Tipul char

Tipul char si string

Tipul char si string - Printre tipurile standard Pascal se numără si tipul CHAR.Valorile de tip char reprezintă caractere(litere mari si mici,cifre,semne de punctuaţie etc.).O constantă de tip char se reprezintă de obicei prin caracterul corespunzător încadrat între caractere apostrof..De exemplu,’a’,’A’, ’7", ’+’ reprezintă constante de tip char.Tipul char si string

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 2444
Materia: Informatica

Turbo Pascal - Tipul string

Exemplu :
program st1;
var t : string;
begin
t := ’ iepuras ’;
writeln (t);
end.

Alte referate despre: turbo pascal - tipul string, turbo pascal incadreaza string, turbo pascal tipul fisier

Obiectul String in JavaScript

Daca se doreste emularea tastei Tab pentru a alinia doua coloane de date, trebuie sa folositi caracterul Tab (t). In JavaScript, spre deosebire de alte limbeje, un sir este si un obiect cu propriile sale proprietati si metode.

Alte referate despre: obiectul string javascript, obiectul string, javascript string

Legatura dintre informatica si alte discipline

Computerele au revolutionat stiinta si tehnologia. Sondele spatiale,
satelitii TV si sistemele de detectie ale armelor depind de computere.
Ele fac posibila efectuarea de teste ale reactiilor chimice si
nucleare, fara experimente reale .

Alte referate despre: legatura dintre informatica si alte discipline scolare, legatura dintre lingvistice si alte discipline, legatura dintre matematica si alte discipline

Tipul de date Multimi

Obs!Nu exista mai mare strict!>,

Alte referate despre: tipul de date multime, tip de date multime, tipul de date multime set

Tipuri de date structurate - tipul de date articol (record)

Fiind date două variabile de tip articol de acelaşi tip, numele variabilelor pot apărea într-o instrucţiune de atribuire. Această atribuire înseamnă copierea tuturor câmpurilor din membrul drept în membrul stâng.

Alte referate despre: tipul de date structurate-tipul tablou, tipuri de date structurate, tipul de date articol

Ion - roman de tip obiectiv

5. Ca si Lev Tolstoi in romanul “Razboi si pace”, Rebreanu si-a organizat actiunea pe doua planuri narative care se intretaie:

Alte referate despre: ion roman de tip obiectiv, ion romanul de tip obiectiv, romanul ion roman de tip obiectiv

Diabetul zaharat tip 1 insulino - dependent

Diabetul zaharat insulino-dependent este o forma de boala care se inregistreaza in 10-15% din diabeticii din tara noastra. Ea se caracterizeaza printr-o insuficienta absoluta de secretie insulinica, debut relativ abrupt cu simptome evidente (poliurie, polidipsie, pierdere ponderala) si tendinta la cetoacidoza.

Alte referate despre: diabetul zaharat tip2 insulino dependent, diabetul zaharat tip 1 insulino dependent, tratament diabetul zaharat tip 1 insulino dependent

Etiologia nevralgiei de trigemen de tip esential

Etiologia nevralgiei de trigemen de tip esential
Sexul feminin este mai des afectat decât cel masculin, în literatura de specialitate dându-se un raport de 2:1 sau 3:2 femei fata de bărbaţi.
Un fapt curios, încă neexplicat, este predispoziţia pentru ramura a II-a nervului trigemen si pentru partea dreaptă a feţei.

Alte referate despre: nevralgia de trigemen, nevralgie de trigemen, nevralgie de trigemeni

Fonduri Structurale si fondurile de tip structural

Alocatiile financiare se stabilesc în raport cu populatia, PIB/locuitor si suprafata. Pot acoperi pâna la 75% din cheltuielile publice, iar, în mod exceptional, pâna la 85%. Programul Special de pre-Aderare pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (SAPAR). Are menirea de a pregati tarile candidate pentru participarea la politica agricola comuna (PAC). Este administrat pe baze complet descentralizate.

Alte referate despre: fondurile europene de tip structural, referat despre fonduri structurale si fondurile de tip structural, fonduri de tip structural

Romanul modern de tip subiectiv

Romanul “Patul lu Procust”, publicat in 1933, reflecta conceptia lui Camil Petrescu despre “noul roman”, sincronizata cu modernismul literaturii universal.Romanul “Patul lui Procust” este un roman modern de tip subiectiv deoarece are drept caracteristici: perspectiva narativa “faramitata”, relativizata, naratiunea tine cont de fluxul constiintei, accentul nu se pune pe prezentare a evenimentelor ei, personajele se dezvaluie treptat prin alcatuirea unor dosare de existenta, naratiunea este la persoana intai.

Alte referate despre: romanul modern de tip subiectiv, roman modern de tip subiectiv, trasatura romanului modern de tip subiectiv

Enigma Otiliei - G. Calinescu - Romanul de tip balzacian (perioada interbelica)

Titlul initial al romanului "Parintii Otiliei" are in vedere ideea paternitatii, in determinismul ei complex de ordin social, economic, etic si estetic: pentru orfana Otilia Marculescu, toate celelalte personaje aflate intr-o aparenta relatie de rudenie prin actiunile lor constituie niste "parinti" care-I hotarasc in chip nefast destinul. Privit din acest punct de vedere romanul devine o satira vehementa la adresa familiei burgheze, in care relatiile dintre parinti si copii se degradeaza sub puterea mistificatoare a averii.

Alte referate despre: enigma otiliei roman realist obiectiv de tip balzacian, enigma otiliei demonstratie roman realist de tip balzacian, enigma otiliei argumentare roman realist de tip balzacian

Modalitatile de caracterizare a personajului prin referire la un roman de tip obiectiv

b). celelalte personaje din opera: Florica: “umbli după ea ca armăsarul dupa
iepe…Mă mir că nu ţi-e ruşine”
c). personajul însuşi (autocaracterizarea)

II. Caracterizarea indirectă
a). prin faptele, gândurile, vorbele, atitudinile, reacţiile personajului;

- din gânduri: Rebreanu surprinde cu fineţe patima lui Ion pentru pământ: două scene
simetrice, cu semnificaţii antitetice

1. Glasul pamantului, zvârcolirea: personajul se simtea “mic şi slab, cât un vierme pe care îl calci în pcioare, sau ca o frunză pe care vântul o vâltoreşte cum îi place.” pamantul este în viziunea lui Ion „falnic şi neîndurător stăpân”. „Căt pământ, Domane!”. El recunoaşte că dragostea de pământ l-a stăpânit din copilarie: „veşnic a pizmuit pe cei bogaţi şi veşnic s-a înarmat printr-o hotărâre pâtimaşă: trebuie să aibă pământ mult, trebuie!. De atunci pământul I-a fost mai drag ca o mamă.”

2. Glasul iubirii, ...

Alte referate despre: modalitati de caracterizare a personajelor, modalitati de caracterizare a personajului, modalitati de caracterizare a personajului literar

Metode de rezolvare a problemelor tip bacalaureat

Consideram propozitiile :A: Bisectoarele unghiurilor unui poligon convex sunt concurente in acelasi punct;B: Poligonul convex se poate circumscrie unui cerc.Rationamentul modus ponens poate fi pus in evidenta sub forma : (A si A → B) → B, demonstratia bazandu-se pe properietatea punctelor ce apartin bisectoarei si definitia cercului. Propozitiile reciproce B → A si nonA → nonB sunt deasemeni adevarate.
Exemplul 3. Daca I este un interval deschis, xo(I si f,g: I → R f ≤g, sunt functii derivabile in xo astfel incat f(xo) = g(xo), atunci f ’(xo)≤g’(xo).

Alte referate despre: metode de rezolvare a problemelor de tip bacalaureat, probleme rezolvate de de tipul a a b, probleme rezolvate cu ajutorul tipului struct
Referate afisate : 14
Medie note: 8.76 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.