Traficul ilicit de droguri si terorismul lucrare de dizertatie

Traficul ilicit de droguri si terorismul

Un exemplu elocvent, din acest punct de vedere, îl constituie escaladarea problematicii în România începând cu anul 1990, când traficul ilicit şi abuzul de droguri au surclasat toate pronosticurile specialiştilor, astfel că dintr-o ţară de „tranzit” a devenit una „consumatoare de droguri”.

Traficul ilicit de droguri si terorismul
Alarma socială născută din proliferarea, fără precedent, a drogurilor conduce la ideea, deloc mulţumitoare, că strategiile de luptă adoptate împotriva acestui fenomen, în general vorbind, de către comunitatea mondială şi de Guvernul României, în special, s-au dovedit a fi ineficiente.

În prezent, traficul ilicit de droguri este o activitate criminală foarte lucrativă, cu caracter supranaţional, care acţionează în conformitate cu legile economiei de piaţă, având drept scop imediat alimentarea centrelor de consum şi, ca finalitate, obţinerea unor enorme beneficii, ceea ce presupune,în mod justificat, interesul ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 638kb
Downloads: 21
Materia: Drept

Terorismul

Terorismul
1. NOŢIUNEA ŞI FORMELE TERORISMULUI
O definiţie a terorismului, unanim acceptată de specialiştii din domeniul politologiei, sociologiei sau al celui militar, nu există incă. Singura zona unde aceştia se inţeleg oarecum este cea în care se acceptă tipurile general-reprezentative de terorism, respectiv distingerea clară între terorismul de stat – exercitat de agentii specializate, care detin monopolul coercitiei – şi terorismul politic – exercitat de „actori vremelnici”, practicat la inceputurile sale la nivel intern, apoi la nivel internaţional si intercontinental. Acesta din urmă are ca autori indivizi sau grupuri bine pregătite si puternic motivate etnic, religios, politic.

Unii specialişti militari afirma că terorismul presupune următoarele etape (folosite de obicei şi în războiul informaţional):
• selectarea combatanţilor din categorii motivate social, ideologic sau religios, dedicate total unei cauze;
•pregătirea ...

Alte referate despre: terorismul, terorismul international, terorismul referat

Drogurile

Potrivit documentelor internaţionale, prin drog se înţelege „stupefiantele supuse controlului internaţional, prin Convenţia Unică privind Stupefiantele, din 1961 (tablourile I şi II)” şi „substanţele psihotrope al căror control internaţional este prevăzut de Convenţia privind Substanţele Psihotrope, încheiată în anul 1971 (tablourile I, II, III şi IV)” .

Alte referate despre: droguri, drogurile si efectele lor, referat droguri

Proiect de cercetare - Consumul de droguri in randul adolescentilor 14-18 ani

Aceasta stare de dependenta propune 3 componente distincte si indepente :dependenta psihica, caracterizata printr-o dorinta inferioara si irezistibila de a continuea consumul pentru inlaturarea disconfortului psihic;

Alte referate despre: consumul de droguri in randul adolescentilor 14-18 ani, consumul de droguri in randul adolescentilor, doc consumul de droguri in randul adolescentilor

Traficul de persoane

Existenta unui model de succes. Una dintre cauzele cele mai importante o reprezinta modelul de reusita in viata pe care victimele il au. Din analiza cercetarilor facute in domeniul traficului de persoane a reiesit ca principalacauza a migratiei o reprezinta nu lipsa mijloacelor de trai, ci perceptia indivizilor vizavi de posibilitatile lor de autorealizare in Romania.

Alte referate despre: traficul de persoane referat, trafic de persoane, traficul de persoane

Accidentul de trafic rutier

2. Cauzele accidentelor de circulatie
a. Accidentele datorate factorului uman au, în ordine, urmatoarele cauze:
- excesul de viteza, neatentia pietonilor, depasirea neregulamentara si neasigurarea prioritatii de trecere, conducerea sub influenta bauturilor alcoolice.

Alte referate despre: accidentul de trafic rutier, accidentele de trafic rutier, accidente de trafic rutier

Orientarea psihologica in criminologie - lucrare de licenta

Orientarea psihologica in criminologie - lucrare de licenta.Orice domeniu de cunoaştere umană care – prin multitudinea de date care le vehiculează, prin obiectul scopul ei funcţiile sale ca şi prin metodele de cercetare pe care le utilizează – se constituie ca o ştiinţă autonomă, nu se poate dispensa de analiza cauzelor fenomenului sau fenomenelor constituind sfera sa de preocupări.

Alte referate despre: orientarea psihologica in criminologie - lucrare de licenta, orientarea psihologica in criminologie, metodologia cercetarii psihologice model de lucrare de licenta

Influenta drogurilor asupra adolescentilor

Este foarte important să ştii cum să spui „NU” ceea ce demonstrează că ai o personalitate puternică. Este important ca tinerii să fie ei înşişi chiar dacă ceilalţi gândesc diferit. Problemele în familie, la şcoală, cu prietenii, precum şi izolarea de colectivitate constituie o altă cauză care îi determină pe tineri să evadeze din realitate consumând droguri. Unii le consumă pentru a ascunde sau pentru a depăşi problemele zilnice pe care le au şi aici putem menţiona: divorţul părinţilor, abuzul sau indiferenţa părinţilor sau a şcolii.

Alte referate despre: influenta drogurilor asupra adolescentilor, influenta drogurilor asupra adolescentiilor, influenta drogurilor asupra adolescentilor referat

Droguri

Acest termen desemneaza starea la care ajunge consumatorul la un anumit moment, când corpul sau îsi pierde sensibilitatea la un drog sau la o grupa de droguri, în sensul ca reactia sa descreste odata cu absorbtia repetata a drogului. Cu alte cuvinte, pentru a obtine un efect de aceeasi intensitate, consumatorul trebuie sa mareasca doza drogului respectiv.

Alte referate despre: droguri referat, drogurile, referat despre droguri

Despre Droguri

Consumul de droguri poate fi vazut ca excitant si provocatori. Unii sunt tentati sa înfrunte riscurile implicate, departe de a fi împiedicati de vorbe precum “pericol”. Poti sa iesi în evidenta si în mod pozitiv, fara sa consumi droguri! Cauta alternative!

Alte referate despre: despre droguri, drogurile referat, efectele drogurilor

Droguri

Un psiholog american pe nume Timothy Leary, promotor al LSD-ului, el insusi toxicoman, devine un fel de "papa hippie" din momentul in care propune adeptilor sai o adevarata mistica "psihedelica", fondata pe transe artificiale.La raspandirea grupurilor hippies, lumea a reactionat relative repede. In aprilie 1966, serviciile de imigrare franceze au fost anuntate sa refuze intrarea in tara oricarei persoane "in dezordine vestimentara, cu parul hirsute si intr-o stare de murdarie evidenta".

Alte referate despre: medicamente droguri vitamine, consumul de droguri, despre droguri si efectele lor

Drogurile si alcoolul

La cealalalta extrema se afla substantele precum arsenicul care este cunoscut ca otrava puternica. In cantitati foarte mici si dozat cu extreme de mare atentie, arsenicul este insa utilizat ca si stimulent sau sedative, in functie de doza administrate. In cazul unei dozari nepotrivite, arsenicul provoaca moartea.

Alte referate despre: drogurile si alcoolul, droguri si alcool, droguri tutun alcool

Traficul cu droguri

Drogurile "tolerate" fac cele mai multe victime
In categoria drogurilor "tolerate" intra: cofeina, alcoolul si nicotina. Cel mai adesea ele sunt consumate din placere, utilitatea lor in scopuri medicale fiind restransa. Consumul in exces al acestora cauzeaza mai multe decese decat restul drogurilor, intrucat oricine are posibilitatea de a consuma din ele atat cat doreste sau atat cat isi permite.

Alte referate despre: traficul de droguri, traficul de droguri referat, referat traficul de droguri

Problematica sociala a consumului de droguri

După crearea cadrului legal, prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 121/2006, aprobată, cu modificări, prin Legea nr. 186/2007, necesar aplicării directe a obligaţiilor având ca izvor regulamente europene, ANA, în exercitarea calităţii de autoritate naţională competentă pentru implementarea prevederilor regulamentelor europene, prin structura de specialitate, a demarat activităţile de autorizare pentru desfăşurarea de activităţi cu substanţe clasificate din categoria 1, realizarea înregistrărilor pentru operaţiuni cu substanţe clasificate din categoria 2 şi 3 precum şi autorizarea importurilor şi exporturilor.

Alte referate despre: problematica sociala a consumului de droguri referat psihologie, problematica sociala a consumului de droguri, consecintele sociale ale consumului de droguri

Droguri strica tot

LSD (acid, trips, tabs, blotters, microdots, dots). Este obţinut dintr-o ciupercă parazită a secarei (cornul secarei). LSD se găseşte sub formă de pătrăţele de hârtie (sugativă) deseori cu poze sau cu puncte de mărimea unui vârf de mină de creion. Se consumă pe cale orală.
Efectele drogului se resimt după o oră de la consum şi durează circa 12 ore, în funcţie de doza luată. Ele cuprind distorsionări ale vederii şi auzului iar uneori o stare de plutire, de detaşare de corp. Consumatorul devine neliniştit şi chiar cuprins de panică. Oricine conduce un automobil după o experienţă cu LSD este un real pericol atât pentru sine, cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic. Consecinţele negative apar fără avertisment, crizele de personalitate devenind intense şi confuze, putând duce chiar la suicid.

Alte referate despre: drogurile strica tot, droguri strica tot, referate drogurile strica tot

Istoria terorismului

Acest grup sau clasă, al carei membrii sunt intenţionat ameninţaţi, este ţinta terorii. Victimizarea ţintelor violenţei este considerată anormală de majoritatea observatorilor care sunt martori la acest lucru, pe baza cruzimii ei, timpului (de exemplu în perioade de pace), sau locului (nu pe un câmp de luptă) unde au loc evenimentele, sau devierea de la regulile de luptă acceptate într-un război convenţional. Nerespectarea regulilor duce la apariţia unei audienţe atente, pe lângă ţintele terorii; părţi din această audienţă ar putea forma însă principalul subiect al manipulării.

Alte referate despre: istoria terorismului, referat istorie terorismul, referat istorie terorism
Referate afisate : 16
Medie note: 7.78 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.