Temple din egiptul antic

Piramidele si Templele In Egiptul Antic

Piramidele si Templele In Egiptul Antic - Un tip mai evoluat de monument funerar, apărut în timpul dinastiei a III-a este piramida în trepte. Primul monument de acest fel a fost construit de vizirul şi arhitectul Imhotep pentru regele Djeser, fondatorul dinastiei a III-a la Saqqara.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 146kb
Downloads: 6667
Materia: Istorie

Piramidele egiptene

Baza patrata a celei dintâi, care ocupa o suprafata de 5ha, avea
latura de 237,50m si înaltimea de 147m (azi 138m), terminata cu o
platforma de 6m2. 2300000de blocuri de calcar galbui, dispuse în 220
de rânduri, erau acoperite cu lespezi de calcar fin alb. Singura
intrare în piramida se afla pe latura nordica, la o înaltime de
16,50m. În interior a fost construit un adevarat sistem de coridoare,
galerii, canale de ventilatie, totalizând câteva sute de metri în
lungime.

Alte referate despre: piramidele egiptene, piramidele egiptene referat, piramide egiptene

Cele trei mari piramide de la Gizeh

Cele trei mari piramide de la Gizeh - Care au fost motivele care l-au indemnat pe Kheops sa aleaga Giseh,un loc atat de indepartat de mormantul tatalui sau? Religia si astronomia au fost determinante pentru consatructori in alegerea platoului Giseh?

Alte referate despre: piramidele de la gizeh, marea piramida de la gizeh, cea mai mare piramida de la gizeh

Ritual funerar in Egiptul Antic

"Ritual funerar in Egiptul Antic"
Civilizaţia egipteană veche a existat aproape 3000 de ani aparent într-o formă neschimbată, lăsînd moştenire capodopere arhitecturale, monumentale şi comori fabuloase. Piramidele, Sfinxul şi mormântul lui Tutankamon sunt admirate şi astăzi de întreaga lume.
"Ritual funerar in Egiptul Antic"

Alte referate despre: ritualul funerar in grecia antica, ritul funerar in egiptul antic, arta funerara in egiptul antic

Egiptul Antic

Raporturile între Egipt şi cultura occidentală au slăbit din ce în ce mai mult începând cu antichitatea şi întregul evul mediu. Au reapărut mai apoi în timpul lui Lorenzo de Medici prin intermediul literaturii neoplastice şi ermetice, datorită unor oameni ca Pico della Mirandola şi Marsilio Ficino. Până la iluminist sau mai exact până la descifrarea scrierii hieroglifice de către J.F.

Alte referate despre: egiptul antic, egiptul antic referat, arta egiptului antic

Arta Egiptului antic

2. KARNAK se afla la 3 km distanta –Amonra realizat de Ramses al II lea este cel mai vast si mai mare complex arhitectonic-30 de hectare. In interior poate incapea catedrala Notre Dame. Templul lui Ramses al II lea avea dimensiuni impresionante 102m/53m cu 134 de coloane cu inaltimi de 23m iar diametrul de 15m unde aveau loc ritualuri religioase.

Alte referate despre: arta egiptului antic referat, referat arta egiptului antic, arta egiptul antic

Egiptul in timpul faraonilor

Egiptul in timpul faraonilor, civilizatia egipteana veche a existat aproape 3000 de ani aparent intr-o forma neschimbata, lasand mostenire capodopere arhitecturale monumentale si comori fabuloase. Piramidele, Sfinxul si mormantui lui Tutankamon sunt admirate si azi de intreaga lume.Egiptul in timpul faraonilor

Alte referate despre: egiptul in timpul faraonilor, egiptul in timpul faraonului, egiptul pe timpul faraonilor

Babilonia antica

Babilonia antica de-a lungul celor 2000 de ani ai istoriei sale, orasul Babilonia antica a fost de doua ori capitala unui mare imperiu, legendar pentru splendoarea sa. Insa babilonienii au facut si importante progrese intelectuale si stiintifice. Babilonia antica

Alte referate despre: babilonul antic, babilonia antica, babilonul antic referat

Egiptul Antic

Cele mai importante oraşe ale Egiptului de Sus au fost Thinis, Assuan, Heracleopolis, Hermopolis, Hierakonpolis, Memfis, Teba.

Alte referate despre: referat egiptul antic, zeii egiptului antic, faraonii egiptului antic

Arta Egiptului antic

Sculptura
1.Rond-Boss
2.Bazo-Relief
Tematica sculpturii e diversa incepand cu reprezentatia sculpturii de oameni, faraoni, zei si pasari.Statuile rond-boss ce intruchipeaza faraonii sunt reprezentate in 2 pozitii:1.Pe tron cu picioarele lipite, cu bartele pe tron 2.I n picioare , cu bratele pe piept, cu picioarele liptite, cu privirea inainte.Sfinxul de 56m cu inaltimea corpului de 5m .Sub el a fost construit un templu.

Alte referate despre: arta egiptului antic referat wikipedia, referat despre arta egiptului antic, arta egiptului antic referate

Femeile in Egiptul antic

egiptencele aveau mai multa libertate, mai multa putere si mai multe drepturi. Femeii ii era permis sa ocupe orice pozitie in ierarhia sociala si putea chiar sa conduca tara. Avand dreptul sa detina cladiri si proprietati, femeile nu erau dependente de sotul lor din punct de vedere economic. Ele aveau dreptul sa imprumute bani, sa semneze contracte, sa intenteze divort si sa apara in tribunal ca martori.

Alte referate despre: poze cu femei din egiptul antic, religia egiptului antic, referat despre egiptul antic

The seven wonders of the world

The beacon of Alexandria was buil in the 3rd centuryB.C.Between the 12th
and the 13th century,due to Earthquakes it was destroyed.

Alte referate despre: the seven wonders of the world, seven wonders of the world, the seven wonders of the world referat

The pyramids

Not much is known about Cheops(Khufu). The tomb had been robbed long before archeologists came upon it. Any information about him was taken with the objects inside the tomb. He is thought to have been the ruler of a highly structured society and he must have been very wealthy. He was buried alone in this massive tomb. His wives may have been buried nearby in smaller mastabas.

Alte referate despre: the pyramids, pyramids, egyptian pyramids

Each man is a creator of a temple called human

Each man is a creator of a temple called human - A temple is an edifice erected to a deity, like a temple the human body is created for our life. But it is created and kept by us. And it’s integrity depends just on it’s master – the man. Each man is a creator of a temple called human

Alte referate despre: each man is a creator of a temple called human body, each man is a creator of a temple called the human body, each man is a creator of a temple the human body

Egipt

Apărat de deşert, Egiptul era la o distanţă suficientă de tulburările Orientului Apropiat. După ce s-a constituit, civilizaţia egipteană s-a dovedit a fi destul de stabilă, conservatoare şi longevivă. Egiptul a fost foarte puţin influenţat de ţările vecine şi până la epoca finală a influenţat prea puţin lumea din afara graniţelor. Deşi au existat schimbări în viaţa ţării, acestea au fost atât de lente, încât popoarele antice vedeau Egiptul ca o societate misterioasă, fără vârstă.

Primele izvoare scrise ale istoriei Egiptului datează din anul 3000 î.e.n., din vremea când Menes sau Narmer, regele Egiptului de Sus (de Sud), prin cucerirea Egiptului de Jos (Deltă) a unit cele două state. Această uniune, cu excepţia unei perioade scurte, a rămas aproape intactă timp de mai multe milenii, în care s-au succedat 33 de dinastii. Întemeietorul primei dinastii a fost Menes, iar regina ultimei dinastii a fost Cleopatra, care s-a sinucis aproximativ ...

Alte referate despre: egipt, zeii egiptului, referat egipt

Sisteme de calcul si numerotatie in Egiptul Antic

Egiptul a fost probabil prima civilizaţie în care interesul pentru ştiinţe a fost major. Au excelat în medicină şi matematici aplicate, dar şi în astronomie, mecanică, chimie, fizică, administraţie. Chiar numele de chimie provine de la alchimie, vechiul nume al Egiptului. Civilizaţia Egiptului Antic a atins un înalt nivel încă din cele mai vechi timpuri. Datorită Nilului şi climei, Egiptul avea tot ce-i necesar dezvoltării unei civilizaţii înfloritoare. Egiptul era şi uşor de apărat având o lungă graniţă cu deşertul Sahara, aşa că s beneficiat de perioade lungi de pace, perioade în care societatea s-a dezvoltat rapid.

Alte referate despre: arta in egiptul antic, evolutia sistemelor de calcul, zei egiptului antic
Referate afisate : 16
Medie note: 8.25 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.