Studiu de caz privind operatiunile bancare de atragere de depozite

Studiu de caz privind managementul judetului Ilfov

Astfel, corpul de control al prefectului desfasoara, in conditiile legii, activitatea de verificare, sprijin si indrumare in ceea ce priveste sfera de competenta a prefectului. In exercitarea atributiilor ce ii revin, colaboreaza cu autoritatile administratiei publice locale si institutiile publice competente, verifica sesizarile adresate prefectului in care solutionarea problemelor implica un grad ridicat de dificultate si ca urmare a actiunilor intreprinse, intocmeste rapoarte pe care le comunica prefectului.

Cu privire la controlul legalitatii actelor administrative adoptate sau emise de consiliului judetean, de consiliile locale sau de primari examineaza, impreuna cu alte structuri din cadrul aparatului de specialitate al Prefectului, sub aspectul legalitatii, actele administrative adoptate sau emise de acestia si face propuneri corespunzatoare pentru restabilirea legalitatii.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 32kb
Downloads: 0
Materia: Management

Managementul calitatii

2 Clientul si furnizorul
2.1 Clientul
Pentru a incerca o definitie, putem spune ca, in sens general, clientul este utilizatorul produsului sau serviciului si poate fi o persoana, un grup de persoane, o sectie de productie, o societate comerciala, etc. Notiunea de client acopera doua aspecte:Clientul extern este beneficiarul produsului realizat de o intreprindere;Clientul intern este orice persoana, grup, sectie, etc. ce se afla in relatie de predare - primire in cadrul procesului de productie.Satisfacerea clientului este atinsa atunci cand sunt indeplinite cerintele fundamentale, componente ale triunghiului calitatii: calitate, cost, piata, Figura 2, [Ca98].

Alte referate despre: managementul calitatii, managementul calitatii referat, referat managementul calitatii

Managementul proiectelor

Puteti vedea din acest exemplu ca proiectele alatura persoane cu grade diferite de cunoastere si din domenii diferite.Managerii de proiect sint figurile centrale ale acestor operatii.Obiectul activitatii lor consta in atragerea totalitatii resurselor care vor face ca proiectele sa fie adevarate succese.Este o activitate foarte dificila.Managerii de proiect trebuie sa lucreze cu diferite categorii de persoane in conditiile in care exista incertitudine, utilizand multe resurse, limitandu-se la un anumit buget, acestia trebuie sa ofere un produs care sa satisfaca cerintele consumatorilor.

Alte referate despre: management, managementul proiectelor, referate management

Managementul resurselor umane

Prin urmare, in aceasta etapa este relevata contributia deosebit de importanta a activitatilor de personal si a strategiilor si politicilor din domeniul RU la succesul organizatiei, precum si importanta pregatirii specialistilor in domeniul respectiv.

Alte referate despre: managementul resurselor umane, managementul resurselor umane referat, referat managementul resurselor umane

Proiect management

Pregatirea managerilor din cadrul companiei SC FARCOMPANY SRL, pentru a creste productivitatea si mobilitatea lor pe piata fortei de munca din zona industriala a Subcarpatilor de Curbura. Un manager bun este caracterizat de competenta si performanta. Competenta se refera la masura in care stapaneste un intreg set de cunostinte de specialitate de ordin economic.

Alte referate despre: managementul, management strategic, management general

Politica de creditare a bancilor comerciale cu privire la credite

5. Deciziile privind patrunderea (retragerea) bancii pe diferite segmente de piata se bazeaza pe cunoasterea concurentilor existenti si potentiali.
6. Cunoasterea creditorilor bancii servesc la clasificarea surselor bancii in vederea corelarii pe scadenta a activelor si pasivelor.
Politica de creditare trebuie sa fie bine fundamentata si flexibila si sa urmareasca evolutia politicii monetare si de credit a statului determinate de conjunctura economica si politica.

Alte referate despre: politici de creditare ale bancilor comerciale, politica de creditare a bancilor comerciale in criza economica, eficientizarea politicii de credit in bancile comerciale

Analiza primelor 5 banci

Astfel, depozitele bancare ce se constituie pe seama depunerilor agentilor nonbancari, stau la baza procesului de redistribuire a capitalurilor banesti ca surse de creditare, ca si credite acordate de catre banci. In epoca actuala locul si rolul bancilor in economie sunt strans legate de calitatea acestora de intermediar financiar principal in relatia economie - investitii.

Mobilizarea de catre banci a economiilor realizate de persoanele fizice si juridice, de agentii economici, si redistribuirea ulterioara a acestor economii sub forma de credite celor dornici sa intreprinda, sa investeasca, constituie o premisa esentiala a dezvoltarii economice.

Dezvoltarea activitatii agentilor economici, investitiile realizate de acestia se realizeaza atat din fonduri proprii, capitaluri proprii cat si din credite acordate de banci, prin procesul de reciclare si valorificare a capitalurilor disponibile in economie.In complexul proces de finantare a economiei, pe parcursul dezvoltarii ...

Alte referate despre: analiza swot banca, analiza swot banc post, analiza performantelor bancare

Operatiuni active ale institutiilor de credit

Dupa aprobarea unui credit, banca nu poate anula sau reduce cuantumul acestuia decat in cazuri justificate, deteminate de catre furnizarea de catre debitor a unor date nereale si numai dupa expirarea unui termen de preaviz de minimum 5 zile, care va fi comunicat in scris debitorului. Toate operatiunile institutiilor de credit vor trebui consemnate in documente contractuale din care sa rezulte clar toti termenii si conditiile tranzactiilor. Copiile acestor documente , pastrate de banci , pot fi verificate de Banca Nationala a Romaniei .

In cazul acordarii unui credit , si nerambursarii acestuia , institutiile de credit au dreptul de a retrage imprumutul sau de a confisca garantiile propuse .In cele ce urmeaza am incercat sa evidentiez operatiunile active ale institutiilor de credit prin prezentarea activitatii de creditare precum si cateva notiuni despre operatiunile de plasament aratand tot odata si principiile procesului investitional .

Alte referate despre: operatiunile active ale institutiilor de credit, operatiunile pasive ale institutiilor de credit, operatiuni pasive ale institutiilor de credit

Diversificarea produselor si serviciilor bancare la o banca

b) Conturile de economii; sunt conturi la vedere , ca si conturile curente, dar ofera o rata a dobanzii si sunt reglate in mod diferit. Conturile pentru economii au o semnificatie diferita pentru banci , deoarece ele reprezinta depozite pe termen medius au lung . In cazul firmelor, conturile de economii sunt folosite in multe scopuri, ca de exemplu:
-depozite de la o zi la alta (over night)
-plati de salarii

Pana de curand bancile nu au oferit multe servicii proprietarilor de conturi de economii. Totusi datorita concurentei , ulterior bancile au inceput sa ofere multe servicii detinatorilor de conturi de economii, cum ar fi:
-expedierea unui extras de cont lunar, furnizand o prezentare de cont analitica a modificarilor care au avut loc in cont.
-capacitatea de a plati anumite obligatii ale proprietarului ape baza acestiu cont
servicii bancare prin telefon

Alte referate despre: diversificarea produselor si serviciilor bancare la o banca, diversificarea produselor si serviciilor bancare, produse si servicii oferite de trei banci

Supravegherea speciala si administrarea speciala a societatilor comerciale bancare

Din examinarea acstor prevederi rezulta ca masurile de supraveghere si administrare speciala sunt instituite atunci cand situatia financiara a societatii bancare este precara si este iminenta declansarea unei stari de insolvabilitate.

Alte referate despre: reguli speciale aplicabile fiecarei forme de societate comerciala, administratorul intr-o societate comerciala, reglementarea administrativa a unei societati comerciale

Operatiunea de hedging - o modalitate de atenuare a efectelor crizei pe piata de capital

In paralel au fost aduse tot mai mult in discutie criteriile de acordare a finantarilor si metodologiile de risc si de rating folosite in decizia de finantare. Mai mult, interventia statului pe pietele financiare (care uneori a mers pana la cazuri extreme de nationalizare) a trebuit si ea legitimata printr-o serie de masuri legislative nemaiintalnite de la Marea Criza (29-33)."

Teza conform careia pietele functioneaza perfect si se autoregleaza s-a dovedit falsa. Inovarea financiara din ultimele decenii a impulsionat intermedierea financiara dar a micsorat transparenta pietelor financiare.

Alte referate despre: operatiunea de hedging, referat operatiunile de hedging, operatiuni de hedging valutar referat

Studiu comparativ privind produsele oferite de institutiile de credit din Romania

Banca EXIM BANK
- Contul de profit şi pierdere
- Recuperare creanţe, parteneri
- Produse şi servicii în nume şi în cont propriu
- Credite persoenae fizice şi juridice

Alte referate despre: studiu comparativ privind produsele oferite de institutiile de credit, studiu comparativ privind contul de profit si pierderi, studiu comparativ privind creditarea la doua banci

Partenerii Bancii Europene pentru Investitii

Legăturile de cooperare ale B.E.I (ca instituţie europeană si bancară) cu instituţiile Uniunii, şi cu comunitatea bancară europeană îi permit asigurarea unei sinergii între creditele sale şi instrumentele bugetare ale Uniunii şi catalizarea resursele bancare solide în jurul proiectelor pe care ea le susţine în interesul obiectivelor economice ale Uniunii.

Alte referate despre: 1 partenerii bancii europene pentru investitii, partenerii bancii europene pt investitii puncte slabe puncte tari, activitatea bancii europene de investitii in romania

Operatiuni valutare

Operatiunile la vedere efectuate de agentii economici si de persoane fizice pot avea mai multe scopuri.

Alte referate despre: operatiuni valutare, operatiunile valutare, contabilitatea operatiunilor valutare

Banca Centrala a Elvetiei

Anumite angajamente operaţionale îndeplinite:
- eligibilitate valutară – securitatea trebuie să denomineze francul elveţian, dolarul american şi euro sau lira sterlină
- angajamentele lichidităţii pentru securitate. Volumul minim pentru demonizarea securizată a francilor elveţieni este de 100 de mid.
Cerinţele fundamentale pentru cei ce împrumută:
- sectorul public elveţian – Confederaţia Elveţiană, cantoane, municipalitatea elveţiană.
- Sectorul public extern – state federale, care aprovizionează întâlnirea cu o rată a cerinţelor
- Organizaţii internaţionale
- Bănci ipotecare

Alte referate despre: banca centrala a elvetiei concluzii, banca centrala a elvetiei, banca centrala a elvetiei referat
Referate afisate : 15
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.