Traficul de droguri

Traficul cu droguri

Drogurile pun stapanire pe trupul si mintea consumatorilor. Victimele drogurilor pot fi vazute pe strada, in locuri obscure, in gara, la metrou etc. Pot fi recunoscute usor: au fetele palide, cadaverice, ravasite; ochii rosii, inchisi pe jumatate, cearcane adanci si o expresie visatoare, pierduta. Sunt rupti de realitate si nu vor ajunge cu picioarele pe pamant decat peste cateva ore, cu putin noroc. Si atunci vor vrea sa cunoasca din nou extazul. O noua doza, un alt vis frumos. Si apoi cosmarul depresiei.

Sunt putine sanse sa mai aiba o viata normala, chiar daca renunta la droguri. Medicii spun ca e nevoie de cel putin doi ani ca un consumator de droguri sa se vindece complet. Si asta numai daca persoana in cauza isi doreste cu adevarat acest lucru. Si in tara noastra multi tineri s-au lasat atrasi de "mirajul" drogurilor. Daca acum cativa ani, Romania era o tara de tranzit, in prezent a devenit o tara de consum.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 210kb
Downloads: 1148
Materia: Medicina

Toxicomania - abuzul de substante si de droguri

Sindromul toxicomanic are etapele urmatoare:
1. Euforia initiala, stare tranzitorie. Ea este caracteristica numai anumitor stupefiante (mai ales opiului si morfinei). Este un fel de anestezie care-i da toxicomanului senzatia de plutire intr-o lume imponderabila, cu vagi momente de “fericire vegetala”. In aceasta stare de supraexcitare a imaginatiei, sub forma de vise stranii si deseori erotice, omul isi pierde controlul si esueaza.

Alte referate despre: consumul si abuzul de substante toxice alcool droguri tutun, consumul si abuzul de substante toxice droguri, consumul si abuzul de substante toxice

Alcool.Droguri.Fumat

1. Alcool
a. Dezintoxicarea :
i. Medicaţie : benzodiazepine +/- disulfiram
ii. Psihoterapie cognitiv-comportamentală
b. Prevenirea recăderilor
i. Creşterea motivaţiei pacientului pentru menţinerea abstinenţei
ii. Comportamentul în ocazii cu risc ↑ de consum alcool
2. Fumat
a. 3 probleme majore : dependenţa de nicotină, distresurile psihosociale, anturajul
b. Strategii :
i. Creşterea motivaţiei pentru renunţarea la fumat : contracte cu sine însuşi (pedepse autoaplicate dacă nu renunţă la fumat), schimbarea destinaţiei banilor economisiţi prin lipsa fumatului (auto-oferirea de cadouri,recompense), anunţarea familiei şi prietenilor.
ii. Scheme cognitiv-comportamentale de constrângere : evitarea locurilor şi situaţiilor unde se fumează, condiţionări aversive (fumează lângă WC sau lângă gunoi), manevre substitutive
iii. Planificarea ...

Alte referate despre: alcool droguri fumat, despre alcool droguri fumat, referat alcool droguri fumat

Consumul de droguri

Acesta se formează atunci când drojdia (particule de mucegai) fermentează zaharuri în mod natural, în fructe ca strugurii şi în seminţe, cum ar fi cele de orz. Vinul, berea, cidrul şi tăriile, cum ar fi ginul, romul, conţin toate alcool.

Alte referate despre: consumul de droguri, factori ce influenteaza consumul de droguri, consumul de droguri referat

Drogurile si efectele lor

Oamenii primesc droguri pentru a-si schimba gândirea, comportamentul si simturile. Aceste feluri de substante se numesc psihoactive si includ alcoolul si tutunul, la fel si drogurile naturale si produse. În trecut, majoritatea drogurilor folosite erau produse din plante naturale, asa ca tufa de coca pentru cocaina, opiu de mac pentru heroina si cannabis pentru hasis si marijuana. Mai recent, drogurile ca extazi sau LSD au început a fi produse pe cale sintetica de variate întreprinderi chimice.

Alte referate despre: drogurile si efectele lor, despre droguri si efectele lor, referat despre droguri si efectele lor

Droguri, tipuri si efectele lor

Drogurile sunt substante artificiale create de oamenii de stiinta in anumite situatii limita. Cauzele au fost de regula razboaiele. Efectele drogurilor erau "benefice" pentru armatele diverselor popoare care trebuiau sa reziste in regim de razboi, de multe ori fara hrana si fara apa. Asa au luat nastere substantele excitante - droguri in forma primara.


Alte referate despre: droguri tipuri si efectele lor, drogurile tipuri si efectele lor, referate droguri tipuri si efectele lor

Toxicomania - consumul de droguri

Considerat in majoritatea manualelor de criminologie si sociologie a deviantei ca o "crima fara victime", care nu aduce prejudicii societatii, in ansamblul sau, ci doar in divizilor implicati, consumul de droguri reprezinta un adevarat flagel care deterioreaza sanatatea a milioane de oameni,sporind costurile asistentei medicale si determinand amplificarea altor probleme sociale.

Alte referate despre: consumul de droguri si toxicomania, consumul de droguri si lumea toxicomanica, toxicomanie si consum de droguri ilicite

Personalitatea si drogurile

Trebuie sa întelegem ca utilizarea drogurilor poate rezolva doar
aparent si temporar problemele. Acestea vor continua sa existe si
chiar se pot agrava. Prin consumul de droguri, indiferent ca acestea
se numesc cocaina, heroina, canabis,LSD-25 sau chiar alcool,
toxicomanul cauta sa atinga fericirea , cauta depasirea momentelor
dificile, a singuratatii, a excluderii. Toxicomanul vede în droguri
solutia de a accede la o bucatica de viata în care timpul sa nu mai
conteze. Pentru o perioada scurta, efemera, consumatorul cunoaste
"iluzia pacii, a calmului sau a fortei". Dar dupa aceste "binefaceri"
îsi fac aparitia si efectele nedorite cum ar fi: dependenta si
efectele toxice asupra sistemului nervos, asupra inimii sau a altor
organe interne. ...

Alte referate despre: probleme specifice personalului sanitar fumatul alcoolul drogurile, efectele drogurilor tutunului si alcoolului asupra personalitatii, influenta drogurilor asupra personalitatii

Narcoterorismul

In fapt, posibilitatea unor legatuti stabile intre gruparile criminate şi cele teroriste nu constituie o noutate, in multe-situatii, chiar daca fenomenele respective au fost investigate separat, au fost stabilite o serie de interferenţe intre acestea, noul mod de abordare impus dupa evenimentele din septembrie 2001 conferind o cu totul alta dimensiune fenomenelor respective şi relaţiilordintre ele.

Globalizarea a determinat „o schimbare la faţa" a modului de derulare a activitaţilor specifice criminalitafii organizate, valorificarea avantajelor oferite de tehnologie, finanfe, comunicaţii şi transporturi, in stradania de acoperire eficientă a acestor activitaţi, transformând liderii grupărilor ce le derulează în adevaraţi "antreprenori ai crimei organizate".

Alte referate despre: narcoterorismul, narcoterorism, referat narcoterorism

Conventia europena relativa la spalarea, depistarea, sesizarea si confiscarea produselor crimei

De altfel, acest instrument juridic a fost precedat de mai multe conventii antidrog cu sfera de aplicabilitate mondiala, deci care depasesste spatiul european.

Alte referate despre: conventiile europene relative la infractiunile rutiere, conventiile europeane relative la infractiunile rutiere, administratia europena-relatii publice si protocol

Tinerii si criminalitatea

Droguri
In Romania drogurile nu sunt atat de raspandite precum in alte tari vestice. Conform unui studiu realizat de Agentia Nationala Antidrog in 2006, doar aprox. 4% din tinerii pana in 22 de ani au consumat vreodata substante halucinogene. Cel mai uzual drog este de departe marijuana, urmat de cocaina.Pretul mediu al unui gram de hasis-marijuana este de 7 a�Z/gram, iar cel al unei doze de heroina se ridica la 40a�Z/doza, iar cocaina se ridica la 120a�Z/gram.

Alte referate despre: criminalitatea tinerilor majori, rolul tinerilor in apararea vietii, tinerii si viata intima

Droguri

"Droguri"
Halucinogenele actioneaza asupra sistemului nervos central si conduc la aparitia iluziilor senzoriale sau a halucinatiilor. Cunoscute si sub denumirea de "droguri psihedelice", în rândul halucinogenelor se înscriu, mai ales, dietilamida acidului lisergic (LSD), fencyclidina, psilocybina si unele amfetamine substituite la nucleul benzenic. (Ecstasy, Adam).

Alte referate despre: droguri, referat droguri, droguri referat

Combaterea consumului de droguri

Legea 143/2000 « Privind combaterea traficului si consumului de droguri ilicite » in sectiunea dispozitii generale face distinctia intre drogurile de mare risc ,termen ce se gaseste in legislatia europeana ca si droguri tari si droguri de risc sau droguri usoare din legislatia europeana.
Cultivarea, producerea, fabricarea experimentarea, prepararea, transformarea,vanzarea drogurilor de risc se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi. Daca aceleasi activitati se refera insa la droguri de mare risc, pedeapasa este de la 10 la 20 de ani.
Introducerea sau scoaterea din tara precum si importul si exportul de droguri de risc se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani iar daca sunt implicate droguri de mare risc inchisoarea este de la 15 la 25 de ani.

Alte referate despre: combaterea consumului de droguri, prevenirea si combaterea consumului de droguri, combaterea consumului de droguri referat

Traficul de persoane

Traficul de fiinte umane este o violare a numeroase legi internationale si a drepturilor omului si este realizata de traficanti care transporta victimele prin tara,dar si dincolo de granite.Inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea s-a pus problema combaterii traficului de femei cu scopul prostitutiei. Conform rapoartelor ONU, in zilele noastre aceasta problema se concentreaza mai ales in sudul si sud-estul Asiei (Burma, China, Cambogia, Laos, Nepal, Taiwan, Tailanda, Vietnam), in Europa de est (tarile baltice, Ucraina), precum si in America Latina.Autoritatilor le este insa foarte greu sa estimeze proportiile reale ale acestui tip de trafic. Organizatiile nonguvernamentale locale au afirmat ca doar in Tailanda activeaza intre 200.000 si 2 milioane de prostituate.

Alte referate despre: traficul de persoane referat, trafic de persoane, traficul de persoane

Traficul de influenta

Traficul de influenta
În literatura juridică de specialitate, în sfera noţiunii de "corupţie" în mod strict înţeleasă, sunt induse patru infracţiuni din categoria infracţiunilor de serviciu sau în legătură cu serviciul, în primul capitol al titlului VI al Codului penal.
Traficul de influenta

Alte referate despre: traficul de influenta, trafic de influenta, traficul de influenta referat

Drogurile

Drogurile.SEMNELE ŞI SIMPTOMELE CONSUMULUI DE DROGURI
Semne fizice :pierderea /creşterea poftei de mîncare, o inexplicabilă scăderea sau creşterea în greutate, orice schimbare a obiceiurile alimentare.Schimarea ritmului mersului, o încetinire sau o înţepenire a mersului, o slabă coordonare a mmişcărilor

Alte referate despre: drogurile, referat despre droguri, despre droguri

Drogurile

Drogurile
„Însoţindu-ne încă din zorii umanităţii, drogul continuă să fascineze, să suscite interes, să reclame contramăsuri, dar să şi pună întrebări cărora nu li s-a răspuns deocamdată mulţumitor.”
Drogurile

Alte referate despre: drogurile referat, efectele drogurilor, medicamente droguri vitamine

Problematica sociala a consumului de droguri

Obiectivul general al lucrării a fost realizarea unui studiu privind cunoştinţele, atitudinile şi dimensiunile consumului de tutun, alcool şi droguri ilegale în rândul populaţiei, astfel încât plecând de la o evaluare a situaţiei concrete să se poată acţiona ulterior în direcţia creşterii influenţei factorilor de protecţie şi a reducerii factorilor de risc, asigurându-se astfel o creştere a calităţii programelor de prevenire a consumului de droguri.

Alte referate despre: problematica sociala a consumului de droguri referat psihologie, problematica sociala a consumului de droguri, consecintele sociale ale consumului de droguri
Referate afisate : 18
Medie note: 7.93 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.