Tabla de otel referat

Tabla din otel acoperita cu straturi metalice

Gama variata de ambalaje si rezervoare de depozitare din industria alimentara este confectionata in mare parte din tabla acoperita cu diferite straturi metalice. Astfel de materiale metalice sunt: tabla cositorita, tabla cromata si tabla zincata.Tabla se obtine din lingouri de otel prin procedeul de laminare la cald sau la rece. In urma laminarii rezulta tabla cu suprafete plane si de grosime uniforma, caracteristici ce influenteaza calitatea acoperirii. In scopul efectuarii acoperirii tabla este debitata sub forma de banda continua.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 164kb
Downloads: 358
Materia: Diverse

Comportarea elementelor structurale din otel la oboseala

Definitie:Elementele de constructii metalice supuse la solicitari repetate se pot rupe in timpul exploatarii, la valori ale tensiunilor mai mici decat rezistenta la rupere corespunzatoare solicitarii statice. Scaderea rezistentei materialelor, respectiv a metalelor, supuse solicitarilor sau deformatiilor care se repeta de un numar foarte mare de ori se numeste oboseala. Acest mod de rupere, generat de formarea uneia sau mai multor fisuri sub actiunea solicitarilor repetate, este cunoscut sub numele de rupere prin oboseala.

Alte referate despre: populatia element structural si functional al biocenozei, persoana juridica- elemente structurale, populatia element structural al biocenozei

Fonta si otelul

Otelul se fabrica in general din fier turnat prin procedeul cu cuptor cu vatra (prin care se fabrica mai mult de 80% din otelul obtinut in S.U.A), procedeul Bessemer si procedeul cu sulfare de oxigen. In fiecare procedeu se foloseste o captuseala bazica sau acida in cuptor sau in convertizor. Captuseala bazica (var, magnezie sau un amestec din amandoua) se poate folosi daca fierul turnat contine elemente, ca fosforul, care formeaza oxizi acizi, iar ce acida, daca fierul turnat contine elemente care formeaza baze.

Alte referate despre: fonta si otelul, fonta si otelul referat, fonta si otel

Industria metalurgica

Industria metalurgicã este o ramurã a industriei grele, principala producãtoare de mijloace de productie. Cuprinde 1.Industria extractivã a minereurilor feroase si siderurgia. 2.Industria extractivã a minereurilor neferoase si metalurgia neferoasã. 3.Industria constuctiilor de masini si a prelucrãrii metalelor.

Alte referate despre: industria metalurgica, industria metalurgica in romania, deseuri din industria metalurgica

Metalurgia Timpurie

0x08 graphic
in sec. 5-lea î.e.n. Spre sfârsitul sec. 4 î.e.n. cantitatea de moneda
straina nu mai este suficienta si se simte necesitatea emiterii unei
monede proprii a geto-dacilor. Ei vor imita, pe la sfârsitul sec. 4
î.e.n. si pâna catre mijlocul sec. 3 î.e.n., monedele
greco-macedonene. Monetaria geto-dacica, pe linga etapa de început,
s-a dezvoltat pe parcursul a trei faze principale cu centre de emitere
raspândite pe aproape întreg teritoriul locuit de geto-daci.
Geto-dacii au împrumutat, pe linga tehnica monetara, si sistemul
ponderal si anume monede mari de argint de tipul tetradrahmelor,
cântarind între 12 si 15 g. Titlul de argint este foarte ridicat la
primele serii pentru ca de pe la mijlocul sec. 2 î.e.n. sa înceapa sa
scada adaugându-se arama care pe la începutul sec. 1 î.e.n. sa
întreaca pe cea a argintului.
Numeroasele studii elaborate au dovedit ca monetaria geto-dacica se
caracterizeaza printr-o mare diversitate ...

Alte referate despre: metalurgia timpurie, timpurile in engleza, metalurgia fierului

Metalurgia otelului

Ele trebuie sa:
- nu fie umede
- sa aiba granulatie corespunzatoare
- sa fie ieftine
- sa nu impurifice baia metalica cu elemente daunatoare

Alte referate despre: metalurgia otelului, referat metalurgie fabricarea otelului, metalurgiea fontei si a otelului

Elaborarea otelului

Elaborarea otelului
Tehnica reprezinta aplicarea practica a cunostiintelor stiintifice fundamentale in scopul creeri de bunuri materiale sau satisfacerii anumitor necesitati ale omului. Ea cuprinde ansamblul metodelor si mijloacelor de transformare a materiei. Dintre acestea, metodele de transformare a materiei constituie obiectul “tehnologiei”. Tehnologia reprezinta, deci, una dintre laturile fundamentale ale tehnicii, definind modul cum e posibila o transformare dorita.

Alte referate despre: elaborarea otelului, referat procesul tehnologic de elaborarea otelului, elaborare otel

Tabla de sah Eurasiatica

Tabla de sah Eurasiatica
Astfel,Eurasia este tabla de sah pe care se da in continuare lupta pentru supramatia mondiala.Desi geostrategia-administrarea strategica a intereselor geopolitice-ar putea fi comparata cu sahul,tabla de sah oarecum ovala care este Eurasia implica nu doar doi,ci mai multi jucatori,fiecare posedand diferite grade de putere. Cei mai importanti jucatori se afla in vestul,estul,centrul si in sudul tablei de sah.

Alte referate despre: tabla de sah, tabla de sah chimie, marea tabla de sah

Legea in Dreptul Roman - legea celor XII table

imposibilitatea casatoriei intre patricieni si plebei . In alte cazuri aceasta lege nu face nici o deosebire intre plebei si patricieni ; astfel cazul cel mai caracteristic este executarea debitorului pentru datorii. Cu indeplinirea unor anumite conditii si forme , debitorul poate fi vandut ca sclav peste granita sau chiar ucis. Formal , dispozitia se aplica deopotriva patricianului si plebeului. In realitate insa , numai plebeul avea de suferit din cauza asprimii legii. Executarea asupra persoanei se aplica numai plebeilor , deoarece acestia erau ¨C-in general ¨C oamenii nevoiasi , debitorii, pe cand patricienii erau creditorii a caror avere sporea prin camata.

Textul legii nu ne-a parvenit pe cale directa , deoarece cele 12 table din bronz au fost distruse de catre Gali , cu ocazia incendierii Romei , in jurul anului 389 i.e.n.. Prin urmare, textul legii a fost afisat numai sase decenii.
Cu toate acestea , legea nu a fost republicata. Pentru ca cele 12 table nu s-au pastrat ...

Alte referate despre: drept roman legea celor xii table, legea celor xii table drept roman rezumat, legea in dreptul roman - legea celor xii table

King Arthur and the knights of the round table

Subsequently, he conquered a wide empire and eventually went to war with the Romans. He returned home on learning that his nephew Mordred had raised the standard of rebellion and taken Guinevere, the queen. After landing, his final battle took place.The saga built up over the centuries and Celtic traditions of Arthur reached the Continent via Brittany. Malory's Le Morte D'Arthur would become what many considered the standard 'history' of Arthur.

Alte referate despre: king arthur and the knights of the round table, atestat king arthur and the knights of the round table, king arthur and his knights of the round table

Produtia de otel

Diferentierea resurselor la nivelul regiunilor geografice evidentiaza dezvoltarea industriei siderurgice.Astfel 7 stat (Indonezia,Guineea,Jamaica, Bolivia,Malaysia,Brazilia si Birmania) detin 80 % din rezervele de cositor, 4 state (Australia,Guineea,Jamaica,Surinam) 80 % din cele de bauxita,Zair si Zambia 45 % din cele de cobalt,Cuba si Noua Caledonie 45 % din cele de nichel,China 70 % din rezervele de wolfram,iar tarile in curs de dezvoltare detin mai mult de jumatate din rezervele mondiale de cupru.

Alte referate despre: otel, oamenii sunt ori cutite de otel ori de tinichea, otelul

Evolutia productiei de otel

Diferentierea resurselor la nivelul regiunilor geografice evidentiaza dezvoltarea industriei siderurgice.Astfel 7 state (Indonezia,Guineea,Jamaica, Bolivia,Malaysia,Brazilia si Birmania) detin 80 % din rezervele de cositor, 4 state(Australia,Guineea,Jamaica,Surinam) 80 % din cele de bauxita,Zair si Zambia 45 % din cele de cobalt,Cuba si Noua Caledonie 45 % din cele de nichel,China 70 % din rezervele de wolfram,iar tarile in curs de dezvoltare detin mai mult de jumatate din rezervele mondiale de cupru.

Alte referate despre: evolutia productiei de otel, evolutia productivitatii muncii in perioada 2000-2010, evolutia productiei industriei de autoturisme

Lumina

La trecerea prin prisma isi modifica directia de propagare. Dar
radiatiile de culori diferite isi vor schimba directia in mod diferit,
cele rosi cel mai putin, iar cele violete cel mai mult.

Alte referate despre: dispersia luminii, viteza luminii, reflexia luminii

Consultanta in management

Produsul oferit
Descrierea produsului:
Produsul firmei îl constituie mesele şi scaunele din lemn.
Piaţa de desfacere:
Principalul segment de piaţă vizat îl constituie comercianţii cu amănuntul sau cu ridicata care comercializează produsele firmei noastre.
Cantitatea:
Societatea S.C. Tables & Chairs S.R.L. Borşa, produce în medie 10 mese şi 40 de scaune lunar.
Preţul estimativ:
1.500.000 lei pentru o masă, şi 250.000 lei pentru un scaun.
Volumul vânzărilor:
Volumul vânzărilor se ridică la aproximativ 25.000.000 lei, cu precizarea că această valoare poate varia în funcţie de comenzile care pot apărea din partea unor beneficiari pentru produsele noastre.

Alte referate despre: consultanta in management, consultanta in management referat, referat consultanta in management

Analiza pozitiei financiare a societatii comerciale

a)Materialele chimice sunt folosite la prepararea fritei pentru emailuri atat din tara, cat si din import.Principalele substante chimice utilizate pentru emailuri din tara sunt: cuart macinat, feldspat, faina de siliciu, bioxid de mangan, acid boric, alumina calcinata, criolit fosfat de amoniu, fosfat trisodic, carbonat de calciu, carbonat de potasiu, oxid de magneziu, carbonat de bariu, soda calcinata, azotat de potasiu, azolit de sodiu.

Din import sunt urmatoarele: argila MT 500, MT 530, carbonat de litiu, oxid de nichel, oxid de cobalt, fluosilicat de sodiu, borax, colorant albastru, cobalt.
Calitatea acestor produse este conform STAS sunt sub forma de pulbere uscata, ambalata, in saci de hartie sau polietilena in greutate de 30-50 kg. Stocurile detinute se incadreaza in stocul normal.

Alte referate despre: sa se analizeze pozitia financiara a societatii comerciale, analiza pozitiei financiare a societatii comerciale, analiza echilibrului financiar al societatilor comerciale

Auteurs francais

“Shakespeare seul a enfanté une humanité aussi large et aussi vivante.”- Emile Zola, 1881
Avec quatre-vingt onze romans et plus de deux mille personnages, dont certains devenus des légendes littéraires, comme le Pčre Goriot, Rastignac ou César Birotteau, Balzac a construit une śuvre, La Comédie Humaine, qui reconstitue un demi-sičcle de notre histoire, de la Restauration ŕ la Monarchie de Juillet, " embrassant toute une société dans son fourmillement humain, la multiplicité de ses lieux et de ses milieux, et l'enchevętrement de ses détails matériels".
Ce qui impressionne chez Balzac, c'est son énergie et sa puissance de travail. Comme l'écrit Jean d'Ormesson, "  il n'y a pas dans les lettres françaises, d'image plus familičre que celle de Balzac, installé en robe de chambre, une cafetičre fumante devant lui, au cśur de la nuit, ŕ sa table de travail. " Il arrivait ŕ Balzac d'y passer jusqu'ŕ dix huit heures d'affilée.
Puis il y a chez lui ce talent d'observation ...

Alte referate despre: auteurs francais, decrivez une region francaise, zinedine zidane francais
Referate afisate : 16
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.