Tipul de date multime

Tipul de date Multimi

Tipul de date Multimi - Obs! Constantele de tip multime se numesc constructori. Un constructor contine intre paranteze patrate elementele membre ale multimii.
Ex!
mc:=[0..2,5..9];
Multimea de litere ia valoarea: ml:=[];{multimea vida}
Multimea de caractere ia valoarea de
mcar:=[a..f,0..3,’+’,’*’];

Operatii cu multimi
Operatia de incluziune: m1=m2;{incluziunea inversa}
m1=m2;{egalitatea}
m1m2;{diferit}

Nivel: Liceu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 1992
Materia: Informatica

Turbo Pascal - Programe si Instructiuni

Write('1234567890'); Afişează 1234567890
Write(1969:10); Afişează numărul 1969 începind cu coloana 10 spre coloana 7, pentru că numarul este aliniat la dreapta.
Write(9.752:7:2); Afişează 9.75 începind cu coloana 7 spre coloana 4. O coloană este ocupată de punctul zecimal, iar afişarea se face cu 2 zecimale. Numărul este aliniat la dreapta.
Write(9.999:7:2); Afişează 10.00 începind cu coloana 7 spre coloana 3. O coloană este ocupată de punctul zecimal, iar afişarea se face cu 2 zecimale. Se observă că numărul este rotunjit superior. Numărul este aliniat la dreapta.
Write(3.14:7); Afişează 3.1E+00 . Dacă nu se specifică numărul de zecimale pentru afişarea unui numar real, se afişează în format ştiinţific.

Alte referate despre: turbo pascal - programe si instructiuni, turbo pascal programe, turbo pascal programare

Fox Pro baze de date

Fox Pro baze de date:Se bazeaza pe structuri de reprezentare arborescente si tipuri de relatii 1 la 1 si 1 la n. Cu ajutorul acestui model, structura bazei de date poate fi reprezentata sub forma unui arbore cu un nod radacina (trunchiul) si celelalte noduri (ramuri) contin colectiile de date.

Alte referate despre: fox pro baze de date, visual fox pro baze de date, vzual fox pro baze de date

Transmiterea si reprezentarea informatiei

Dintre codurile alfanumerice, cele mai reprezentative sunt codurile ASCII si EBCDIC. ASCII este un cod ce utilizeaza 7 cifre binare cu care se pot realiza 128 de combinatii. EBCDIC este un cod ce utilizeaza 8 cifre binare cu care se pot realiza 28 =256 de combinatii.

Alte referate despre: transmiterea si reprezentarea informatiei, stocarea transmiterea si prelucrarea informatiei, reprezentarea informatiei

Baze de date - Oracle

Acestea includ:
- Optiunea procedurala
- Asigura un "motor" PL/SQL versiunea 2 in interiorul serverului Oracle,care are abilitatea de a stoca proceduri b.d.,functii si mecanisme de siguranta pentru utilizarea de catre aplicatii .
- Optiunea distribuita
- Suporta tranzactii care actualizeaza informatia din mai multe baze de date dintr-o retea de baze de date distribuita,utilizand executia in doua faze.
- Paralel Server Option
- Suporta sisteme cuplate liber.
- Oracle de incredere ("Trusted Oracle")
- Pune la dispozitie o multime de facilitati aditionale de inalta securitate.

Produsele Oracle
Printre multele dezvoltari de aplicatii si produse pentru utilizatori accesibile in familia Oracle,exista o posibilitate comuna pentru a accesa baza de date: Limbajul cu Structura de Interogare(SQL).

Produsele Oracle contin:
- Oracle TextRetrieval
- O tehnologie care adauga capabilitati de refacere completa a textului intr-o baza de date Oracle.

Pro*Oracle
- O ...

Alte referate despre: baze de date oracle, baza de date oracle, proiect baze de date oracle

Sisteme informatice si baze de date

Sisteme informatice si baze de date - Sistem informatic (Si) - sistem informational automatizat; - ansamblu de echipamente (hardware), programe (software), sI proceduri organizationale (orgware) pentru prelucrarea informatiei.

Alte referate despre: sisteme informatice si baze de date, sisteme informatice cu baze de date, sisteme informatice cu bazele de date 2007

S.G.B.D. - proiect

Din punct de vedere al interfetei, mediul Visual FoxPro a pastrat toate ingredientele "batranului" FoxPro, facilitand in acest mod migratia dezvoltatorilor din versiunile precedente.Construirea unei baze de date se poate face astfel:- mai întâi se construieşte un fişier bază de date nou, în care vor fi memorate datele referitoare la baza de date şi la tabelele componente, prin dechiderea ferestrei New din submeniul File.

Alte referate despre:

Baze de date - prezentare PowerPoint

Baze de date - prezentare PowerPoint
Entitate – obiect (concret sau abstract) reprezentat prin proprietăţile sale.
Proprietatea – exprimată prin perechea (atribut, valoare); O entitate are mai multe atribute. Fiecărui atribut i se asociază o mulţime de valori.

Alte referate despre: baza de date in powerpoint exemplu, baza de date powerpoint, baza de date in access powerpoint

Tipuri de date structurate - tipul de date articol (record)

Se consideră informaţia despre elevii unei clase: numărul de ordine( tip integer ), numele şi prenumele( tip string ), anul naşterii( 1970-2000 ), luna naşterii( 1-12 ), ziua naşterii( 1-31 ). Să se afişeze lista elevilor născuţi în luna februarie, prenumele cărora începe cu litera „A”.

Alte referate despre: tipul de date structurate-tipul tablou, tipuri de date structurate, tipul de date articol

Galileo Galilei-legea dinamicii

Galileo Galilei:A trebuit ca pe scena lumii stiintifice sã aparã Galileo Galilei, care, abandonând consideratiile etice si metafiziceale unui Giordano Bruno în sprijinul heliocentrismului, sã furnizeze într-un limbaj colorat si larg, accesibil publicului, argumente din fizicã, date de observatie si probe experimentale irecuzabile în favoarea teoriei copernicane, pentru ca aceasta sã triumfe.

Alte referate despre: galileo galilei-legea caderii corpurilor, galileo galilei si legile dinamicii, legea lui galileo galilei

Companiile de tip e-business

Companiile de tip e-business
În cel mai simplu sens al cuvăntului e-business este folosirea Internetului pentru a reînnoi si transforma căile de comerţ tradiţionale. Multe companii au înţeles acest lucru şi au început evoluţia de la afacerea tradiţională la cea de e-business. Cele mai multe sunt pe calea cea bună.
Companiile de tip e-business

Alte referate despre: companiile de tip e-business, managementul unei afaceri de tip e-business referat, rolul tip e-business

Ion - roman de tip obiectiv

Ion - roman de tip obiectiv - Cea mai importanta particularitate a romanelor lui Rebreanu este insa deschiderea spre modern. Astfel, analiza trairilor sufletesti ale personajelor (nelinistea, obsesia, mustrarile de constiinta), studierea instinctelor primare, sondarea adancimilor obscure ale psihologiei colective, prezentarea gandurilor omului aflat in fata mortii si alte trasaturi, fac din Rebreanu ctitorul romanului romanesc modern.

Alte referate despre: ion roman de tip obiectiv, ion romanul de tip obiectiv, romanul ion roman de tip obiectiv

Baze de date informatice pentru marketing

Baze de date informatice pentru marketing - Multe instituţii realizează că exploatarea unor programe de asistare a vânzărilor şi a activităţilor de marketing poate conduce la creşterea volumului de vânzări, la scăderea costurilor şi la diversificarea serviciilor către clienţi, asigurând astfel şi fidelizarea acestora. De obicei, compartimentul de vânzări şi de marketing este ultimul din companie în ceea ce priveşte computerizarea.

Alte referate despre: baze de date informatice pentru marketing, crearea bazelor de date informatice pentru marketing direct, baza de date informatica

Date despre proteine si aminoacizi

Date despre proteine si aminoacizi - Proteinelor constituie în prezent un nume familiar , stiindu-se ca reprezinta o parte necesara a alimentatiei noastre , ce poate fi obtinuta în special din oua , lapte carne , cât si din fasole , mazare nuci . Ca aspect , la microscop , proteinele sunt subtiri , ca niste bastonase gelatinoase . În organele animale apar sub forma de muschi , piele ,par .

Alte referate despre: proteine si aminoacizi, proteine acizi aminoacizi zaharide, proteine sau aminoacizi

Multimea numerelor complexe

Multimea numerelor complexe
- z=(x, y) – număr complex;
- (x, 0)=x;
- (0, 0)=0;
- (1, 0)=1;
- (0, 1)=i unitate imaginară;
- (x, y)=(x, 0)+(0, y)= (x, 0)+(y, 0)(0, 1);
- z1+z2=(x1, y1)+(x2, y2)=(x1+x2, y1+y2) adunarea;
- z1z2=(x1, y1)(x2, y2)=(x1x2-y1y2, x1y2+x2y1) înmulţirea.

Alte referate despre: multimea numerelor complexe, referat multimea numerelor complexe, multimea numerelor complexe referat

Diabetul zaharat tip 1 insulino - dependent

Diabetul zaharat tip 1 insulino-dependent
Pentru acest motiv, desi diabetul ar putea fi inclus printre bolile endocrine, manifestarile sale majore sunt de ordin metabolic.

Alte referate despre: diabetul zaharat tip2 insulino dependent, diabetul zaharat tip 1 insulino dependent, tratament diabetul zaharat tip 1 insulino dependent

Conducatorii multimilor

Considerat sub un anume unghi, acest portret apare ca plauzibil, fiind conform faptelor descrise de istorie. Privit sub un alt unghi el nu mai constituie decat o imagine a la Epinal, exagerata, caricaturala. Reflecta mai curand prejudecatile unei epoci, decat o observare impersonala a celei contemporane. Intradevar diversitatea liderilor este atat de mare si corespunde unor forme de autoritate atat de variate incat este dificil sa-i bagam in aceeasi categorie.

Alte referate despre: referat psihologia conducatorului multimii, conducatorii multimilor, referat liderii si conducerea multimilor

Viitorul organizatiei de tip birocratic

Birocratia este un tip de organizatie formala, cu o structura specifica de statusuri si roluri, in care puterea de a influenta actiunile altora creste pe masura inaintarii spre varful ierarhiei organizationale. (W. Kornblum, 1988).Principalele caracteristici ale organizatiilor birocratice, asa cum au fost ele definite de Max Weber (1970), sunt urmatoarele:-specializare - o diviziune clara a muncii intre membrii organizatiei; structura ierarhica autoritara - principiul autoritatii poate fi gasit in toate structurile de tip birocratic.

Alte referate despre: remodelarea unei institutii de tip birocratic dupa modelul managerial, organizarea de tip retea, organizarea meselor tip banchet
Referate afisate : 18
Medie note: 8.48 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.