutica si identitara, enuntata de R. Wellek in anii '50.

Alte referate despre: mecanisme comparatiste in studierea arhitecturii, comparatismul modern, comparatismului modern

Scurt istoric al bunelor maniere

Odata cu inceputul existentei sale sociale umanitatea a impus norme de comportament in toate domeniile esentiale ale vietii : hrana si imbracamintea , relatiile dintre sexe , relatiile dintre inferiori si superiori , corespondenta ,primirea oaspetilor etc. Comportamentul prescris in aceste ocazii a fost codificat in reguli precise; iar a nu le respecta insemna a te exclude din categoria ta sociala. In toate timpurile , in toate tipurile de grupuri umane , politetea a fost indispensabila traiului in comun , chiar daca obiceiurile difereau de la o tara la alta.

Alte referate despre: codul bunelor maniere pe scurt, scurt istoric al clasificarii naturale a lumii vii, codul bunelor maniere download

Contributia cronicarilor la dezvoltarea prozei literare romanesti

Amintrelea era om intreg la fire, nelenesu,si lucrul sau stia a-l acoperi,si unde nu gandeai, acolo il aflai. La lucruri de razboaie mester; unde era nevoie, insusi se varaia,ca vazandu-l ai sai, sa nu indarapteze, si pentru aceia raru razboiu de nu biruia. Si unde il biruia altii, nu pierdea nadejdea,ca stiindu-sa cazut gios,sa radica de-asupra biruitorilor". Dintre bataliile purtate de Stefan cel Mare cu turcii, o atentie deosebita acorda cronicarul luptei de la Podul Inalt (1475).

Demna de remarcat la Ureche este mai ales conciziunea in ilustratiile cu caracter portretistic, ca si in cateva descrieri, realizate in cuvinte sintetice, elipsa verbului de legatura si punerea inainte a negatiei lasand impresia de sapatura in piatra: "fost-au", "nu mare", "nelenesu", "la lucruri de razboie mester". Sau despre Bogdan cel "grozavu", urmasul la tron al lui Stefan: "nu in betii, nici in ospetii petrecea, ci ca un stejar in toate partile priveghea".

Alte referate despre: contributia cronicarilor la dezvoltarea prozei litere romanesti, contributia cronicarilor la dezvoltarea prozei literare romanesti, contributia cronocarilor la dezvoltarea prozei literare romanesti

Monumente dedicate eroilor prahoveni din primul razboi mondial

Referat despre Monumente dedicate eroilor prahoveni din primul razboi mondial
Un rol important in actiunile de ridicare a monumentelor din judetul Prahova, la fel ca in intreaga tara, l-au avut invatatorii. Bazandu-se pe acest lucru, Ministerul de Razboi, inainta la 13 august 1919 adresa nr.3564 catre Ministerul Instructiunii Publice si Cultelor prin care se solicita sprijinul scolii.

Alte referate despre: referate eroi romani in primul razboi mondial, monumente dedicate eroilor prahoveni, eroi din primul razboi mondial

Panouri ceramice

Stratul cheramzitului sau cheramzitperlitetonului se depune cu grosimea de 6 cm;marca betonului tebuie sa fie nu mai mica de 50 si densitatea nu mai mare de 1000 kg/m3.Componenta amestecului dupa volum 1:1,96:3,2(ciment;perlit;cheramzit) l marca cimentului 400 si consistentei rigide a mortarului.

Alte referate despre: panouri ceramice, www panouri ceramice ro, panouri ceramice 3x puncte

Analiza relatiei om-masina

Analiza relatiei om-masina
Criteriul de orientare il formeaza raportul care exista intr timpul efectiv de munca al muncitorului si timpul de functionare al masinilor. In cazul ca acest raport este mai mic decat 1 , apare un timp de asteptare pentru muncitori, care teoretic poate fi utilizat pentru executarea altor operatiuni. In intreprindere exista locuri de munca cu mai
multe masini deservite de unul sau mai multi muncitori, si in acest caz studiul se va axa pe optimizarea locului de munca respectiv.

Alte referate despre: sistem nervos si analizatori relatii, analiza relatiilor cu furnizorii, analiza comparativa a masinilor de spalat rufe
Referate afisate : 17
Medie note: 8.75 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.