Tip de concurenta la general motors - studiu de caz

Tip de concurenta la General Motors - studiu de caz

Tip de concurenta la General Motors - studiu de caz
Corporatia multinationala detine un procent important din productia mondiala de locomotive si produse electrice de uz casnic. Dar General Motors este in principal un producator de automobile fiind reprezentata pe piata de marci cum ar fi: Chevrolet, Pontiac, Oldmobile, Buick, Cadillac,etc.

Tip de concurenta la General Motors - studiu de caz
Adaptarea la caracterul distinct al pietei automobilistice din America, a fost un moment critic si complex in dezvoltarea companiei. Daca in schimb a participat la crearea stilului in America in ceea ce priveste automobilele personale, acest lucru s-a realizat prin interactiune intre companie si consumatori.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 25kb
Downloads: 15
Materia: Economie

General Motors, studiu de caz

Modul de oraganizare este caracterizat printr-o coordonare perfecta a polticilor General Motors si o descentralizare a administratiei.Personalitatea individului aici detine un loc important , atat de important incat de multe ori este necesar sa construiesti o noua divizie in jurul unei persoane (sau mai multor persoane), decat sa gasesti locul potrivit acestei persoane in cadrul companiei.

Alte referate despre: general motors studiu de caz, tip de concurenta la general motors - studiu de caz, motors studiu de caz

Concurenta

Locul si rolul concurentei in cadrul economiei de piata.Concurenta e factorul determinant, esential in succesul sau esecul firmelor.Concurenta determina oportunitatea acelor activitati ale unei firme care pot contribui la performanta acesteia, cum ar fi inovatiile, o cultura unitara sau implementare judicioasa.

Alte referate despre: concurenta, concurenta neloiala, preturi si concurenta

Concurenta totala - Concepte de baza

Politica în domeniul concurentei se refera la comportamentul pe piata al agentilor economici si include masurile relevante privind concurenta pe piata, respectiv politica comerciala, politicile de reglementare, masurile adoptate de catre guverne cu privire la politicile anticoncurentiale ale firmelor atât din domeniul privat, cât si din cel public

Alte referate despre: concurenta totala - concepte de baza, concurenta si politica de concurenta concepte de baza, concurenta - concepte de baza

Piata auto din Romania - cercetare de marketing

Segmentarea functie de tara de provenienta a autovehicului
In functie de acest criteriu se disting:
- autovehicule produse in Romania ( productie indigena)
- autovehicule importate

In cele ce urmeaza vor fi analizate ultimele evolutii ce compun consumul aparent de autovehicule din Romania. Productia auto nationala care in momentul de fata este sustinuta aproape exclusiv de Dacia, s-a prabusit cu 62% in ianuarie 2009, la 9.482 unitati, in timp ce exporturile au scazut cu 30,7%, la 8.943 autovehicule, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Autoturismele au reprezentat peste 90% (8.775 unitati) din productia nationala aferenta primei luni a acestui an. Numarul de unitati fabricate a scazut insa cu 63,8%. In ianuarie au mai fost produse 707 vehicule comerciale (+6,3%), dar niciun autobuz, la fel ca in ianuarie 2008. Exporturile au fost dominate de autoturisme, care au cumulat peste 90% (8.242 unitati) din total, dar numarul ...

Alte referate despre: piata automobilelor in romania cercetare de marketing, marketing direct pe piata auto, piata de cercetare de marketing

Atractii ale Americii

The City That Was
When you click on points of interest in the panoramic photo of 1906 Detroit in the right frame, text and images will appear in this frame. Each picture within the pages can also be clicked on to provide more-detailed, higher-resolution photos.
The Detroit pictured here has been washed away in a tide of technological and social change more rapid, perhaps, than any in human history. Click on the photo at right, read the text below, and witness the transformation of Campus Martius from grand civic plaza to post-Industrial urban backwater.

Alte referate despre: atractii turistice america, atractii din america, atractii ale americii

Proiect societate informationala

Obiect de activitate:oferirea serviciilor de vanzare si postvanzare pentru marcile Opel si Chevrolet, precum si o gama completa de servicii complementare :Vanzarea in sistemul Buy-Back (preluam masina veche ca avans la una noua);Asistenta tehnica si service, in garantie si postgarantie;Lucrari de tinichigerie-vopsitorie;Comercializarea si montarea de accesorii si piese de schimb originale General Motors

Alte referate despre: societatea informationala, societatea informationala referat, caracteristici ale societatii informationale

Tehnici de comunicare utilizate in consilierea de tip experimental

Terapeutul trebuie sa il insoteasca in lupta lui / ei de a se adapta la un mediu din care decedatul lipseste: la pierderea rolurilor pe care decedatul le avea in raport cu persoana in cauza; la o noua imagine de sine; la o noua lume / conceptie despre lume si viata.Terapeutul trebuie sa il "sfatuiasca" pe client sa reinvesteasca emotional persoana decedata, explicandu-i ca nu inseamna a renunta la ea si la relatie, ci a stabili o noua relatie cu el.

Alte referate despre: tehnici de comunicare utilizate in vanzari, tehnici de comunicare utilizate, referat tehnici de comunicare eficienta in consiliere

Motor electric

Motorul de curent continuu are pe stator polii magnetici si bobinele polare concentrate care creeaza campul magnetic de excitatie. Pe axul motorului este situat un colector ce schimba sensul curentului prin infasurarea rotorica astfel incat campul magnetic de excitatie sa exercite in permanenta o forta fata de rotor.

Alte referate despre: motorul electric, motorul electric referat, referat motorul electric

Latinitate si dacism - studiu de caz

"Hronicul vechimii a romano-moldo-vlahilor" de Dimitrie Cantemir
"[...] a Dachii adevarati mostenitori i-au pus si cu curat sangele fiilor sai, pre Dachia, care mai denainte varvara iera, au evghenisit-o."

Alte referate despre: latinitate si dacism studiu de caz, latinitate si dacism - studiu de caz, latinitate si dacism studiu de caz si bibliografie

Fapte de concurenta neloiala

In consecinta, sfera de aplicare a legii elvetiene ar trebui descrisa printr-un criteriu begativ: nu intra in sfera domeniului economic (si deci a concurentei) relatiile pur private si unele raporturi comerciale in care intra functionarii publici, determinate de aplicarea unor masuri politienesti.

Alte referate despre: fapte de concurenta neloiala, raspunderea juridica pentru faptele de concurenta neloiala, faptele de concurenta neloiala

Mecanismul motor al automobilului

Deci segmentii nu mai asigura etansarea si racirea pistonului,si ca urmare au loc scapari mari de gaze arse in baia de ulei,iar fumul de esapament este de culoare albastra. Motorul nu mai dezvolta puterea nominala si,deci nu mai corespunde sarcinilor de transport.Pornirea motorului este greoaie,consumul de combustibil si ulei creste,iar compresia la cilindrul respectiv este scazuta.

Remedierea consta in demontarea grupurilor piston-segmenti-biela,curatirea lor de calamina si inlocuirea segmentilor ,care vor fi montati in locasurile din pistoane cu ajutorul clestelui special,cu fantele decalate la un unghi de 120 de grade sau 90 de grade si montarea in aceiasi cilindri,de unde s-au demontat; se mentioneaza ca pistoanele nu se dezasambleaza de pe biele.

Ruperea segmentilor se datoreaza materialului necorespunzator,montarii incorecte,intepenirii in canalele din piston,uzurii lor, precum si supraincalzirii ce duc la tensiuni interne,lovirii de pragul de uzura,detonatii.
...

Alte referate despre: mecanismul motor al automobilului, defectele mecanismul motor a automobilelor, mecanismul motor

Investigarea locului faptei in cazul incendiilor

c. Electricitatea statică Electricitatea statică, acumulată în principal prin frecarea a două corpuri izolate electric, prin scurgerea unor lichide rele conducătoare de electricitate pe conducte sau diverse recipiente, poate determina apariţia unei scântei de descărcare electrică destul de slabă, însă suficientă pentru declanşarea aprinderii, într-un mediu de gaze uşor inflamabile1.

Alte referate despre: investigarea la locul faptei in cazul incendiilor, investigarea lucului faptei in caz de incendii, cercetarea locului faptei in cazul de moarte violenta

Managementul conflictelor si managementul stresului - studiu de caz

În urma cercetărilor efectuate în SUA s-a putut constata faptul că majoritatea oamenilor apreciază pozitiv rolul muncii şi al apartenenţei la o organizaţie. Din populaţia investigată, 4 persoane din 5 afirmă că munca este aceea care le îmbogăţeşte conţinutul vieţii, că fără muncă sau fără oamenii cu care cooperează ar fi pierduţi şi prin urmare ar continua să muncească chiar dacă nu ar avea nici o nevoie financiară. Dar cu toate acestea majoritatea persoanelor doresc “să lucreze în altă parte”. Prin urmare nu munca este stresantă, ci condiţiile, ambianţa socială în care se desfăşoară.

Alte referate despre: managementul conflictelor intr-o scoala studiu de caz, managementul conflictelor in cadrul intreprinderilor studiu de caz, managementul conflictelor si managementul stresului - studiu de caz

Potentialul turistic in parcul natural Apuseni - studiu de caz zona turistica Padis

Capitolul IV şi cel de bază exprimă obiectivele principale din zona Padiş, care au determinat fluxul turistic din ce în ce mai mult, indiferent de cauză, fie pentru cercetarea ştiinţifică, fie pentru cunoaşterea locului şi petrecerea timpului liber.
Baza materială a zonei redată prin dotările turistice, este prezentată în capitolul V, prezintă tipurile de infrastructură legate de structurile de cazare şi modalităţile prin care se pot ajunge la acestea.

Alte referate despre: potential ecoturistic al parcului natural apuseni, activitatea turistica in parcul natural apuseni, atractii turistice antropice parc natural apuseni
Referate afisate : 15
Medie note: 8.43 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.